Mamici de ianuarie - februarie 2007 (63)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

bits si tu esti una din eroinele care se descurca cu doi copii!
nu mai zic de Mariana !!!!
marinar
,te-am nimerit cu ASIA ! ASA E,MICUTA E O MICA JAPONEZA,CHINEZOAICA..E SUPERBA! SI TU LA FEL.
CATALINA
pune mana si manaca! ca tu esti frumoasa oricum !! ai timp sa slabezti,dar nu asa repede dupa nastere ,brusc,ca te imbolnavesti!
maryela vezi cum face kk.daca face moale,nu e constipata.si a mea are ore in care nu face si se chinuie,dar apoi e totul moale...plange de colici.
megbeng stiam ca tunu te simti vizata,nici nu ai avea cum,am vrut doar sa ma asigur ca nu se simte nimeni cumva rau ..
nu stiu cum am ratat eu linkul cu poza ta.
oi fi zis ca intru apoi .
deci si tu o sa tii carutul in masina!eu abia astept sa scap de landou,si sa trec direct la cel din masina,ca sa nu mai cobor nici cu landoul.

si daaa,e adevarat ca cele mai multe sunt babisme,nicicum idei religioase.

dianamizzi
"AELITA - am vrut sa scriu san si mi-a iesit nas cred... "
ce dementa de soacra mai ai si tu !!

