FIV 103
Raspunsuri - Pagina 21
Andrada.P spune:
Monica Elena stiu ca endometrioza nu se vindeca si ca mai devreme sau mai tarziu recidiveaza. Ce spuneam este ca deocamdata nu s-a format un alt focar.
Zouzou, Marrina
toate FIV-oasele!
Andrada
Kariris spune:
assisted hatching AH sau "sustinerea membranei oului" in traducere romaneasca (de ce s-o numi asa nu stiu) consta in perforarea membranei embrionului inainte de ET. Se face cu cateva ore inainte de ET. Nu se face decat la embrioni de calitate relativ buna, adica doar cu usoare fragmentatii si divizati in minim 8 celule.
conditii de aplicare generale: femeia sa fie peste 38 de ani, unii zic chiar 40 si sa fie la al treilea esec FIV si la femeile la care s-a constatat o membrana a ovocitului ingrosata.
Procedura AH e de trei feluri, una dintre ele fiind incorporata in ICSI. adica cine face ICSI nu mai face AH pentru ca deja mebrana se considera perforata. Se practica pentru a ajuta embrionul sa nideze in endometru. El inainte de nidare trebuie sa-si sparga singurel membrana inainte de a nida.
eu am pus 4 embrioni din care 2 erau fragmentati rau de tot si doi mai putin. La cei mai putin fragmentati s-a facut AH cu 3 ore inainte de ET. Toti embrionii erau divizati in 8 celule.
Cam asta am retinut eu din ce-m citit despre AH si din ce mi-a povestit Cocei.
Pussi Sheri e bine mititica de ea. A avut o zi super incarcata ieri.
Pup fetele si le tin pumnii sa reuseasca!
lachi 13+
dana p. spune:
Zouzou, maca o iei daca vrei,numai in perioada de stimulare, dar sa stii ca poate duce la hiperstimulare.Si eu am inceput sa-i dau sotului maca.
Marrina, este in dublu exemplar, ca unul ramane la ei si unul la tine.
Kariris spune:
merci pussi m-am prins si eu intr-un final de ce imi puneti voi trei pupici cand mai vorbesc cu Sheri o sa-i transmit. Am vorbit azi de dimineata si era ocupata, pleca in nush ce control. Ce bine ca nu e sefa mea, ca mie nu-mi plac controalele.
lachi 13+
antosit spune:
Hai ca vin si eu la raport (Pussi)!
Cam de o luna m-am pregatit sufleteste pt. intalneala de aseara cu dr., curioasa nevoie mare sa vad ce minune a facut maca pt. endometrul meu in astea 3 luni.Dar cum, curiosii mor repede DD ma vazut si ieri pe la pranz mi-a trimis rusii pe cap (cu 3 zile mai devreme decat facusem eu calculul cand m-am programat)! Deci am ratat eco, in schimb am primit o invitatie pt. saptamana viitoare la Giuly cu hormonalele de ziua 3 la dosar si o discutie cu embrioloaga careia ii revine sarcina de a spune ALBA sau NEAGRA!Asadar si prin urmare se pare ca intru in cursa mult mai repede decat banuiam.Cu DD inainte!
Anto
aniast72 spune:
Andrada.P, acum am citit...nu prea imi gasesc cuvintele dar stii ca mi-as fi dorit sa fie bine.
Ma bucur ca ai forta sa o iei de la capat, de fapt nici nu ma indoiam de asta. Stiam ca esti o luptatoare.
-ici, sunt alaturi de tine.
antosit, ma bucur ca incepi cursa. Tin pumnii ca de data asta sa fie bine.
Andreea 11+