Mamici de ianuarie - februarie 2007 (64)
Raspunsuri - Pagina 27
Ivona1977 spune:
Buna fetele! Multumesc frumos pentru sfaturi.
Livia, eu folosesc deja numarul 3 la Pampers, tot asa pentru ca ceilalti o strangeau.
Fetele spuneti-mi si mie ce e Vigantolul? Si care e scopul lui?
La lapte praf si noi tot numarul 1 ii dam (SMA). Din cate am inteles (surse neconfirmate) celelalte sunt pentru cazurile de intoleranta la bebe sau cand nu se satura. Nu stiu la celelate tipuri de lapte praf.
Adela si mie imi atarna burta peste operatie, da incet inapoi, frustant de incet. Si arata f rau burta, ca o pruna afumata de dimensiuni considerabile. stie cineva cand dispare dunga asta neagra? In schimb operatia nu se vede absolut deloc, e mult mai jos decat linia slipului.
Criss si pe mine ma doare fundul si spatele de la tinut fata in brate.
Catalina eu zic sa ii spui sotului ca daca mai pleaca duminica de acasa problema divortului aluia nu o sa fie singura in discutie.
Pe bune acum, incearca sa discuti cu pretenaru si sa-l faci sa inteleaga. Si iesi si tu din casa - lasa-l pe sot cu bebelul, sa vada cum e.
Ivona si Ella 12 ian 2007
Daconst spune:
Mersi de raspunsul cu Vigantolul...eu ii dadeam o picatura,dar joi avem controlul si intreb pediatra.Eu asa citisem pe prospect.
Formula i-am dat mereu Pre,ca asa mi s-a spus la inceput...acum nu am mai intrebat daca trebuie sa schimb,ma gindeam sa termin cutia![]()
Papmpersii,mi-a spus moasa sa schimb dupa 4kg...adica atunci sa trec pe nr 2.Acum avem 4,300kg,dar recunosc ca mai bine-i stateau pe fundulet numarul 1.Eu zic ca atunci cind se uda bb sau da ceva pe afara inseamna ca nu are marimea potrivita...dar e doar o parere.
Dana si
Lucas Paul(18.01.07)
loremunteanu spune:
Bebe a avut 3560g.... poate faceti corectura.
Loredana
Roni-Cristian
08.02.2007
http://new.photos.yahoo.com/loremunteanu/albums/
Daconst spune:
Ivona,Vignatolul e vitamina D.Aici se da in combinatie cu flor,dar la bb-le meu dadea colici si am trecut doar pe vit D simpla...adica Vignatol.Se cheama exact la fel si aici.
Lore,bine ai venit acasa!!!
Dana si
Lucas Paul(18.01.07)
Daconst spune:
M-am lamurit ce e cu laptele Pre...vine de la Premium si e acelasi lucru cu numarul 1.Deci nu are nimic cu prematuri.![]()
Pre sau 1 se da pina la 4 luni,apoi se trece pe numarul 2 pina la 8 luni dupa care dam numarul 3.
Dana si
Lucas Paul(18.01.07)
mariana_1976 spune:
Tzuchi n-o fi cumva clima aia "superba" englezeasca care nu va prieste ca sunteti atit de multe "overdue"?
![]()
just kidding...dar uite ca de ex. in Suedia e stiut ca in perioada de nopti polare femeile au mai multe probleme de intirziere ale ciclului,poate ca si umezeala din uk o avea vreo consecinta?
![]()
Ivona1977 lasind gluma la o parte, eu as analiza situatia in felul urmator:
-daca e un om deschis si sincer mai devreme sau mai tirziu iti va marturisi intentiile de un fel sau altul si daca e un prieten adevarat va intelege ca ai un sot si un copil pe care ii iubesti.
E greu sa ma pun in locul tau, dar cred ca folosind un pic de tact,il poti inlatura sau pastra ca prieten, in functie de cit de bine il cunosti pe el si ii stii intentiile.
Totusi..faptul ca apare tocmai cind nu e sotul tau acasa ma cam pune un pic pe ginduri.
Iar cu sotul, explica-i calm situatia si incearca sa-i comunici ca ii intelegi atitudinea, ca si tu ai avea aceleasi sentimente si doresti sa gasiti solutia cea mai buna sfatuindu-va impreuna.
Aelita pe vremuri in tara nu scria in procente continutul pufuletilor.Acum in Suedia cind am gasit am fost foarte fericita sa constat ca nu aveau pic de sare iar cintinutul de grasimi nesaturate era doar 2%, in comparatie cu cipsurile unde grasimile nesaturate se gasesc in proportie de 32-35% iar sarea cam 2%-3%, plus E-uri de tot felul pe cind la pufuleti am gasit doar un emulgator.