cu cerceii la fel se baga toti !! unii ca de ce nu pui in spital,altii ca de ce sa pui asa mica ??? unii dau un an,altii 12 ....Dupa care sa te mai iei???
si pe mine au sarit sa nu cumva saii pun pana la un an. de ce s-or baga,fratilor?(
lore,cum te mai simti?
oau ce burta ai !!!
cristiana70"Mai tare m-am suparat pe sotz, ce facea daca era insurat cu LIUDA? Fata asta ii si spargea capul urgent."
nadiuta,,ca poate nasti
marinar:"mai fetelor, stateam aseara cu sotul meu de vorba si ce credeti ca ma intreaba: cand facem al doilea bb? abea am nascut de 3 sapt siprin ceza si el vrea altul."
la noi a fost invers,i-am zis eu treaba asta la cateva zile,si a ramas cu gura cascata.
doula-Andreea multumim mult ,o sa sarim cu intrebarile
Liuda ,chiar boieroaica esti cu somnul !
nici eu nu as zice nimic daca nu as avea lapte si i-as da formula.mi se pare foarte norm,al sa ii dam.cum am lapte,m-as simti doar bvinovata sa nu ii dau asa,dar daca nu o sa mai am,cred ca am sa zic merci,poate.
adica ii dau ca este,daca nu este,nu e un capat de lume.
si eu am fost la un pas de a renunta,si nicicum nu zic ca am fost tare,ci zic ca s-a intamplat sa imi treaca exact cand nu mai puteam si cedam,si renuntam.asa a fost sa fie.
prea mult sigur nu rezistam fizic nici psihic cu durreri sa alaptez,ca ma stiu ca cedez repede.
eli
amea afara doarme,mancata sau nemanacata.se enerveaza daca o opresc din mers,si daca mai e si nemancata,gataaaa.asa ca iid au sa manance inainte,dar depinde si de ora ei...
a mea lua putin din biberon,intre 40 si 90 ml.cam la trei ore.ii daedam lapte de la san,scos cu pompa.si desi era putin,se ingrasa 300g pe saptamana.
asa ca,depinde si de lapte,si de copil,mananca atat cat poate.
mog,felicitari !sa -ti traiasca Vlad Gabriel!ma bucur ca oana bucur e bine,multumim pt vesti,cristiana70!
cristina ,hahah sa-i infunzi perna pe cap !!
ce bine ca mama ta nu vine cu interpretari religioase.defapt nici a mea nu are din astea.cred ca nu lestie
laurak,felicitari ! sa va traiasca Stefan Alexandru!
LEVI,SA-TI TRAIASCA MUNUNILE !!eu ma topesc cand vad gemeni !!!
tu arati bine dupa nastere!
haha cum merge tati cu ei in cosulete !!!!ce minunatie!
alinatxa banuiesc ca membranbele ti le rupe dupa ce vor inecpe contractiile,si asta dupa ce iti baga perfuziile alea de inducere.
la mine nu s-a rupt apa,am ajuns la spital cu dilatare 9,fara sa fi pierdut nici pic de lichid amniotic.si in durerile alea,pe masa,habar nu am cand au rupt membranele.simteam cum curge ceva,nu stiu daca era sange sau apa,ca nu a bushnit asa cum povestesc fetele .
salina tu de ce te enrevezi pe aia daac asa a crezut ea? sau a facut-o intentionat si stia ca nu mai ai unul in burta? si chiar si asa...mie imi ziceau toti ,pana cand si nepoata-mea de 10 ani,ca nu am nascut,mai am unul in burta???
e normal sa avem burta,dar TRECE!! nu ramane asa,uitati-.va la toate mamicile cu copii marisori,pe strada sau in poze,si vedeti ca nu au burta.
uite-aci la messa:"" Nu, bai, desteapto, cum vrei sa se suga burta adunata noo luni in numa' zece zile?""
alinatxa
la tine chiar ca a fost nesimtita aia cu faza cu alaptatul,mai ales pt ca se vede clar ca a vrut sa te jigneasca,dupa cuvintele folosite.aleia trebuia sa ii dai peste ochi ,sau sa ii spui macar sa vorbeasca frumos cu tine.
anis,of,doamne dar ec te mai chinui!!! nu stiu de ce s-a intamplat la tine atat de rau,ca toate am scapat de furia laptelui,dar se vede ca la tine e ceva mult mai rau de nu trece si revine...
nu stiu cat mai rezisit!!
eu renuntam de mult,recunosc.
gabriela
,depinde ce slujba face preotul,in general eu stiu ca tatal nu e implicat in nimic in biserica,doar nasii .dar intrebi preotul ,si ii explici,eventual.
eu am fost la un botez la care au participat si cativa care erau de altra religie.si preotul roman,in timpul slujbei ne-a dat la toti sa pupam crucea din mana lui si sa ne inchinam (nu stiu de ce,ca la alte botezuri nu am vazut asa) si cei care erau de alta religie au refuzat,au spus ca ei nu se inchina si nici nu pupa .preotul s-a simtit un pic naspa,dar si-a cerut scuze si gata.
marybell,cum se mai simte Erik?
gabriela cum ai ajuns poe prima pagina ???
mihacarm
o fi mai bine cu cezariana.adevarul e ca e cam marisor copilul.sa fie intr-un ceas bun,orice ar fi!
cristia
felicitari pt baietel!

am scris cu copilul aici,cand in cosh,cand in brate,cand taci cu mama,cand mai ia o tzatza...uite-asa reusesc eu sa va scriu!

S.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mady23 spune:

Mihacarm, curaj fetito!
La fel gandeam si eu ca tine pt ca vroiam sa nasc natural si cu cateva zile inainte dr a zis ca e bb mare si o sa ma chinui prea mult,o sa fie rau si pt el si ca trebuie sa-mi faca ceza.
Vreau sa-ti spun ca pt mine a fost f usor ,dureri suportabile dupa operatie, nu am luat nici prea multe calmante , pe bebela am nascut-o seara si a doua zi dupa -amiaza am fost la ea si am vazut-o si seara am alaptat-o pt ca pe bb nu ii tineau in salon cu mamicile si nici nu ii aduceau sa ii vedem. Si vreau sa-ti spun ca era ceva de mers iar de alaptat am alaptat-o stand pe scaun si ridicandu-ma singura fara nici un ajutor si cu ea in brate avand <numai> 3850g pt ca asta era situatia .A patra zi am iesit din spital ,operatia s-a vindecat f bine si cu bebela am hotarat ca pot sa ma descurc si sngura fara ajutor.
Principal e sa fie bebe sanatos ca nasterea nu e chiar asa de rea fie si prin cezariana.

Pupici

Mady si Bianca Maria (31.12.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roandre spune:

Lore, pt a primi pe card tre sa duci un extras de cont unde sa fie trecut IBAN-ul. Trebuie contul sa fie pe numele reprezentantului legal, al celui care a facut cererea pt alocatie bb (deci nu merge cu al sotului dc tu faci cererea initial). Bancile nu sunt acceptate toate si nici toate sucursalele asa ca e bine de mers la ei sa intrebi dc banca la care ai cont este ok. BCR sucursala Unirea e acceptata (acolo am eu contul unde primesc alocatia pt Alexia).

Mihaela ,Robert Andrei20.01.2007 si Alexia- Maria26.08.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loremunteanu spune:

Aelita, ma plang in continuare de durerile spate.... Asta este, nu mai e mult si poate dupa ce iese bebitul se remediaza ceva... E asa mare burta mea? Mie nu mi se pare... Poate pt ca m-am obisnuit cu ea... V-am zis ca m-a intrebat o vecina daca avem gemeni si cand i-am zis ca nu, a facut ochii cam mari...

Roandre, multam de raspuns...

Maine dimineata ma duc la spital sa vedem ce si cum... Daca ma opreste sa nastem, o sa va dea de veste ori tati ori Marina, daca nu, va anunt eu ce si cum... Am emotii... Grasanul e grasan (la 38+3 avea 3440kg, acum cred ca e cam de 4kg la 40+2)

Loredana 40+1 Roni-Cristian
http://new.photos.yahoo.com/loremunteanu/albums/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

Elena
ultima dozare am facut-o la 32 saptamani.
In total am facut vreo 6 dozari, de fiecare data analiza mi-a iesit negativa.

iar la noi a fost chiar incompatibilitate de rh, eu rh negativ, bb rh pozitiv... ei si ??? n-a fost nicio problema!!! Si nici nu mi-am facut eu mare griji (de fapt mi-am impus sa nu am)

pup bebici, mamici si burtici

Alinuk si bb Teo
nasterea - una dintre minunile lumii
franturi_de_viata
................................................
Nimic nu-i intamplator!
........................................

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marinar spune:

Aelita vad ca toate ne specializam in a tine copilu' intr-o mana si a scrie cu cealalta. bubulina mea a dormit o ora afara si de cand am intrat in casa numai a plans si s-a marait. acum i-am facut baita, papa si sper sa doarma.

Anis cum de ti s-a intamplat iar??? offfffffffff, oare cum mai rezisti?!

Roandre sigur ca daca aflu ceva spun. si tie ti-a plecat iar bona? (am vazut pe mess). da ce au frate femeile astea???

Marina mami de Emma Ioana(16.01.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IoanaN spune:

Fetele burtoasele...hai curaj! mai e puuutinnn

va pup si mi-e tare dor sa vrb cu voi...

va sarut si va doresc nastere usoara!

ioana si matei nicholas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marybell spune:

aelita mersi de intrebare, il tin pe Erik pe panadol, amoxacilina si ophtamesone, mi-a spus doctora sa il tin 5 zile, sper dupa sa se simta mai bine. mi-e mila de el micutul ca nu poate respira pe nas si din cauza asta nici nu poate manca bine, cand ia sanul in guritza nu mai poate sa traga aer pe nasuc de infundat ce este si se enerveaza, tipa si sfarseste in urlete si plansete de ti se rupe inima.

wannasi laura felicitari, sa va traiasca bebelusi, sa fiti sanatoase si refacere rapida va doresc;

va pup

Marybell si bb Erik (23 dec 2006)

poze bb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kateryna spune:

Monu, noi am pus Tobrex la bb pentru ca-i lacrima ochisorul stang. Am intrerupt tratamentul de cateva zile, dar ochisorul tot lacrimeaza. Tu cat timp i-ai pus picaturi, ca totusi e antibiotic si nu trebuie pus in continuu. Noi mai stam o sapt-doua si daca tot nu trece o sa mergem sa-i facem o cultura din secretie ca sa stim exact ce tratament sa-i dam. Nu vreau sa-i dau medicamente care sa nu mearga. Asa macar o sa-i dam exact ce-i trebuie.

Alinuk, “Monu eu cred ca e vorba despre un canal lacrimal care nu functioneaa inca ft bine (daca zici ca e pb la uin singur ochisor).” Sa stii ca si noi tot asa avem si ieri ne-a vazut dna dr si a zis ca e conjunctivita de la picaturile puse in ochisorii bebeului imediat dupa nastere. Oricum toaleta cu ser fiziologic se face si daca pui Tobrex ( eu cel putin ii fac de multe ori pe zi din cauza secretiilor care ii lipesc ochisorul).

Messa, eu am facut dush fara probleme la 4 zile dupa operatie. Pana atunci nu am putut pe motiv de spate sa ma misc k lumea si incercam pe bucatele. Si de dormit pe burta dorm de la o sapt de la operatie fara probleme.

Anis, ca mi-am amintit. Tu aveai pb cu bb cu kakita. Incearca sa consumi tu Activia de baut si poate merge. Eu am incercat zilele astea ptr constipatia mea si vreau sa zic ca s-a cunoscut si la bebe.

wanna, felicitaaari, mamy!!!

Doula, bine ai venit!!

moq, felicitaaari!!!

Offf, se vede ca pe mine nu ma citeste nimeni. :(( Am scris de vreo 3 ori care e treaba cu cosul bebelusului. Va ziceam ca noi am depus actele pentru cosul bebelusului la o saptamana dupa ce am nascut ( se depun la directia de protectia copilului-tot unde depuneti actele si ptr prima de nastere si ptr alocatie). Actele care va trebuiesc sunt: copie dupa certificatul lui bebe si copie dupa buletinele voastre. Partea proasta e ca inca nu se dau banii. A ramas sa ne sune ei sa vedem ce si cum. O sa sun eu maine sau poimaine sa mai intreb.

Noi astazi am facut o luna!!!! A trecut si dna dr pe aici si ne-a zis ca am crescut cu 7 (sapte!!!) cm si am luat 1kg 200 gr.
Si daca tot e ziua noastra, bebe e matzait.Ar manca intr-una. Abia termin sa-i dau sa pape 130-150 de ml de lapte ca ar manca iar. Ma gandeam ca nu se satura cu laptele meu, dar si cu lapte praf face la fel asa ca raman pe alaptat exclusiv la san, chit ca e obositor.
Marinar si eu sunt in grupul celor care scriu cu o mana si cu cealalta il tin pe bebe.

Kateryna si Anelin-George (7 ian 2007)

www.dropshots.com/extazis" target="_blank">Poze Anelin-George

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ylilimic spune:

Buna seara la gravidute, mamici, bebici, tatici si alte personae care ne mai citesc (doula)!

Of ce bine ar fi fost daca lua si copilul asta o suzeta! Mai scapam si eu de Cred ca da din picioare ca ii pare bine cand o doare pe mami capul Si asta urasc cel mai tare, sa ma doara capul!

O sa incerc sa raspund si eu unor postari desi e tare greu - sunt ca un roi de , apuc sa , dar cum ati aflat deja nu mai am timp sa raspund!

