Mamici de ianuarie - februarie 2007 (64)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ivona1977 spune:

Tzuchi multumesc pentru PM, am primit! Nu trebuie platita taxa de urgenta pentru certificatul de nastere, ti-l da pe loc orisicum.

Asa am patit si eu - criza de timp, aveam examen pe 18 ianuarie la Londra, in mintea mea fata e mare pe 18,ohoho, daca se naste pe 1! Si am nascut pe 12 si cu cezariana, pe 16 am iesit din spital. Dar la examen tot am mers,dupa principiul 'daca vrei sa treci prima conditie e sa te prezinti'. Am sa vad eu in mai daca am trecut sau nu examenul.

Ivona si Ella Marie 12 ian 07

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ivona1977 spune:

Lili si Ella are bubite si am asteptat sa se vindece putin apoi am dat cu crema de maini (pentru maini crapate). Parca arata mai bine mititica. Am si Bepanthen, nu mi-a trecut prin cap sa incerc. Nu cred ca i-ar face rau.

Ivona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ylilimic spune:

Si daca tot nu am avut azi copii pe cap, am facut o multime de lucruri: aspirat peste tot, curat pe balcon ca daca nu eu atunci cine? un pilaf cu ciuperci si cel mai important: am terminat de citit capitolul 54, acela in care eu plecam la nascut ca la lupta.

Am retrait momentele alea, de fapt toata ziua aia...iar acum cand am vazut cat de dragutze ati fost toate si cum va gandeati la mine... mi-au dat lacrimile, va jur! Cand venea de la spital sotul avea misiunea sa intre pe forum si sa imi citeasca la tel postarile voastre, dar pt linistea sufletului meu am decis ca este mai bine sa le citesc cu ochii mei verzi! Nu gasesc cuvinte sa va multumesc pentru suport si desi cred ca au mai experimentat-o si altele va spun ceva: mai de plictiseala, mai de teama (cand a fost vb de ceza) m-am gandit la voi si la schimbul de replici pe forum, asa cum a zis Alinatxa intr-un mesaj "v-am simtit aproape". As fi vrut sa va scriu tuturor cate un mesaj, sa tin legatura cu voi, dar m-am limitat (din motive financiare) la 4 pe forum si la restul neamurilor, prietenilor mai dragi. Imi pare rau ca nu am mai putut raspunde la tel lui mihacarm - era deja 22:12 si venea bb pe teava. Atunci am stiut ca tre sa chem dr, cand nu mai puteam vb la tel-era grav adica!

Hai ca iar ma intind cu scrisul!

Nastere usoara celor care au mai ramas in lista, copilasi sanatosi si mancaciosi, iar mamicilor lapte atat cat trebuie! (ca vedeti ce nasol e cu furia laptelui)

Nasterea - un puzzle cu flori de liliac
Marele blond Luca Matei - 05.11.2004
Liliana cu Adam Cristian- 15.01.2007
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Messa spune:

marina, cum sa ne protejam, cu prezervativ, cum altfel? Eu ma duc cel tarziu maine sa cumpar vreo 10 cutii...

--------------------
Aici e un ticker cu Bebe Arianna ca sa stiti exact cat de maaaaare suntem!

Mergi la inceput

marina, messa- protejatul mai este posibil si cu pastile anticonceptionale speciale pentru perioada de lactatie. Eu am luat si la primul bb si o sa iau si acum, dupa 6 sapt, dupa recomandarea medicului. Cele care ati nascut cu ceza si va "grabiti" puteti intreba dr.

Mergi la inceput

Are cineva idee cat costa FIV? Anis stiu ca tu ai facut...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marinar spune:

lili stiu de pastile, dar pana merg la controlul de 6 sapt vreau sa "sondez terenul". messa esti tare fata. am si eu o cutie prin casa, dar pe unde anume.... nu stiu.

lili FIV-ul cred ca ajunge cam la 5000 E. sper sa nu gresesc. cred ca cel mai bine stiu fetele de la subiectul asta

Marina mami de Emma Ioana(16.01.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

lilica,

depinde poate fi FIV simplu sau FIV+ICSI

de la 1600 euro pana la 3000 euro

iar sansele sunt cam 20-25%

Alinuk si bb Teo
nasterea - una dintre minunile lumii
franturi_de_viata
................................................
Nimic nu-i intamplator!
........................................

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss68 spune:

Buna seara, am citit fiecare rand, dar ma atrage subiectul utza-utza si contraceptia.
La ce naiba mi-ar trebui oare sa ma protejez daca eu fac copii cu o frecventa medie de odata la 12 ani?! Cu toate acestea, parca nu mi-ar fi moale sa raman gravi la o luna dupa cezariana. Ca bb2 oricum mai vreau daca imi da DD. Dar cred ca ma paste abstinenta (a sotului ca eu nu stiu daca m-as abtine in caz ca...) - de prezervativ sa nu aud (pana il pune imi trece si nici farmec nu mai are), anticonceptionalele taie libidoul oricum, sterilet nu vreau - deci ce a mai ramas?!
Prin urmare aplic metode naturale vreo 3 luni, dupa care D-zeu cu mila. Ei, de-aia vroiam eu nastere naturala!
Deocamdata nu e cazul sa-mi fac griji, la felul cum arat am contraceptie garantata.

