Daca nu l-ati vazut TREBUIE sa-l vedeti!
Este vorba de filmul ILS. Aparent un film horor, in fapt un film care ridica o grava problema sociala in tara in care traim. Nu as vrea sa spun mai multe acum, putem discuta dupa ce il vedem. Ideea e ca povestea filmului este facuta dupa un caz real din Romania ce a avut loc in anul 2002.
"Mi s-a spus si am uitat, am vazut si am inteles, am facut si am invatat" - Confucius
www.funscience.ro
Raspunsuri
buggy spune:
Eu chiar nu ma asteptam la final...nu cunoscusem cazul...pur si simplu m-a socat...tie ce impresie ti-a facut filmul?"Mi s-a spus si am uitat, am vazut si am inteles, am facut si am invatat" - Confucius
www.funscience.ro
Bepii spune:
Ma facuse-ti curioasa despre acest film asa ca am cautat pe internet si iata ce am gasit:
http://krossfire.wordpress.com/2007/01/26/ils-them-ei-ataca/
Toate cele bune!
buggy spune:
Pai...initial si pe mine m-a revoltat exact acelasi lucru-faptul ca iar se arunca o imagine ORIBILA a tarii noastre. DAR...faptul este real, din pacate imaginea e cat se poate de reala si obiectiva si asta m-a marcat si mai tare. Nu demult citeam ca sunt atacate masini pe DN1 ziua in amiaza mare de aurolaci, deci lucrurile se intampla...si nimeni nu misca un deget. Probabil ca prin canale si cine mai stie pe unde sub noi sunt mici cartiere de oameni care numai oameni nu se mai pot numii.
"Mi s-a spus si am uitat, am vazut si am inteles, am facut si am invatat" - Confucius
www.funscience.ro
Idaira spune:
Initial citisem cronica filmului,film francez cu actiunea in Romania.Bun...m-a facut curioasa,asa ca l-am vazut... recunosc ca ideea m-a ingrozit insa m-a deranjat mai tare faptul ca prin producerea filmului se mai aruncau inca nu stiu cite bile negre imaginii noastre ca tara. E intr-adevar un aspect al societatii noastre care nu trebuie deloc neglijat(e o problema grava!) dar oare a reusit acest film sa schimbe ceva,a reusit sa traga vreun semnal de alarma sau doar ne-a facut imagine proasta?!
buggy spune:
Eu cred ca ne-a facut doar o imagine proasta
Culmea e ca tocmai am citit pe un forum al criticilor de film ca intamplarea a avut loc defapt in Cehia si ca erau in realitate doi austrieci. In link-ul de mai sus vad ca era vorba de o frantuzoaica ucisa in Romania.
Sunt doua aspecte importante:1. Intr-adevar aurolacii reprezinta o mare problema a tarii noastre
2. Daca nu s-a intamplat nimic de genul asta in Romania, mi se pare super revoltator. Mai rau e ca nu poti contesta defapt cu adevarat acest lucru pentru ca din pacate e o varianta foarte posibila.
www.funscience.ro
Idaira spune:
Daca intr-adevar nu s-a intimplat la noi iar producatorii filmului ne-au atribuit(atrocitatea!)noua,inseamna ca sint alte interese la mijloc!!! Ceea ce e frustrant pina la impotenta e ca nu se ia atitudine,nu se face nimic in a demonstra neadevarul si mai mult,o fac pt ca stiu ca nu vor avea repercursiuni majore (sau deloc)asupra lor.Ma intreb,de ce nu au plasat actiunea filmului in Germania sau Italia sau oricare alta tara mai bine vazuta(din orice pdv)ca noi?!Acolo nu se intimpla nimic negativ,ei nu au bubele lor in cap care le-ar putea dauna imaginii lor?!Si nu se gaseste nimeni sa arunce cu noroi pt ca au grija sa fie protejati(ONG, firme de avocati,samd)?!