Prematurii-Esentele tari se tin in sticlute mici-6
Raspunsuri - Pagina 28
Ignatica spune:
sirimie nu stiu ce e cu genul asta de tuse dimineatza, dar asa are si tatal meu. Si i-a trecut numai intr-o anumita perioada cand a lucrat in Spania timp de 6 luni. Se pare ca genul acela de clima i-a facut tare bine. Multa sanatate va doresc.
Ignatica - mamica de David (29 iulie 2006)
Nasterea sufletelului nostru David
anca_vlad spune:
multumesc de primire, sa va traiasca micii invingatori, multa sanatate si crestere usoara va doresc la bebei!
e greu cu ei la inceput ca sunt fragili (asa ni se pare noua-dar in realitate au o vointa si o forta demna de luat in seama
)
roxroxrox spune:
Am nascut la 32 saptamani la Giulesti, deoarece mi s-a rupt apa asa dintr-o data, fara sa stiu cauza, o fetita care avea 1600 g si 42cm.
A fost sanatoasa,a luat scor apgar 9, ceea ce inseamna forte bine pentru un prematur, nu a avut nevoie de oxigen, dar tot am stat cu ea la incubator 4 saptamani pana a ajuns la greutatea de 2000 g, cand mi-au dat-o acasa. Nu am avut nici o problema cu ea, am verificat-o frecvent la oftalmolog si la medicul ei pediatru.Acum are 1 an si in afara faptului ca est ecam slabuta are 8200g si 74 cm este un copil vesel, vioi si frumos.
O sa postez cateva poze in curand.
Mi-Ka spune:
roxroxrox, in primul rand bine ni te-ai alaturat
Nu ne-ai spus cum o cheama pe fetita ta
... ca e prea slabuta...las' ca o sa vezi tu ce manechin o sa iasa din ea 

...
sirimie, nu cred a ar fii cazul sa te necajesti ca inca nu vorbeste pestisorul mic... o sa-si dea el drumul si apoi sa vezi frate ce o sa-i turuie gurita
; ginerica al nostru
tot 2 anisori si un pic are si inca tot nu vrea sa vorbeasca...dar in schimb face la nazbatii...si el e un mic 
_
Printesa noastra,Alexia
flavia maria spune:
Fetelor va rog din suflet sa ma ajtati cu un sfat...am scris la la parintii intreaba...
Ieri mi-a recomandat dr de familie sa-i dau lui Alex (7 luni) peritol pentru cresterea poftei de mancare...mergand la control ea nu a fost multumita de cresterea in greutate a lui si mi-a spus ca ar fi bine sa-i dau 5 ml pe zi de peritol in 2 doze dimineta si seara...l-am cumparat de la farmacie dar m-am ingrozit de cate efecte adverse poate avea...
Va rog din suflet daca ati dat careva bb-ilor acest medicament sa-mi spuneti ce efecte a avut...
Multumesc si pupici tuturor!!!
mama de 2 bbei prematuri ANTONIO MIHAI (29.05.2004) si ALEXIAN GABRIEL (07.11.2006)
flavia maria spune:
Mihaela multumesc oricum 
mama de 2 bbei prematuri ANTONIO MIHAI (29.05.2004) si ALEXIAN GABRIEL (07.11.2006)
madalinad spune:
flavia, eu i-am dat lui serban, e drept ca nu mai stiu exact la ce varsta (oricum, era sigur sub 2 ani), si nici nu mai tin minte de ce (are o serie de indicatii). peritolul se da seara, asa ca, daca aveti si probleme cu somnul se regleaza si asta
.
lui serban ii creste fantastic pofta de mancare de la peritol (cred ca i l-am dat pentru tuse, si nu-mi venea sa ma mai opresc din administrare...). eu nu i l-am dat pe perioade lungi (max o saptamana).
parca am citit si pe la parintii intreaba... ca ati sarit de 7 kg. pai avand in vedere n-a fost tocmai mare la nastere, oare cate kg ar trebui sa aiba la 7 luni?! tu esti multumita de pofta lui de mancare? daca da, nu-i da peritol. daca nu, poti incerca cu o lingurita seara timp de 2-3 zile, sa vezi ce se intampla.
ce-i drept, in timp ce la serban are ca rezultat un somn bun, cica si mie mi-au dat copil fiind si a rezultat o agitatie si mai mare ca de obicei. daca constati asa ceva, nu-i mai da, fireste...
cat despre statul in fundulet, si serban a inceput abia dupa 7 luni jumate - si?! norocul meu ca - pe langa tot felul de doctori si oameni cam... nepregatiti - am dat si peste doctori ca lumea, care ne-au incurajat ca totul e bine si copilul normal.
roxroxrox spune:
Draga MI-KA iti multumesc pentru mesajul de intampinare, pe micuta mea o cheama ALEXIA MARIA asa, ca pe fetita ta, care este o scumpa, am vazut pozele postate in album.Sa-ti traiasca si sa te bucuri de ea toata viata.In privinta greutatii copilului m-am mai linistit deoarece doctora ei a spus ca este in limite normale si sa nu o fortez.Are 8.300 kg si 74 cm la 12 luni.
anca_vlad spune:
quote:
Originally posted by flavia maria
Fetelor va rog din suflet sa ma ajtati cu un sfat...am scris la la parintii intreaba...
Ieri mi-a recomandat dr de familie sa-i dau lui Alex (7 luni) peritol pentru cresterea poftei de mancare...mergand la control ea nu a fost multumita de cresterea in greutate a lui si mi-a spus ca ar fi bine sa-i dau 5 ml pe zi de peritol in 2 doze dimineta si seara...l-am cumparat de la farmacie dar m-am ingrozit de cate efecte adverse poate avea...
Va rog din suflet daca ati dat careva bb-ilor acest medicament sa-mi spuneti ce efecte a avut...
Multumesc si pupici tuturor!!!
ce greutate a avut la nastere bb-ul si cat are acum la 7 luni!
spune mai muylte cate mese are pe zi cam ce mananca si cat!
cat despre statul in fundulet nu-i bai vlad a stat singurel in fundulet abia pe la 7 luni poate chiar aproape de 8!
multa sanatate!
exista multe alte preparate pt pofta de mancare nu musai peritol!