La ce foloseste un astfel de sucitor? Germania/SUA

La ce foloseste un astfel de sucitor? Germania/SUA | Autor: ML

Link direct la acest mesaj

http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/In%20joaca/?action=view¤t=100_1552.jpg

L-am primit cu mai multi ani in urma de la soacra mea si nu stiu pt. ce fel prajituri sa-l folosesc. Cumnata imi spunea ca ar fi o prajitura nemteasca (sau, ma rog, adusa in SUA din Germania). Aveti idee?
P.S. Eu am incercat cu aluat de turta dulce si n-a mai ramas nimic din modelele mele.

"Ce verde era valea mea!" (poze)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ortansa spune:

e tare haios sucitorul tau,n-am mai vazut pana acuma.dar ma gandesc ca probabil trebuie sa intinzi foaia inainte cu un sucitor normal(mai groasa) si-apoi sa dai o tura si cu sucitorul asta ca sa imprimi modelele.nu-mi dau seama,poti sa si tai aluatul cu el in patratele?daca taie,poti sa faci orice fursec sau biscuite cu el,daca nu,faci doar o placinta cu model:-)

poate sunt fete care-l au totusi si-ti vor da si retete.

I've gt you under my skin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

Am vazut ceva asemanator in revista "Dulciuri de Craciun" de anul trecut. Era folosit pentru un aluat de biscuiti, daca vrei caut reteta si o scriu diseara cand ajung acasa. Biscuitii capatau forma figurinelor de pe sucitor.

www.bconsulting.3x.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Se cheama Pfeffernusse cookies, sint traditional din Germania.
Uite aici o reteta...sa ne spui cum au iesit...

http://allrecipes.com/recipe/pfeffernusse-cookies-ii/detail.aspx

Anamaria mama la Nick (9)& Alex (6)

I used to be indecisive, but now I'm not sure.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

ahh...asta-i sucitoru' de www.recipelink.com/ch/2002/october/joccookies3.html" target="_blank">Springerle!!
Unii mai si coloreaza biscuitii!!

pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Ortansa nu il taie, doar lasa urme pe care tu poti decupa dupa.

Mihaela as vrea reteta de biscuiti pt. cand ai timp. Multumesc!

Anamariamultumesc pt. reteta. Pare tare buna. Ce-i de fapt brandyul? Lichior, visinata?
Eu nu ma pricep prea mult la bucatarie, dar vad ca reteta contine bicarbonat, la fel ca si cea de turta dulce.
Ca turta dulce nu mi-ai iesit. Tocmai pt. ca a crescut si modelul impreuna cu restul prajiturelei. Dar poate ca o combinatie diferita de ingrediente (ca in reteta ta), are un alt rezultat. Ce zici tu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Reteta Lilandei este cea autentica...eu zic sa o incerci pe ei...

Anamaria mama la Nick (9)& Alex (6)

I used to be indecisive, but now I'm not sure.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by lilanda

ahh...asta-i sucitoru' de www.recipelink.com/ch/2002/october/joccookies3.html" target="_blank">Springerle!!
Unii mai si coloreaza biscuitii!!

pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet

Tiii!!! Multumesc mult ca m-ai descurcat! Ce frumusele sunt! Probabil ca lamaia le "rezolva" in toata combinatia asta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirrella spune:

Am vazut ca sucitoare de genul asta sunt folosite pentru a imprima un model pe o pasta de zahar- s-a vorbit si pe forum despre ea-,cu care mai apoi se acopera torturile...

La ce bun sa contrazici o femeie? E mult mai rentabil s-o lasi sa-si schimbe singura parerea. - Jean Anouilh

Mergi la inceput

Eu cred ca am sa incerc "biscuitii". M-am uitat mai bine la reteta si nu-i vorba de lamaie cum am citit la repezeala, ci de coaja. Probabil ca secretul consta in tinerea prajiturilor neacoperite timp de 10/12 ore inainte de a le coace?!

"Anise seeds" sunt cumva seminte de anason/fenicul? Cunoaste cineva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ortansa spune:

uite ca te-au descurcat fetele
asa e,anise seeds sunt semintele de anason.

I've gt you under my skin

Mergi la inceput