Piticodromul de sept-oct 2005 (166)
Raspunsuri - Pagina 25
Tonnia spune:
Cge, sanatate lui Victor!!! E curios ca numai el si prietenul lui au facut enteroviroza asta, au mancat numai ei ceva?
Corsge, bine ai venit! Am citit de 2 ori mesajul tau, extraordinara fetita ta! Cred si eu ca de asta e asa slabuta, e exceptional de dinamica!
corsge spune:
B_irina_c: Depinde de cat mananca.In general, are 2-3 scaune pe zi.Dar, sunt si zile cand are mai multe, putin si des. Cred ca dupa ce scapa definitiv de muci, ii mai fac un set de analize. La alt laborator...ca sa ma conving ca nu a fost o eroare.
kid2003 spune:
Wow, Corsge, bine ai venit! Un fenomen, intr-adevar, sa mearga la 6 luni si ceva! Bravo!!! Eu cred ca e sanatoasa chiar daca nu ia asa mult in greutate, daca se agita mult nici nu se ingrasa. Nici Alex a mea nu e grasa, are 9 kg 600 la un an si 4 luni. TOt 3,100 a avut si ea la nastere. Valen cred ca poate sa spuna la fel despre Sarah, cred ca nici ea nu a facut 9 kg.
Medica, iti dau si eu un sfat, probat pe pielea mea...banana cu branza de vaci dimineata e moartea pranzului. Tot asa imi facea si mie la pranz (pe la 10.30 manca branza de vaci cu banana sau mar si la 14.30 chiar 15.00 ma luptam cu pranzul la care facea mofturi). Pediatrul meu mi-a zis ca banana cu branza e o mancare f satioasa si tine bine de foame asa ca ori ii mut pranzul dupa minim 6 ore ori ii schimb meniul. Am inceput sa ii dau ori un iaurt mic cu fructe, ori un borcanel mic cu fructe, ori mar cu un biscuite ca si gustare la ora 10.30 (uneori doar un biscuite -doi gol) si la ora 14.30 baloteaza la pranz. Incearca sa ii dai mai usor dimineata, iar branza de vaci cu banana las-o pentru masa de la ora 18.00. La noi a functionat destul de bine (ah, iar marul cica deschide apetitul, cand ii dau mar la gustare mananca bine la pranz).
Cristina , ma bucur ca l-ati luat pe Victor acasa. Prietenii mei cu fetita de 4 ani au patit o chestie asemanatoare. A vomat copilul ala non stop o zi si o noapte pana cand, ajunsi la urgenta la Gr Alexandrescu, au dat peste un medic f bun care le-a zis sa ii dea din 5 in 5 minute cate o lingurita de Coca-Cola. Mai, ei nu prea au crezut dar au facut treaba asta si cam in 2 ore copilul nu mai avea nimic! Apoi am citit pe forum ca e o metoda ultra cunoscuta in vest, cu rezultate f bune. Poate incerci!
Tonnia spune:
Da, e foarte buna Coca Cola in diaree!
Kid, si deci la cte ore de la gustare ii dai tu pranzul? Si eu am probleme cu dinu, ma gandeam sa trec la 4 mese sau sa ii dau mai putin dimineata.
miflore spune:
Corsge, stai linistita cu greutatea. No problem, asta-i felul ei. Duracell. Si daca si parintii sunt slabi e clara treaba.
O faci manechin, viitorul e asigurat!![]()

Codru, drum bun!
Cristina, hai ca sunteti pe drumul cel bun. Sanatate multa!
Si reclama-i p-aia, adu OPC-ul.

