femeia= mama sau provider ?
Raspunsuri - Pagina 7
Elise spune:
de acord cu tine. D'aia nici nu ma duc.
Nu pica nici ei faa mine, nici eu fara ei.
Astept sa se mai incalzeasca putin si o iau pe umflatzika la cabana in vf. muntelui, sa stam toata vara si sa ne distram shi prin piscinutze naturale denumite de localnici ceva cica balta sau "galdau". Asta e.
Elise & BBLisa
Miramar spune:
Monica - cam cum ti-a spus Elise - vorbeam despre management, functie de raspundere, venituri considerabile ce mi-ar permite sa angajez o bona fara ca salariul ei sa creeze o gaura in buget, dar oricum nu cred ca ar fi cazul ca ar sta barbati-miu cu copilul pe motivul ca nici o bona oricat de femeie ar fi n-ar avea grija de copil precum propriul parinte, fie el chiar barbat. In plus este vorba de 8 ore pe zi cu tot cu drumul dus-intors acasa, pentru ca as lasa-o mai moale (dupa 6 ani de cand activez aici mi s-ar permite aceasta concesie) si in rest mai raman 16 ore din care 6 ore as dormi iar restul de 10 i le pot dedica lui bb, iar in timp ce bebe doarme exista lap-topul si telefonul. In cazul meu veniturile lui barbati-miu abia ar plati facturile si-ar mai ramane bani de mancare. Dar trebuie platite si creditele si sa nu mai vorbim de banii pt. bebe si sa nu mai vorbim si de nevoile noastre si sa nu mai adaugam neprevazutele - toate astea nu ar fi acoperite nici macar in proportie de 20% din indemnizatia de maternitate. Asa incat pentru mine situatia este absolut clara - cand va fi sa fie eu stau acasa in primele luni, cat mi se permite de la birou dar minim 4 dupa care pana pe la vreun an va sta tat'su, in ultimele luni in paralel cu o bona (ca sa o testam si obisnuim in acelasi timp) care va ramane cu copilul pana il voi da la gradinita. Daca nu cumva momentul la care va aparea bebe va coincide cu momentul in care va iesi soacra-mea la pensie si-atunci o sa stea ea cu bebe si va fi si mai bine.
A se intelege clar nu sunt ahtiata dupa cariera, am fost, acum ma satisface intr-o oarecare masura, mult mai mica decat m-ar satisface rolul de mama, insa la momentul actual este sg. modalitate prin care pot asigura familiei mele adica copilului, mie si sotului nivelul de trai pe care il dorim.
Si da este mai simplu la servici dpdv al faptului ca este un rol pe care il cunosc, spre deosebire de rolul de mama unde instictul matern este sg.profesor ce te-ajuta in fata grijilor, nevoilor si emotiei inerente cresterii unui pui atat de mic si atat de dependent de ceilalti. Din toate celelalte puncte de vedere pentru mine mersul la servici nu este doar o modalitate de a-mi umple timpul si cardul este o activitate ce ma solicita atat intelectual cat si fizic asa incat in nici un caz n-as putea concluziona ca e o bagatela si ca mi-este mult mai simplu si mai comod sa ma duc la servici decat sa stau acasa!
In cazul tau Elise - eu zic ca situatia este foarte buna pentru voi - veniturile sotului va acopera nevoile, nu si fitzele iar la fizte poti sa renunti. Mi-ar placea sa pot fi in situatia ta si-atunci da as sta si eu cu copilul acasa, poate nu pana la 2 ani dar pana la 1 an cu siguranta.
dulcetica spune:
Eu am optat sa merg la servici dupa cele 41 de zile legale si puiul meu a stat acasa cu buni.Nu e nici o problema daca sta cineva in care ai incredere, deoarece ai zilnic la dispozitie timpul de dupa servici, cind stai cu el,inclusiv noptile.Face 3 ani si stie ca mami pleaca la servici ,desi acum stie sa protesteze:nu chica (pleca) mami!Iar lui buni cind apare ii spune du-te,du-te!Asta e valabil numai cind sint eu de fata ca altfel sint foarte buni prieteni.
