Mamici de iulie-august 2007 (17)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Karliguta, Jeni, Nikole, ma bucur ca sunteti bine, m-am gandit la voi. Samadhi, ce mai zici?

Cunostinta mea care a fost toata sarcina la Tutunaru si de care v-am povestit in capitolul trecut a fost ieri la Municipal si i-au facut imediat cezariana, are o fetita si amandoua sunt sanatoase. Am inteles ca procedura pentru cezariana la Elias e foarte complicata si incepe cautarea aprobarilor pentru cezariana abia dupa ce mama se chinuie sa nasca natural si dupa ce o consulta toti sefii de pe acolo. Oricum, ideea e ca ea pierduse lichid amniotic, ceea ce Tutu n-a vazut sambata la eco, si daca mai statea sa astepte era periculos pentru copil. Eu ma bucur mult ca sunt bine si au fost multumiti de spital, cica o sa se oftice Tutunaru, dupa mine n-are decat. Vad ca i s-a cam urcat celebritatea la cap si nu mai e atat de interesat de fiecare femeie in parte.

Carla, 18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Carla, ma bucur mult ptr cunostinta ta, chiar m-am gandit ce o fi facut intre timp...
Bine ca sunt ok amandoua.
pupici

vacanta Filipine
vavanta Brasil
15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina26 spune:

Alina e spuer poezioara.

What we have once enjoyed we can never lose... all that we love deeply becomes a part of us" - Helen Keller
Cristina mama ingerasului Paul

Bebe Paul al meu e ingeras

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=b2d4d0366fd97a7fe09e3&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet

16+ poze cu fetita si cu mine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns panda77 spune:

[quote]Originally posted by CarlaV

Revin si eu cu un raspuns intarziat, ce-i drept... E ciudat rau ca un ginecolog sa recomande scobutil, se pare ca gradul de suportabilitate pentru romance e mult mai mare decat pentru americance. Desi n-ar trebui sa ma surprinda, pentru ca am auzit si recomandari de emetiral, metoclopramid, aspirina si paracetamol. Sau poate nu toti doctori romani sunt suficient instruiti??? Nu, cum sa ma gandesc la asa ceva ? Asta e, mai bine nu ma mai bag si imi folosesc cunostintele pentru uzul personal

Carla, stai linistita, la noi multe lucruri sunt altfel decat normalul. Si mie mi-a recomanat dra ( e adevarat, mai pe la inceputul sarcinii ) scobutil, dar in forma de supozitoare, in caz de dureri de burta si contractii. Ei bine, desi no-spa am luat, scobutil nu am folosit deloc. Oricum, mi-e frica de efectele pe care le pot avea medicamentele asupra lui bebe, asa ca ma feresc de ele tare-tare.

In rest eu am aceeasi problema : nu simt deloc miscarile buburuzei si asta ma cam ingrijoreaza . Dar daca joi la eco totul arata bine, am sa ma linistesc subit , bineinteles pt foarte scurt timp, pt ca apoi voi astepta rezultatele la TT .

Fetelor, ati lansat o manie a pomelo-ului : cred ca toate am incercat fructul de cand s-a tot vorbit pe site de el. Ia sa vedem, ce mai urmeaza ?

Oana-panda77, 16+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andicu spune:

Buna fetelor!
Iaca si eu prin targ la ceas de seara!

Felicitari pt proaspetele carucioare albastre!
Carla, ma bucur ca prietena ta si fetita sunt bine; cred ca a avut ceva emotii saraca! bine ca s-a dus in alta parte ca cine stie cum iesea!
Alina, haioasa tare poezioara!

Despre BabyExpo am citit in revista Mami parca, are loc in perioada 22-24 sau 23-25 martie, in Bucuresti, la Sala Palatului. Si eu vreau sa merg, chiar daca vin de la Constanta pt asta, dar am ocazia sa vad "pe viu" mai multe.

Mi-am primit blugii de la Tarafashion. Sunt super ok! subtirei, elastici si cu un spatiu de burtica si pt gemeni! (aviz Lachi). SUnt comozi si-si merita banii , zic eu!
Cat despre greutate : am pus deja 6 kg in 18 saptamani, mai departe, voi vedea, inca nu ma sperie f tare.
Lachi, e normal sa pui mai mult la gemeni! doar cresc 2 la tine in burtica, au nevoie de mai mult spatiu!eu zic sa stai linsitita, ca dai tu jos cand o sa lucrezi "la dublu"!
Prietena mea care e in 22 sapt. a pus deja 15 kg ! dar cica retine apa si e mai umflata;
Eu am oprit Elevitul la 12 sapt., asa mi-a zis dr mea. Dupa ce repet analizele de sarcina o sa vad ce-mi mai zice, pana una alta am scapat si de Utrogestan de sambata!

Am si rezultatele la TT :
-Risc de varsta la termen : 1/753
-Risc sindrom Down(Trisomia 21): < 1/10.000 (val. de referinta < 1/380)
-Risc defect de tub neural : 1/5410 (val. de referinta: <1/50)
-Risc Trisomie 18 : 1/6240 (val. de ref. <1/100 )
Concluzie: Risc scazut de anomalii fetale la nastere
Acum pot sa stau linistita in privinta asta .
Iar m-am lungit ca placinta, scuze!

Andicu 17+
Poze cu burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilenutza spune:

Colega, reiau aici site-ul cu info despre BE www.babyexpo.ro

Nu vreau sa va sperii cu greutatea dar nu se da jos dupa asa de usor, iar mai toate cunostintele mele care au luat 30-40 de kg au cam ramas cu cateva in plus.Mai ales ca dupa nastere trebuie sa alaptezi ( ma rog, daca vrei) deci nu prea poti sa tii cura si sa faci sport pt ca risti sa iti pierzi laptele.Apoi trebuie sa va ganditi ca cele mai multe kg se pun pe la sf. sarcinii, asta e!

Acu' ce v-am spus eu sunt generalitati, poate sa existe si exceptii care sa confirme regula!

Si apoi o sarcina dusa la termen inseamna 37-38 de sapt., deci mai mult de 9 luni calendaristice!

Sa va spun despre subsemnata: am ramas cu 5 kg de la prima sarcina, in care am luat 20, ultimele 5 in ultima luna.Acum am plecat de la 64-65 si am 66,5 si ma uit la orice bag in gura pt. ca mi-e fff. frica sa nu ma ingras prea mult.10 kg daca sa poate ar fi ideal pt mine.

Pupici!

Ile 17 si Victor ( 22 dec 2005)
www.onetruemedia.com/my_shared?z=1365dbc0fb60f4c8cb0a71&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Filmuletz Victorash

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claucia spune:

Andicu felicitari pentru rezultatele de la TT. Bravo. Si mie mi-au iesit bine, si desi nu prea aveam de ce sa ma stresez tot am avut asa un ghimpe de indoiala. Sunt super rezultatele.

Carla, vorbesti de o colega de pe DC asa-i? Ma bucur sincer ca s-a dus la Municipal si ca s-a rezolvat totul. Procedura la Elias e intr-adevar greoaie si nu merita sa se chinuie. Mai ales ca acum sunt amandoua sanatoase si bine. Of, imi pare rau ca probabil a fost tare stresata saracuta sa fie urmarita toata sarcina de cineva si la sfarsit sa fie singurica. Imi pare tare tare bine ca s-a rezolvat la Municipal si povestea spusa de tine imi explica niste ganduri personale.

Karligutza, bine te-ai intors, chiar nu poti afla ce jucaus ai in burtic? Noua ne-a spus ca e bebelusha, daca schimba mai tarziu....le iau gatul! Deja vorbim cu ea si o dragalim.

Pup toate fetele

Clau

16+

bb mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Dar sa stiti ca eu la primul copil chiar am luat paracetamol si nu au fost probleme.Eu am intrebat atunci vreo 3 medici despre paracetamol(imi recomandase ginec.meu) si tot mi-au spus ca e save.

Eu faceam febra atunci(racisem si nu mai scapam de rosu in gat) si cu asta am trecut faza fara antibiotic.Nu cred ca e vreun pericol sincer daca nu e luat dupa ureche.
La restul medicamentelor de care spuneti,nu stiu.

9

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BBPuck spune:

Fetele care ati facut ecografie morfofetala, imi puteti spune cum anume se intampla asta? Adica pe abdomen sau transvaginal? Eu sunt programata in 22 martie la Herghelegiu, voi fi in saptamana 22 atunci.

BBPuck
15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

La prima sarcina cand am facut-o eu a fost pe abdomen

9

Mergi la inceput