Polipi endometriali

Polipi endometriali | Autor: micky

Link direct la acest mesaj

Va rog sa-mi spuneti si mie daca acestia sunt cauza de sterilitate.
Cum se poate rezolva aceasta problema? Am unul de 8 mm si altul de 10 mm.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns KoraPop spune:

Din pacate pot fi un impediment in calea obtinerii unei sarcini.Se pot rezolva prin histerografie sau prin laparoscopie.Uneori un polip poate functiona ca si un sterilet,depinde si unde este localizat.
Mult succes si sanatate!

Kora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancadragoman spune:

Eu am facut HSg si in spital erau fete care au facut lamparo ptr polipi.
Pupici

anca
poze nunta
asteptam gemenii....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitu spune:

Depinde mult de locatia acestuia. Cum spunea Kora daca este situat in uter functioneaza ca un sterilet. Eu am dar sunt localizati in fundul de sac Douglas.
Pupici.

Gabita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micky spune:

Multumesc pentru raspunsuri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micky spune:

Am inteles ca acesti polipi se pot chiureta.
Asa este?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KoraPop spune:

Se poate face un fel de chiuretaj, dupa care se face analiza histopatologica ( se trimite putin din mucoasa endometriala pe care o scoate la chiuretaj la laborator de analiza).Nu crezi ca e mai bine sa faci histerografie?In acest mod intra prin col cu o camera video minuscula si va vedea exact ce curata pe acolo.
Mult succes!

Kora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitu spune:

Editez ce am scris pentru ca eu am polipi cauzati de endometrioza. Cred ca ce a scris Kora este ok. Multa sanatate

Gabita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noela_carmen spune:

draga micky, polipii endometriali sunt dupa cum spune si numele lor (deja cred ca stii),cresteri neregulate ale mucoasei endometrului.cel mai adesea reprezinta o cauza de sterilitate functie si de marimea lor.
ei pot fi extirpati printr-o procedura orecum simpla care se numeste histeroscopie operatorie, care se face cu sau fara anestezie totala. rezultatul, dupa cum spune si Kora, se trimite la analiza histopatologica, dar nu e cazul sa te sperii, sunt inofensivi, adica sansele sa fie de natura malingna sunt aproape zero.
e cel mai bine sa faci histeroscopie, pentru ca in timpul procedurii medicul vede ce face si ce este acolo;
procedura de chiuretare simpla, nu e asa de recomandata pentru ca o face "in orb", curatza, dar nu vede si ce curatza, si te mai poti alege si cu alte minuni gen sinechii, bla,bla,bla...
iti doresc succes si daca mai ai neclaritati, nu trebuie decat sa intrebi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu123 spune:

Buna seara,

astazi am fost si eu la ginecolog pentru aceisi problema...polip endometrial si mi-a fost recomandat chiuretajul? Sunt destul de sceptica in ceea ce priveste aceasta solutie!
Sa inteleg deci ca ar fi mai recomandata o histeroscopie? E nevoie de internare pentru aceasta interventie?
Mi-ar fi de ajutor tot ceea ce stiti despre asta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanatugs spune:

Ralu123 pot sa-ti impartasesc din experienta mea si tu alegi ce e mai bine sa faci si ce nu. Am avut si eu un polip situat in cervix (la intrarea in uter) si prin histeroscopie am scapat de el. Nu m-a durut deloc scoaterea lui, nu mi s-a facut nici anestezie, pentru ca nu era cazul. Am ales histeroscopia pentru ca astfel am vazut si uterul si pentru ca era cea mai recomandata metoda. Datorita histeroscopiei am aflat ca aveam si sinechie cervicala rezultata in urma unui chiuretaj mai vechi. Asa ca, dupa cum ti-au spus si fetele de dinainte, cea mai buna solutie cred ca e histeroscopia. Dupa aceasta interventie am plecat acasa, dar a trebuit sa stau pina la prinz, cand se fac externarile (deoarece teoretic ar trebui sa fii internata pentru aceasta procedura) dar nu te tine o zi in spital, ci doar cateva ore. Mult succes si sanatate!!

http://tt.lilypie.com/50m8p3.png

Mergi la inceput