grup de suport pt.renuntare la fumat (2)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eva03 spune:

Si eu am facut la fel Ina Am trecut la regimuri alimentare. Si uite asa au trecut aproape 10 luni.
Acum nu mai am pofta de tigara, ci parfumuri si creme pentru intretinere. Cred ca intreg organismul meu este recunoscator!

http://community.webshots.com/user/eva1306

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cypocs spune:

Si eu gandeam la fel :o tigara din cand in cand .Astea sunt ispite si "strategii" de a ceda poftei.Ina, NU CEDA!Nici sa nu-ti treaca prin cap .Adu-ti din nou aminte ce usor ajungi la un pachet pe zi(mie o saptamana mi-a luat ).Adu-ti aminte ce senzatie ai cand fumezi prea mult si te simti rau .Oribil!!Nu merita.Ba mai mut , atunci cand am reusit sa ma las si eu (o data s-a intamplat asta si m-a tinut 4 luni)M-am gandit eu "ei bine, acu sunt nefumatoare .Gata , am reusit si...?Acu ce fac ? Si uite asa vointa imi slabea pe fiecare zi ce trecea.De fapt undeva acolo adanc (acum realizez)voiam motive sa ma reapuc.Atunci cand nu fumam mi se parea imposibil sa ma reapuc sau ma minunam cum de am fumat atatia ani atat de mult .Si iaca, drogul e mult mai puternic decat banuim noi .Acum fumez din nou la greu .Si culmea e ca pofta , vointa de a te relasa , reincerca te apuca abia dupa vreo 2 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina78 spune:


E mai greu acum decit in prima luna.

E foarte mic pasul intre o tigare si un pachet. De aceea si incerc sa nu trag nici un fum. Dar am citeodata o pofta.
E iarasi greu din pricina faptului ca-mi placea sa fumez, eu n-o faceam de nervi, din cauza anturajului... ci cel mai adesea de pofta, ca-mi placea.

Dar hai fetelor, lasati-va de fumat si sa ne mentinem in directia asta.

"O viata fara dragoste este asemenea unui an fara primavara."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cypocs spune:

Ina, te inteleg .Si eu fumez de placere , dar si de necaz , si de nervi , si de bucurie si de plictiseala .Hai ca reusesti daca vrei .Gandeste-te cat timp ai castigat , cate zile nu ai mai fumat .Eu ma gandeam asa :la fiecare pofta de o tzigara un mar .Oare merge?Sau o cana cu apa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eva03 spune:

Ina, rezista! Nu fumati de placere, suparare, fericire, ci ca asa v-ati deprins. Iar, orice invat are si dezvat! Este mai greu la inceput, dar este minunat dupa aceea. Ganditi-va ca v-ati intoxicat plamanii atatia ani, creierul vostru a reactionat la acesti stimuli, dati-le timp si lor sa inteleaga schimbarea. Evident toate sunt personificate. Totusi, numai voi sunteti cele care decideti soarta lor. Succes!

http://community.webshots.com/user/eva1306

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina78 spune:


Eu am baut apa plata... multa... si sucuri naturale... multe...
Cit despre bucuria de a renunta. Incerc sa mi-o alimentez si imi adun banii de tigari si-mi mai iau cite ceva... acum sint pornita pe bijuterii. Peste citiva ani am sa-mi amintesc: in prima luna dupa ce am renuntat la fumat mi-am luat bratara asta, in a doua luna colierul asta ... si tot asa... asa preciuesc mai mult libertatea si sacrificiul facut si realizez si citi bani bagam in tigari.

"O viata fara dragoste este asemenea unui an fara primavara."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama_lui_alex spune:


Dragele mele...de cand va urmaresc si va evit..mereu vedeam subiectul, il ocoleam si spuneam inca nu sunt pregatita...

Duminica acum 5 zile m-am pus pe lecturat..toate capitolele grupului de suport..si mi-am zis..gata! de maine..Luni m-am trezit am "baut" la cafea 4 tigari scurt, sudate si gata!..Peste 2 ore fac 4 zile de cand nu mai fumez...mai exact am 94 de ore de cand nu mai fumez!!

N-am avut curajul in cele aproape 4 zile sa intru pe aici nici macar sa va salut si sa ma "inscriu" in grupul de suport ..vroiam cu disperare sa ucid pe cineva..Acum imi este mai bine..deja fumul sotului "pute" (l-am dat afara, fumeaza in gradina:)), nu simt (inca) puterea dependentei gestului. Sunt ok! Imi reped din 2 in 3 ore ma simt mai bine decat ieri, cand m-am simtit mai bine decat alatatieri..ca sa nu mai spun cum m-am simtit luni..Mi-am repetat continuu in 48 bde ore dispare fizic nicotina din corp, restul e doar o cehstie de vointa..si am numart "invers" cele 48 de ore si cei multi litri de apa de baut (pt. dezintoxicare)

Scuze..ma intind cam mult..stiu..dar sunt tare mandra de mine..Am inceput timid sa fac ceva sport (mai mult dansez-un usor aerobic), beau 4-5 litri de apa/zi..ma spal pe dinti de 1000 ori./zi (am inca senzatia de dinti incarcati)..si MI-E FOAME!!!!!!!
Mai fetelor ma omoara chestia asta - mi se pare mai crancena decat nicotina....
Dimineata am dat un search pt. "reductil - ca am zis ca nu se mai poate asa ceva..am senzatia ca ma "umflu" - desi, nu am nici o "tentatie" de crantanit in preajma mea..as manca pana si ciorba (pe care o urasc!!!)..
Ce ma fac cu foamea...(am precizat ca beau si 5 l apa/zi, nu?!?)..ce as putea sa iau sa-mi taie pofta de foame..pot lua ceva?O pastila, ceva..macar 2 saptamani pana ies din starea asta..

