Prichindei martie - aprilie 2005 (119)
Raspunsuri - Pagina 7
zuzunaki spune:
rox,
multa multa sanatate!Sa dea Domnul sa nu ajungeti in spital!la fel si lui Rares al andrruzzei!
Si lui Bubu ii ies toti cei 4 canini deodata.febra nu prea a facut(o singura data 38,5 si s-a remediat cu paracetamol)insa ieri si azi a avut 2 scaune moi(ieri unul si azi celalalt).Nu stiu daca e cazul sa ma ingrijorezInsa de o saptamana nu mananca mai nimicSau doar cand are chef...pediatrul mi-a zis ca e de la dinti,dar chiar atat de lunga sa fie perioada asta fara apetit din cauza dintilor???Ca innebunesc...nu stiu ce sa-i mai gatesc...iaurtel papa cu placere,painica si ea are acelasi succes(fie felii,fie chifle de secara)micul dejun cu chiu cu vai,felul principal o zi da,doua nu,fructe i-am oferit numai bucatele(vreau sa renunt definitiv la piure)insa nu le atingee...O iau razna...
Orice sfat mi-e de ajutor
Va pup,sanatate pititicilor!
Mami de pufulet pufilos si Sofiliciu-un deliciu
cenia spune:
Rox, Andruzza: aceleasi simptome le-a avut si David cind am inceput repriza de 5 zile cu febra. in prima zi ii spuneam soacra-mii ca nu are febra, nu e fierbinte la cap, miini si picioare. era doar la torace si git!!!! dar era moale, apatic si astazi m-amuitat in gura lui maseaua care spuneau dr ca nu iese e foarte frumoasa!! dar a avut si viroza(amigdalita pultacee, angina) si maseaua si diaree. asa ca nu mai stiam care e cauza febrei! prima data facea febra fix la 8 ore si apoi fix la 6 ore 38.8.
Zuzu: daca iti iese un canin innebunesti, dara mai multi!!! asta e cauza inapetentei lui si incearca sa ii dai ce ii place! aici asa spun dr. :ce ii place, numai sa manince!
noua ne place desi nu avem voie: muschiulet, salam, sau brinza topita ca e usor de mestecat, brinzica Danonino, stiksuri, pufuleti,mai mult carne decit orice altceva, vitamina C ii creste pofta de mincare si vitaminele pt copii ii cresc pofta de mincare, mar cu biscuite pt bebelusi si citeva picaturi de lamiie, omleta o devoreaza la fel ca si crenvurstii de pui. ii dau toate junk foodurile numai sa manince ceva, iesim si la cartofi prajiti la McDonalds...
nu-s sfaturi bune, ci doar solutii extreme ....
pa si sanatate.
la lac
niste poze
pisicuta si matei spune:
Off Zuzu imi pare rau sa aud ca va confruntati cu aceasta situatie si imi imaginez prin ce treci.Ca si sfat eu ti-as spune sa nu te agiti ca ei pot sa stea si trei zile fara sa manace si nu au nimic,si sunt se poate prelungi lipsa poftei de mancare pe atatea zile din cauza dintilor.Noi cand avem astfel de perioade aplicam aceeasi metoda ca Cenia:ii dam ceea ce ii place mai mult,dar ne limita la a mari cantitatea de fructe,cereale pt celiachi sau laptele de soia.Sper sa se indrepte situatia cat mai repede.Sofia ce mai face?
