Mamici de ianuarie - februarie 2007 (64)
Raspunsuri - Pagina 11

Daconst spune:
Carcarel,mersi de raspuns...o sa mai caut pe net,ca eu nu am asa ceva,dar poate e ceva mai nou si nu am aflat inca.
Cleo,nu stiu ce sfat sa-ti dau cu constipatul...nu am avut problema asta ci doar invers,adica mai mult diaree.
Dar vin fetele cu sfaturi,cu siguranta.
Dana si Lucas Paul(18.01.07)

cleopiciu spune:
GIO ,Daria a scazut pina la 2,480 de la 2.700 ,si dr. mi-a spus ca trebuie sa ia minim 750 pe luna de la 2,480 ,stai linistita ca o sa ia ,prima luna bebei iau mai greu pina se obisnuiesc cu papa....DARIA in prima luna a ajuns la 3,380 si DR. a spus ca-i foarte bine....
am gasit pe net,ca bebelusi i-auin greutate 750 g PE LUNA pina la trei luni ,acum depinde de bebe altul poate sa ia 1 kg,si am citit ca sunt uni care iau chiar 500 g..,nu-ti mai fa probleme ....
Am mai citit: sa ajunga inapoi la greutatea de la nastere dureaza c-am 10 zile...

eli1977 spune:
fetelor,
multumesc mult pentru raspunsuri.
am avut o noapte tare necajita, i-am dat sabsimplex la fiecare alaptat, pe urma cu burtica pe burta lui mami si buni, prin rotatie, cate trei ore.Am dormit cu el pe burta, macar eram bucuroasa ca e el linistit si nu se mai chirceste asa...s-a trezit la 7, papat, dormit pana la 11, acum de la 11 doarme iar pe burta la buni.Fiecare alaptat e cu teama, pt ca nu reusesc deloc sa il fac sa dea aerul afara si de asta are colici.dupa ce suge adoarme, il pun pe umar, il bat, il pun pe genunchi, in fundulet, degeaba, mi-e si mila cand il vad cum se inroseste in pozitiile astea si tot nimic..
daca s-a mai potolit, oare o ia de la capat?non stop pana la 4 luni?sau are episoade?mamicile cu experienta, cum e?dupa ce il tin pe burta sa incerc sa il pun in patut?
astept sa se trezeasca si il scot afara, in carucior de data asta.
FELICITARI MIHACARM, acum am vazut, sa-ti traiasca minunea!!
bafta fetelor care au azi marea intalnire..!!!
va pup,
Eli si bebe Andrei(27.01.2007)

gio spune:
eli, dupa vreo 20 de minute eu o pun in patutz. de cele mai multe ori doarme in continuare.bbica mea scoate aerul daca o pun pe burtica mea si o masez usor pe spate.
Mamix2 cu Taisia&Toria

Messa spune:
Fetelor, ai vostri mai fornaie pe nasuc, asa, din cand in cand? Ca a mea parca nu fornaia, acuma vad ca uneori mai fornaie.
--------------------
Aici e un ticker cu Bebe Arianna ca sa stiti exact cat de maaaaare suntem!

Liuda spune:
hai si noi...
santem necajiti si suparati... totul bine si frumos, numai ca seara parca nu mai dormea nu mai manca ca lumea , la 9 s-a trezit si a plans continuu, pana nu am desfacut-o si am descoperit ca fata a facut alergie... era rosie toata, besicata... am imbracat-o si drept la urgente am ajuns... Bine suna urgenta - ca am stat pe sub usi o ora, la coada... ca aia cu tratament care vin pentru o injectie de saptamani la rand erau mai importanti...
Ne-a consultat pediatra, da de unde sa stie de la ce este, ca mancarea nu am schimbat-o manca din aceiasi cutie de o saptaman, sam simpexul il ia din prima saptamana, deci nu avea cum de la el, ca facea si pana acum daca era de la el, deci nu i-am dat nimic nou, nimic nu am schimbat, in casa se face curat de 2 ori pe zi, afara a fost... vroiau sa ma interneze... la ce bun? sa ne faca analize! ce analize? sange! pai luati sange si plecam acasa... ce, tre sa stau in spital 3 zile ca sa-i luati sange? deci nu am ramas... i-au pus injectie in vena... am plans de am rupt pe holuri (ca nu am intrat cu ea sa-i faca injectia ca cred ca le-o smulgeam din fata), a stat cu bona (care si ea plangea dar se ascundea de mine sa nu vad ca ma apuca mai rau)... au zis sa revin la 8 dimineata la consult...
am ajuns acasa, am facut baita (era 12 noaptea), am schimbat-o de toate hainele (nu cred ca e de la haine, dar am facut-o si pe asta sa fiu impacata ca am incercat tot), am hranit-o si a dormit pe la 2 noaptea... a dormit binisor, dimineata mai avea ceva petisoare pe corp insa nu era rosie, deci trece... nu m-am mai dus la spital sa ne mai dezbrace pe acolo, sa ne chinuie, plus injectia aia care a recunoscut dr. ca nu e mare smecherie, ca nu are ce sa-i faca la copil de 3 saptamani .... nu exista nici un tratament, doar asa de usurare ceva, ideea e doar sa gasim care e sursa.. dar nu imi dau seama in ruptul capului...
acum am lasat-o dormind si am plecat cadaca stau acasa ma necajesc mai mult si daca plang eu - simte si ea si se agita... ma duc sa fac cumparaturi ca in frigi bate vantul de gol ce este...
nasucul parca i-a trecut, nu sta in patuc deloc, doar in carut, nu mai manaca cum manca , nu mai are somnul odihnitor... ce sa facem? ne chinuim si noi sa crestem cate un pic, asa e, pana ajungem mari mai avem de tras..
Va pupic pe buric.
Liuda si papusica Diana Maria 18.01.2007