Va pup..m-ati ajutat teribil de mult..desi initial am fost teribil de dezamagita de nadyana..nu voi face never greseala ei..(iubita nu o spun cu rautate..cred ca-ti dai seama..dar n-am putut sa-mi explic cum naiba ai bagat dusmanu'n gura dupa atata timp...)Restul..pentru toate fetele..pupici multi..

Hai sa tragem o listuca "nominala" - cred ca ne-ar ajuta psihologic sa vedem ca "a mai trecut o saptamana"

Ce ziceti ca facem cu "foamea"??

Pupici
Mama_lui_Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama_lui_alex spune:

Recitesc mesajul si vad cate litere am "mancat" si le-am balmajit..e clar..creierul meu e inca in "ceata"...dar ma simt mai bine, in mod cert...Sper ca-i inteligibil totusi mesajul:))

Pupici,
Mama_lui_Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antonia2006 spune:

Buna fetelor, azi am facut 2 saptamani de cand am abandonat "dusmanul". Ma simt foarte bine, nu am tentatia sa fumez asa ca sunt foarte fericita. Recunosc ca uneori imi lipseste gestul in sine, imi lipsesc si tabieturile mele legate de cafeaua de dimineata, insa ignor toate astea, asa cum spunea cineva pe aici orice invat are si dezvat.
Mama_lui_Alex, am vorbit azi cu un vechi prieten care de mai mult de 5-6 ani fuma 3 pachete pe zi, cand era foarte stresat si avea mult de lucru chiar si mai mult. Am ramas uimita cand am vazut ca fumeaza o tigare la o ora, o ora si jumatate asa ca l-am intrebat ce a facut pt. ca initial am crezut ca se abtine ca sa nu-mi faca mie pofta. Mi-a spus ca de 3 luni ia Antitabac Protect, Antitabac Stop si Detoxifiant de la Dacia Plant iar de o luna a adaugat si Spirulina. El spune ca toate astea chiar l-au ajutat sa reduca numarul tigarilor, ca nu mai simte nevoia sa fumeze ca inainte si ca il bate gandul sa se lase, idee care altadata il baga intr-o stare vecina cu isteria crezand ca nu are nici o sansa. Incearca si tu tincturile astea, poate ca te ajuta sa nu mai simti senzatia de foame. Cum am scris intr-un post precedent , este de fapt o falsa senzatie de foame, creierul traduce lipsa nicotinei printr-un gol care trebuie umplut, in plus, mai exista si dependenta de a face ceva cu mana, de a duce ceva la gura...deci e foarte usor sa te trezesti rontaind tot felul de chestii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama_lui_alex spune:

Buna tuturor...

A mai trecut o zi FARA!!! SI ce cap limpede am dimineata la trezire, ce repede ma trezesc..inainte imi lua 3/4 ora si multe tigari+ vreo 3 cafele sa reusesc sa bajmajesc ceva..

Antonia draga mea..(curand voi spune si eu ca am 2 saptamani..)..eu n-am luat nimic..pentru a renunta la tutun..eu am mai avut 2 tentative..una acum 6 ani..cand m-am lasat aproape 2 ani (si am pus 8 Kg pe mine in max. 2 luni..am tras aproape 1 an sa ma re-pun pe picioare, sa pot regla metabolismul la o mancare sanatoasa si sport..NU MA INTREBATI DE CE M-AM REAPUCAT!!!!)) si am mai incercat anul trecut..m-am inarmat cu tot ce exista pe piata (inclusiv tigari NTB - mi le procurase cineva din UE.., antitabacuri si alte siropuri)..Concluzia "incercarii" de anul trecut (un esec evident)..a fost ca toate "micile trucuri" sunt de fapt surogate psihice..nu m-au ajutat. De data asta e in joc doar vointa(si apa plata)..si VOI REUSI!veti vedea!

FOAMEA - este reala, ieri am analizat-o si am mai si citit pe net..ce sa mai..e absolut reala..metabolismul este varza fara nicotina..nu stiu cat de mult ma va ajuta vointa in cazul asta. Deja simt ca incep sa dezvolt o obsesie vav de "ingrasat"..nu vreau sa ma ingras!!!Dar caut o solutie si daca o gasesc (chiar de o fi rea/buna) o pun aici..Inca sunt in perioada de "gratie" care mi-am acordat-o pt. "sevraj" - una saptamana..Dar de Luni...va fi un nou luni..un nou challange..

Nu simt nevoia sa fumez..e.f ciudat..nici macar gestul nu-l simt..desi..dimineata beau cafea..am schimbat cafeaua (acum beau f.f. neagra), o beau in fata DC-ului..e suficient sa se scoale Puiu(sotul) si sa iasa pe terasa sa "se trezeasca" si cand intra in casa..pute..nu exagerez ca o scrumiera ..ASA MIROSEAM SI EU!!!

Pupici,
Ne mai vedem pe aici..pana luni gasesc o solutie pt.foame!


Uite cum scriu din ce in ce mai limpede si mai coerent..Pupici

Mergi la inceput