E putin 2,5 milioane pt 4 ore?cu bona sau singura?

E putin 2,5 milioane pt 4 ore?cu bona sau singura? | Autor: Dorsilia

Link direct la acest mesaj

buna!

sunt nevoita sa imi iau o bona, pt ca am un baietel de 2 ani jumate si o fetita de 2 luni oare? ma gandeam ca m-as descurca mai bine daca mi-as lua si o bona sa ma ajute cu copiii.

la casting mai toate au fost nemultumite de oferrta salariala. Practic sarcinile unei bone pt mine ar consta in a supraveghea doar copilul care are nevoie, atunci cand eu ii ofer atentie celuilalt (hranit, plimbat, spalat, adormit, gatit). Sa ma ajute sa ies afara cu amandoi. Nimic mai mult, nu menaj, nu spalat sau alte treburi gospodaresti si nici alte treburi decat sa se ocupe sa nu planga cel de care nu ma pot ocupa pt ca sunt ocupata fie cu treburile gospodaresti fie cu celalalt copil

si partea a doua a intrebarii: sunt mamici in situatie similara care fac foarte bine fata SINGURE (in afara de papa:))) si care e secretul?
merci
lia

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MirunaT spune:

Secretul este: bunica. Oferta ta este buna, doar ca nu ai avut noroc, mai incearca. Cred ca ti-ar fi mai usor sa incerci prin cunostinte, e bine sa gasesti pe cineva de incredere. Bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

wow, tu esti cata mai avantajata ca ala mare are 5 ani, sa vezi la mine cu asta mica de 2 luni si baiat de 2 ani jumate, de doua zile ies singura cu purceii mici afara. Incep prin a deschide geamul larg la bucatarie care e un fel de living dimpreuna cu holul ca sa se racoreasca indeajuns cat sa nu transpire cel mare de 2 ani jumate, pe care incep sa-l imbrac de jos in sus (ciorapi lungi, pantaloni, ghete si o bluza de corp), trec apoi si o imbrac in camera pe aia mica, tot asa, de jos in sus, baiatul e pe hol asteptand pe scaunel, revin la el si-i mai dau o bluza, ma-ntorc in camera, termin de imbracat pe aia mica ce zbiara nervoasa ca nu-i place imbracatul cu haine groase, o aduc rapid in bucatarie sub geamul deschis in carutul mic de casa ce-l avem in scopul transportarii prin casa :))...fug si arunc o bluza pe mine ca oricum sunt deja leoarca, si un pantalon, normal. Ii dau fashul baiatului, caciulita si il scot in fata usii apartamentului. eu imi iau haina, rucsacul cu paturici, apa de baut, ceai, servetele, prosopele, etc si o iau pe cea mica-n brate, cu teama sa nu-i pice capul pe spate, ies, incui, il iau pe baiat de o manuta, si coboram incetut 3 etaje.

in scara blocului am carutul, o asez, ii pun paturicile, suzeta in gura, ce-o car in rucsac intr-o cutiuta, si gata, respir usurata, iesim. Pt 2 ore mergem in parc, unde deocamdata aia mica doarme in carut, baiatul e pe la leagane, topogane, si nisip, eu dupa el, cu carutul, il mai ajut sa se urce unde nu poate sau il tin sa nu cada... revenim in aceeasi formatie, si picam lati de oboseala.

am gasit tot felul de bone cu tot felul de pretentii, si eu simt ca numai mi s-ar incurca in picioare toata ziua, ca eu de felul meu is obisnuita sa fac totul prin casa intr-un anume fel si anume aproape perfect :))

cel mai mult m-ar ajuta cineva cu iesitul afara, in rest m-am organizat si ma cam descurc. curatenia o fac impreuna cu baietelul, mancarea seara dupa ce vine sotul, gatesc pe trei zile, de spalat spala masina, de calcat nu calc decat cand am nevoie de ceva, hainele copiilor nu le calc ca saunt de asa natura ca nu se sifoneaza nasol. Numai Pt. iesitul afara nu pot angaja pe nimeni. si nici milioane n-am de aruncat pe geam ca sa angajez pe salar full pe cineva dar sa o chem doar 2 ore sa ma ajute

mai incurajati-ma :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenp spune:

lioo, io nu pot da` o chem pe papa ;)) felicitarile mele, te descurci onorabil

Carmen, Ilinca, Ionut
tzucurei de tzucurei 1, 2, 3,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annasibebica spune:

Citind ce a scris Dorsilia retraiesc toate diminetile mele, ca dimineata e cel mai greu. Dupa ce vii de afara fa-le de mancare la amandoi, asta daca nu ai avut timp sa le pregatesti pranzul inainte de a iesi. Eu am unul de 8 luni care incepe sa mearga si nu mai sta la imbracat si altul de 2 ani fix care si asta ma alearga prin casa. Ce sa iti mai dai cu un rimel? Ce sa te mai uiti in oglinda inainte de a iesi? Dar te obisnuiesti. Si dupa ce treci hopul cu scosul afara dimineata, vine ala cu adormitul la pranz, cand nici unul nu vrea sa doarma, si tre sa-i adorm pe rand, si cand cel lasat sa adoarma singur plange dupa mine, si cand ma asez pe pat cu amandoi in brate, si cand cel mare nu-l vrea pe cel mic in brate la mama si iar plange si-l trezeste pe cel mic daca acesta adormise intre timp...
Ce sa mai! Am avut si eu o bona tot cam 4 ore pe zi si-i dadeam 3 mil si nu facea mare lucru si am renuntat, tot asa am zis ca nu trebuie decat sa ma ajute si ea a inteles ca doar daca am treaba sau sunt f ocupata vine. Si nu ma ajuta decat la adormit copiii. In rest statea prin casa. Acum am experienta si i-as spune din prima ca de banii astia tre sa stea cu cei doi copii si sa-i scoata afara si sa le dea de mancare si eu sa am 4 ore libere. Intre timp nu am mai cautat alta ca m-am obisnuit sa fac fata singura, e greu dar la toamna il dau la gradi 4 ore pe cel mare si o sa fie mai usor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Hai ca m-a luat rasu-plansu' citind pe aici.

Eu una (mami de 2 fete dar diferenta mai mare) zic ca mai bine si mai bine va descurcati singure decat sa va carlionteze nervii o bona in casa cu voi.

The way ar fi: buna organizare si moralul sus! Toata treaba sta in psihic! Daca mai faci si haz de necaz in sinea ta - cu atat mai bine!

Si fiti optimiste: vine primavara, deci scade cantitatea de haine de imbracat/dezbracat si apoi din toamna ii puteti da la gradi pe cei mari si de atunci - boierie.

Off topic: Dorsilia: ai postat tu acu vreo 2 luni pe la nasterea pe glob ca ti-e frica de nastere, etc, etc. Te-am intrebat cum a fost, n-ai mai raspuns. Cum a fost?

Eu o am pe cea mare la gradi cu program prelungit (e bine ca acolo si doarme, acasa nu o mai conving) dar in vacante sunt cu amandouia acasa.

Mergi la inceput