Fetele din America (82)
Raspunsuri - Pagina 21
msl spune:
Tocmai am trecut si eu prin experienta cumpararii unei case. Adica e de fapt un townhouse nu o casa ca nu ne putem permite o casa aici sint extrem de scumpe...pina pe la vreo un milion...asa ca numai visez la o casa normala ( asa ca a lui ramona_j..te indiviez ramona!)
Bineinteles ca am avut probleme la cumparare, de aceea impartasesc experinta mea, cei care sint interesati sa citeasca sa fie atenti si sa nu faca ca mine: imprumutul l-am facut de la bofa 80% si 20% exista programe de finantare sau nu stiu cum sa le zic care te ajuta daca esti "first time buyer" si iti platesc ei "downpaymentul" care e 20%, deci tu nu ar trebui sa vii cu nici un ban...dar....bineinteles ca a trebuit sa ne uitam si la pret si sa luam una care era mai ieftina si avea nevoie de reparatii...se poate sa ceri proprietarului sa faca reparatiile sau sa iti dea bani sa faci reparatii...eu nesttind cum stau lucrurile aici, am zis sa-mi dea bani...eu crezind ca e ca in ro unde primesti banii in mina...nici vorba! banii se duc in "escrow"(oare cum se traduce in romineste?) si nu ii vezi in veci in mina; deci am primit credit de la proprietar pt reparatii, si impreuna cu imprumutul 80% de la bofa s-a facut un "overage" in "escrow" de care eu nu mai puteam de bucurie ca o sa repar baile, pun parchet, etc.....imi faceam planuri ca idioata...si pe cind mergem sa semnam ce-mi vad ochii...banca a redus imprumutul tocmai pt ca era acest surplus de bani chiar daca ei erau creditati de proprietar...si trebuia sa scoatem noi acum bani din buzunar sa reparam! deci nu va inchipuiti ca primiti bani de reparatii ca de fapt nu primiti nimic! in plus, banca nu ne-a dat un "good faith estimate" ceea ce este foarte important ca sa sti cit trebuie sa scoti din buzunar la "closing costs" ...deci alti bani alta distractie......in mod normal nu ar fi trebuit sa dam nici un ban jos pt ca este considerat a fi un program pt cei cu venituri mai modeste si cica ajuta statul sau guvernul sau cine o fi sa iti cumperi casa, si pe deasupra l-a mai chemat si pe sot la un interviu sa spuna cit de mult ne-a ajutat si nu ne-am fi permis fara ei...
Sper ca sa ajute experienta mea pe cei interesati , si nu faceti ca mine!
a si mai e ceva: sa fiti atenti la ce va sfatuieste "loan officer-ul" pe noi ne-a sfatuit prost cred ca intentionat ca altfel nu vad de ce, ca sa ne pierdem si bruma de bani "cash" care-i mai aveam...cica sa-si plateasca sotul meu datoriile de credit, si se aproba imprimutul, bun si le plateste sotul, dupa care tipul zice, acum trebuie sa aveti in cont 16.000 de $ garantie pt urmatoarele 6 luni...asta dupa ce l-a facut sa-si cheltuie toti banii din cont ca sa-si plateasca datoriile ...si am ramas fara bani...
s-a lasat cu scandal urit de tot, amenintari cu dat in judecata...urita treaba de tot!
asa ca fiti atenti!
Ramona J spune:
La noi nu a fost nevoie de reparatii, nu am avut experienta asta.
Asa e, trebuie sa ai bani suficienti in cont pentru sase luni dupa ce cumperi casa.
Eu nu cred ca m-as incumeta sa cumpar o locuinta daca nu as avea minim 20% pentru downpayment. Dar eu sint mai fricoasa, imi fac intotdeauna planurile dupa "worst case scenario".
Uitasem de closing costs. Ale noastre au fost chiar ceva mai ieftine decit ne-au spus initial. Intr-un "buyer's market" poate il lamuresti pe proprietar sa participe la costurile astea. Cind e chiar rau sint unii care se ofera sa plateasca ei integral.
Msl, ati avut inspector? Eu am auzit si de case noi care au probleme. La alea chiar nu ma gindisem ca ar trebui inspector, dar cica nu toti constructorii respecta "building codes".
