situatie dificila

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Noi avem aceeasi problema. Alexandru s-a nascut aici, dar n-a stiut engleza. Ba chiar anul trecut am fost in RO cu el si cind ne-am intors aici a intrat direct in clasa intii. Am avut mari emotii dar el a recuperat foarte mult in astea sase luni.
In Romania a facut anul pregatitor si la sfirsitul anului studiasera citeva litere si nu stia sa citeasca. Doar citeva cuvinte simple.
Acum scrie, citeste si vorbeste mai mult in engleza. Nici la ESL nu mai merge.
A stiut ceva engleza, nu a fost complet nou. Oricum, si eu si invatatoarea sintem uluite.
Depinde si de copil, dar eu cred ca trebuie sa vezi ce se intimpla la scoala. Ceilalti copii sint la acelasi nivel, sau situatia asta e numai la voi? Exista program special pentru copiii care nu stiu engleza? Eu as vorbi la scoala sa aflu mai multe.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Buna, hai sa-mi dau si eu cu parerea.

Teoria mea este: cu cat copilul este mai mare, si din fire mai vorbaret, cu atat frustrarea este mai mare cand incepe o forma de socializare in alta limba decat cea pe care o cunoaste. Un copil de 2 ani care nu vorbeste foarte bine limba materna, se va adapta mult mai usor la gradinita decat unul tot de 2 ani care vorbeste si vrea sa comunice. Frustrarea este cumplita, mai ales ca probabil nici nu intelege exact ce se intampla.

Nu-ti face griji cu literele, asa se scrie in scolile engleze, de tipar. E normal sa nu vezi mari progrese, 3 luni nu inseamna foarte mult. Abia dupa ce invata toate literele incep sa scrie cu adevarat si invata sa citeasca.
Ca sa-i ajuti citeste-le in engleza catmai mult. Chiar daca tu ai accent ii ajuti sa-si contruiasca fraze care "suna englezeste" pentru ca topica cuvintelor este complet diferita.

Ai fost la scoala sa vezi daca au programe speciale pentru copii care nu stiu deloc engleza? Aici, in unele scoli exista niste profesori-asistenti care se plimba din clasa in clas si-i ajuta pe noii copii emigranti.

Mult succes!

Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Exista Saturday school tot ptr asa ceva.

corinadana mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

Buna
Si noi suntem in Franta din 2005. La inceput Calin nu stia o boaba franceza, acum este in cls I si ii turuie gura de nu-l deosebesti de ceilalti copii francezi.
Ce ne-a invatat pe noi directorul scolii:
$sa nu-l fortam cu limba franceza, adica va invata din mers, iar in primele sase luni va fi numai perioada de acumulare in acre memoreaza extrem de mult dar nu stie sa se exprime. (al meu se juca cu ceilati copii si spunea numai "merci beaucoup!)
$ acasa sa vorbim bligatoriu limba materna pentru ca perioada de adaptare e destul de dificila pentru el si altfel se va simti dezradacinat.
Sa stii ca a avut dreptate, asa a fost in cazul baiatului meu!
Numai bine!

mami de Calin rasfatzat:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Cosmin a venit aici la 4 ani acum are 5,7 ani. La trei luni dupa ce a venit a inceput sa vorbeasca engleza, apoi a mers la scoala iar acum nu mai vrea sa vorbeasca romana deloc. Vorbeste doar cu mama dar isi cauta cuvintele. Am incercat tot ce s-a putut, vorbesc cu el romana imi raspunde in engleza, am prieteni majoritari romani si cu ei tot in engleza vorbeste, imi spune sa-l las in pace "I am english". Normal ca atunci cand am timp continui sa ii vorbesc in romana, ma gandesc ca totusi va retine ceva macar asa.

Il aud vorbind cu mama la telefon si deja nu prea mai poate zice r-ul romanesc. ACum ce sa zic, eu am si socializat mult,l-am dus peste tot la inceput sa nu simta lipsa prietenilor si asfel a invatat mai repede engleza.

Luna 17 sapt+ Cosmin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Robert stie foarte bine romaneste pentru ca noi numai asta am vorbit cu el de cand s-a nascut. Germana a inceput s-o invete in jurul varstei de 3 ani. Apoi, avand mereu contact cu germana la gradinita, la joaca, o foloseste mai mult decat foloseste romana, dar asta nu inseamna ca o sa uite romana. Vreau sa-l invat si sa scrie si sa citeasca in romana.

Stai linistita, miriama, copiii invata din mers foarte bine o limba straina. Mai ales fetita de la gradinita sa vezi ce usor o s-o "prinda". O sa vezi cum vor vorbi fluent engleza dupa 6 luni - 1 an. Sunt de-abia la inceput.


Cristina

BEST OF ROBERT
Cresc...

Mergi la inceput