Doula - sarcina, nastere si dupa nastere

Doula - sarcina, nastere si dupa nastere | Autor: doula

Link direct la acest mesaj

Dragi -ute de la odisee. Ca sa imi fie mai usor sa va raspund la intrebari legate de sarcina, nastere si dupa nastere am deschis un subiect nou. Va astept.
Nasteri usoare si bebelusi sanatosi

PS si ca sa ma explic pt cele care nu stiu despre ce este vorba. Am fost rugata de Mirandolina mamica de ianuarie-februarie, martie-aprilie, sa trec pe la ele si sa le ajut cu raspunsuri la intrebarile pe care le au. Dar fetele de acolo sunt foarte la scris si imi este cam greu sa le urmaresc si de acee am deschis subiect nou. Si vroiam de fapt ca toate mamicile acestui an sa participe. Aaa, sa nu uit doula este suporter autorizat inainte,in timpul si dupa nastere.

Andreea

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elpower spune:

Buna Andreea/Doula!
Eu sunt o viitoare mamicuta de martie 2007 si tin sa-ti multumesc pentru ca ne ajuti.
Am si eu o intrebare. Asta va fi prima mea nastere si sunt insarcinata in 34 de saptamani. Vreau sa nasc natural, fara epidurala. Am discutat cu doctora mea si mi-a spus ca ea practica epiziotomia ca rutina, ceea ce mi se pare totusi o mare tampenie. Intrebarea mea ar fi: in cazul asta ar mai avea vreun rost sa practic metodele de masaj pt evitarea epiziotomiei? M-ar ajuta la refacerea mai rapida a ranii? Mie nu mi-e frica de durerile nasterii cat imi e de aceasta taietura de peerineu. Mai bine spus de ce se intampla pana la vindecarea ei.
Iti multumesc ca-ti faci timp sa ne asculti si sa ne raspunzi!

Ela in 34s cu Thea Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen94 spune:

iti multumesc inca o data ptr.oferta.sunt sigura ca fetele te vor ,,bombarda,,cu intrebari.
acum singura mea nelamurire este ca eu am o dermatita atopica si se pare ca bebele va mosteni si el(cu toate ca ma gandesc ca fiind al 2lea bebe,poate are noroc sa nu contacteze eczema,gandindu-ma la sora mea care e mai mica si nu are dermatita).intrebarea mea este........hidrocortizonul care-l folosesc cam o data pe saptamana poate afecta bebele?!?!?!pe prospect si din ce am cautat pe net scrie doar ca femeile gravide sa nu abuzeze de folosirea lui.eu ma rog in continuare ca bebe sa nu aiba de a face cu aceasta eczema.

multumesc!

Carmen 30+cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen94 spune:

stai ca mi-am mai adus aminte de o intrebare......daca la prima nastere(care a fost cu vreo 7 ani in urma),bebe a avut 3,800 kg,am nascut normal si nu am avut parte din fericire de epiziotomie,acum voi avea acelasi noroc?!?!?

Carmen 30+cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns belle_vue spune:

Andreea, cand mai ai vreme mai intra pe la mamici de ian-feb si incurajeaz-o pe ANIS care vrea cu tot dinadinsul sa alapteze (bravo ei), dar se chinuie ingrozitor cu rani la un san, a facut a doua mastita, bblina ei e constipata (probabil din cauza medicamentelor pe care mamica a trebuit sa le ia pt san), mai are o fetita de 1,5 ani si are nevoie de cat mai mult sprijin!

Multumesc!

Mami de Theodor (27.10.2004) si Bebe din burtica (DPN 5 feb 2007)



Those who can't laugh at themselves leave the job to others

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita9 spune:

Buna Andreea,
Multumim pt suport.

Eu sunt inca in dilema nastere vaginala vs normala. De documentat m-am documentat o gramada; stiintific vorbind am toate informatiile.

Spune-mi te rog din experienta ta: ce parere ai - chiar se reface mai greu mana & bebe dupa cezariana?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doula spune:

Noapte buna tuturor -lor.
Am sa incerc sa va raspund pe rand la fiecare.
Ela chiar ca este o tampenie. Poate reusesti sa vorbesti cu ea si sa ii ceri sa nu iti faca. La o adica este dreptul tau sa nasti cum vrei tu. Eu cunosc gravidute care si-au schimbat dr\spitalul doar din cauza ca faceau epiziotomia ca rutina. Oricum masajul te ajuta si la videcare pt ca zona va fi mult mai elastica, circulatia sangelui mai buna. Dar daca totusi iti va face sunt lucruri pe care le faci sa te ajute. Spune-mi in Ro exista esentele de flori Bach?
Carmen nu este indicata folosirea cortizonului in timpul sarcinii!!!Nu stiu sa iti spun daca bb va mosteni, sper sa nu. Iti recomand sa vorbesti cu un homeopat ca sa primesti un tratament pt ca dermatita atopica (este denumita si astmul pielii)este o boala pe fond nervos (chiar daca este ereditara). Si de obicei la nastere repetata este mult mai usor ca la prima nastere. Cu toate ca femeile care nasc de multe ori (peste 4-5 ori) risca sa se rupa mai usor deoarece muschiul este f subtire si delicat. Dar nu este povestea ta.
Adita cezariana este o operatie. Asta inseamna ca muschii burtii si a uterului vor fi taiate. Si dupa ce le-ai taiat nu se vor mai intoarce la ceea ce au fost. Si ca orice operatie cezariana este indicata doar in cazul in care viata bb -lui sau a mamicii este in pericol. Dupa o cezariana de obicei vine inca una si inca una, depinde de cati copii faci, si asta determina la slabirea uterului si arupturii de uter, prolaps uterin, etc.Si chiar daca nasterea normala dooooaaaaareeee (nu uita ca exista si epidoral cu pro si contra) ea este naturala corpului tau. In timpul nasterii naturale bb primeste un masaj f important la dezvoltarea fizica si psihica a lui. S-a aratat intr-un studiu (cand il voi gasi ti-l voi trimite - este in engleza) ca oamenii care au fost nascuti prin cezariana sunt mai lenesi, mai delasatori, mai dependenti de cei din jur....Oricum fa alegerea cea mai buna pt tine si pt bb, ca tu stii cel mai bine
belle_vue i-am trimis un PM lui Anis. Sper sa o ajute.

Cam atat pt in seara asta. Mai continui maine.
Va pup pe toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Eu sunt in luna a 5-a si tare ma intereseaza sa gasesc un doctor/spital unde epiziotomia sa nu se practice ca rutina. La Municipal stiti pe cineva care macar sa cunoasca riscurile epiziotomiei?

Bach Flor Essences nu am vazut in Romania, insa va rog sa-mi spuneti de care am nevoie inainte si dupa nastere, pentru ca le pot aduce din SUA.

De asemenea, va rog sa ne detaliati argumentele contra epiduralei, eu stiu cateva insa sunt sigura ca fetele sunt mai receptive cand le vorbeste un cadru medical.

Eu m-am hotarat de mult timp pentru nastere in apa, insa cum in RO inca nu se poate, probabil voi naste natural. Nu vreau nici epidurala, nici perfuzii, nici epiziotomie, nici injectii sau medicamente. Insa ma indoiesc ca aici voi gasi doctorul care sa nu-mi spuna "asa se face" si sa-mi monteze tot felul de ace in corp si sa ma taie "ca asa se mai bine"

Carla, 18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ghibuadina spune:

Buna DOULA,
Bun venit printre noi!Pe mine ma intereseaza rahianestezia!!!!Mi-e cam frica de faptul ca se face in coloana!Spune-mi ce sanse sunt sa nu prinda, si dc DOAMNE FERESTE anestezistul nu o reuseste si iti inteapa cine stie ce nerv ce se intampla???
MUlTUMESC TARE!!!!


Adina

adina 32ALEXIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

quote:
Originally posted by carmen94

intrebarea mea este........hidrocortizonul care-l folosesc cam o data pe saptamana poate afecta bebele?!?!?!pe prospect si din ce am cautat pe net scrie doar ca femeile gravide sa nu abuzeze de folosirea lui.eu ma rog in continuare ca bebe sa nu aiba de a face cu aceasta eczema.

multumesc!

Carmen 30+cu




Carmen94, iti spun din propria experienta si ce mi-au spus mai multi doctori (ginecolog, gastroenterolog, dr. de casa) despre cortison. Cortisonul nu dauneaza fatului!
Eu sufar de colita ulceroasa, in caz de criza pot lua si Prednison (o forma sintetica de cortizon). A trebuit (din pacate, dar asta e...) sa iau si la prima sarcina. E adevarat ca a fost o doza mica, dar a fost ... si copilul este in ordine, sanatos.
In cazul tau, fiind doar o crema, doza care ajunge in sange, deci si la fat, e minimala ... deci chiar ar trebui sa stai linistita, este totul in ordine. Pentru linistea ta, de ce nu intrebi un specialist?
Daca cauti pe wikipedia o sa afli ca Hydrocortison-ul/Cortisol este un hormon produs de corp ... in caz de sarcina chiar in doze mai mari. Cortizon se da chiar la bb-lusii nascuti prematuri ptr. a maturiza plamanul ... luat cu cap, in doze bine calculate este un medicament f. bun. Din pacate se aud "povesti" groznice despre el...
Despre dermatita nu pot sa-ti spun nimic, dar sper ca te-am putut linisti putin. Nastere usoara si bb-lus sanatos tun! :)

Irinusha cu Cris ( 3 Mai 04 ) & "Omul de zapada" ( DPN: 2 Iulie 07 )

www.cristian.in-guide.de" target="_blank">albumul lui Crisulica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alynta27 spune:


Salutare -lor! Eu sunt in 5 luni! Doresc sa nasc natural! Cochetez cu epidurala! Dar trebuie sa ma mai informez si sa discut si cu dr. mea. Am auzit tot felul de contraindicatii in ceia ce priveste aceasta anestezie!
Sunt din Iasi si merg la dr Mihalceanu Elena, de la Maternitatea Cuza Voda. E un medic tanar si e profesionista! Sunt multumita! Mi s-a spus ca voi avea baiat, dar stim cu toatele ca asta nu e 100% sigur! Oricum sunt la primul copil si sexul nu conteaza foarte mult! Sanatos sa fie!
In ceia ce priveste nasterea as minti daca as afirma ca nu mi-e frica! Dar stiu ca abia astept clipa cand am sa-l tin in brate!
Pana in prezent sarcina a decurs bine! La inceput am fost cam ametita! (la propiu). Greturile nu prea m-au suparat! Asta m-a bucurat, pentru ca sunt o mancacioasa de felul meu! In schimb nu am putut manca oricand si orice! Acum bebelusul misca de zor! O i-a cu antrenamentul de la prima ora!
Urmeaza sa fac morfologie fetala la 22 de saptamani! Abia astept sa-mi revad puiul si sa-i aud inimioara!
Va doresc copii frumosi si cuminti, dar mai ales sarcina usoara!
Alina-Mirela 20+

Ipate A.

Mergi la inceput