Polipi endometriali
Raspunsuri - Pagina 2

adelais spune:
Micky, Ralu si eu pot sa va spun, din proprie experienta ca histeroscopie operatorie este calea corecta de rezolvare a problemei.Nu ma pot pronunta in privinta chiuretajului deci nici nu pot spune ca nu este OK. Eu am facut histroscopie pt inlaturarea polipului endometrial de 1 cm. Operatia de rezectie a polipului a fost facuta sub anestezie generala , usoara. Nu am avut nici cea mai mica durere nici in timpul si nici dupa interventie. Cred acum ca m-am stresat degeaba inainte si am ezitat mult pana sa ma hotarasc sa o fac. La 9 luni dupa interventie polipul nu s-a refacut.
Bafta multa si curaj.
A

Chiara spune:
micky, polipii (sau polipul) endometriali pot fi cauza de infertilitate. eu am facut 4 fiv-uri, dintre care 2 cu test negativ si 2 reusite dar cu oprirea sarcinii in evolutie la varsta mica. dupa al 4 lea fiv am decis ca este cazul sa vad care ar putea fi cauza. printre alte investigatii mi s-a recomandat si histeroscopia. rezultatul: polip endometrial de 20 mm (dr. a spus ca este un polip de dimens. mari) localizat pe peretele posterior al cavitatii uterine, exact zona unde are loc in mod normal nidarea embrionului.
deci posibila cauza e esecurilor.
si parerea mea este ca o histero e mai buna ca un chiuretaj orb.
succes si sa ne anunti in curand ca esti gravi.

ioana_p76 spune:
Fetelor, vreau si eu sa va intreb: totusi la echo intravaginal nu se poate vedea daca ai astfel de polipi sau sa se vada ceva suspect, astfel incat sa ti se recomande histero? Si intreb asta pt ca ma gandesc la tine, Chiara, cum de nu ti s-a descoperit mai devreme polipul ca doar ai facut atatea monitorizari echo?
La laparo se poate vedea si extirpa un eventual polip? ( ca ma gandeam sa fac si eu laparo, desi nu mi-a recomandat nic un dr., nici macar cel cu care am facut 2 fiv-uri) am inteles ca e mai complexa decat histero.
Ioanapoze cu animalutele mele
poze noi animalutze!

Chiara spune:
ioana, la eco nu s-a vazut polipul niciodata de cand ma perind pe la szeged, dar nici la eco facute in timisoara. o posibila cauza ar fi urmatoarea: eco le-am facut fie pe ciclu natural in preajma ovulatiei, cand endometrul este mai gros, fie dupa cateva zile de stimulare in cadrul ciclului fiv cand, deasemenea, endo deja incepuse proliferarea. si cum un polip endometrial are structura endometrului, daca eco nu e facuta imediat dupa menstruatie, cand mucoasa e subtire si permite vizualizarea unei ingrosari localizate, sansele sa se vada sunt f. mici. cred eu ca asta e principala cauza. si ar mai fi una: pt. a vedea un polip endometrial este nevoie de un eco performant si de un dr. experimentat si, mai ales, cu mintea deschisa. tuturor.

ioana_p76 spune:
Chiara, multumesc pentru raspuns!
Eu am facut echo in mai multe stadii: am facut si cu cateva zile inainte de cm, in timpul ovulatiei peciclu natural, in timpul inhibarii cu AC, in timpul monitorizarilor pt fiv cu stimulare inceputa si acum inainte de a incepe stimularea, in z2. (deci la aceasta echo erau cele mai multe sanse sa se vada ceva)
Aceste echo le-am facut pe rand la cinci doctori, in timp de aproape doi ani, uau, nici mie nu-mi vine sa cred..
Sa speram ca n-o fi nimic asa cum mi-au zis ei, dar vreau totusi sa fac laparo, cred ca daca e ceva acolo se vede f. bine si se poate si trata pe loc, nu?
Ioanapoze cu animalutele mele
poze noi animalutze!

Chiara spune:
ioana, asa e, probabil ca nu e vorba de polip la tine, dar o investigatie serioasa inainte de o noua incercare e binevenita. cel putin asta e sfatul meu dupa experientele avute. succes si sa ne dai doar vesti bune.

ralu123 spune:
Adelais, multumesc pentru sfaturile date. Mai am insa o intrebare: dupa realizarea histeroscopiei ai urmat ceva tratament hormonal? Intreb asta pt ca dr la care am fost ieri in mom in care l-am intrebat ce garantie am ca dupa ce fac chiuretajul nu se formeaza un nou polip a zis ca imediat dupa interventie incepem un tratament hormonal. La tine cum a fost si unde ai facut histeroscopia? sunt si eu la fel de stresata si ezist f mult in a lua o decizie.
Multumesc mult