Roxx,Daria sper ca se simt mai bine cei mici.Noi va dorim multa sanatate si ne gandim la voi
Cenia am vazut pozicile cu David care este tare tare frumos.Intotdeauna mi-a placut sa ma uit la pozicile cu el
Andrruzza sper sa ramana o viroza incipienta si sa fie totul in regula
Noi suntem bine acum.WE trecut ne-a fost rau la toti.Matei a avut un fel de toxiinfectie alimentara cu varsaturi si diaree,dar cu regim n-am intremat.In rest nu am avansat prea mult cu vorbitul,cateva cuvinte spuse corect si franturi de alte cuvinte,dar per total ne intelegem.O sa spun 2 intamplari hazlii ca sa vedeti ce mare smecher este.Ei bine intr-o seara iesim in Plaza unde era mare aglomeratie.Facem rost cu greu de 2 scaune pe care eu si Matei le pazeam pana venea tati cu mancarea.Evident ca Matei nu avea stare,pe scaun nu,pe jos fugea si m-am hotarit sa il iau in brate si i-am dat ceasul meu ca sa ii atrag atentia.El furios il ia si il tranteste de podea.Il ridica cineva de la masa vecina evident fara ecran-deci stricat.Ma apuc sa ii fac morala: "de ce l-ai aruncat,ca s-a stricat bla bla.."El spasit,cu privirea in jos nu mai zicea nimic.Si cum il bateau eu la cap deodata ce ma trezesc cu un mare pupic direct pe gura.Evident ca m-am topit si nu l-am mai certat.In aceeasi seara discutie intre mine si tatal lui: el:"mai vrei chipsuri" eu(il tineam pe Matei in brate):"as vrea dar nu am cum sa iau".In secunda urmatoare Matei baga mana in punga cu chipsuri si apoi imi da in gura.
Altceva-saptamana aceasta am fost promovata
Va doresc o seara placuta si multa sanatate la bb bolnaviori.
Pozici cu noi
"Cronometrul" lunilor
zuzunaki spune:
cenia,pisi
sa stiti ca mie pediatrul mi-a zis tocmai invers.Nu mananca,sa-l las sa manance cand ii va fi foamesi una mai "tare":"e ok cu greutatea(zice el,dar la 11 kile e la limita inferioara,in fine),are de unde sa slabeasca".Apoi a rectificat"in sensul ca nu e o tragedie daca nu mananca bine,o sa-si revina"
Azi i-am facut pilaf cu legume si a papat tot.Si ce nu ni s-a mai intamplat niciodata,a cerut supliment...Si drept urmare,i-am dat premiu un Milch-schnitte(nu intreg,,3/4)
Pisi,te pup draguto si scuze ca nu am dat nici un semn,dar nu am cand.bravo pt promovare!!!Deja???la mai mare
Va pupic!Somn usor!
Mami de pufulet pufilos si Sofiliciu-un deliciu
ocrainic spune:
Dragele mele dragi, cred ca nici nu ne mai stiti jumatate dintre voi care activati pe forum. Am fost lenesi tare, (? sau sa zic harnici tare, cu servici, noua sarcina, david cu energie exponentiala si sot care pleca la scoala cind ma intorceam eu de la servici)in ultimul an. Va salut pe toate vechile prietene si pe toate fetele noi active pe aici!!!
Dar acum gata, s-a terminat, avem 36 de sapt de sarcina, vineri a fost ultima zi la servici, iar noul bebe, tot baietel, vine pe 1 martie (asta nu e chiar batut in cuie caci doar marti ajung la obstetricianul care va face cezariana de data asta). Vine din nou mama la ajutor si in mai venim cu totii acasa in RO pt 5 luni pina in octombrie. Asa ca bye-bye servici pt cel putin 10 luni.
Am atitea sa va pove despre David, dar revin deseara dupa ce il culc (by the way iubitul meu sot si-a gasit afaceri in RO care l-au facut sa plece pt 2 sapt, se intoarce doar sapt viitoare, sper sa nu nasc pina se intoarce el!). Asa ca sunt la o prietena care are grija de noi, in special umbla dupa fundul lui David, caci eu nu mai pot alerga si apleca dupa el, si cara in brate cele 14.5 kg ale lui!
Va pupi tare si revin deseara cu citit si povestit mai multe. Cred ca deja aveti racelile de rigoare cu iarna din RO. Sper sa se faca repede bine prichindeii si mamicile sa treaca peste cu citi mai putini nervi distrusi.
