RH negativ la tata?
are cineva idee daca RH-ul negativ la tata are vreo "legatura" cu viitorul copil???
s-auzim numai de bine! si
Raspunsuri
irinabobe spune:
nu are legatura. problema e doar daca e al tau negativ si al lui pozitiv. eu ieri am fost la analize si am intrebat acelasi lucru pt ca nu stiu ce rh are sotul si vroim sa stiu daca i-l fac si lui.
8+
violeta69 spune:
daca RH-ul e negativ la amandoi nu are nici o importanta ...pt copil
daca al tau e poz. are importanta daca copilul mosteneste RH-ul tatalui...
pt ca organizmul tau o sa perceapa copilul ca pe un intrus si-l va respinge....
asta se intampla cu ceva vreme in urma cand nu exista antidot! acum exista si se numaste anti D (cred ca-mi amintesc bine!)
si conteaza si daca e prima sacrcina,atunci nu se intampla nimic...
dupa se face vaccinul si nu mai e problema!
Tot ce se intampla,se intampla intotdeauna cu un motiv!
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*
---------------------------------------------------
Vio,mamica de viitor "avionar"
claucia spune:
Daca RH-ul este negativ la tata nu este nici o problema. Doar daca este la mama negativ si pozitiv la tata. Cam 80% dintre oameni (ba chiar mai mult) sunt cu RH pozitiv, deci posibilitatea ca bb sa aiba RH negativ e f mica. Asta inseamna ca cu tot RH-ul negativ al tatalui, nu e nici o problema daca bble va avea RH pozitiv ca mamica lui - lucru posibil si probabil.
Pupilici
15+
bb mic
violeta69 spune:
quote:
Originally posted by claucia
Daca RH-ul este negativ la tata nu este nici o problema. Doar daca este la mama negativ si pozitiv la tata. Cam 80% dintre oameni (ba chiar mai mult) sunt cu RH pozitiv, deci posibilitatea ca bb sa aiba RH negativ e f mica. Asta inseamna ca cu tot RH-ul negativ al tatalui, nu e nici o problema daca bble va avea RH pozitiv ca mamica lui - lucru posibil si probabil.
Pupilici
15+
bb mic
daca tu stii asa,asa o fi....
la mine a fost altfel!!!
Tot ce se intampla,se intampla intotdeauna cu un motiv!
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*
---------------------------------------------------
Vio,mamica de viitor "avionar"
ardeiash spune:
multumesc pentru raspunsuri..
deci sa inteleg ca baietelul are RH negativ. .ca si tatal.. siasta nu e o problema nici cand ..spre ex se imbolnaveste.. intotdeauna tebuie spus medicului??
s-auzim numai de bine! si
Ramba spune:
Daca tatal are RH negativ si mama pozitiv, copilul poate avea ori RH negativ ori pozitiv, grupa de sange poate sa o mosteneasca de la tine, de la tata, sau chiar de la bunici.. etc.
Pentru sarcina acest caz nu ridica nici o problema. Daca, Doamne fereste, se imbolnaveste copilul si are nevoie de o transfuzie de sange, trebuie sa se determine grupa de sange si RH-ul lui.
In rest, toate bune.