Vitamina D3 injectabila - unde gasesc?!!!
am un bebe de 7 luni care are un inceput de rahitism. dr mi-a spus ca trebuie sa-i fac o doza de vit D3 injectabila de 200.000 ui. ar trebui sa i-o fac pe 12 februarie, atunci cand trece 1 luna de la ultimul vaccin. problema este ca nu gasesc pe nicaieri. toata lumea imi spune ca nu se mai fabrica...
am sunat dr si i-am spus, ca sa-mi dea altceva in loc. dar raspunsul lui a fost sa caut, ca trebuie sa gasesc...
asa ca va rog frumos cine poate sa ma ajute. stiti unde pot sa gasesc?
Raspunsuri
pisi_ella spune:
Nu stiu unde poti gasi vit D3 injectabila, dar vreau sa te intreb care sunt semnele de rahitism...ce l-a facut pe dr sa va recomande D3 injectabil? Ati facut o cura cu mai mult Vigantol? Si copiii mei au avut probleme cu fixarea calciului, insa dr ne-a recomandat cateva cure de Vigantol, in cantitate mai mare (6 picaturi timp de 6 sapt) si sa stii ca s-au vazut rezultate.
Stiu ca D3 injectabil nu se mai recomanda...sau ma rog, poate in cazuri disperate.
Eu ii dau acum lui Matei un sirop ff bun, OSTEOCARE se numeste, dar se recomanda doar dupa 1 an...Contine calciu, magneziu, zinc si D3. E cel mai bun!
Acum....ce sa-ti zic...poate mergi si la alt dr!
_Ella, Emma & Matei
Emma-Andreea, minunea mea....
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=11054
Povestea nasterii lui Matei ;)
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58237
Deschide bratele spre schimbare, dar nu-ti pierde din valorile tale.
alondra25.2006 spune:
Poti sa incerci la farmaciile de la periferie,eu am luat anul trecut o cutie pentru ca stiam ca va dispare de pe piatza si mi-am facut rezerve.
Din pacate luna ianuarie a fost ultima luna cand fiolele au fost valabile,asa ca celelalte....nu mai sunt bune.
I-am facut la sfarsitul lunii ian. o doza,si 10f.de calciu gluconic peros(timp de 10 zile),iar in martie voi merge cu ea la control.
Semnul de rahitism care s-a observat la fetitza mea,a fost coastele de la baza evazate,cu toate ca ea a mers de la 9 luni. Medicul a spus ca cu ajutorul tratamentului coastele vor reveni la forma cea buna.
adas spune:
pisi_ella nu stiu de ce zici ca nu se mai recomanda d3 injectabil. daca stii cumva de ce, ma intereseaza si pe mine. eu stiam ca e f des recomandat, bineinteles atunci cand e cazul, nu doar profilactic. bineinteles ca i-am dat vigantol 2 picaturi pe zi de la 14 zile. dar la unii copii - si la al meu - picaturile astea nu se asimileaza cum trebuie si atunci trebuie facut injectabil.
ca semn de rahitism cel mai evident e toracele evazat. nu f pronuntat, dar se vede. are si sant submamelonar, matanii costale si bratari. si cu toate astea dr zice ca e la inceput, ca e f bine ca a fost depistat la timp si se poate corecta. asta in cazul in care reusesc sa gasesc d3 injectabil...
aaa, si am uitat sa-ti spun ca analizele de calciu, minerale, fier,... au iesit toate bine. doar fosfataza alcalina a iesit undeva la limita superioara. deci calciul in sange e f bine, dar mineralizarea osoasa nu s-a facut cum trebuie. mi-a dat sa-i dau si fiole de calciu gluconic 15 zile si vitamina c fiole (n-am gasit nici de-astea si i-am dat picaturi) tot 15 zile.
si editez ca sa mai spun ca da, ai dreptate. daca nu gasesc d3 injectabul solutia va fi aceeasi ca si la tine probabil. sa maresc doza de vigantol. mai sper insa ca voi gasi in ultimul moment, daca nu... asta e
Siminaf spune:
Exista cazuri cind nu se absoarbe D3 pe cale orala. Si atunci lasam respectivii pacienti sa faca rahitism florid?!? Pe care cu ce-l tratam????
Bineinteles ca se prescrie, iar daca exista medici care afirma contrariul, ma indoiesc de profesionalismul lor.
sirimie spune:
Incearca la cantacuzino, ei fac acolo vaccinuri si altele.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.point.ro/
Despre Andrei
crisstamate spune:
O mamica din parc mi-a spus ca a gasit D3 la Farmacia Dona. Poate ai noroc si tu.
Sanatate!
annaa spune:
si eu am patit la fel, dar din pacate doza pentru februarie nu am ,mai gasito nicaieri, tot ca am gast expira in 01.2007, si la farmacii mia spus ca ar fi ultimul lot facut de antibiotice Iasi.
Poate mai sunt si alti producatori , dar noi nu am gasit si sotul a luat o lista cu farmaciile de la casa de sanatate si a sunat peste tot si tot degeaba, nu a gasit nicaieri.
Am facut analizele dar au iesit bune CALCIU, FIER.
Am trecut pe vigantoil 4picaturi + Cipcal cu vitD3 1 lingurita si suc de portocala, care cica ajuta.
sanse spune:
Mie pediatra mi-a recomandat sa cumpar D2 daca nu gasesc d3.Fetele mele sint mai mari si le fac cite 1 fiola intreaga de vit.D2 de 400.000ui.Puteti intreba medicul de varianta asta..
pisi_ella spune:
Scuze daca te-am derutat, poate nu sunt eu indeajuns de informata! Poate la voi e chiar un caz aparte!
Si ai mei au coastele evazate, insa si eu le am la fel. Fontanela i s-a inchis Emmei la 2 ani...iar Matei, la 1 an si 7 luni, inca o are...si cred ca tot cam pe la 2 ani se va inchide. INsa dr. ne-a zis ca in nici un caz nu trebuie D3 injectabil, ca ea recomanda D3 ff rar, doar in cazurile severe cand chiar nu merge altceva. Noua ne-a recomandat doar nsite cure cu Vigantol si Calciu in doza mai mare, timp de 6 saptamani.
Dar ai mei nu au alte semne...decat ce-am scris mai sus.
Oricum, dr tau stie cel mai bine! Eu doar mi-am exprimat o parere, mai mult sau mai putin informata!
_Ella, Emma & Matei
Emma-Andreea, minunea mea....
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=11054
Povestea nasterii lui Matei ;)
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58237
Deschide bratele spre schimbare, dar nu-ti pierde din valorile tale.
Sheannamp spune:
Initial creeata de alexxia
Am nevoie urgenta de vitamina D3 sau D2. In Bucuresti n-am gasit-o . Stiti cumva se mai gaseste in provincie sau poate fi comandata din strainatate ?
Alexxia Ruty ( 25.07.2001 ) si Thea ( 28.09.2006 )
"This is your time. This is your dance.
Live every moment. Leave nothing to chance.
Swim in the sea. Drink of the deep.
Embrace the mystery of all you can be."
PERLELE RUTICAI
RUTY SI THEA AU PAGINUTA
POZE
www.sanatatealoevera.ro " target="_blank">Vrei sa fii liber ?
www.triburile.ro/35735.html" target="_blank"> JUCATI TRIBURILE