Messa spune:
Cleo, si a mea face balutze cand papa, ca trage din biberon de parca i-l fura cineva si da pe-afara. Si mai face balutze daca adoarme cu gura deschisa si nu o vad eu la timp sa-i pun mana pe barbitza sa o fac sa inchida gura.
Liuda, ce spanac atatea probleme si pe capul tau, fato? Uite ce am gasit pe site-ul Universitatii Maryland: "Most bumps and blotches on a newborn baby are harmless and clear up by themselves." Daca si spui ca a inceput sa treaca, e ok
--------------------
Aici e un ticker cu Bebe Arianna ca sa stiti exact cat de maaaaare suntem!

laura ionescu spune:
Levi- aceeasi problema cu mancarea am avut-o si eu si inca o mai am din cauza pediatrei care cred ca n-a deschis internetul in viata ei sa vada ce-i cu alimentatia in timpul alaptarii si mi-a dat acelasi regim cu al tau. Degeaba am tinut regimul asta ca fetita mea tot face colici si plange. Problema este ca nici acum nu am curajul sa mananc un mar sau o foaie de salata. Ca sa vezi cat sunt de tampita!
Dianamizzi- am trecut prin aceleasi stari cu tine. La un moment dat simteam ca mor daca mai trece o zi la fel. Sufeream de singuratate ca un caine, nu aveam si eu cu cine sa ies la plimbare, cu cine sa schimb o vorba, pana venea sotul meu acasa. Inroseam telefonul. Salvarea mea a venit de la o matusa pe care am sunat=o si veni sa ma ajute de 2 ori pe saptamana si am cu cine schimba o vorba, unde mai pui ca ma mai si incurajeaza. In plus, de cand am inceput sa ies in parc, am facut cunostinta cu alte mamici, care probabil cred ca sunt super disperata, atatea intrebari le-am pus, dar oricum e altceva.
Eli- copilul meu face exact ce face si copilul tau, si inca din prima zi de cand l-am adus acasa. Ea primeste SAB Simplex la fiecare masa si DEbridat cand face crize. In rest se linisteste numai cand sta in brate si doarme cand la mine pe burtica, cand la taica-su. De vreo 3 zile am luat-o cu noi in pat si dormim si noi noaptea. Rezultatul este ca s-a invatat numai in brate si cand o pun la ea in patut zici ca arde. Nu ma supar, ca dupa ce ii trec colicii am timp berechet sa o dezvat. In plus, rasfatul n-a omorat pe nimeni. Stiu ca ti se rupe inima cand o vezi cum sufera fiindca si eu patesc la fel si visez la ziua in care o sa-i dau de mancare si nu o sa-i mai vad fetishoara cum se stramba de durere de burtica dupa aia. Deci eu o iau in brate!
Fetelor, poate cineva sa-mi spuna cum poate o fetita sa se pise pe ea si sa fie uda pana la piept?!?!? Mie mi s-a intamplat de vreo 4-5 ori si cred ca gresesc undeva, ii pun pampersul prea larg, nu stiu, ca o gasesc uda pana la subtiori.
Laura si EVA (11. ian.2007)

LEVI spune:
Merci,fetelor pt raspunsuri in legatura cu alaptarea.
Mai am o problema.Scuze daca sunt un pic in urma,parca s-a mai discutat dar eu nu am timp sa caut.Am trimis-o azi pe mama sa-l roage pe preot sa-mi faca molifta sa pot iesi si eu din casa.(ma gandeam sa scot si eu bebeiila plimbare)A zis ca de ce vreau sa ies,ca el nu imi da dezlegare sa scot copiii si sa ies mai devreme de 40 zile.M-am enervat si am trimis-o pe mama inapoi sa-i spuna ca trebuie sa ies macar sa merg la dr sa-mi scoata firele.A zis ca asta e altceva,ca sa il sun atunci,dar copiii nu am voie sa-i scot.
Voi cum ati scos copiii?Ati tinut cont de chestiile astea? V-a dat dezlegare preotul?
Nu stiu cum sa procedez.
Luminita mami de Daria si gemenutii
Andrei si Stefan
Pozele mele
"Iubeste-ma cand o merit cel mai putin:atunci am nevoie cel mai mult."