Vacanta la Disneyland Orlando
Buna fetelor
Ne-am cumparat bilete la Disneyland, mergem in mai. A mai fost cineva? Cam ce preturi sint la mincare, la biletele de intrare in parcurile de distractie? Cum a fost cazarea?
Noi avem o vila cu 3 dormitoare si piscina, dar nu avem mincare inclusa deloc. Nici bilete pentru parcuri nu am cumparat de aici pentru ca sint prea scumpe si mi s-a spus ca loco sint mai ieftine.
Va rog dati-mi citeva sfaturi si informatii. Multumesc mult.
Raspunsuri
goanga23 spune:
Buna Letitia,
in Orlando, Florida, voi mergeti la Disneyworld nu Disneyland...noi am fost acum vreo 3 ani si, din pacate , nu-mi aduc aminte cam ce preturi sunt..depinde la ce restaurante veti merge...cele din parcuri nu sunt extraordinare, nu cred ca sunt scumpe . Cred ca pe website-ul urmator vei gasi mai multe info. Sper sa iti fie de ajutor.
http://disneyworld.disney.go.com/wdw/parks/parkOverview?id=ParkOverviewPage
Andreea
I am a dreamer...
Letitia1 spune:
Noua ni s-a spus ca mergem la Disneyland. Asa scrie pe bilete, dar banuiesc ca-i tot una. N-am fost niciodata la Disneyland.
Ramona J spune:
Letitia, undeva e o greseala. In Orlando e Disneyworld. Disneyland e in California.
Noi am fost in octombrie si ne-a placut tare mult.
Am fost cazati la un Disney resort, sint multe avantaje sa locuiesti la ei. In primul rind ca au un sistem de transport bine pus la punct, noi nu am inchiriat masina. De la hotel poti sa mergi in orice parc cu autobuzele lor care circula regulat, sau in Downtown Disney. Acolo sint o multime de magazine si restaurante.
Mincarea la hotel nu era grozava si e si scumpa.
Biletele pentru intrarea in parcuri le cumparam in fiecare dimineata din lobby-ul hotelului, cu fiecare zi adaugata erau mai ieftine. Deci n-a fost nevoie sa le cumparam dinainte. Am ales varianta un parc/zi, nu park-hopper (parca asa ceva ii spune). E mai scump si tot nu vad sensul sa alergi de la un parc la altul in aceeasi zi.
Alt avantaj la Disney resort este ca poti lua Fast Pass la unele rides. Iti iei un bilet care iti permite sa te intorci intr-un anumit interval de timp fara sa mai stai la coada. Ca poti sta la coada si cite o ora! Oricum, in octombrie cind am fost noi nu era prea aglomerat. In mai s-ar putea sa fie mai multa lume.
Mincarea nu e ieftina si nici nu e grozava in parcuri. Noi am luat snacks in rucsac. E bine sa aveti o pelerina usoara de ploaie, in caz ca va prinde ploaia in parc. Si nu numai, unele rides sint cu apa si va udati complet. Am patit asa la Animal Kingdom si a trebuit sa cumparam haine (scumpe) de la chioscul cel mai apropiat, ca eram leoarca.
Am luat si apa cu noi. Faceam refill din loc in loc, ca exista fintini cu apa.
Luati-va sapca, palarii de soare, ceva de genul asta si incaltari foarte comode.
Parcul meu preferat e Magic Kingdom, pentru mine asta e Disney. Mai bine mergeti acolo doua zile la rind. Nu pierdeti show-ul de seara, dinainte de inchiderea parcului. Fiecare parc are show, toate sint minunate.
Noi am vazut Magic Kingdom, MGM si Animal Kingdom. Ultimul parca e mai mititel.
Asta mi-am amintit acum, la repezeala. Intreaba-ma daca ai nelamuriri.
Distractie placuta!
The best thing you can do for your children is to love your wife.
madalina78 spune:
cel mai tare foc de artificii la EPCOT, sa nu pierdeti spectacolele de la SEA WORLD!
puteti sa va luati bilet de intrare pentru cateva zile ,cu aproximatie- o zi este 100 $ , 7 zile 200$, deci renteaza daca aveti copii.
de mancare- junk food in parcuri , prin imprejurimi tot felul de restaurante dragute...
distractie placuta
Letitia1 spune:
Multumesc foarte mult pentru raspunsuri. O sa-mi tiparesc mesajele voastre si le iau cu mine ca or sa-mi fie de folos la fata locului. Pe voi cit v-a costat per total?
Citind ce a scris Ramona, stau sa ma gindesc daca sa mai inchiriem masina sau nu. Ma gindesc ca poate putem vizita si altceva decit Disneyworld (care e diferenta din disneyworld si disneyland?).
Noi platim 2500 lire sterline pentru zbor (sintem 3 persoane), cazare si masina inchiriata. O fi mult, o fi putin, n-am idee. Barbata-miu tot are impresia ca l-au tras in piept alea de la agentie. De-acu asta-i treaba. (1 lira sterlina = 1.93$).
Va rog, daca va mai aduce-ti aminte cite ceva (bune si rele) puneti aici, ca n-am fost niciodata pe pamint American.
mihaela_s spune:
Noi am vizitat 4 parcuri: MGM, Magic Kingdom, Taiphoon Lagoon si Animal Kingdom.
In MGM merita sa faci turul studiourilor si sa vezi spectacolele 3D care sunt nemaipomenite!
In Magic Kingdom ne-au placut foarte mult paradele de zi si cele de noapte, sunt pe aleea principala la anumite ore, sa te interesezi. Apoi dupa parada de noapte sunt focurile de artificii, foarte frumoase.
In Taiphoon Lagoon merita sa mergi daca iti plac distractiile de apa-coborari cu colace, pe tobogane, bazin cu valuri, etc. Noi ne-am simtit excelent, o adevarata zi de distractie, emotii si adrenalina. Parca eram niste copii!
In Animal Kingdom e foarte frumos turul in parcul zoo unde vezi animale partial libere, girafele se plimba pe langa masina in care esti. Si aici sunt spectacole 3D.
Noi am stat in Orlando la un resort, nu am avut masa. Micul dejun il luam in apartament, am avut o bucatarie utilata cu tot ce vrei si am facut cumparaturi pentru mic dejun. La pranz mancam ceva frugal in parcul unde eram. Parca in MGM sunt pulpele afumate de curcan, sa mancati neaparat, sunt delicioase . Intr-o seara am mancat-nu mai stiu in care parc-intr-un restaurant in masini, niste masini special amenajate de parca stateai la masa si te uitai la filme pe un ecran mare. Stiu ca am avut rezervare, altfel cam greu de gasit loc. Preturi nu mai tin minte, a fost acum un an jumate...
In alta seara am mancat in Orlando-tot cu rezervare-la www.medievaltimes.com/index2.htm" target="_blank">Medieval Times, un restaurant la care stai in tribune la masa, primesti coronite si steaguri si asisti ca si galerie la un turnir cu cai, iar tu trebuie sa faci galerie participantului la turnir in a carui echipa esti. La masa primesti mancare ca in evul mediu: in vase de lemn si fara tacamuri. Dar mancarea e delicioasa. Pretul cred ca il gasesti pe net.
Cam atat in mare, daca vrei sa vezi cateva poze, da click pe 1 din semnatura mea.
Drum bun si distractie cat mai placuta, o sa veniti cu amintiri de neuitat, sunt sigura!
Mihaela si fetele mele
Andrada spune:
S-ar putea sa nu fie scump $5000, depinde cite zile stati.
Fastpass poti lua si dinauntru, asa tin minte ca e doar o rezervare si atit. Numai VIP tickets trebuiesc primite/luate inainte. Si noi am stat intr-unul din resorturie din disneyworld, unde de la sapun si pancake pina la stilpii de telegraf toate au forma de urechile lui Mickey. Daca stai la resort mai e avantajul ca sint mai multi copii, au waterslide la piscine...etc. Daca mi-aduc aminte acum si la resortul la care am stat in Disney si la Sirata Resort unde ne-am mutat apoi pe malul oceanului in St Petersburg erau aproape numai englezi, probabil sint resorturi care au contract cu anglia.
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
Andrada spune:
Uitai sa adaug ca la resorturi e comestibila, in parcuri e un pic mai proasta, dar preturile sint OK.
Mincare mai buna e in downtown Disney care e orasul de cumparaturi/suveniruri/restaurante si in care poti ajunge cu ferry-ul,
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
mihaela_s spune:
Fastpass-urile sunt tichete pe care la iei ca sa nu mai stai la cozi in interiorul parcurilor la spectacole...asa imi amintesc eu. Cred ca le iei inauntru(de la automate parca, sunt gratuite) si apoi mergi la ora la care incepe spectacolul pe care vrei sa-l vezi si intri direct fara sa mai stai la coada. Economisesti timp, altfel risti sa nu intri decat la a 2-a, a 3-a tura stand la coada, noi am patit, nu am mai gasit fastpass-uri :((.
Mihaela si fetele mele