Asa ca eu recomand cu caldura pufuletii suedezi contra chipsurilor.![]()
Apropo,o prietena de-a mea care a venit din Middle East cumparase de acolo chipsuri pt. copilul de 18 luni si am ramas uimita cind am vazut ca erau doar o imitatie, de fapt contineau o multime de vitamine,si nici poveste de aditivi alimentari sau sare.
Eli1977 lactatia o poti opri fie cu medicamentul Dostinex sau cel pe baza de bromocriptina, ultimul nu l-as recomanda ca da multe reactii adverse, dureri de cap, ameteli,etc.
Chestia e ca laptele nu-ti dispare asa cu una cu doua, mie dr. mi-a zis ca dureaza cam o saptamina dupa ce luasem 2 pastile de dostinex in 48 de ore.
Ar trebui de asemenea sa te mulgi cu pompa din ce in ce mai putin cind simti sanii prea plini si sa nu-i dai sa suga bebelusului,ca stimiulezi lactatia.
La inceput va fi greu sa stai cu sanii durerosi dar lactatia se va opri si nu vei face febra laptelui sau mastita chiar daca te mulgi doar putin.
Dana in Suedia picaturile de vitamina D se dau mai putine daca bebelusul e alimentat mixt sau numai cu formula.Din cauza soarelui insuficient se recomanda pina la 2 ani tuturor copiilor, mai ales celor cu pielea de culoare inchisa.(alte rase decit Caucazian)
Belle-vue pe unde mai esti?Ti-ai programat cumva cezariana?Eu gata, m-am decis sa fac tot ce-mi sta in putinta sa incerc si sa reusesc VBAC cu ajutorul lui DD, iar cezariana o doresc doar in caz de forta majora.
Tocmai citeam de o suedeza care a avut ruptura uterina dupa o cezariana dar...in urmatorii ani a mai nascut tot prin cezariana alti 2 copii!
Dianamizzi mi-au ramas intiparite in memorie cum aratau stazile din Malta dupa ploile torentiale...parca aveam impresia ca vine potopul...Sotul si alti citiva suedezi s-au declarat in gluma interesati sa devina milionari si sa contribuie la construirea unui sistem de canalizare eficient.![]()
![]()
![]()
Cu toate astea ne-a placut f.mult clima,oamenii ni s-au parut amabili si prietenosi, iar patrimoniul istoric de-a dreptul imprsionant.Tu ai invatat malteza?Mie mi s-a parut tare grea in afara de cuvintele din engleza si din italiana pe care le mai ghiceam din ziare.![]()
Adela2006 aici in Suedia exista doar Nan 1 si scrie pe el ca se poata da pina la 12 luni.In alte tari europene insa am vazut un pachet rosu pe care era tiparit Nan2 si cind l-am luat la puricat nu continea tot atite substante nutritive ca primul, tocmai pt. ca bebeii au nevoie de mai putine dupa 6 luni.
Mariana
37+
mama de Monica, Matei si Markus
aelita spune:
messa e super temperatura! bravo!
catalina,bineinteles ca nu trebuie sa il uitam nici pe doamne doamne.eu una nu-l uit,dar obisnuiesc sa ii multumesc mai mult pt ce am,ceva mai des incerc sa o fac,decat doar sa ma rog cand e dezastru...pt ca atunci stiu ca e cam tarziu de rugaminti.
bineinteles ca ai dreptate,tu ai obtinut copilul si avand credinta.dar invers stii ca nu se putea,doar cu credinta.ca eu asta zic,ca medicina totusi e acolo unde e,si nu o poate inlocui un preot .(nu inseamna ca il anulez).
ce zici tu de sunetele copilului...pai mie mi se pare ca nu are nimic ,sper sa nu ma insel,dar daca zici ca doarme 7 ore ,ca mananca bine,ca nu are temperatura,nu poate fi copil bolnav ! pe ei cea mai mica iritare la gatulet sau oriunde ii trezeste din somn.si daca ii mananca in fund,vorba aia,ne fac noptile albe,dar sa mai fie bolnaviori !
sa nu cumva sa lasi doctorii sa ti-l indoape cu medicamente aiurea.
nu trebuie sa fie si al tau bolnav,daca sunt altii.
eu una nu ma gandesc niciodata ca ar putea avea gripa a mea.bineinteles ca odata si o data va face si ea,ca imuna nu poate fi total,dar eu nu stiu de ce am impresia ca nu se va imbolnavi niciodata de nimic.
bineinteles ca asta nu inseamna ca nu sunt prudenta ,si o las de capul ei..
intelegi ce vreau sa zic.