Aelita, merci de raspuns, sper ca am inteles cum e cu buricul. Si eu i-am facut baie pana acum, dar asa cum mi-a zis de la spital, sa evit sa ating buricul cu apa. Maine va veni si dr acasa, poate ma mai lamureste daca arata asa cum trebuie.

Nadiutapm, nu am mai apucat sa-ti fac galerie, cand am citit eu postarile, deja nascusei! FELICITARI, mamicoooo!

Eli, intrebai de solutii pt colici. Cred ca deja ai primit multe raspunsuri si sugestii. Mie mi-a zis pediatra de la spital ca pana la 3 luni sa dau SAB SIMPLEX permanent, adica asa cum scrie pe prospect: in fiecare bibe o anumita doza, sau daca e alimentat natural, sa-i pun in lingurita aceeasi cantitate. Initial am zis ca-i dau la nevoie, mie nu mi se parea ca are colici f nasol. Acum ii dau inainte de fiecare masa si e f bine. Noaptea mai are totusi momente cand nu facem fata doar cu sab simplex si mai dam si ceai baby calm.
Si cu foeunul (aer cald) pe burtica s-a mai ameliorat, dar efectul nu e de durata.

Azi am iesit si noi afara in sfarsit si a fost foarte frumos. Desi eram singura si pt mine e ceva f ciudat sa ies din casa fara nici o tinta. In plus nici acum nu am cumparat carucior, dar pleaca tati din tara si poate gaseste ceva mai bun acolo ca la noi in oras sunt numai tampenii. Sau nu stiu eu unde sa caut. Oricm de omologare nu a auzit nimeni, de uitau la mine cand am intrebat de parca eram vreun organ de control.

Dana, ti-am vazut brunetelul!!! Bai dar unde e corectitudine in lumea asta: daca ai fata - seamana cu tata ca asa se arunca fetele. Daca ai baiat, seamana tot cu tata, ca na, sunt barbati amandoi! Eu cand mi-am vazut fata prima data, in timpul operatiei, eram evident fericita ca o vad, intreaga, frumoasa, dar cand am vazut ca nu are nimic de la mine parca m-am si speriat. Cum e posibil ca un copil la care ai contribuit atat sa nu-ti semene mai deloc? Nu ca imi place prea tare cum arat, chiar ma asteptam sa ia ce am eu mai naspa - ca asa se intampla uneori.
Eu te inteleg f bine ca nu vrei sa pui poze si cu tine deocamdata, dar in mod cert iti vei reveni f repede pt ca ai nascut natural si poti sa faci cat sport "vrea" muschii tai. Eu am slabit destul, dar cum arata pielea pe mine, ma ingretosez singura. Numai ca m-am mai vazut si alta data asa si stiu ca se reface.

Va pup, pisicuta mea doarme si poate prind sa mananc totusi si eu ceva azi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loremunteanu spune:

Buna seara la toate mamicutze si viitoarele mamici!
Am nascut si noi astazi pe la 15.35 un bebe sanatos...aproximativ 3850g (tati era prea emotionat si nu a retinut exact)...52cm...scor APGAR 9.
Povestea a inceput cam asa:
Am plecat de dimineatza la spital...pentru monitorizare. Ajunsi acolo, Tutun foarte ocupat ca de obicei cu niscaiva operatii, ne zice ca de fapt a recalculat DNP-ul si ca e pe 10 feb si nu pe 6; dar daca tot am ajuns la spital ne trimite sa facem si o monitorizare...
La monitorizare...ce sa vezi usoare contractii, dar colul moale si lung si inchis pe deasupra...
Asa ca se hotaraste inducerea....Pe la 10.30 a inceput si dilatarea....si dintr-o data pe la 12...s-a rupt apa (poc)...si uite asa dilatatia creste, cresc in intensitate si durerile...(Tutun bineinteles ca era tot in operatii....de vazut ne-a vazut Bogdan)...am ajuns la dilatatie 4 si ce sa vezi nu avem anestezist prin spital....dureri din ce in ce mai mari....si pe la dilatatie 6-7 vine si anestezista si se face si epidurala...deja mult prea tarziu...dupa 15 minute am ajuns la dilatatie 10 deci epidurala nu si-a mai facut efectul....Tutun hotareste sa nu faca epiziotomie (probabil gandidu-se ca blondele nasc mai usor...)...si bineinteles ca am avut ruptura de vagin in 2 locuri, col si externa...de-a trebuit saracu' Bogdan (Tutun tot in operatie) sa coase aproape o ora...si ca sa fie toate si mai bune...xilina nu este in spitalul Elias...deci coaserea s-a facut pe viu...ATENTIE felele ce nasc la ELIAS, cumparati-va si xilina ca cica nu mai e pe stoc...
Deci am avut parte de o nastere cat se poate de naturala...
Dar dupa toate aventurile...noi suntem bine. Bebele e ok. Mamicutza se simte bine, chiar surprinzator de bine (avand in vedere tot ce a indurat)...
Cam atat pentru acum.

Pupici dulci la toate mamicutzele si bebeii, viitoarele mamici si la care mai sunteti pe aici.....

Loredana mamicutza lui Roni-Cristian
http://new.photos.yahoo.com/loremunteanu/albums/

Mergi la inceput