Mamici de ianuarie - februarie 2007 (63)

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mirandolina spune:

Buna dimineatza! BAFTA NADIUTZA, AMAYA, LORE!!!
SRALUCA, codul rutier interzice sa lasi copii mai mici de 12 ani in fatza. Si cel mai sigur loc din masina e in spatele soferului.
megbeng & catalina, legat de preotime si ritualuri "necesare". Meg, felicitari ca ai gasit un preot pentru care nu sunt importante afacerile, ci linistea sufleteasca si sprijinul enoriasilor. Catalina, "necuratenia" vine numai din raul pe care il provocam intentionat, si nu din procesele naturale fizice, chimice, biologice ca ciclul, lohiile sau ceara din urechi. Nu vreau sa dau cu rosii, dar asta este exact indoctrinarea de care homo sapiens nu are nevoie. Tornadele din sudul Romaniei nu sunt pedeapsa divina pentru pacatele bietilor locuitori, ci rezultatul prostiei unora care au defrisat padurile. Nu dau cu roshii, si nu dati cu roshii, eu cred in Dumnezeu si atit, si nimeni nu o sa ma faca vreodata sa cred ca a da nastere unui copil este un pacat pentru care trebuie "sa mi se citeasca" etc.
Pe de alta parte, tocmai faptul ca preotii se contrazic intre ei ar trebui sa dea de gindit...

Mirandolina 36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bits spune:

Shine lasa mama nu te mai simti vinovata ca faci nani cu bebele.profita la maxim si odihneste-te.eu abia astept sa-l vad pe cel mare ca i se inchid ochii la pranz ca sa dorm si eu putin.

Anis nu cred ca e o a 3-a furie de lapte,eu zic ca scoti tot laptele din san cu pompa iar sanul produce dupa aceea mai mult.bebelina nu trage bine si de aceea ti se infunda canalele.incearca sa scoti putin cate putin si apoi pune comprese reci(nu te teme ca se opreste productia caci nu se opreste ,se va diminua)

felicitari proaspetelor mamici(scuze ca nu va nominalizez)!

din lipsa de timp va citesc asa pe sarite.

intreba cineva de masajul ochilor:se face de la coltul interior al ochiului(langa nas) spre exterior tocmai pt a indeparta impuritatile ce se strang.la coltul exterior este canalul lacrimal si prin stergere se maseaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Messa spune:

Fetelor, daca de nastere va e frica, sa vedeti dupa nastere frici:
- daca nu o sa fiu o mama buna?
- daca ce fac nu e bine?
- daca se sufoca bebe in somn?
- daca nu mananca destul?
- daca n-am lapte?
- daca se irita la fund?
- daca a dormit destul?
- daca nu ia cat trebe in greutate?
etc. etc. etc.

--------------------
Aici e un ticker cu Bebe Arianna ca sa stiti exact cat de maaaaare suntem!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marinar spune:

laura daca imi fac curaj si merg la epilat iti spun ce szi cum.

mai fetelor care ziceati ca dormiti pe burta. pai si eu as putea ca operatia e ok. dar tzitzi???????? pai pe mine ma injunghie rau, ma dor, abea reusersc sa ma sterg dupa ce ma spal, cum sa mai dorm pe burta...

Marina mami de Emma Ioana(16.01.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marinar spune:

uitasem: am pus si eu poze cu Emma in contul comun, in albumul cu bebici.

Marina mami de Emma Ioana(16.01.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALINATXA spune:

Referitor la subiectul cu preotimea SUNT INTRU TOTUL DE ACORD CU MIRANDOLINA.Si eu cred in dumnezeu, sunt o persoana sensibila la problemele semenilor mei,imi place sa ajut pe cei nevoiasi insa am rezerve referitor la anumite cutume impuse de biserica.Cum adika sa fie pacat sa intru in biserica ptr ca sunt la ciclu sau ca am lohiii......Nu pot crede asta in vecii vecilor.Bunica lui robert imi spunea ca daca sunt la ciclu si merg la biserica sa am o batista de la mort.YACCCCCCCCC SUMBRUUU,MACABRUUUU.Care e legatura?Vreau si eu sa stiu logica.
Messa sunt convinsa ca dupa nastere vom avea alte temeri.Zic eu ca sunt normale si omenesti aceste temeri.Sa speram ca trecem peste.Eu insa sunt abslout convinsa ca voi face fata,ca voi fii o mamica care isi va face treaba bine.S trec eu de hopul asta ...

AMR 6 Roberta Anne-Marie http://new.photos.yahoo.com/naomi_creamy/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Mirandolina, ai MARE dreptate. Raul cel rau vine din faptele rele pe care le facem si din ura. Nu te contrazic. Cu restul nu dau cu rosii, Doamne fereste, fiecare are dreptul la opinia sa, conform cu experienta sa de viata si cu conceptiile sale. Asa ca ma abtin; experienta mea este alta.

In orice caz, pentru ca am promis, iata, am gasit o explicatie pe un forum ortodox, pentru cine e interesat:
"La 40 de zile dupa nastere se face randuiala ptr imbisericirea pruncului botezat si ptr curatirea lehuzei , dupa datina mostenita tot din Legea Veche ( Lev. 12, 1-8 ) , pe care a pazit-o si Maica Domnului , aducand pe dumnezeiescul sau Prunc la templu , unde a fost intampinat si tiut in brate de Sf . Simeon . ( Luca 2 , 22 s-u. )
Pruncul e adus de maica sa sau de nas inainte usilor bisericesti, unde preotul citeste moliftele de curatire , rugandu-se intai ptr. mama , ca Dumnezeu sa o curateasca de intinaciunea lehuzei si sa o invredniceasca a intra din nou in sfantul locas si a se impartasi cu Sfintele Taine ; se roaga apoi ptr prunc , ptr ca Dumnezeu sa il creasca , sa-l binecuvinteze si sa-l sfinteasca , invrednicindu-l , la vremea cuvenita , de luminarea botezului.
Urmeaza apoi imbisericirea pruncului , adica introducerea lui in biserica : preotul ia in brate pe prunc , inchipuind pe dreptul Simeon , care a purtat in bratele sale pe Pruncul Iisus si face semnul crucii cu el intai in fata usilor bisericii , si , in cele din urma , in fata usilor imparatesti , zicand de fiecare data : " Se imbisericeste robul ( roaba ) lui Dumnezeu ( numele ) in numele Tatalui ..." ( daca pruncul e baiat preotul il duce si in altar , ocolind cu el Sfanta Masa ). Apoi il pune jos , in fata usilor imparatesti , in semn ca e inchinat Domnului , de unde il ridica nasul sau mama . Partea de la urma a randuielii din a patruzecea zi , adica imbisericirea pruncului , preotii o fac de obicei indata dupa slujba botezului. ( Credinta Ortodoxa , Editura Trinitas , Iasi )
Mai este o molifta care se face in a 8-a zi dupa nasterea pruncului , cand preotul vine acasa si ii pune nume copilului. despre aceasta molifta nu prea se stie , dar daca veti intreba preotul veti vedea ca va spune ca este adevarat .
Doamne ajuta ! "

Personal nu cred ca aceste lucruri sunt facute impotriva omului de catre biserica, nu ca sa ne faca sa ne simtim mici si murdari ci din conceptia ca este necesara o anume evlavie, un anume respect la intrarea in biserica si la sarutarea icoanelor - pentru cine simte acest lucru, desigur. Eu sunt de parere ca cine nu simte ca trebuie sa faca aceste lucruri, nu are rost sa le faca. Atunci sunt niste ritualuri sterpe si nu isi au nici un rost. Doamne ajuta!

Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Alina, sa nu confundam invataturile Bisericii Ortodoxe, cu babisme, cu vorbe din popor. Aici facem noi marea greseala. Ca le atribuim pe acestea din urma preotilor cand de fapt le-am auzit din gura altora ... Zic si eu ...

Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eli1977 spune:

neata!

HAI LORE, HAI NADIUTA, HAI AMAYA!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriela_s spune:

oau ce zi plina...!

bafta multa lore,amaya,nadia!!!!!!!!!!!!!!!!!

lore,sper sa mearga repejor cu declansarea!!!

pentru fetele care inca nu au nascut si se tem de asta:duceti-va la spital cu gandul ca 'VREAU SA NASC' !concentrati-va pe asta,la mine a mers,imi doream asa mult sa imi vad copilasul ca la un mom dat acceptam orice,si ideea de cezariana si orice.am refuzat sa imi mai fac griji,am luat totul asa cum a fost,pe rand,am refuzat sa ma mai gandesc la "cum o sa fie cand se rup membranele,cum o sa fie cand am contractii,cum o sa fie cand imi monteaza peridurala,oare o sa doara" etc.acasa ma tot stresau omuletii,"dar tie chiar nu ti-e frica de nastere?".ei, na ca mi-o fi fost in sinea mea,dar m-am dat viteaza si a fost mai binemai degraba ma coplesea emotia gandului ca o sa imi vad minunea din burtica,decat teama de procedura in sine...asa ca ,ganditi-va la bebelusi!:)

Adriana Maria *iubita lu' mami si tati * //11 ianuarie 2007//*
*poze*
www.dropshots.com/gabriela_s28" target="_blank">filmulete cu fetita mica in burtica

Mergi la inceput