Mamici de ianuarie - februarie 2007 (63)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Liuda spune:

buna dimineata!
va pupacesc fetelor si va anunt ca santem bine (Doamne sa nu fie deochi) ! Sa vedeti ce leger ma lasa fata.... eri seara a mancat la 7, ei,s-a foit pana a adormit insa s-a trezit la 11!!! La 11 noaptea iar papare, schimbare, cantare si la 12 dormea, pai daca va zic ca a dormit pana la 6 dimineata va suparati?!!!! de la 6 la 7 iar manacare schimbare alintare si a adormit pana la 10 timp in care am mai tras si eu un somn pana la 9 (chiar boieroaica), apoi am mai facut treaba in casa. Doua ore doarme linistita, apoi cauta suzeta si cu aia doarme de nu are aer inca vreo 2 ore. La o papaceala baga 120 ml. Deci am avut o zi buna, vedem ce urmeaza, acum sant la birou, fac trebusoara si plec acasa - ca avem program de plimbare azi.... insa am zis sa se mai incalzesca un pic- pe la unu doua asa e mai caldut, cica o sa fie si 12 grade.
ma nu va suparati dar va zic ceva legat de laptic de mama, atunci cand nu e - chiar nu ai ce face... si cand ai in brate un ghem de om care plange si vrea papica si tu vezi ca nu ai, nu ai cum sa-i explici ca hai sa mai asteptam ca poate vine... trebuie atunci urgent sa faci ceva... alta solutie decat sa-i dai formula ca sa linistesti si saturi copilul nu ai. daca nu am ami bocit cand am inteles ca a intarcat balaia si nu avem de unde... eu nu am fost pregatita moral pentru lipsa laptelui, eram sigura ca o sa am, deci a fost o lovitura neasteptata, orice putea sa se intample numai nu sa lipseasca laptele... aici nu am fost pregatita... de asta va zic, nu o luati ca motiv de a nu alapta, ca chiar nu aveam cu ce, si curgea doar un pic - ii dadeam dupa care ii dadeam si formula si ca rezultat aveam colici. Cand i-am dat doar formula (ca parca simteam ca de la amestec de lapte o doare) s-a linistit si nu am mai avut probleme cu burtica. Sa va pregatiti din timp moral ca s-ar putea sa nu fie lapte si sa depasiti mai usor.... Mie domnul tata nu mi-a reprosat nimic, mai ales lipsa laptelui, ca a vazut cat am plans ca nu aveam cu ce hrani fata... el invers, a zis - asta e, nu santem primii, nu santem ultimii, in ziua de azi multi cresc copiii cu lapte praf, nu te mai stresa ca simte copilul si plange si el cu tine, ca daca plangi nu vine laptele si nici fata nu se satura... hai fuga la farmacie si cu asta am terminat cu tita. Ma bucur ca a primit bine formula - la cateva zile chiar nu a mai avut dureri de burta...
gata nu o mai intind, plec sa-mi scot fata la soare.

Va pupic pe buric.

Liuda si papusica Diana Maria 18.01.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loremunteanu spune:

Felicitari Wannajo!

Bine ai venit printre noi Doula, mai bine zis suntem bucuroase sa te avem printre noi. Buna idee a avut Mirandolina. Pupici pt asta.
Daca tot esti aici... vesnica mea intrebare... E posibil sa am contractii si sa nu stiu? Sa nu le simt sau sa nu stiu sa le identific? Am dureri de scurta durata, dar cand se misca sau se intoarce bebe. Sunt ca niste sageti inspre vagin...

Loredana 40+1 Roni-Cristian
http://new.photos.yahoo.com/loremunteanu/albums/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihacarm2002 spune:

Alinatxa, de ce ai montat patutul daca bebele va dormi in cosulet? Eu nu am montat cosuletul inca. Am de gand sa il montez atunci cand voi veni din spital. Nu de alta, dar sa nu se puna praful pana atunci (oare sunt obsedata?) Tot asa si cu carutul. Il tin in cutia lui pana voi avea nevoie de el.
Poate ne spui si noua care e pontul dat de loredana (m-ai facut tare curioasa)

Azi am terminat de calcat toate rufele. Mi-a luat 3 zile. Am desfacut bagajul meu si am spalat inca o data capoatele pe care le voi lua in spital (camasi de noapte nu am) si am calcat prosoapele. Sincer, uitasem ce pusesem in bagaj.
Am facut si o plimbare prin oras poate, poate. Maine facem 40 s (cf. netului).

Sotul mi-a spus ca ii amintesc de perioada de inceput cand eram nerabdatoare sa aflu daca sunt insarcinata. Acum sunt nerabdatoare sa imi vad fetita {„produsul muncii” (Messa)}.

Messa, multumim pentru poveste. Asteptam partea a IIa.
Cristiana, tare m-am amuzat de cum ai povestit de soacra ta. Ce sa faci, asa sunt mamele astea, daca le-ai ridica o statuie in sufragerie, tot nu ar fi multumite.
Criss, Ligia e tare dragalasa, iar poza indicata de aelita as face tablou sa o pun pe pereti.

Cand ii aratam zilele trecute mamei cam ce cuprinde bagajul de spital al bebelinei, a spus tare catranita ca nu vreau nimic de la ea. Asa ca acum (dupa ce mi-a adus tot ce mi-a luat pentru bebe) am hotarat sa iau in spital numai ce mi-au cumparat ele (adica mama si soacra). In spital va sta infasata in scutecele de la mama iar cand o voi scoate, voi folosi un body de la soacra.

Sa va mai spun ce fapta inteligenta a facut mama? Printre altele, mi-a adus si o suzeta pe care a spalat-o cu detergent de vase! Nu i-am spus nimic ca nu am vrut sa o jignesc, doar i-am explicat ca exista o solutie speciala de sterilizare (pe care s-a dus si mi-a cumparat-o) sau anumite aparate pe care intentionez sa le achizitionez dupa.

Mihaela 39+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

buna fetelor,

am tot vazut ca vb despre alaptat;unu - sincer, si eu admir pe anis si o incurajez sa lupte cat poate;
doi - e f usor sa spui ca vai cum renunta unii la alaptat cand tu n-ai nici un stress pe tema asta si curge laptele rauri.
si i ngeneral, toate raspunsurile categorice in privinta cresterii copiilor nu-si au rostul aici - jos palaria Amaya ptr postul tau. Copiii sunt atat de diferiti incat nu exista retete universale in nici o privinta. primul meu copi e fost bun de pus in rama, super cuminte, dormea, manca, statea in camera singurica, la diversificare nici o problema - acum bb e pe invers, am ajuns sa dorm cu ea in pat - si uite cum toate principiile mele de paan acum s-au dus pe apa sambetei. dar nu mai conteaza, bb sa fie bine.

cat despre alimentatia mixta - nu face bb colici ca amesteci laptele; eu pe prima fetitza am hranit-o mixt pana la 5 luni si n-a avut colici deloc. bb are, dar n-am de gand sa renunt vorba unei fete pana la ultima picatura de lapte al meu. si nu ca e mai simplu asa; ci pt ca e mai greu si e o provocare. ca nu de nebuna ma si mulg, dau si milioane pe galactogil si alte asemenea, fac si lapte praf si am distrez de nu mai pot...

doula, bine ai venit printre noi? un sfat legat de stimularea lactatiei? sau cum se face ca peste noapte bb mananc san exclusiv si pishuleste de rupe si ziua nu-i ajunge? da nu-i ajunge efectiv...ca urla si tzipa si rade intre 30-100 ml lapte.

noi raportam 3150 gr la 2 sapt; eu zic ca e bine, se putea si mai bine dar sunt tare mandra ca a crescut asa si cu lapticul meu. sper sa mai am un pic pana trece primavara asta plina de viroze...

pupici

Mamix2 cu Taisia&Toria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doula spune:

Bine te-am gasit draga Loredana. Crede-ma ca v-a trece mult timp pana ai sa intelegi ca au inceput contractiile. Dar daca totusi vrei sa fii mai sigura incearca sa verifici cat timp trece de la o durere la alta. De obicei (98% din cazuri) contractiile vin la intervale regulate. Pana la dilatatie de 3 cm sunt mai rare si nu prea dureroase, doar putin cam sacaitoare dar dupa 3 cm incepe "petrecerea". Asa ca stai linistita . Esti la prima nastere?
Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mady23 spune:

Buna mamicilor si burticilor!
Felicitari ptr bebe Wannajo ! Recuperare rapida si mult laptic!
Ptr fetele care urmeaza sa nasca le tin pumnii si sper sa nasca repede si cat mai usor posibil .
Pe mine ma uimiti cu cat de mult scrieti ca eu nu am timp de nimic de cand cu a mica si in plus mai trebuie sa fac si treburile prin casa pt ca nu am vrut ajutor din partea nimanui si am ales sa imi cresc singura bebela,doar eu si tati.
in legatura cu alaptatul si eu o alaptez exclusiv la san. Noaptea doarme bustean se trezeste in jur de ora 4 dimineata iar seara ultima masa e pe la ora 22-23.Ziua e problema pt ca la o ora dupa ce mananca iar ar mai manca si incerc sa mai lungesc sa se faca macar 2 ore intre mese ca am inteles ca asa e recomandat. Eu ma gandesc ca daca laptele nu ar fi bun si ea nu s-ar satura nu ar dormi nici noaptea.
In general e cuminte, nu prea plange decat atunci cand are motive.
Marina si eu am discutat cu sotul si ne gandim si noi sa facem si pe bb2 dar mai asteptam mai ales ca am facut ceza.
Aelita si eu cred ca face f bine la bb iesitul afara. Noi iesim zilnic mai ales ca vremea a cam tinut cu noi.
Cristiana zici ca e bun debridatul... o sa incercam si noi ca si bebela mea are probleme cu constipatia si cu ceai de musetel vad ca nu prea se rezolva.eu cerdeam ca e numai pt colici si cum colici nu a avut nu i-am dat pana acum desi aveam in casa.
loremunteanu ce burtica frumoasa !!! Nastere usoara!
dianamizzi sunt perfect de acord cu tine... copii cresc cu orice fel de lapte. Eu de ex nu am mancat lapte de mama deloc ca nu am vrut si uite ca am crescut, sunt ditamai omul si nu am fost niciodat bolnava.
Va pup ca ne pregatim de plimbarica!

Mady si Bianca Maria (31.12.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eli1977 spune:

Neata la pranz!
hop si noi, cat mai doarme bebe.Am avut o noapte tare ciudatica...am facut baita in cadita prima data, masaj, papat si dormit pana la 4, dupa care schimbat, papat tare greu, ca avea chef de joaca cu titi si ma musca si ma molfaia, nu sa suga, in fine pe la 7 a adormit, la 10,30 iar schimbat si papa si doarme si acum, astept sa faca ochi sa-l scot afara.Prima data!
voi cand ii scoateti, ca sa stea linistiti la aer si sa adoarma, le dati mai intai sa pape?ca asa ma gandesc, ca altfel tot cauta cu gurita si se enerveaza...

Sunt tot intr-o tata, ca una e varza, abia prinde coaja iar, o mai las dar ma mulg.Daca la san suge si adoarme, am vazut ca la biberon nu adoarme, ma gandesc cum sa fac sa se linisteasca si sa doarma si dupa bibe, mai ales noaptea.Maaama, si trage din bibe ca disperatul, zici ca se ineaca, mi-e si frica, i-l mai scot din cand in cand.Cam cat ar trebui sa ia la un supt la bibe?Nu va suparati ca tot intreb, am asa multe intrebari...tot ca sa fie bine, sa nu gresesc.

va puup,
ELI SI BEBE ANDREI(27.01.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mog spune:

23 ianuarie (09:06) mog (26.07.1978), 39s, nastere nastere naturala
Vlad Gabriel, 3700g, 52cm, Apgar 10, Bucuresti

am facut modificarile necesare.
Pupici

Mog, Dani (2 ani si 4 luni)si pitic 33+ saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eli1977 spune:

FELICITARI WANNAJO, SA-TI TRAIASCA PUIUL SI TU SA TE REFACI REPEJOR!!

as vrea si eu sa-l cantaresc pe bebe, dar am doar cantar electronic, din ala cu senzor, nu stiu cum sa fac sa vad cat si daca a mai luat bebe.Unde as putea oare gasi cantar pt bebe?aveti idee?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doula spune:

Pt stimularea lactetiei: berea fara alcool, chimen dulce (ca ceai, adaugat la salate, oua, etc), usturoi, urzica, jasmin.
Pofta buna

Mergi la inceput