Nelinistea dinaintea nasterii
Buna la toate mamicile si la toate viitoarele mamici.
Astazi m-am inscris si eu pe forum, asa ca sunt doar un prichindel. Eu am sarcina gemelara, astazi am implinit cu piticii 32 de saptamani, pe 12 ma duc sa ma programez pentru cezariana, si pana acum nu m-am gandit deloc la ce va urma, dar sunt din ce in ce mai agitata.
Voi cum stati la capitolul asta, s-au cum l-ati depasit?
Astept va rog, raspunsurile voastre.
Pupici la pitici!
Raspunsuri
diana74 spune:
felicitari pt sarcina si bine ai venit pe forum !
La cate saptamani vei naste cu cezariana? Esti la prima sarcina?
Eu am 37 saptamani si sper sa treaca timpul cat mai repede ca deja m-am cam saturat de dimensiunile mele .
Iti doresc sa ai o sarcia usoara in continuare si sa te odihnesti mult pt ca in curand incepe distractia cu 2 bebelusi in casa .
Diana 37s
adita9 spune:
Buna si Bine ai venit.
Eu mai am mult pana la nasetre (sunt in s24)dar cand ma gandesc la momentul nasterii imi apare un gol in stomac. Pe mine ma ajuta sa vorbesc cu prietene care au trecut prin asta cu succes. O prietena buna de a mea a nascut in decembrie - natural + peridurala) si a fost f ok. Nu a avut dureri, nici complicatii, si ea si bebe sunt perfecti.Cauta in jurul tau prietene care au trecut prin asta, dar ocoleste-le cu delicatete pe cele mai depresive.
Multa bafta si sa ai copilasi sanatosi, norocosi si cuminti!
alynta27 spune:
Buna! Si eu sunt relativ noua pe forum! Cred ca e normal sa avem temeri in ceia ce priveste nasterea! E ceva nou pentru fiecare dintre noi! Psihologic cred ca, in prima instanta, asa reactionam:cu frica!
Dar cred ca ne da Dumnezeu putere, calm si rabdare sa trecem peste acele momente! Numai la gandul ca nu vom fi singure in momentul nasterii ne imbarbateaza!
Daca aveti mai multe informatii, din practica, in ceia ce priveste nasterea naturala cu epidurala va rog sa mi le d-ati si mie! Eu am citit pe net de tot felul de contraindicatii!
Alina 20+
Ipate A.
mirela0521 spune:
buna fetelor!
prichindeii vreau in primul rand sa te felicit pt gemenii tai. si eu mi-as fi dorit sa am gemeni. eu am o sora geamana, de fapt, si consider ca e cel mai minunat lucru din viata mea. ce nume le vei da? cu siguranta ca te-ai gandit la asta deja.
in al doilea rand vreau sa va incurajez pe toate si sa va spun ca nasterea nu e mare chestie. eu am nascut cu epidurala care a tinut doar pe o parte pt ca am coloana stramba. nu va faceti probleme va veti descurca cu brio toate. va veni totul de la sine. eu am nascut un baietel de 3,3 kg acum 5 luni si jumatate. a fost prima sarcina si mi-am dorit-o tare mult. abia asteptam momentul nasterii, sa imi vad creatia. mi-a fost putin teama in momentul cand au inceput contractiile. atunci as fi vrut sa mai aman putin momentul. momentul expulsiei nu se poate descrie in cuvinte. este unic. stiu ca eu abia asteptam sa aud scrancetele alea mici si pitigaiate, iar cand iti vezi copilul simti o bucurie imensa. parca nu te mai doare nimic. nu mai simti nimic decat o bucurie imensa.
va doresc sarcini si nasteri usoare la toate
adita9 spune:
Alynta unde ai gasit contraindicatii pentru nasterea pe cale vaginala? Eu din cate m-am documentat am inteles ca nu este nici o contraindicatie - asta daca binenteles nu sunt probleme de sanatate care sa excluda nasterea vaginala.
Rebiana27 spune:
Prichindeii felicitari pentru sarcina gemelara!
Pentru ca am citit ca ai 32 de saptamani te invit in grupul mamicilor de martie-aprilie 2007 unde vei gasi sprijin si, de ce nu, raspunsul la intrebarile tale. Mai sunt doua gravidutze care asteapta, ca si tine, gemeni. Cu siguranta te-ai simti bine vorbind cu ele.
Despre temerile legate de nastere... eu zic ca sunt normale. Si eu trec prin momente in care imi spun ca n-o sa reusesc pana la capat dar vin imediat momentele in care ma incurajez spunandu-mi ca voi trece cu bine peste nastere asa cum au trecut si alte mamici!
Rebiana 31+
alynta27 spune:
Adita9 e vorba de o confuzie! Nu e vorba de nasterea vaginala, ci de anestezie epidurala la nasterea naturala! Am citit ca incurajeaza nasterea instrumentala, copilul are scor Abgar <7, pot aparea varsaturi, febra si multe multe aspecte neplacute. Eu as opta pentru aceasta anestezie, dar vreau sa aud o parere a unei mamici care a nascut deja astfel sau pe cineva care cunoaste un asemenea caz.
Alina-Mirela 20+
Ipate A.
prichindeii spune:
quote:
Originally posted by diana74
felicitari pt sarcina si bine ai venit pe forum !
La cate saptamani vei naste cu cezariana? Esti la prima sarcina?
Eu am 37 saptamani si sper sa treaca timpul cat mai repede ca deja m-am cam saturat de dimensiunile mele .
Iti doresc sa ai o sarcia usoara in continuare si sa te odihnesti mult pt ca in curand incepe distractia cu 2 bebelusi in casa .
Diana 37s
Multumesc mult pentru felicitari, Diana, dupa calculele mele credeam ca am 33 saptamani, dar la ultimul ecograf s-a constat ca am 34 saptamani si 5 zile, asa ca am mers la dra ginecolog si a ramas ca pe 12 febr sa merg sa ma programez pentru cezarian, programarea cica trebuie facuta mai devreme de termen, pentru ca sa nu se rupa membranele. Si eu sunt imensa, abia mai pot intrea pe usa, dar ce sa mai zic, suntem 3.
Pupici si sarcina usoara si tie si la toate mamiocile.
Le multumesc tuturor pentru felicitari si sfaturi.
prichindeii spune:
quote:.
Originally posted by adita9
Buna si Bine ai venit.
Eu mai am mult pana la nasetre (sunt in s24)dar cand ma gandesc la momentul nasterii imi apare un gol in stomac. Pe mine ma ajuta sa vorbesc cu prietene care au trecut prin asta cu succes. O prietena buna de a mea a nascut in decembrie - natural + peridurala) si a fost f ok. Nu a avut dureri, nici complicatii, si ea si bebe sunt perfecti.Cauta in jurul tau prietene care au trecut prin asta, dar ocoleste-le cu delicatete pe cele mai depresive.
Multa bafta si sa ai copilasi sanatosi, norocosi si cuminti!
Buna si bine v-am gasit. As discuta si eu cu prietenele, dar nu am decat una care a devenit mamica la un baietel in ianuarie, si ea e o tipa tare, oricum nu m-ar descuraja, celelalte isi fac griji ca raman nemaritate.
Sarcina usoara si tie si bebi sanatosi.
prichindeii spune:
quote:
Originally posted by mirela0521
buna fetelor!
prichindeii vreau in primul rand sa te felicit pt gemenii tai. si eu mi-as fi dorit sa am gemeni. eu am o sora geamana, de fapt, si consider ca e cel mai minunat lucru din viata mea. ce nume le vei da? cu siguranta ca te-ai gandit la asta deja.
in al doilea rand vreau sa va incurajez pe toate si sa va spun ca nasterea nu e mare chestie. eu am nascut cu epidurala care a tinut doar pe o parte pt ca am coloana stramba. nu va faceti probleme va veti descurca cu brio toate. va veni totul de la sine. eu am nascut un baietel de 3,3 kg acum 5 luni si jumatate. a fost prima sarcina si mi-am dorit-o tare mult. abia asteptam momentul nasterii, sa imi vad creatia. mi-a fost putin teama in momentul cand au inceput contractiile. atunci as fi vrut sa mai aman putin momentul. momentul expulsiei nu se poate descrie in cuvinte. este unic. stiu ca eu abia asteptam sa aud scrancetele alea mici si pitigaiate, iar cand iti vezi copilul simti o bucurie imensa. parca nu te mai doare nimic. nu mai simti nimic decat o bucurie imensa.
va doresc sarcini si nasteri usoare la toate
Mirela, draga, multumesc mult pentru felicitari si incurajari. Si mie mi-ar fi placut enorm sa am o sora geamana, poate din cauza asta mi-a dat si D-zeu 2.
La nume ne-am gandit si cum avem 2, sotul meu s-a gandit sa le dam cate 2 nume fiecare, el doreste nume mari sfinte romanesti si asa ca unul se va numi Andrei Gheorghe si celalalt Dumitru Adrian. La Dumitru am inteles ca cica se mosteneste, dar la Gheorghe sper sa se razgandeasca.
Si asa imi e detul de greu ca in visele mele aparea o fetita si un baiat, dar acum daca au spus ca sunt 2 baietei sa fie sanatosi.
Pupici si pentru tine de la mine si de la cei 2 pitici.