Msl, noi ne-am mutat aici tocmai ca sa putem sa ne cumparam o casa. La NY preturile erau ca la voi.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
msl spune:
Ramona J,
Am avut inspector, dar ca si cum n-ar fi fost....dupa mine nici nu-l mai angajam, dar asa e procedura...oricum a estimat reparatiile la un pret mult prea mic decit real, si doar orice neexperimentat (asa ca mine) isi putea da seama ca nu vor fi reparatiile la pretul estimat ci mult mai mult...ma rog,
downpaymentul a fost platit de catre stat sau city, sau naiba stie cine...printr-un program de finantare pt cei saraci, plus ca mai exista un fel de program care iti plateste si o parte din plata care o ai de facut lunar dar nu am avut sansa la el pt ca nu mai aveau fonduri....naiba stie cum se numesc, ca le-as zice care sint sa se foloseasca si altii de ele; de aceea nu ar fi fost nevoie de garantie pe 6 luni, dar cerinta era sa nu ai datorii pe credit, dupa care si-au schimbat brusc parerea si nu ii mai interesa datoriile ci sa ai in cont garantie...tocmai dupa ce ne-au facut sa ne cheltuim "cash-ul" care il aveam sa platim datoriile.....deci asa isi schimba regulile ca ciorapii
da, mi-am asumat riscul, si nu mi-am facut un "worse case scenario" dupa cum zici, dar de fapt venind aici in america "m-am aruncat" asa fara sa stiu unde vin si ce ma asteapta....si tot intr-o "aruncatura" ma simt in continuare...
m-as muta in alta parte pt ca mi se pare extrem de scump sa traiesti in california, dar nu vrea sotul, gaseste tot felu de motive..ca jobul, clima, etc etc...
http://www.totsites.com/tot/bebepoze
Ramona J spune:
Msl, inteleg... Interesant programul asta. Poate afli mai multe despre el, poate ar fi interesate si alte fete.
In conditiile astea e logic ca nu ai fonduri pentru sase luni. Din pacate ati dat peste cine nu trebuia.
Inspectorul nostru a spus care sint defectele (nimic major din fericire), dar nu a dat informatii despre cit ar costa sa reparam. Asta insemna sa speculeze. A stat strict la subiect. Pina acum n-am vazut sa se fi inselat la ceva. A dat un raport cu multe detalii, inclusiv despre sitele de la ferestre. Noi am fost multumiti. Nu as indrazni sa cumpar casa fara inspector - daca e vreo problema cu fundatia de exemplu?
Daca e scump unde locuiti acum e pacat sa va chinuiti. Noi am locuit multi ani la NY. Dupa ce au aparut copiii ne-am dat seama ca muncim mult pentru nimic. E mai important sa avem timp pentru familie. Asa ca am cautat un loc mai cald (tot visam noi la clima mai blinda) si cu locuinte ieftine. Sintem aici de citeva luni si sintem multumiti.
E drept ca daca as fi milionara m-as intoarce la NY fara sa clipesc. Uite ca mi-am amintit ca a luat sotul bilete la loto. Ia sa verific numerele...
The best thing you can do for your children is to love your wife.
ruxij spune:
F. interesant. Noi n-am avut mare lucru in cont cand ne-am luat casa, am avut si datorii de vreo 10 mii si n-au fost probleme, da' asta poate pentru ca a fost o suma destul de mica. Am dat jos 10%. Am obtinut dobanda de 5.5% jucand io doua banci una impotriva alteia. Una mi-a dat 5.8 m-am dus la aialalta cica "banca X mi-a dat 5.8" aialalta, noi va dam 5.7 m-am dus la aialaltii, am luat 5.6, aia noi va dam 5.5% si am fost iar la ceilalti care n-au mai scazut
Pentru reparatii stiam ca n-avem bani. Asa ca conditia nr. 1, pe langa scoala cea mai buna din oras si elemente care sa imi asigure ca pot sa revand, a fost sa fie o casa NOUA. Unde sa nu misc un pai pentru vreo doi-trei ani. Si asa a fost.
cristina26 spune:
Azi est 1 Martie. Multa zambete si bucurii din partea mea.
What we have once enjoyed we can never lose... all that we love deeply becomes a part of us" - Helen Keller
Cristina mama ingerasului Paul
Va rog aprindeti o lumanare in amintirea bebelusului meu Paul
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=b2d4d0366fd97a7fe09e3&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet
19+ poze cu fetita si cu mine
danutza_c spune:
Msl, am citit ce ai scris in legatura cu casele din bay area si parca ma doare sufletul de tine. Am locuit si noi 5 ani in bay area si ne-am mutat de acolo anul trecut exact din acelasi motiv: pretul caselor ingrozitor de mare.
