Impartasania la copilasi

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Theiuta spune:

Cred ca ti-ai dat singura raspunsul prin felul in care ai inceput..."niste babe mi-au spus"...ce ne-am face Doamne, fara asemenea sfaturi pretioase de la babe??

Theiuta

poze cu Nicolas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BillyBilly spune:

quote:
Originally posted by Darria

quote:
Originally posted by BillyBilly
am simtit in mana mea cand la un botez mi s-a dat spre pastrare "dovada botezului", care pur si simplu frigea in mainile mele.

http://tt.lilypie.com/Y53vp2.png

Nu exista circumstante, oricat de rele ar fi, din care un om intelept sa nu poata scoate ceva bun; nici circumstante, oricat de bune ar fi, pe care cel neintelept sa nu le foloseasca spre paguba lui. Francois, Duce de Rochefoucald

La ce te referi? Nu stiu ce numesti in acest caz "dovada botezului".

Suntem si noi nasi dar nu stiu la ce te referi.

Nici eu nu stiu foarte bine la ce ma refer, dar probabil ca fetele care cunosc mai bine slujbele si ceea ce se intampla in timpul slujbei pot sa dea mai multe explicatii. In timpul slujbei, cand se da roata cu copilul, floarea (eu tineam floarea)etc, in jurul apei sfintite, inainte de asta, preotul mi-a dat sa tin cu luare aminte o legaturica, rugandu-ma sa nu o pierd, pana mi-o cere el. Mi-a cerut-o la un moment dat si cred ca la sfarsit a daruit-o familiei copilului, ca fiind dovada botezului. Ei bine, acea legaturica, avea o vibratie foarte mare, pe care eu am simtit-o. Era foarte fierbinte.

La sfestania casei, preotul ne-a rugat sa pastram tamaia care a ars in catui, ca fiind "dovada sfestaniei".

http://tt.lilypie.com/Y53vp2.png

Nu exista circumstante, oricat de rele ar fi, din care un om intelept sa nu poata scoate ceva bun; nici circumstante, oricat de bune ar fi, pe care cel neintelept sa nu le foloseasca spre paguba lui. Francois, Duce de Rochefoucald

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

BillyBilly: multumesc frumos pt. explicatii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:

quote:
Originally posted by Darria

quote:
am simtit in mana mea cand la un botez mi s-a dat spre pastrare "dovada botezului", care pur si simplu frigea in mainile mele.
http://tt.lilypie.com/Y53vp2.pngNu exista circumstante, oricat de rele ar fi, din care un om intelept sa nu poata scoate ceva bun; nici circumstante, oricat de bune ar fi, pe care cel neintelept sa nu le foloseasca spre paguba lui. Francois, Duce de Rochefoucald

La ce te referi? Nu stiu ce numesti in acest caz "dovada botezului". Suntem si noi nasi dar nu stiu la ce te referi.

Nici eu nu stiu foarte bine la ce ma refer, dar probabil ca fetele care cunosc mai bine slujbele si ceea ce se intampla in timpul slujbei pot sa dea mai multe explicatii. In timpul slujbei, cand se da roata cu copilul, floarea (eu tineam floarea)etc, in jurul apei sfintite, inainte de asta, preotul mi-a dat sa tin cu luare aminte o legaturica, rugandu-ma sa nu o pierd, pana mi-o cere el. Mi-a cerut-o la un moment dat si cred ca la sfarsit a daruit-o familiei copilului, ca fiind dovada botezului. Ei bine, acea legaturica, avea o vibratie foarte mare, pe care eu am simtit-o. Era foarte fierbinte. La sfestania casei, preotul ne-a rugat sa pastram tamaia care a ars in catui, ca fiind "dovada sfestaniei".http://tt.lilypie.com/Y53vp2.pngNu exista circumstante, oricat de rele ar fi, din care un om intelept sa nu poata scoate ceva bun; nici circumstante, oricat de bune ar fi, pe care cel neintelept sa nu le foloseasca spre paguba lui. Francois, Duce de Rochefoucald

ti-a dat sa tii fasa(panglica aia lunga) in care a legat apoi parul taiat din capul copiluluiIrina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
si bb din burtica
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Scuze pt. off topic

La noi, cred, se procedeaza altfel.
Am participat la mai multe botezuri(ca nasi, parinti sau rude), la biserici diferite, preoti diferiti. Fasa(panglica alba) o leaga preotul la lumanarea de botez. Nasii tin lumanarea si copilul, nimic altceva. Iar parul copiilor il taie preotul deasupra cristelnitei - parul cade in apa.
In jurule mesei mergem cu lumanarea si copilul in brate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Amandoi copiii mei au fost botezati, dar nu am primit nici-o "dovada". Nici macar ulei pt baia de mir desi dusesem o sticla intreaga de Floriol .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BillyBilly spune:

Darria: n-ai pt. ce!

Irina.c: da, probabil...parca imi aduc aminte ca am si vazut cand i-a taiat parul dar cred ca intre timp s-a taiat filmul, pt. ca nu stiu decat ca mi-a dat legatura sa o tin...bebelusa noastra era in centrul atentiei pt. ca nu-i placea deloc ceremonia si urla din toti rarunchii...

anya: probabil ca nici nu-ti trebuie o dovada, dar eu probabil ca aveam nevoie de una ca sa nu discreditez slujba bisericii cu totul... deci, s-a intamplat ce trebuia sa se intample, daca ma intelegi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilen spune:

As vrea sa va povestesc si eu ceva. Am o fetita de 8 ani si jumatate cu care am mers la biserica pentru impartasanie.Preotul n-a vrut sa o impartaseasca, mi-a spus ca e mare si trebuie sa vin cu ea la spovedit.Pentru ca eu n-am avut timp am rugat-o pe mama sa mearga cu ea si au fost la o alta biserica unde merge mama de obicei si preotul n-a vrut s-o spovedeasca spunand ca e prea mica pentru asa ceva.Sunt total derutata.Cine are dreptate?
Mentionez ca ambii preoti sunt tineri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

Copilul care a implinit 7 ani trebuie sa se spovedeasca inainte de a primi Sf. Impartasanie. Atunci se poate considera ca cel mic discerne cat de cat o rautate sau o neascultare facuta intentionat, de un facuta fara intentie, sau de o fapta buna.
Probabil preotul care a refuzat sa spovedeasca copilul nu a intrebat ce varsta are, atribuindu-i o varsta mai mica. Cert este ca cel care a orientat-o catre spovedanie a avut dreptate.
Eu am vazut si copii de 6 anisori la spovedanie, pt ca parintii au considerat ca au suficient discernamant pt a intelege si a-si regreta faptele urate si am fost impresionata de grija pe care acei parinti au manifestat-o fata de curatenia spirituala a fiilor lor.

MARILENA SI ANNA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

dupa "lege" (adica dupa regula bisericeasca) de la 7 ani incepe spoveditul.

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput