Emisiunea "Arena leilor "
A vazut cineva emisiunea Arena leilor ? E pe TVR .
Eram curioasa sa vad primul "caz" cam cum a fost.
La al doilea mi-a parut f bine ca nu acceptat tipa propunerea unuia dintre "lei"
Pt cine nu a vazut emisiunea : 3 tipi afaceristi ci bani multi te-ar putea finanta cu o anumita suma de bani pt a-ti face sau pt a-ti continua propria afacere.Tu tre sa vii cu planul de afacere , cu cifre , etc si ei hotarasc daca iti dau banii sau nu dar vor si ei o bucata din afacerea ta.
Cocluzia : o noua emisiune unde se duc "fraierii" cu idei bune de afaceri , iar "smecherii " incearca sa ii cam faca .Mai exact , le dai idei de afaceri si ei iti fac o propunere de toata jena.Normal ca facand un plan de afaceri tu tre sa le dai anumite informatii pe care ei , bineinteles le folosesc ca sa-si investeasca banii pe ideile tale practic. La cazul vazut de mine , tipei i-ar fi dat finantare dar sa aiba el 60% din afacerea ei si ea sa aiba 40% , repet , din afacerea ei.Tipa , desteapta , a refuzat .Adica am afacerea mea sau nu ? Dar la cate intrebari i-au pus , cred ca "leul" o sa-si faca aceasta afacere pt ca ea i-a spus de unde procura materialele , pe unde isi vinde marfa etc.
Daca se mai uita careva la emisine , hai sa comentam.
Raspunsuri
Tzuni spune:
Draga mea, concluziile tale sunt cam.... Pai in cazul candidatilor tocmai asta e: n-au afacerea. Au DOAR ideea. Si ideea, ca sa fie pusa in plan, are nevoie de finantare. Si ideea nu valoreaza intr-un proiect de afacere decat cam 15%.
Ca sa ma intelegi: am o agenda cu peste 200 de idei de afaceri GENIALE. Si? Sunt afacerile mele? Nu, sunt DOAR ideile mele. Ca banii sa le pun in practica, nu-i am. Si-apoi mi se pare normal: daca sunt om de afacere care imi doresc sa investesc intr-o idee, o cantaresc bine si o rasucesc pe toate partile. Concurentii nu sunt obligati sa-si expuna ideile in public, la TV. Vin ei de buna-voie. Si sunt mii de telespectatori care le-ar putea "fura". De ce crezi ca numai cei trei "lei" pot sa faca asta? Si de ce-i numesti pe acei "lei" -"smecheri"? Crezi tu ca in tara asta nu ar putea exista macar trei oameni care sa castige din munca adevarata? Ai dovezi ca sunt "smecheri" in sensul in care gandesti tu?
In alta ordine mi se pare o emisiune simpatica: te face sa intelegi cam care ar fi mecanismul unei afaceri, si cam cat de mult isi pretuiesc romanii ideile.
_
Tzuni mic si drag si scump si grasunel si... pisicos
Mik - Ancadragoman - Tzuni - Dordia2000
BraveGirl spune:
Tipa zicea ca estimeaza ca va avea un profit de 60000 de euro pe an.Si avea nevoie de 100000 de euro pt afacere.Ea le oferea leilor doar 10% din afacerea ei..pai fa si tu o socoteala:ei ii dadeau 100000 si ar fi castigat pe an 6000 din care mai dai si la stat 16%...deci isi recupereau investitia peste n-spe ani. Pai sa-ti spun eu: NIMENI nu investeste bani intr-o afacere care nu incepe sa aduca profit cat mai repede.Apoi gandeste-te...cat de sigur poti fi ca acea afacere merge conform planului? Deci eu zic ca ii oferea un procent f corect. Ea nu avea o afacere....avea un plan.
==========
Corina
Albumul meu
adita9 spune:
Sunt de acord cu Tzuni.
Idei geniale si potential banoase are oricine - dar daca nu ai bani de start-up ideea este egala cu ZERO.
Pe de alta parte daca eu as fi un mare investitor normal ca nu mi-as da banii fara un control/ profit majoritar.
In font nu e o emisiune de donare fonduri in scopuri caritabile.
PS - o parte dintre candidati erau cam aerieni - putin sus.
Andreea_k spune:
Sincer , am crezut ca fiecare isi poate spune opinia si ca ideea de baza pe acest forum nu este sa iei peste picior interlocutorul.
Adica iconul cu sticla de alcool in ceea ce priveste concluzia mea , chiar mi se pare de prost gust.
Raman la concluziile mele pt ca nu mi se pare normal sa fie diferente asa de mari ca procente.Cred ca ambele parti au nevoie una de cealalta si 50% mi s-ar parea echitabil.Nu mi se pare normal ca pe baza ideei tale si a muncii tale sa ai 40%.Bineinteles ca nu te obliga nimeni sa fii de acord cu asta si nici sa te duci la emisiune sau sa divulgi atatea detalii la TV .
Revin la intrebarea mea , a vazut cineva emisiunea de la inceput ?
Eram curioasa sa stiu de propuneri s-au mai facut , etc.Am vazut la sfarsit ca era un tip intre 2 varste care acceptase propunerea leilor si eram curioasa despre ce si cum.
Tzuni spune:
quote:
Originally posted by Andreea_k
Sincer , am crezut ca fiecare isi poate spune opinia si ca ideea de baza pe acest forum nu este sa iei peste picior interlocutorul.
Adica iconul cu sticla de alcool in ceea ce priveste concluzia mea , chiar mi se pare de prost gust.
Raman la concluziile mele pt ca nu mi se pare normal sa fie diferente asa de mari ca procente.Cred ca ambele parti au nevoie una de cealalta si 50% mi s-ar parea echitabil.Nu mi se pare normal ca pe baza ideei tale si a muncii tale sa ai 40%.Bineinteles ca nu te obliga nimeni sa fii de acord cu asta si nici sa te duci la emisiune sau sa divulgi atatea detalii la TV .
Revin la intrebarea mea , a vazut cineva emisiunea de la inceput ?
Eram curioasa sa stiu de propuneri s-au mai facut , etc.Am vazut la sfarsit ca era un tip intre 2 varste care acceptase propunerea leilor si eram curioasa despre ce si cum.
Calmeaza-te! Conform regulamentului acestu forum, am combatut ideea si nu autorul ei! Nu te-a luat nimeni peste picior! Iar icon-ul cu sticla l-am pus in locul oricarui alt adjectiv care ar fi putut duce la aceeasi reactia a ta. Dar, uite il inlocuiesc: cu "puerile". Multumita?
Si inca ceva: da, mi-am spus si eu parerea, asa cum "credeai" ca e pe forum. Nelamuriri?
Editez: sau te asteptai ca toti sa gandim la fel ca tine?
Andreea_k spune:
Nici vorba sa cred ca gandim toti la fel.Nici nu fi normal pt ca in fond suntem diferiti .Am avut doar impresia ca m-ai cam luat peste picior si nu-mi place pt ca sunt mai sensibila din fire , atata tot.Iti respect parerea despre emisiune chiar daca tu continui cu atacurile si iti trimit o floare .
daniela_b spune:
quote:
Initial creeata de Andreea_k
La cazul vazut de mine , tipei i-ar fi dat finantare dar sa aiba el 60% din afacerea ei si ea sa aiba 40% , repet , din afacerea ei.Tipa , desteapta , a refuzat .Adica am afacerea mea sau nu ?
Daca se mai uita careva la emisine , hai sa comentam.
Intre a avea 100% din nimic concret si 40% din ceva...as alege a doua varianta. Daca leul vine cu banii, cu experienta si cu relatiile...40% e chiar prea mult!
Ideile, oricit de geniale ar fi, nu valoareaza nimic daca nu sint insotite de ambitie, putere de munca, focusare, cunostinte solide despre management ( sa nu rideti, eu cred ca si pentru o simpla gogoserie e nevoie de toate astea) si cred sincer ca leii aceia sint capabili sa aduca, pe linga banii de inceput (investitie) ceva foarte important si care nu este la indemina oricui: drum batatorit de experienta.
Si ca sa fiu si mai specifica: eu as fi in stare sa dau 9o% din profitul unei viitoare firme doar ca sa imi vad ideea pusa in aplicare de niste oameni valorosi, problema mea este ca nu as avea curaj sa le prezint o idee fantezista ( oh, da...numai de astea am) fiindca nu cred ca sint capabila sa tin pasul cu ei, sa ma trezesc cu afacerea in minte, sa maninc afacerea pe piine, dimineata/la prinz/seara, sa-mi modific intreaga mea viata (saraca dar colorata-tzuniiiiii! esti notimaaaa!- si plina de stereotipii sau stereotipuri, nu mai stiu cum se scrie...)pentru ca sa fiu patruanaasociata (ceea ce am fost dar nu-mi mai trebuie, e o jungla acolo si am fugit cit am putut...).
In fine, cred ca nu toata lumea poate sa faca afaceri oricit de mult si-ar dori asta, zic ca trebuie sa ai niste trasaturi altfel ca sa reusesti asa ca daca vine leul si spune: sint cu tine, lucrez cu tine si-ti dau si bani sa incepi si-ti dau si profit, mi se pare ok pentru toata lumea.
Si, sa nu uitam: 60% din actiunile unei firme, inseamna si 60% din risc, din pierderi, din esec.
Cum sa ma mai uit eu in ochii lui, dupa ce s-ar dovedi ca ideea mea a fost o "varza" ambalata in hirtie de cadou?
Ma rog, daca o sa vedeti o emisiune cu lei care vor ride cu miinile pe burta de o idee, sa stiti ca aia e ideea mea! dar nu voi recunoaste in veci! ( o sa zic ca m-a trimis o prietena...)
Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii
Tzuni spune:
quote:
Originally posted by Andreea_k
Nici vorba sa cred ca gandim toti la fel.Nici nu fi normal pt ca in fond suntem diferiti .Am avut doar impresia ca m-ai cam luat peste picior si nu-mi place pt ca sunt mai sensibila din fire , atata tot.Iti respect parerea despre emisiune chiar daca tu continui cu atacurile si iti trimit o floare .
N-am continuat cu atacurile, ti-am raspuns doar. Uite, ca sa vezi ca eu n-am nimic cu tine, iti trimit si o si un !
(si un sfat prietenesc: nu mai fi asa sensibila, ca nu e bine! intraga societate e o "arena a leilor" si Doamne fereste sa te manance! Trebuie sa fii puternica!)
Cu drag,
Tzuni
_
ocu spune:
Buna, intru si eu, am urmarit aseara doar finalul si mi-a parut rau ca nu am vazut de la inceput, ideea, planul de afaceri etc s-ar parea ca , "candidata" a reusit sa-i convinga pe "lei" mi-a placut si mie de ea dar ma intrebam oare chiar se va finaliza, vor face o societate etc etc, toti erau "cazuti pe spate" de ideea si planul ei, era vorba de consultanta dar nu stiu in ce domeniu...daca se da in reluare emisiunea imi spuneti si mie? Personal nu am astfel de idei sclipitoare sau calitati de antreprenor dar ma intereseaza ideea de "afacere" in sine.Pe curand!
Tzuni spune:
Andreea_k, unde esti? Ai vazut ca au aparut si doua tipe in randul "leilor"? Am apreciat asta.... Si in sfarsit au avut o castigatoare! Ca sa vezi...
_