Mihaela si
Ana Maria
Poze AICI
alexuta2005 spune:
Corsge bine ai venit!
Kristinutza vezi ce baiat cuminte ai: adica i-au iesit masele si nu a comentat, s-a ingrasat in 2 saptamani.Cred ca-l fac un ginerica.Ce zici? Sau e deja promis?
Marinela sanatate multa lui Iaris!
Medica eu de cand s-a nascut Alexia nu am insistat cu mancarea.Daca a vrut bine daca nu am zis pas.Si a stat si o zi nemancata, doar cu lapte.Acum nu-i deloc mofturoasa, mananca bine, uneori ar manca non stop.
Sa-ti dau un ex.Ieri dim. a mancat asa:250 ml lapte, o felie cascaval mili, o felie de paine cu unt mili si miere.La pranz(ora 2) 2 sarmale in foi de vita(din carne de vita)si o jum. de pahar iaurt.Dupa doua ore a mai mancat 2 covrigi mari,caii cumparasem eu si i-a gasit pe masa.Seara a mai mancat cu noi niste friptura de pui,plus o jum. castron de cereale plus laptele.
Parerea mea e sa nu o stresezi cu mancarea.
Poate de aceea face mofturi.
Sanatate multa si lui Sarah.
cge spune:
Multumim de sfaturi cu Cola.
I-am dat si noi lui Victor aseara cu lingurita.
Eu citisem intr-o carte de copii frantuzeasca.
Sotul facea misto de mine ca poate numai Cola frantuzeasca e indicata.
Si vroia si mandra de Anca. Normal.
Azi-noapte zicea ca vrea 'medicament din ala negru ca sa se activeze'.
Nu stiu ce sa zic: eu numai de ei 2 stiu ca s-au imbolnavit.
Poate si alti copii, who knows ?
I-au lasat sa isi cumpere ei dulciuri si poate le-a mancat murdar pe maini sau erau vechi.
El a mai fost asta-vara in tabara cu ei (e drept ca a fost alt personal, alta locatie) si a fost ok.
Kid, ma bucur ptr fetita prietenilor vostri ca s-a insanatosit asa repede.
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Sefii Casei
www.computerbild.ro" target="_blank">Revista lui tati
miflore spune:
Asa, Mimsi, bravo, lasa-ma acum sa ma deshidratez....

Kid, ca bine zici, phuu, cum de nu m-am gandit? Eu nu si nu, ii dau la 10 juma - 11 o banana, un mar vreo 2 biscuiti, uneori si paine cu cascaval sau branza si dupa aceea am pretentii sa manance si pranzul la 2...deplasat total. O sa-i dau si eu mai subtireanu la 10 juma sa vad ce se-ntampla. Dar ceva paine cu unt, branza, cascaval, gustarica de genul asta voi cand mai bagati? Ca nu e timp. Sau deodata cu laptele de dimineatza? Luminati-ma si pe mine!

Mihaela si
Ana Maria
Poze AICI
alexuta2005 spune:
Alinam Vladut ti-a aratat doar ca se poate nu si ca vrea !
Miflore copii nostrii sunt in trend.O fi o moda la ei, mai stii.De la o vreme nici Alexia nu mai vrea sa o spal pe cap.
Irina, eu ce sa mai zic de mama.E as. medicala, e impotriva dulcurilor consumate in exces, imi face mie teoria chibritului cu mancarea sanatoasa si ii da lui fi-mea cicolata si alte bunatati.Sa nu supere copilul
. Cred ca asa sunt bunicii: cu proprii copii sunt exigenti dar cu nepotii e belea!
Codruta distractie placuta!
Cge sanatate multa lui Victor!
de la Alexia sa se faca bine.
alexuta2005 spune:
Corsage stai linistita, daca e sanatoasa nu-ti fa probleme cu greutatea. Eu aveam un tabel cu greutatea pe frigider, Alexia de la 3 luni pana pe la 10 a fost cu greutatea aproape de maxim. Nu mai spun ca la o luna avea mai putin cu 600 grame decat greutatea cu care s-a nascut, era un pisoi slab de 3 kg. Apoi a inceput sa creasca usor(am introdus laptele praf.Iar de la 3 luni o a crescut foarte mult .Noi eram stresati nu cumva sa depaseasca limita maxima, cred ca daca era prea grasa ii mai taiam din portia de mancare.Iti dai si tu seama uni se vaita ca au copii slabi si altii sunt cu ochii pe ei sa nu se ingrase.Apoi nu a mai luat mult in greutate.Acum cred ca are 11 kg.Nu am mai cantarit-o.
Sanatate multa, sa-i treaca repede mucisorii!