Noi am vrut amindoi sa ne mutam asa ca a fost usor sa luam decizia imediat ce sotul meu a primit job aici. Asta era de fapt conditia, ca el sa gaseasca un job bun aici si a fost foarte bine, ca a gasit un job mult mai bun aici.
Si ne-am luat casa dupa vre-o 5 luni. Am aflat si noi de programele de ajutor pentru downpayment, am fost la un seminar de first time home buyer si am mai aflat diverse despre ce inseamna sa cumperi o casa. Chestia cu inspectorul e foarte importanta intr-adevar si trebuie sa ai un inspector bun.
Noi am cumparat casa noua, am vrut sa nu avem batai de cap cu reparatiile. In plus, cind cumperi casa noua developer-ul iti da un buyer bonus, aici sumele variaza intre 5.000-10.000$ care ii poti folosi pentru upgrades sau closing costs. E foarte avantajos. Sigur ca nu vezi banii astia in mina dar nu conteaza ca te scutesc de niste bani scosi din buzunar.
In orice caz eu nu as sfatui pe nimeni sa ramina fara nici un ban in savings cind cumpara o casa. Nu stii nicodata ce se poate intimpla. Noi am pus jos 10% si restul de la banca, intr-un al doilea imprumut (sper sa nu gresesc, dar parca ne-au dat un home equity loan, nu mai stiu exact ca atitea chestii am discutat cu banca ca m-au ametit de tot), sigur dobinda e mai mare dar vrem sa-l platim repede, in citiva ani ca sa scapam de el.
Mai avem niste prieteni foarte buni care s-au mutat din CA in Richmond, Vriginia acum vre-o 2 ani. La fel si-au cumparat casa la citeva luni dupa ce s-au mutat acolo, la fel casa nou-nouta.
Dupa ce ne-am cumparat casa sotul meu a facut socoteala cam cit am platit noi pe chirie cit am stat in CA: aprox. 80.000$! Mi s-a facut rau! Chiar nu merita sa traiesti acolo, totul e asa de scump si in plus stresul e mult mai mare acolo, mai ales in bay area unde toti muncesc ca disperatii si nu mai stiu sa enjoy life.
michelle7 spune:
fetelor o intrebare. parintilor mei 58/60 ani tocmai le-a fost refuzata viza turistica US. o sa incerce din nou in 2 saptamani. le scad sansele de acordare acum ca au fost refuzati data sau nu conteaza asta?
( au nimerit o cucoana ursuza care nu i-a intrebat nimic, s-a uitat la invitatie si bye bye ne pare rau )
cristina26 spune:
michelle7, presupun ca tu esti cetatean american. Daca este asa suna la ambasada americana in ro si vorbeaste cu ambasadorul. Asa ceva este foarte rara sa li se refuze viza parintilor. Sotul meu i-a facut chemarea lui tata si sora mea. Tatal meu a primit viza pe 10 ani, iar sora mea pe 6 luni. La fel si sotul prietenei mele cele mai bune (ea nici macar nu are cetatenia) de aici a facut chemare pt paritnii, fratele, cumnata si nepotica ei si toti au primit viza. Parinti au primit pe 10 ani si fratele, cumnata si nepotica pe 1 an. Eu si prietena mea suntem amandoua casnice, deci nu puteam sa facem noi chemarile.
Mi se pare ciudat sa nu primeasca parintii tai viza. Probabil ca este o neintelegere sau ceva de genul acesta
What we have once enjoyed we can never lose... all that we love deeply becomes a part of us" - Helen Keller
Cristina mama ingerasului Paul
Va rog aprindeti o lumanare in amintirea bebelusului meu Paul
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=b2d4d0366fd97a7fe09e3&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet
19+ poze cu fetita si cu mine
corinadana spune:
Nu stiu daca poti merge sa ceri viza dupa doar doua saptamani. Cand iti refuza viza primesti o foaie prin care te anunta sa nu vii mai repede de 6 luni sa le mai ceri viza.
Daca merg dupa doua sapt o sa para prea insistenti si o sa ridice un mai mare semn de intrebare.
corinadana mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca