Prichindei martie - aprilie 2005 (119)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns coco spune:

Oanamaria- si Vlad ca Rares, cand a vazut cum ninge zicea ca ploua...degeaba i-am explicat. Din pacate nu am avut si zapada sa vada cum e, ca a nins prea putin.

Andruzza- sanatate! sa scapati de viroza usor! Luni merg sa vorbesc pt Vlad de cresa dc ii prind vre-un loc. Ar tb sa merg la servici cel tarziu cu 1 martie....Asa vor noii sefi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrruzza spune:

cenia, thx! Da, va sta acasa pana se va reface!

coco, ee, n-a fost asa simplu nici la noi, ca a fortat acolo chiar si cu pensa aia, a urlat, a curs sange, ziceam doar ca n-a taiat nimic. Succes la job!

Azi dupa amiaza facu iar 39 temperatura. Au aparut si mucii, respira greu, tuseste insa destul de putin. Acum doarme, astept sa se trezeasca sa vad daca vrea sa manance, la pranz a mancat bine.
M-a apucat disperarea, pana acum n-am vazut 39 pe termometru. Rau e sa-ti vezi copilu' bolnavior :((

mamica lui Rares(10.03.2005)
http://community.webshots.com/user/andrruzzaR

"Neasteptatul se produce intotdeauna"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

andruzza, nu stiu ce ti-a zis doctorul, cum sa dai antitermicele , DAR eu iti spun din experientza , si la sfatul medicului meu, ca dupa ce a facut 2 reprize de febra , sa nu mai stai sa faca febra si abia atunci sa-i dai antitermic ci sa-i dai tu NUROFEN (sau Panadol la febra mai mica) din 8 in 8 ore cate 5ml timp de 2-3 zile. La noi tratamentul asta da roade la raceli! evident , daca mai face febra in intervalul asta de 8 ore alternezi si alte antitermice!
Sanatate multa!
(Te rog sa nu te superi ca ma bag, poate deja sti toate astea)
Si lasa disperarea, va fi bine!

EDIT: am uitat sa zic ca la noi merge super siropul de pin cu proplis sau pin si plop , ii fluidifica tare bine mucozitatile si calmeaza tusea si e si natural!

Eu si Raducu (22.04.2005)

Mergi la inceput

coco, bafta la luarea unei hotarari cu jobul si la promovarea masinilor luxoase!

Va pup, fug sa-mi culeg copilul!

Mergi la inceput

ligia, multam mult! Cum sa ma supar?! Deocamdata e bine, nu mai are febra, n-a ai tusit cam de 3 ore, doar ceva mucisori aposi, dar nu prea rau. Sa vedem la noapte cum va fi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cenia spune:

Andruzza: primele semne de ameliorare ale tusei sunt inselatoare. nu intrerupe ce ai inceput si da-i antitermice la 8 ore preventiv. incearca Marcofen, nu are zahar, ii dai doar 4 ml pt virsta lui, mi l-a recomandat un dr gastroenterolog daca scriu eu bine.
Zuzu: multumim pt compozitie o sa imi scriu pt viitor
Coco: circumcizie e atunci cind tai imprejurul preputului, adica pielea de jur imprejur. sper sa fi explicat pe inteles ca e mare filozofie cu puticile astea! la noi deja e f bine!!
Dako: multumesc f mult pt ideea cu ceai de pelin pt fundulet!! super bine frate e remediul batrinesc!
pupici la gemenii tai haiosi si frumosi!!!
suspectez ca iritatia ar fi de la o cauzainterioara si nu pampersi: portocale in exces. cica a consumat foarte bine saptamina trecuta!!
Ce stiti de asa ceva? Are temei suspiciunea mea?
pa pa week-end placut

la lac
niste poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Intru putin sa va salut, sa urez sanatate piticotilor raciti si sa va intreb ceva.
Noi planuisem sa plecam la munte astazi, asa de incheierea minivacantei Mariucai (care din nou a terminat cu FB pe linie spre bucuria noastra ), numai ca aseara Ioana a facut putina febra. Nu mare lucru, i-am dat nurofen si a trecut. Peste noapte a dormit foarte prost si la 5 dimineata avea febra mare. Nu stiu cat, plange tare daca vreau sa i-o iau si ii creste si mai mult, asa ca ma bazez doar pe evaluarea mea de obicei. A scazut din nou cu nurofen, a mancat foarte prost si la 10 dimineata iar febra. I-am dat panadol de data asta si a mai scazut, dar nu de tot. E ciudata, ii frig capul si toracele si manutele si piciorusele sunt reci In plus am mai observat ceva si vreau sa va intreb daca ati mai vazut: i-au aparut puncte mici rosii dese de jur imprejurul ochilor, in special sub ochi. Or fi de la febra? E destul de imbujorata cu totul, dar pucte d-astea n-am mai vazut pana acum...

tuturor!

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

poze cu noi

Mergi la inceput

Aseara la 18:30 i-am dat ultima doza de antitermic si pana dimineata n-a mai facut febra. La 8 avea 37,3. Si pana acum n-a mai crescut. I-am dat pe la 10 panadol, dar daca nu mai face febra, nu-i dau preventiv. Azi a fost foarte bine, doar mucisori aposi. Manaca bine, se joaca, alerga. Si.. vrea la "popii" (copii), mi-a adus hainele de cateva ori sa-l imbrac.

roxx, asa s-a manifestat si la Rares temperatura 39,2. La cap n-as fi zis ca are febra, dar avea mainile si picioarele foarte reci. Fierbinte la piept, obrajii aprinsi. Ieri i-am dat pe la 15 panadol 7 ml(avea 38,5) si la o jumatate de ora avea 39,1. N-a scazut decat la impachetari in scutec umed! Incearca totusi sa vezi concret ce temperatura are. Sanatate!

Mergi la inceput

Astazi am profitta ca am fost singurei acasa si am plecat la tetru de papusi. Simbata teatrul de papusi din oras organizeaza cate un spectacol in mag Selgross. Sponsorizat de magazin banuiesc. Se face o mica scena acolo, scaune si multi piticoti!
Astazi a fost Danila Prepeleag!
Radu e fascinat! Apluada, tipa, rade, danseaza! Chiar participa la spectacol.
Azi a fost a doua oara, dar prima oara cu mine, data trecuta cu bunicu!

andruzza, ma bucur ca Rares e mai bine.
Eu nu's asha curajoasa, adica seara la culcare ii dau antitermic cam 3 zile dupa ce mi-a facut 2-3 reprize de febra. De obicei el face noaptea febra mare cand e bolnavior!
Acum , doc mea spune ca Nurofenul nu e neaparat antitermic , este un antiinflamator si ca se recomanda pt a se da mai ales cand are muci multi copilul.
Nu ma stiu care e adevarul...

rrox, uff, ce rau imi pare ca Ioana e bolnavioara si nu puteti merge la munte. Despre punctele rosii nu stiu ce sa zic. Radu face punce rosii langa ochi si in jurul gurii, destul de des, dar el inca saliveaza excesiv desi are totii dintii , iar la ochi se mai freaca cu manutele , nu neaparat curate, desi ma straduiesc sa-l spal cat pot de des.

cenia, coco, cred ca m-am lamurit .
Faza e ca toate parerile pe care le citisem eu erau impotriva circuciziei, nu se punea problema ca se poate taia numai un pic , dar sa ramana intrumentul la fel, acoperit! Si deci nu am stiut ca exista si varianta asta!
In fine, va doresc succes!
(Noi am scapat, la Radu se decaloteaza de tot de pe la 8 luni cand a l-a decalotat doc (un chirurg la care mergeam la control) fara pensa, sange sau durere, ceea ce ma face sa cred ca era ok, doar ca nu aveam eu curaj sa trag prea tare. Acum il decalotez la baitza si il spal - nu la fiecare baitza, cam o data pe saptamana doar)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Andruzza Multumesc. Multa sanatate si lui Rares. Nu o chinui cu termometrul (am cumparat si unul pentru ureche, dar si la ala urla) decat cand am dubii. M-am verificat la Mariuca si nu prea gresesc temperaturile. Aseara a avut in jur de 38 si la 5 dimineata 39-39.5.

Ligia punctele rosi nu sunt o iritatie. Cele de care spui tu asta cred ca sunt, face si Ioana in jurul gurii cand ii ies dinti.

Ce ma ingrijoreaza la Ioana este ca nu are alte simptome de viroza si punctele rosii, pe care le-am identificat ca fiind petechiae. Mi-e frica sa nu fi pescuit vreo infectie bacteriana. Daca nu se imbunatateste starea maine cred ca merg cu ea la spital. Desi mi-e groaza de spitale, de D-zeu stie ce medici nimeresc pe acolo si D-zeu stie ce boli mai colectez Dar nu reusesc sa gasesc alta cauza a febrei. Mi se pare prea mare sa fie data iar de canini (care inca se lupta sa iasa, in etape, toti de-o data) si nu vad cum ar aparea petechiae... chiar daca pe suprafata redusa... Pe pediatra ei o sun degeaba, oricum n-am incredere in ce imi spune, pediatra de la Medicover in care am mare incredere e inabordabila fara programare, evident in timpul saptamanii.

Hai ca mi-am varsat oful destul pe capul vostru. tuturor!

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

poze cu noi

Mergi la inceput