eu sper sa fie ca mine,si ca ta-su,ca noi nu am fost bolnavi de gripa niciodata.
pe mine daca ma ia raceala,intr-o zi,cu aspirina,ma dreg.si sper sa fie si ea la fel,mai mult,CRED ca e la fel.
sraluca hahha cum sa nu ii dau pufuleti ?? ba daaa ca eu mor dupa pufuleti,mananc si acum,erau preferatii mei in copilarie si sunt inca! dar le dau si eu cand trebuie si unde trebuie,in niciun caz la altul in casa.
si nici asa toata ziua buna ziua,mai ales cand sunt prea mici.
hahaha auzi ca-i put picioarele si de-aia il linge catelul haha!! o fi indian Bobitza,ca la ei e semn de respect sa se atinga picioarele (bineinteles ca nu le si ling
- probabil la Bobi e un exces de zel hahaaa )
l-am vazut pe Bobi-n pozeeee,mi-l inchipuiam maree!! CE FRUMOS EEEEE!!!zici ca e de plush!!!!nu pare adevarat!
dianamizzi pisica nu a mancat ca sa iti atraga atentia ,a fost un fel de a spune " INCA EXIST ! " .i s-a parut ca ii dati atentie numai copilului,si ati uitat de ea.a fost tare suparata,mai ales ca ai gonit-o dupa hainute.
da,mai,au innebunit rau cu pungile astea de pufuleti si prostii.si cum zici si tu,nu inseamna DELOC,ca si eu cat sunt de mare bag in mine,dar unui copil normal ca ii plac! dar cu masura!
ca si COCA COLA la copii.eu inteleg ca si as abag eu in mine,si nue buna de nimic,dar sa ii dau si copiluli asa ceva??
aaaaa stiu pe cineva care da FANTA la cutie copiluli de la TREI LUNI ! CICA II PLACE!
Totusi noi,cand eram mici,nu aveam tampeniile astea.nici dozatorul nu era
trageam colo citronada la cofetarie cu lamaie
dar si aia o data pe saptamana,nu litri pe zi.
baaai,apa nu mai e buna pt copiii astia de le baga atata Fanta si Cola?
sau una,copilului de 3-4 ani,ii dadea cornul cuciocolata la pachet ,la gradinita,insptit de sticluta de Pepsi.
exact cum zice dianamizzi,au valoare nutritiva cat cauciucul de la masina! bine spus!
stiti ca pe mine o sa ma condamne lumea daca nu o sa ii dau BOMBOANE la un an ???si or sa iidea pe furis????
proba laptelui: katerina,asa e la mine in biberon,cum il las la frigider un pic,se ridica deasupra galben si gras,ditamai smantana,si jos subtire.iar biberoanele sunt f grase,nu pot sa le spal doar cu apa,nu o fi bine,dar le pun detergent ca altfel ramane strat de grasime gros pe ele.am incercat sa le spat cu apa fiarta,si apoi le bag in sterilizator,si ies foarte grase.
dar totusi,asta e proba de grasime? ca mi s epare normal sa se ridice deasupra ceva,adica o exista lapte care sa nu???
Alinatxa,saracutul pisoias,a plans el doua zile ca nu l-ai lasat sa intre in camera aia...
as vrea sa fiu si euin stare sa cresc un caine....
dar pe langa ca mi-e frica ca nu sunt in stare(eu cand aveam stateam la casa,acum la bloc e diferit),mai sunt si alergica la par,si la praf.cu toate astea eu tot pun mana pe ei,merg si ma spal,ma mananca nasul rau de tot..dar nu rezist.
eu am facut alergia asta ca o aparare a organismului,sa numai iau animale,sau ca pedeapsa...ca m-am simtit vionvata pt ultimul pisic pe care l-am parasit in Romania cand am plecat.
nu l-am abandonat,dar el sigur asta a simtit.l-am lasat la rude la curte,dar a fugit de acolo si s-a intors la bloc,de undeplecasem.acolo lasasem in apartament niste prieteni,ca nu aveau unde sa stea,si nu au luat pisicul,ca nuil sufereau.
nu stiu ce s-a ales de el,cum o fi trait printre blocuri...
ironia sortii e ca il gasisem de mic in burlan tot la bloc..si cred ca tot acolo a sfarsit..cautandu-ma...
din cauza sentimentului de vina,am facut alergia.
de aceea imi e frica sa mai iau animale..au ttrecut 11 ani de atunci..
criss cine te-a pus sa vezi operatia??
acum,asta e,gandeste-te ca o sa treaca.
cere poze pe la mamicile de anul trecut,cu cezariana!
chiar!cand vom dori sa oprim lactatia,cum facenm??vad ca intreaba eli.
vaaai,eli,ce spui si tu de copilul nashilor!!! innebuneam ! mai,ei rad cand face copilul asa,pt ca au impresi ca si tu trebuyie sa razi si sa il lauzi.pt ei e o caliate a lui sa fie asa ..terminator!
eu le cam zic de la obraz ...dar tot nu ma ia nimeni in seama
,imi spun ca lasa,ca o sa vad eu cu al meu...