anis - fata mamii, tu esti un monument de perseverenta si fac o plecaciune in fata ta! Pacat ca asta nu iti foloseste la eliminarea furiei laptelui Si se pare ca nici fetitele tale nu coopereaza prea mult, caci am inteles ca nu sunt prea mancacioase... Ti-l trimit pe Adam? Iti desfunda si venele nu numai sanii!!!
levi - revin cu felicitarile pentru ca mi-au pacut la nebunie micutii tai! Sunt superbi! Imagineza-ti un buchet mai mare!
cu scos afara bb - nu pot sa ma laud, caci la mine e mai complicat. Ar trebui sa ies cu amandoi odata si cum bb se tine la inceput mai putin, e imposibil sa-l conving pe matei ca tre sa ne intoarcem dupa 15-30 min. Trebuie sa prind un WE prielnic atmosferic sa ies cu tati, sau sa ma ajute cineva. Cine se ofera voluntar??? Pana atunci pe balcon, desi nu-i prea place...
Dana - si eu merg pe varianta de alaptat la cerere. Insa ma seaca de vlaga si cred ca nici el nu se satura intre 2 mese din astea rapide. Am incercat cu formula si nu a vrut sa auda...Iar de produs lapte ca la Matei cred ca nu mai sunt in stare, imi lipseste si odihna si hrana la timp.
Cand citesc postarile tale cu plansetele lui Lucas imi aduc aminte de chinul cu Matei Ma gandesc ca poate la voi nu o sa dureze 5 luni ca la noi!
criss - ti-am vazut printesa si are dreptate aelita, e rapitoare in poza cu caciulita dantelata
adinush - esti o fericita si tare as vrea sa stiu si eu magia cu care o pacalesti pe fie'ta sa doarma atatea ore noaptea!
alinuk - super poezia, am pastrat-o pt zile mai bune!
gio - "hai sa dam mana cu mana" caci nici eu nu am productie peste plan de lapte - de muls si stocat nici vorba! Las' c-o scoatem noi la capat cumva...
belle_vue - eu am o experienta trista cu primul nascut, caci a fost tare dificil, insa inca mai sper ca bb2 sa fie mai bun - ca ma tot ameninta lumea cu colicii care pot aparea si la 3-4 saptamani Oare cat o fi de adevarat?!
bubitze - sa va spun ca in miez de iarna am avut un tantar care mi-a ciupit copilul in 6 locuri intr-o singura noapte???? o ciupitura a fost chiar de buza de jos!
scaunele lui bb - imi amintesc ca matei avea destule pe zi, insa Adam avea doar 2 la inceput, cam la ore fixe (trebuia sa incep sa-l pun pe olita ). Spun avea pentru ca de cand si eu ies...mai rar si el vad ca s-a dereglat Am luat eu miere in ceai, a iesit el de mai multe ori pe zi, insa eu tot... De combinatii nastrusnice nu va mai zic, s-ar putea sa alergati la baie doar citindu-le! . Eu ce sa incerc sa mearga la amandoi?
catalina - esti de nerecunoscut! Imi place cum iti revii dupa lungile perioade de nesiguranta din timpul sarcinii Faza cu caratul carutului...las' ca tot vroiai tu sa slabesti
jordash - ma bucur pentru atmosfera calma de la voi din familie. Dragos este asa cum ma asteptam eu sa fie, judecand dupa varsta lui.
anis - teoretic ar trebui sa dormi cand doarme Ingrid si Iarina. La mine ar cam merge, dar cine sa mai stea pe forum, macar sa citeasca...Situatiile noastre seamana destul de mult, caci nici eu nu am ajutor Apropos, mi-am sunat soacra si i-am zis sa faca de mancare pt fiu'su si ca sa o conving ca eu nu intentionez sa mananc, i-am sugerat o mancare care mie nu-mi place - dom'le si chiar a facut, insa cand s-a dus sotul meu sa ia "coletul" nu a indraznit sa spuna despre telefon Cica iar e racita si nu ne viziteaza "cu motiv"
cristiana, gabriela, adinush - nici la sotul meu in fam nu s-a facut religie, insa deciziile mele nu au curajul sa mi le comenteze, ca jar mananca Eu doar ii informez ca am facut deja sfestanie sau cand are loc botezul copilului.
aiska - ce vrei mamico, de aia ai facut fetita: sa fie mai pretentioasa! Io ma oftic cu kg, caci desi nu am pus multe, in afara de copil nu am scapat de nici unul si nu am cu ce sa ma imbrac (decat pantaloni de trening
alinuk - "suprema comunicare" ar trebui sa ma faca sa ma si simt mai bine! Dar cand ma dor sfarcurile de ma pish pe mine-pardon de expresie- pt ca individul asta mic o mesteca,mai ceva ca pe orbit cam asa imi ies ochii cand ii dau sa pape
ralu - trist adevar dar la tzatza mamii se doarme cel mai bine. Prin urmare cred ca e necesara putina "militarie": la inceput stateam cu el in brate si 1 ora sa incerc sa-l adorm fara dansa, insa era o atipeala si cand facea contact cu patutul-belea-ochii erau cat maslinele Acum daca imi iese faza-bine, daca nu-plans 5 min, apoi merg sa ii cant ceva, sau doar legan putin patutul, sau bb acolo in patut la el si gata! adoarme repede. Dar e musai cu plans, ca altfel nu vrea.
amaya - succes maine si daca vrei nr meu de tel il gasesti il lista de pe mailul comun.
megbeng - desi am o relatie apropiata cu un preot mai mic decat mine ca varsta, inca mai astept linkul cu povete de la preotul ortodox, de care ziceai...
nadiuta - rabdare iubita, nu vezi ca dupa ce devii mamica lucrurile se complica? bucura-te de libertate! Imi place cum iti faci galerie!
wannajo - felicitari pt baietel, te asteptam cu vesti, povesti si poze!
doula - bine ai venit printre noi!
mihacarm - te pierzi in amanunte cu praful si spalatul si sterilizatul, si mai stiu eu ce idee iti mai vine! Cu ceza nu te ingrijora, pana la urma faci ce e mai bine pt bb. Gandeste-te serios la ce a apatit Adinush - nu vrei, nu-i asa? Si sa nu te pui pe bocit acum inainte de nastere, ca mai vin o data la Cta, de data asta special pt tine, da?
mog - felicitari si sa traiasca micul Vlad Gabriel!
oana - gata? L-ai vazut pe putza si ne-ai uitat? Hai, fie! Esti la primul... iti mai dau cateva zile sa te bucuri de el din plin, dupa care spune-i ca mai avem nevoie si noi de tine!
laurak - felicitari! Sa traiasca Stefan Alexandru!
maria - nu am apucat sa vad pozele, dar daca vrei (si nu ai reusit inca) ti le fac eu publice (cu indicatiile-mai tarziu ca acum sunt in mare graba)
salina - fii neiertatoare precum Xena! Io i-as fi spus ca fac io 3 daca altii nu se invrednicesc deloc!
marybell - imi pare tare rau pt Erik! Un diagnostic ceva? oricum, sper sa-si revina repede
gabriela - felicitari pt locul ocupat pe prima pagina!
cristia - felicitari, un bb sanatos, mancacios, si laptic atat cat trebuie la mamica!
andruscka - multumim pt felicitari si imi pare rau ca simt in tanul mesajului tau o nuanta de tristete. Banuiesc despre ce poate fi vorba, insa ai incredere ca timpul le rezolva pe toate!
lore - eu primesc alocatia lui matei pe card, la Banc post, caci astia lucrau atunci cu Casa si deschid cont pe numele oricui si gratis. Trebuie doar sa informezi Casa de nr contului unde sa faca tranzactia. Cu indemnizatia nu am reusit dar fac demersuri mai pe la sfarsitul lunii, dupa ce savarsesc cele 42 zile de lauzie.
aelita - cred ca tot mai mult o sa scriem cu copii pe brate, ca altfel fetele astea scriu un roman...
katy - sper sa-i treaca repede, totusi, lui bb Anelin! Multam de pontul cu Activia- o sa incerc si eu. La multe luni de acum incolo! Mai, dar ce inalt este!
Misto ca pe voi va suna sa va spuna de bani, la noi tre sa faci carari batute...

hai ca am ajuns la zi! Merg sa pun o tava de cartofi cu carne la cuptor, ca acusi se trezeste fomistul sef!
va pup si sunt in umbra!

Nasterea - un puzzle cu flori de liliac
Marele blond Luca Matei - 05.11.2004
Liliana cu Adam Cristian- 15.01.2007
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici

Mergi la inceput