Oana, David si ... Luca (nici nu v-am spus ca asa il va chema pe bb2)
http://community.webshots.com/user/dcrainic
dariaevelin spune:
buna! revenim
sanatate rares(am incercat sa va sun ieri dar fie s-a autorespins,fie sai avut tel inchis,in orice caz nu ame reusit),ioana(rrox asa reactioneaza si brien la febra mare,torace arzator, tample si ochisori in flacari,maini reci.odata ne-am spertiat tare pt ca s-a inviunetit la manutze si a inceput sa termure puternic si am fugit la urgente de teama convulsiilor.nu a facut,zicea dr ca e un mod de a reactiona,al organismului,pentru incalzite)asteptam vesti numai de bine,andrruzza spr ca la voi s-a ameliorat tusea iar voi rrox n-ati ajuns la spital
gabrianah,ti-am dus dorul cumplit.esti o curajoasa,te imbratisez draga mea.Multumesc pentru incurajari,tot aveeasi rezistenta la vit d o detine si brien,si,probabi caeu tot asa am avut.mircea a scapat cu o forma usoara.
danutza si ligia,m-am delectat cu foto voastre.amandoi copilasii sunt niste frumosi!mi-a placut radu cum se distreaza la zile si mihai in colinda,cu cadourile(chiar,n-a atentat sa le deschida pe toate??:))
Poze frumoase cu noi
foto si filmulete dragute
"Sa traiesti pe pamant poate fi scump, dar include o calatorie gratuita in jurul soarelui in fiecare an" -- Ashleigh Brilliant.
dariaevelin spune:
saptamana ce vine vom merge la consult la rinichi.
ieri am fost la ziua lui luca(unchiul lui brien,fix cu o luna mai mare decat el). atasez poze
altfel...la capitolul progrese e spectaculos,nu-mi ajunge timpul sa scriu cate as avea. dupa a 5-ea lecturare a carticelei de poezii de la connie,le-a memorat pe toate. cap-coada. TOATE. si nu-s putine(vreo 10-15 de 2-3 strofe). stie vreo 15 cantece,totul invatat in joaca si pentru ca cere informatie,e avid dupa ea si eu i-o dau.
stie mana drepta-stanga si directiile spatiale(le mai incurca,dar le stie),notiuni de sus-jos,inainte-inapoi,dedesupt-deasupra,mult-putin,inainte-inapoi,mare-mic,gros-subtire le stie de mult. cunoastre numarul de la masina, marca si culoarea, stie forme geometrice ca: cerc,cub,dreptunghi,triunghi, oval(le si pronunta,normal)invatate din jocul cu sorter, vorbeste tot mai fluent(detine vreo 300-400 cuvinte),face fraze si ne uimeste cu ce zice. astazi,spre ex ne-a anuntat ca-l "doale a guitza"=doare guritza(si ne-a indicat locul maselei).
se joaca cu papusile si jucariile de plus jocuri de rol,chiar acum de-a doctorul. ma ajuta in casa la absolut orice,astazi spre exemplu a scos si a dus ligheanul in baie,a coborat capacul de la wc si a asezat ligheanul acolo(actiune premergatoare scoaterii rufelor din masina),apoi a triat rufele uscate si a pus ciorapii si chilotii mei fiecare in sertarul aferent,iar ale lui in dulapul lui(nu le poate aranja frumos pe raft,dar le pune in dreptul locului fiecarei hainutze)
a inceput sa incropeasca desene din 2 parti (stangaci dar progreseaza),e independent de uneori ma speriu. mai nou, daca-l apostrofez si el nu se considera pe deplin vinovat imi spune "pangi mama"= plangi mama(indicandu-mi astfel cat de mult ii pasa de supararea sau mustrarea mea)
daca ravneste la un aliment,interzis pe perioada asta tranzitorie de regim,isi spune singul "bian nav,doale buta"= brien bolnav,doare burta
el de numeste bian amin= brien martin si are doua ani.
Poze frumoase cu noi
"Sa traiesti pe pamant poate fi scump, dar include o calatorie gratuita in jurul soarelui in fiecare an" -- Ashleigh Brilliant.
dariaevelin spune:
zuzu-n-am nici o ideea de sporire de apett.:( sorry.imi imaginez
ce trebe ca simti.
ocrainic,bine ai revenit,sa te odihnesti si sa ne povestesti despre voi multe-multe.
pisi bravo mateiiiiiiiiiii! e perspicace sia tent. bravo lui. imi apre rau de episodul de deranjament stomacal.pupici de la noi
connie sanatate!
Poze frumoase cu noi
coco spune:
Ocrainic- wooow, bine te-am auzit! De-abia astept sa ne mai povestesti!