Problema nu se mai pune sa le explci ca tu nu osa fii asa..ca asta e greu de probat...problpema se pune in felul urmator: pana vad eu cum o sa fie cu copilul meu,fii-tu imi distruge casa! asa ca ia-ti-l !
auzi?mie mi-au intrat in casa ca cacat de caine pe incaltaminte!
cristinamaria sa ai si tu o sarcina usoara, o nastere la termen si un copil sanatos!
catalina,ia copilul si mergi cu ei ! cum sa se duca singur?
acum nici tu sa exagerezi si sa nu iesi niciodata cand vrea,dar nici el sa vrea fara tine.
noi iesim impreuna.
iese cu prietenul la frizerie haha dar si cu copilul dupa ei cand dorm eu.
sa plece asa la bere si eu in casa??pai ii pun copchilu-n brate,sa se duca cu el.
ana alx mie mi-au dat vigantolul la controlul de 15 zile.nu stiu daca se putea lua si mai devreme.
daconst fa o poza cu tzatza si sistemul ala sa vedem si noi.
lore,bine ati venit sanatosi acasa!!
sa va traiasca frumosul RONI.
mariana.,nu ca eu nu am nimic cu pufuletii pt ce ar contine.doar ca nu asa toata ziua buna ziua si in culcare siins culare,si in parc la joaca,si in casele oamenilor..In parc mergi sa te joci,nu sa mamanci.ti-e foame,treci acasa! nu sa s euite copiii in gura ta cum mananci si ei poate nu au.si cu mainile pline de nisip.
si acasa,la bucatarie,nu prin toata casa,cu punga shir peste tot.
ca asa si painea e buna,dar nu suport copiii cu codrul de paine in mana!
dar eu fara paine nu mananc.
si mananc si burger si toate tampeniile,eu nu itn cont.
doar cu disciplina am eu ce am .
S.
aelita spune:
sa vedeti ce talente are fii-mea.trage la suzeta de o rupe,nu alta,cand ii e foame.trage de domana suzy,sau de bagaboanta de suzy,vorba catalinei,abuzeaza de ea rau de tot!
cand nu ii e foame,o scuipa direct.
eei,dar cateodata,ii e lene sa o scuipe,si i-o bag in gura,ca plange,si ma gandesc ca vre...stiti ce face????
se preface ca vomita!!!
face asa boaaa... sii-o scot imediat!
fratilor,daca o sa imi faca asa cand va inecpe sa manance diversificat,sa ma lsase cu lingurita in mana,eu morrr!
asta o sa imi manance ficatii!
S.
Daconst spune:
Aelita,uite www.medelasuction.com/D/de/breastfeeding/products/nursing.php?navid=54" target="_blank">aici o poza cu setul.Si daca dai click pe optiuni il vezi si montat pe sani.
Se poate folosi si cu lapte de mama in sticluta,daca aveti...asta doar sa evitati sticla,care e dusmanul cel mai mare al alaptarii.
Vad ca la mine merge si bb nu se prinde ca e si altceva pe linga.![]()
Asa imi stimuleaza si lactatia si suntem amandoi multumiti.
Dana si
Lucas Paul(18.01.07)
ylilimic spune:
Seara buna tuturor!
Am citit to si nu am de facut comentarii, caci deja ati primit raspunsurile... Mi-au ramas niste indicatii de dat cu privire la punerea pozelor, insa mai intai tre sa mananc (ca iar vine vampirul sa ma suga), apoi baita la 2 copii si abia apoi...netul!
aelita - in cazul mamicilor cu lapte nehranitor, acesta cand e pus in bibe/pahar e de-a dreptul straveziu, ca un zer. Deci...se poate si mai rau!
Dana - nasoala faza cu suptul, insa bine ca exista sistemul (apropos - trebuia sa ne spui si cum se zice la "optiuni")
Monstruletul asta mic, deja mi-a mancat ficatii! 

TReaz nu stie sa stea, treaz stie sa planga!!! si atat. Ori mananca, ori doarme, ori plange! Ma dispera!
Acu iar urla...
Nasterea - un puzzle cu flori de liliac
Marele blond
Luca Matei - 05.11.2004
Liliana
cu
Adam Cristian- 15.01.2007
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici