Mamici de ianuarie - februarie 2007 (63)
Raspunsuri - Pagina 20
anis spune:
Va dau dreptate fetele ..cu rabdarea mea...dar...inca nu renunt..daca intr-o luna nu s e intampla ceva mai vad.
Katerina, acum am mancat un iaurt activia sa vedem daca o sa mearga.Am bagat si prune uscate cu miere..sa vad ce o sa iasa.
Pt Iarina , dr mi-a zis sa-i dau lactulose azi..i-am dat ...dar nu cred ca va merge ceva..dupa atatea incercari cu siropuri etc.
Am cantarit-o am ajuns la 4kg..a luat 850, e bine ...deci la nici o luna..eu sunt multumita ,ca chinuiala mea nu e degeaba.
*** AniS ***
Iarina-Elisa
*** inimioara mea mica*** (11 ianuarie 2007)***
Ingrid-Alexia
*** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005) ***
INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
mirandolina spune:
quote:
Originally posted by marinar
mai fetelor, stateam aseara cu sotul meu de vorba si ce credeti ca ma intreaba: cand facem al doilea bb? abea am nascut de 3 sapt siprin ceza si el vrea altul. adevarul ca si eu as vrea dar nu asa repede.
Marina mami de Emma Ioana(16.01.2007)
Marina, eu nici n-am nascut inca si al meu barbat vorbeste de al doilea...
Mirandolina
36+
Shine spune:
buna seara fetele, eu nu reusesc sa citesc numic din urma, am intrat doar sa va salut, si eventual sa va povestesc din experientele mele, poate ajuta pe cineva.
Nu am avut dureri de spate in sarcina, dar acum ma omoara.
Joi aveam 68-69 de kg, azi am 64

. deci treaba cu 10 kg care se pierd la nastere este mit.
Copilul meu doarme 5 ore, si atunci il trezesc eu, ca nu mai rezist, timp de doua ore mai sugem la un san, mai bazaim, ne schimbam, iar mai sugem la acelasi san (pe dreptul nu il vrea nicicum; azi m-am muls, ca sa nu explodeze) apoi mai tragem si din biboi 10-15-20 ml de humana. Nu stiu daca este bine sau nu, dar eu nu reuses sa ii fac un program, nu stiu daca se satura, si d-aia il pun biberonul in guritza, si tare mi-e teama ca o sa se invete cu el.
gio, merci de raspuns.
Tot respectul pentru mamicile cu mai multi bebi, pentru mamicile care se descurca singure; eu as muri de foame daca nu ar fi venit cineva
sa imi gateasca.
Si recunosc, ziua mai fur cate o ora de somn cu bebe, si ma simt tare vinovata pentru asta !Casa este vraiste, cu rufe aruncate peste tot.
Va pup, si sper sa reusesc intr-o saptamana sa ma aranjez si eu cu Bebe, ca sa avem un program.
Acum avem doar 4 zile! Uite ce frumosi suntem:
Shine
http://www.rodino.ro/Photos/tabid/54/Default.aspx
pako spune:
buna seara fete frumoase!!!
Multumesc f.mult pentru incurajarile voastre inainte de nastere....am nascut pe 27 ianuarie, dupa 6 ore de travaliu un bebic de 3.900 kg si 52 cm...cu nota 10...pe listuta puteti pune numele de LIVIU ANDREI .Multumesc.N-am putut sa scriu pana acum din cauza de neputut sta in fund( a fost groaznic pana s-au absorbit firele cu care m-a cusut)
Andreea mea e foarte incantata de bb...numai ca trebuie sa fiu atenta la tot ce folosesc pentru bb sa nu cumva sa-i iau ceva ce stie ca-i al ei....cand il plimb pe bb in brate se duce repede la tati si-l roaga s-o plimbe ca pe bb....cum plange bb fuge repede sa-i dea suzeta(nu prea o accepta...mie mi-ar fi convenit s-o ia).
A inceput sa se adapteze la atmosfera din casa, la tipetele Andreei...primele 2 zile au fost groaznice, cu plansete si nedormit..of, of.
mi-e dor sa va mai citesc....insa acum e mai complicat cu intratul pe DC...dar or veni si vremuri mai bune
Felicitari mamicutelor care au mai nascut....reface rapida si bebelusi sanatosi!!
Felicia si
Andreea
criss68 spune:
BUna seara,
Profit ca mi-a adormit papusica sa va scriu.
Aiska, multumesc mult pentru raspuns 
Aelita, Daconst, Mihacarm
- multumesc de complimente. Noroc de cadouri ca nu ma ducea pe mine capul sa cumpar asemenea dantelute, dar pt ca nu-mi imaginam ca voi fi in stare sa scot din burtok asa copil frumos. Eu am cumparat numai hainute unisex, galbene, verzi si albastre.
Dana, tu nu pui poze cu voi in albumul comun? Sau ai vreun link la semnatura si eu l-am ignorat? Suntem aici atatea mamici de fetite care vrem sa-l cunoastem pe Lucas.
Mihacarm, dr tau iti recomanda cezariana pentru ca bebelusul se intrevede a fi marisor intr-adevar si nu vrea sa aiba el batai de cap, cu cezariana imediat scapa si el. Dar e posibil sa aiba si dreptate. Solutii nu sunt prea multe, doar nu o sa-ti schimbi medicul acum? Si in definitiv nu-i asa nasoala nici cezariana, si mie mi-a fost frica rau, dar maxim 24 de ore ai dureri, mai precis prima noapte. Dupa aceea ustura operatia, te ridici greu, nu poti rade si tusi, dar e suportabil. Te mai pun sa nu mananci nu stiu cate zile mai nimic, eu pot spune ca am tinut doar o zi ca si asa nu prea imi venea, dar dupa aceea mi-am facut un pic de cap si totul a fost ok.
Gabriela_s, ce frumosi sunteti toti treeeeeeeei! Ai o dulceata de fetita. Din pacate am ratat mesajul unde ai explicat mai in detaliu faza cu botezul si cu atitudinea lui tati. El e ateu/de alta religie/sau pur si simplu nu crede in botez? Eu nu cred prea mult in nici un ritual, cred in D-zeu si atat, dar pentru asta nu as sari peste botez, pur si simplu din conservatorism, traditionalism sau ce vreti sa-i spuneti. Iar daca eu oi fi pacatoasa - ce vina are bb-ul?
Faza naspa e ca cititul la 8 zile si 40 de zile mi se par nonsens, iar noi avem un prieten preot, care s-ar putea sa vina din proprie initiativa sa-mi citeasca!!! Nu stiu ce ma fac atunci, ca mie nu-mi tace gura. O sa-l las sa-mi citeasca daca imi explica de ce si daca nu gasesc logica... imi pare rau pt deranjul lui. Pai cica te dezleaga de nu stiu ce pacate pe care le-ai facut dand nastere unui copil. Atunci avortul ce mai e? Eu cel putin asta am inteles cu cititul. Nu ai voie sa iesi din casa pana nu-ti citeste (ca esti pacatoasa) iar la 40 de zile iti citeste ca sa te lase sa intri in biserica. Daca stiti careva date mai exacte despre originea acestor ritualuri sa ma lamuriti si pe mine ca il scutesc pe "amicul" de un discurs, poate ma convingeti voi in locul lui.
Hai ca m-am luat cu vorba. Gabriela, poti sa-l determini pe sot sa-ti accepte acest botez ca pe o toana de-a ta, multe mamici abia asteapta botezul ca fiind o iesire, o distractie, dupa mult timp de stat numai cu bb intre 4 pereti. Oricum cu religia nu are nici un sens sa bati moneda daca nu-l intereseaza.
Wannajo, felicitari mamico! 

Sa-ti traiasca puiul
laurak, nu ai postat de mult, ce bine cand aflam si de voi noutati!
cristia, felicitari, sa-ti traiasca baietelul!
doula, iti multumim ca vii sa ne ajuti.
aelita, si eu tot cu puiuta in brate va scriu. De obicei, ca acum doarme, dar in general cand alaptez ca sa treaca timpul mai repede stau cu laptopul langa mine si depan pagini
loremunteanu, cred ca si la tine se apropie! Punem galeria la treaba 

HAI LORE!

Galerie si pt Amaya

HAI AMAYA

Meg, pregatim si pentru tine? Mama ce burticaaaaaaaa!!! Eu ma vaitam de burta mea, daca aveam o burta mai importanta cred ca plangeam pe forum de faceau calculatoarele scurtcircuit! Ca acasa nu aveam ce plange, va dati seama.
Levi, ce fericita esti ca ti-ai vazut puiutii in brate dupa ce te-ai chinuit cu burtica atata timp! Oricum arati tare bine in poze, deci se vede ca esti fericita.
Apropos: daca m-ati fi vazut cum aratam in spital........ Palida rau de tot, ca eu am anemie de nu stiu cand si in ultima luna mi-a fost lene sa mai iau Fe. Nu am nici o poza ca mi-a fost frica sa ma vad asa mai tarziu. Doar nu era sa-i arat copilului sa-i spun "uite cat m-am chinuit sa te am" - faze de doi bani pe care multi parinti le fac.
Pentru cine intreba: am auzit ca alocatia copilului nu se poate la decat numerar, in localitatea unde are mama domiciliul stabil (in cazul in care difera de domiciliul tatalui)
Catalina, tonul mesajului tau denota mult optimism! Felicitari pentru progrese, Matei avea nevoie de o mama puternica. Mi s-a spus de fapt ca nu-mi pot imagina ce mult schimba statutul de mama, cate lucruri esti in stare sa faci si cata energie ai pentru copilul tau.
Eu ce pot spune este ca in egoismul meu nu fac sacrificii pentru nimeni. Tot ceea ce fac acum pentru fetita mea nu este sacrificiu, fac din placere chiar daca inseamna nopti dormite mai pe apucate sau alte renuntari. Incerc sa savurez fiecare clipa, stiu ca nu ma mai intalnesc niciodata cu aceste momente, copilul in fiecare zi este diferit. Tare greu imi va veni s-o las in casa cu altcineva cand voi merge din nou la facultate. S-o las la bunici? Nici in visele mele cele mai urate! Poate sa-i dea bunicii orice, sa moi-o poleiasca cu aur ca nu-mi trebuie. Bunicii de saptamana viitoare au acces. Sa zica merci ca nu am respectat treaba cu o luna!
Help! Azi ne-a cazut buricul! Cum trebuie sa arate? La noi arata exact la fel ca inainte, adica acoperit cu o crusta (ca o rana cicatricata), a cazut numai matzul legat cu clema. Asa trebuie sa arate? Sa inteleg ca acum e safe sa-i fac baie asa cum trebuie? Azi am ramas singura acasa dupa ce de doua saptamani am stat non stop cu tati. Asa i-as face o baitza, dar mi-e teama ca nu ma descurc si o sa urle asta mica de-o sa trezeasca tot blocul (nu mai pot eu de locatari, dar parca nici nu-mi place sa se auda de parca imi chinui copilul).
Nici afara nu am scos-o, numai in balcon si asta de 3 ori! Nu dati cu rosii!!!!!!!! Promit ca de maine o scot zilnic! Azi a venit coafeza si de-aia nu am mai reusit. Pun si eu intrebarea care a mai fost pusa. Cand o scot? Dupa ce i-am dat mancare? Daca o scot nemancata cred ca urla de foame. Dupa ce mananca doarme de rupe, practic in 90% din cazuri a adormit cu tzatza in gura. Nici eu nu stiu cum sa fac.
Anis, pe bune ca e de groaza cu problemele pe care le ai. Eu cred ca renuntam demult. Bine, eu vazand ce au patit multe mamici am incercat sa evit sa ajung aici, nici macar furia laptelui nu am avut, prin limitarea consumului de lichide. Nici ragade nu am facut - m-am uns, m-am masat... nici eu nu mai stiu ce am facut dar am scapat. Ideea e ca la tine eu zic ca trebuie taiat raul de la radacina. Nu ai putea intrerupe temporar alaptatul?
Crezi ca nu va mai vrea categoric dupa aceea la san? Nu ma pricep, dar daca ai face pauza 2 sapt, in timpul asta nu ti-ar putea trece rana de la san? Iar ca sa nu pierzi laptele sa te mulgi. Scuza-mi ignoranta, vorbesc in nestiinta de cauza, dar poate ar fi o solutie plecand de la aceasta idee.
M-am intins ca de obicei si s-ar putea sa fi sarit peste anumite raspunsuri. Oricum pe anumite topicuri doar ascult si bag la cap, nu am experienta cu bebeii, tot timpul imi e frica daca fac bine si cu al meu, unde sa ma mai apuc sa dau indicatii?!
Va pup!
criss & Ligia Elena (12 zile)
pako spune:
Eli, am nascut in aceiasi zi....sa-ti traiasca minunea!!!...
Shine, sunt de acord cu tine....daca nu venea soacra-mea muream de foame tot familionul...acum sambata pleaca....ma gandesc cu graoaza...cred ca o sa solicit f. mult cuptorul,ala ma salveaza.
Cu bibele....ii mai dau si eu cateodata completare, papa cam 30 ml...la Andreea cand am inceput cu biberonul nu a mai acceptat tzatzica...nu e regula, copii sunt diferiti.
Am citit ca se vb.de conjunctivita...asa am iesit si noi din spital.Neonatologul de acolo ne-a prescris colir cu gentamicina...dupa 4 zile nu era nici un semn pozitiv....am fost la un medic oftalmolog si ne-a prescris NETTACIN 4 pic la 24h, plus masaj la margina interioara a ochiului ca sa desfundam canalul lacrimal(iese de acolo un fel de puroi)...sters ochisorul cu ser fiziologic pe o compresa sterila
Felicia si
Andreea
Messa spune:
Si la noi la fel, dupa doua saptamani a cazut clema cu matz cu tot si a ramas ca o cojitza. Eu acum o spal normal si ii dau dupa baie cu baneocin pana cade si saracia aia de cojitza.
Fetele, i-am transmis WANNEI urarile voastre si a raspuns asa:
Multumesc pentru incurajari. Si eu va pup pe toate si tin pumnii pentru mamicile ce vor naste. Pupici, wannajo.
HAI AMAYAAAAA!!!!!
--------------------
Aici e un ticker cu Bebe Arianna ca sa stiti exact cat de maaaaare suntem!
cristiana70 spune:
CRISS, daca afli ce si cum cu cititul la 8 si la 40 de zile sa-mi povestesti si mie, ca m-ai facut curioasa. Si eu am fost revoltata de faza asta, adica femeia e pacatoasa ca a nascut un copil? Ce chestie, dar barbatul nu e si el pacatos ca a "ajutat" la treaba asta? Pe mine ma cam irita procedurile aste religioase, se vede ca au fost create de barbati.
Piticila a facut baie, a mancat, si-a plimbat ochii pe tavan si a adormit. Mai am vreo jumatate de ora pana la urmatoarea masa, dupa care merg si eu la culcare, cu speranta ca o sa dormim bine si in noaptea asta. Are nasul infundat, cred ca de vina e aerul prea uscat, ca nici mie nu prea imi place.
AELITA, incep sa te recunosc, asa mai vii de acasa, ma bucur ca ai scapat de suparari si stres. Si la mine fuge casa, dar le iau metodic si fara graba, azi a fost zi de cusut, maine calc, si tot asa, ca nu ma alearga nimeni. Sunt curioasa peste cate saptamani imi fac curaj sa spal ferestrele.
CATALINA, si eu te felicit, cand erai
umblai cu drobul de sare dupa tine, ca ce-o fi daca asa si pe dincolo, asa te vreau, curajoasa! Dar cu cura de slabire las-o mai moale, ca nu mergi la concurs de miss saptamana viitoare, sa nu-ti faci rau.
cristiana mamica de
David
anis spune:
Monu ,mmasajul se face dinspre nas spre baza ochiului, ca sa desfunzi canalul lacrimal.
Ma duc sa ma mulg ca morrrrrrr
*** AniS ***
Iarina-Elisa
*** inimioara mea mica*** (11 ianuarie 2007)***
Ingrid-Alexia
*** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005) ***
INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."