Daria - am sorbit cu nesat pozele cu Brien! E atat de frumos, pe deasupra atat de inteligent-sunt topita dupa el! Nu il mai expune atat ca poate ti-l rapeste careva !!!
Rrox, Andruzza, Zuzu- multa sanatate picilor! sper ca sunetti mai bine!
- dr de fam mi-a zis ca in perioada cat ii dau calciu sirop (10 zile/luna) sa nu-i dau Vigantol. Eu tocmai ma hotarasem sa-i dau continuu pana la 2 ani 2 pic/zi. Ce ziceti? Maine cred ca dimineata dc resusec sa iau pipi mergem la analize
connie1974 spune:
Buna fetelor, iaca am ajuns si noi acasa, ca fiind vacanta scolara am plecat un pic la parinti. Vacanta pe care eu si Calin ne-am prelungit-o fara voie, ca a facut o viroza, asa spun doctorii, dar eu nu stiu ce sa cred, pentru ca a debutat si a tinut doua zile cu febra de 39.6, de nu stiam ce sa-i mai dau si cate impachetari sa-i mai fac, ca nu-i scadea cu nimic. Pe langa febra nu a mai avut alte simptome, ca l-a verificat dr. si-n gat, si-n urechi si la plamani, burta s-a deranjat dupa supozitoare. Nu stiu ce a fost ca a facut numai febra mare, nici un pic de muci. Cineva imi spunea ca poate de la masele, dar mi s-a parut prea mare si nici nu pare a avea ceva nou prin gurita. Acu e mai bine, tinem ceva regim pentru repararea burticii. Dupa vreo doua zile dupa ce nu a mai avut febra, a avut intr-o seara niste bubite pe piept si pe lateralele spatelui, care cred ca erau de la transpiratie ca a doua zi nu se mai vedea nimic, doar pielea ceva mai aspra la pipait. Daria multumim de urari si felicitari lui Brien. S-o tina tot asa.
Rox, imi pare rau ca nu stiu ce sa-ti spun de bubitele de la ochisori, nu au cum sa fie de la transpiratie cum am presupus ca au fost cele ale lui Calin. E mai bine Ioana acum ? Va uram si voua sanatate.
Zuzu cred ca ti-e tare greu cu cei patru canini buclucasi care si-au propus sa vina in gasca. Eu l-as lasa sa mai manance pireu de fructe, daca asa e invatat, mai ales ca acum il si doare, amana pe mai tarziu permanentizarea bucatelelor. Si mancare lichida mai multa, supe crema, ca sunt si hranitoare ca pasezi legumele in ele, fripturi inabusite, branza de vaci, ce-i place mai mult, dar sa fie mancaruri molcute, sa nu mestece mult.
Rox, Cenia, Andruzza chestia cu extremitatile ca gheata e valabila si la noi, dr. ne-a avertizat sa nu ne speriem. Eu il simt dupa ceafa cand are febra mare ca e tare fierbinte si in general la gatut il controlez. Iar acum cred ca-i puneam termometru din jumate in jumate de ora, ca-s panicoasa si sa vad, i-a mai scazut?
Pisicuta, felicitari tie in primul rand si pupicei lui Matei cel iubaret. Stiu deja cum sa ne santajeze.
Coco, nu stiu ce sa-ti spun in legatura cu vigantolul, decat ce mi-a dr., ca e slab si mai bine ii dau 10 zile/luna tahystin (20 pic pe zi) asociat cu calciu.
Andruzza, sanatate lui Rares. Sper ca ati scapat de viroza.
Cenia, ce mai face micul american? E mai bine? Tu ce faci cu serviciul, e bine? Eu cred ca trebuie sa imi caut in alta parte ca salariul e cumplit de mic si nu merita nici sa ma deplasez pana acolo. Dar in Iasi e atat de greu sa gasesti ceva sa te motiveze. Oricum sunt optimista, n-o fi atat de negru.
Saptamana usoara si sanatate maxima.
Constanta si Calin
Calin - cel mai frumos poem al vietii noastre
http://pg.photos.yahoo.com/ph/constanta_pravat/my_photos