grup de suport pt.renuntare la fumat (2)

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ina78 spune:

A mai fuma o tigare la diferite intervale de timp... nu inseamna ca te-ai lasat. A te lasa de fumat este un interval in care nu fumezi.
Tu cum ... te-ai lasat de o saptmina pina azi... Si presupun ca de astazi de lasi iar pentru mai mult timp.
A fost un exercitie. Dar cam scurt... Fa-l mai lung. Ca poti.

De cite ori nu merge net-ul vrei sa fumam....??? Rares... nu cred ca iti va da acceptul.

eu - Ina

- puiutul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oprietena spune:

Stiti care e culmea? cand am aflat ca-s insarcinata am renuntat din acea clipa la tigari, nu am fumat nici dupa nastere vreo 8 luni de zile. Si ce bine era!!!!! Dar o sa imi fie bine si de acum incolo. "Pomit", cum zice Rares (numai ca el da doar din gura ca promisiunea e in van)! Si ce rau mi-a parut dupa ce am reluat tigarile!!! Trebuie sa incerc si sa fac tot ce pot sa si reusesc!
Giulia felicitari pt cele 3 zile! Tine-o tot asa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

oprietena, banuiesc ca atunci cand te-ai lasat de fumat ai avut o motivatie f puternica (bb ce avea sa vina), asa , daca nu e vre-un motiv mai special e mai greu:((
si spun asta din proprie experienta, din pacate.

dar sa revin la mine; azi e a patra zi fara tutun!!!
aseara,culmea, din lipsa de ocupatie am simtit nevoia sa fumez si mi-am aprins o tigara fara nicotina...
nu va zic ce gust nashpa au, iar mirosu e de-a dreptu insuportabil!!!
am stins-o dupa primul fum ca se imputise bucataria!
culmea, azi-noapte, am visat ca ma intalnisem cu un prieten mai vechi care m-a invitat la o cafea si avea un pachet de tigari in mana; m-a servit cu o tigara pe care nu am fumat-o dar pe care am tinut-o vreme indelungata in mana!
de dimineata m-am felicitat ca n-am fumat in vis, suna aiurea , stiu, dar pentru mine conteaza mult in mom asta!
voi ce ati mai facut?

...mami daca nu mananc acuma, intru'-n grebla foamei!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carm3n spune:

nu am citit tot ce ati scris voi aici si nici nu fumez, nu am fumat niciodata.ce caut aici? nu vreau sa va stric buna dispozitie dar daca ati putea intelege macar ce simt...poate v-ati gandi de 2 ori pana sa aprindeti o tigara.
in 2005 a murit unchiul meu, avea doar 36 de ani...pentru ca eram singura lui ruda in bucuresti a stat la mine cat a facut chimioterapie si radioterapie, am fost cu el la spital, am vazut multi oameni suferind, e groaznic...si totul din cauza fumatului. avea cancer la pleura.
in vara asta a murit si tata...avea neoplasm laringean...tot de la tigara. suferinta e groaznica, atat pentru el cat si pentru cei din jur. a facut radioterapie in 2005 si el, parea ca si-a revenit apoi a fost operat la gat, i-au pus canula ca nu mai putea respira singur, in ianuarie si tub la stomac, pentru ca nu mai putea inghiti...in jurul canulei putrezea de viu, durerile erau groaznice...iar tu, il privesti si nu poti sa faci nimic, il vezi cum moare...si cum ii poti explica asta bunicului care are 85 de ani?!
un prieten de-al meu s-a lasat de fumat instantaneu...cand l-a vazut pe tata cu canula la gat.fuma de 17 ani.am mers cu el si la un doctor, nici daca l-as fi mituit nu cred ca i-ar fi spus tot ceea ce i-a spus. apoi am iesit la un restaurant impreuna cum alti 2 prieteni care fumau si ei, am vorbit, le-am povestit..s-au lasat de fumat.
stiu ca e greu, am stat alaturi de acest prieten cand s-a lasat de fumat...am vazut cum e...dar daca aveti ceva timp candva, faceti o vizita la un spital de oncologie sa vedeti cum sufera oamenii din cauza fumatului, alegeti sa traiti pentru voi si pentru copiii vostri care au nevoie sa creasca alaturi de parinti.
si in incheiere, va rog sa ma iertati ca m-am bagat in seama dar daca macar una dintre voi se lasa de fumat am sa fiu fericita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ursuleata spune:

Astazi este a 4-a zi fara tigari dupa 11 ani!!

21+ Vlad Alexandru
http://bd.lilypie.com/mTVqp2.png http://community.webshots.com/user/ursuleata14

Mergi la inceput

Sunt in a 9 zi fara tigari!
Sunt bucuroasa desi am avut trei tentative nereusite de a fuma, zic nereusite deoarece constiinta m-a tras de urechi si le-am stins de la jumate.
Azi dimineata a fost prima zi cand am baut cafeaua cu mai multa placere ca de obicei.
Mi se parea ca nu e buna cafeaua fara tigara, azi a intrat mai bine!
Sper sa ma tina si sa reusesc sa le las de tot ca nu-s bune!
Mai intru si va tin la curent!
Pupic si ...fara tigari!

Mergi la inceput

Multa bafta in continuare.

Giulia faci 10 zile ... cum te premiezi?
(fa un calcul valaorea tigarilor pe zi * 10 = ... bani ptr ce vrei tu).

Va pup si va urmaresc de aici.

Carmen... multumim pentru povete. Sint convinsa ca fetele vor trage niste inavataminte din ele. Poti sa mai treci pe la ele.

eu - Ina

- puiutul meu

Mergi la inceput

Ina, pentru moment nu ma premiez, desi ar fi o dee buna, ci ma pregatesc sa termin cumparaturile de Craciun.
Oricum, iti multumesc de idee, o voi pune in aplicare la inceputul anului viitor.
Ce sa zic, rezist, desi nu mai e foarte potrivit cuvantul ca deja m-am obisnuit, in continuare fara tigari.
Mi-au ramas tigari si la serviciu si in masina si acasa si ce sa vezi, stau cat pot de departe de ele.
Cel mai greu e dimineata, dar nu pot sa ma dezamagesc pe mine si apoi familia pentru o amarata de tigara.
Un impact pozitiv l-au avut niste poze cu plamanii unui fumator pe care le-am, gasit pe net.
Nu mi-am imaginat ca plamanii nostrii (ai fumatorilor) se pot inegrii de la fumul de tigara. Pur si simplu pe mine m-au socat imaginile alea!
Si uite-ma deja in ziua a 11 de cand m-am lasat.
E ceva, nu-i asa?

Mergi la inceput

Giulia felicitari si la cit mai multe zile de nefumatoare.

Daca am cu ce sa te ajut... si pentru o astfel de clauza... sint aici.

Incearca sa eviti grupurile de fumatori si mai ales cercurile in care te simteai ok la o tigare (cu anumiti prieteni sau anumite situatii).
Te pup si tine-o tot asa.

eu - Ina

- puiutul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pinpin spune:

Ma altur si eu celor ce vor sa renunte si au nevoie de mult sprijin moral. la mine e prima zi si deocamdata e ok. Am un pachet de tigari nedesfacut in geanta si multa guma Nicorette. Ma gandesc ca de maine sa trec pe plasturi ca am obosit mestecand.

Mergi la inceput