Cred ca mai greu iti e tie fara bb decit lui.El isi vede de crescut si te iubeste si in lipsa,ca doar nu e aceeasi situatie ca si cind ai fi plecata permanent.Practic pentru el lipsesti citeva ore de acasa ,ca mai doarme si el ,nu?
grenouille spune:
nu pot sa nu remarc nevoia lui bebe de a fi cu mama exact aia 2 ani cat iti da statul banii de CIC.
o fi vreo coincidenta?
ma intreb cum am crescut noi, astia de aveau mamele 6 saptamani de maternitate (sau cat erau prin anii 70-80), si cum cresc copii din strainatate unde mamele se intorc la munca foarte repede dupa nastere.
Porumbita spune:
si eu ma gandeam la asta...
in plus ii dau dreptate lui Miramar... mi mi se pare ca mai multa nevoie are copilul de tine cand deja e mai marisor...
dulcetica spune:
Se tot vorbeste de fite si sincer va spun, ca si fara fite un copil presupune niste cheltuieli foarte mari.Si aici ma refer la limita de la care nu poti face rabat.Adica pentru cele care nu pot alapta un lapte bun costa destul,pampers , hainute,carucioare , triciclete, etc, etc. Aceste cheltuieli nu prea se termina...Plus ca daca eu sint obisnuita cu un anumit standard de viata, nu concep sa-l privez de asta pe singurul meu copil.
Elise spune:
quote:
Originally posted by fortelady
nu pot sa nu remarc nevoia lui bebe de a fi cu mama exact aia 2 ani cat iti da statul banii de CIC.
o fi vreo coincidenta?
in cazul meu, da.
Am specificat mai sus ca nu sint in nici un CIC.
Pur si simplu mi-am dat demisia.
Elise & BBLisa
Elise spune:
quote:
Se tot vorbeste de fite si sincer va spun, ca si fara fite un copil presupune niste cheltuieli foarte mari.Si aici ma refer la limita de la care nu poti face rabat.Adica pentru cele care nu pot alapta un lapte bun costa destul,pampers , hainute,carucioare , triciclete, etc, etc. Aceste cheltuieli nu prea se termina..
dulcetica,
cheltuielile pe strictul necesar pt. bb nu depasesc...hai sa zicem 10 milioane lei vechi, lunar.
Laptele praf (Milumil, cre' ca e si cel mai scump) e cca. 500.000/pachet de 900 gr, x 5 pachete lunar = 2.500.000 lei.
Pampershii nu depasesc oricum 2.000.000 pe luna, servetele de funduletz cam un milion... si restul de 4 mil. ar fi diverse - anticolici, Vigantol, calciu, hainutze,(daca vrei de firma sint citeva milioane, daca nu un costumas e cca. 200-300.000 si in poarta cam 1 luna) 2-3 jucarii, sapun, sampon... ulei de corp etc .
Ma refer la cheltuieli lunare: inteleg ca nu-i schimbi patutul sau caruciorul sau sterilizatoarele, umidificatoarele, biberoanele, scaunul de mashina, marsupiul...etc etc lunar.
Deci, la minimum, cam in 10 mil. te incadrezi.
Nu e chiar asa de negru.
In plus, hai sa fim seriosi, daca n-ai nici macar astia 10 milioane poti sa ii dai lapticul ala care se aloca gratuit (baby-nu-stiu-cum), sa nu-i pui Pampersi, ca nici noi n-am crescut cu Pampersi, si sa-l speli la fund fara servetele de marca.
Adica sint atitea femei de la tzara care isi cresc copiii bine merci, grasi si frumosi, si n-au saracele 10 mil. cu tot cu toate neamurile lor.
Copilul se poate creste... pretentiile noastre-s mari, eu macar recunosc.
Elise & BBLisa
Elise & BBLisa
Sabina spune:
aoleu, elise, acuma ca ai facut calculul ma apuca groaza , eu nici carte de munca n-am, sunt frunza-n vant.
rugati-va sa-mi dea Dumnezeu laptic mult
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.