Endometru,monitorizari,ovulatie,TB - 150
Raspunsuri - Pagina 29
teomaria spune:
quote:
Originally posted by bubuleana
teomaria: draguta, eu de obicei nu prea imi iau TB, stiu ca poate da erori destul de mari, este influentata de atatea lucruri si in plus e si stresanta. Pt mine chiar nu e relevanta aceasta metoda. Mai concludent e mucusul care la mine apare cu 5 zile inainte de ovulatie. Oricum monitorizarea e cea mai sigura metoda.
Cert este ca de curiozitate mi-am luat si temp. dar nu cea bazala (adik la prima ora, fara sa te ridici din pat) care a scazut in ziua ovulatiei de la 36,8 (ziua premergatoare ovulatiei) la 36,5 si de-atunci adica de 2 zile tot atata este: 36,5, deci tot scazuta. De curiozitate o sa o iau si maine si-ti spun daca creste. Totusi de ovulat am ovulat. Am facut 5 eco in total luna asta in Z10, Z13, Z15, Z17 - la acestea s-a vazut clar evolutia folicului cum a crescut de la 10 mm in Z10 la 24 mm in Z17. Iar azi, in Z20 era spart, adik nu s-a mai vazut aspectul acela omogen, ca o pata neagra pe ecran si mai multe bucatele, aspect neomogen, o mica hemoragie se vedea, semn ca s-a spart foliculul si o sa se formeze corpul galben. Cam asta e. Sper ca ti-am fost de folos
bubuleana
Bubuleana, din suflet multumesc
Eu luna trecuta in Z23 aveam un test pozitiv de ovulatie (a 2a zi am avut unul si mai aprins) si-am fost la dr. , de curiozitate sa vad pe ce parte ovulez si cat de mare e foliculul si endometrul si aveam doar pe ovarul drept un folicul de 19 mm, iar endometru ...22mm(parca tu mi-ai zis sa fac un test si-o formatiune hiperecogena intracaviara(posibil polip) de 21/15mm; eu cred ca am ovulat la 2 zile dupa eco(pt. ca TB a fost pana in acea zi intre 36,2-36,4 apoi a urcat usor la 36,6, apoi la 36, 8 si 37), iar foliculul cred ca a ajuns la 23mm(daca el creste cu 2mm pe zi - mi-a zis di-un dr. si vad ca si la tine se confirma). La 13DPO mi-a venit ciclul.
Luna asta ,imediat dupa ce s-a terminat cu sangerarile, in Z7 am fost la eco, sa vedem ce s-a mai intamplat.La eco s-a vazut uter usor marit si polipul care era de 21/9mm, pe un ovar 5 foliculi, pe altul 6 foliculi intre 2-4mm, endometru de 7-8mm..A 2a zi am scos polipul( ca sa mai elimin o cauza; era situat in fundul uterin si cred ca bloca ambele trompe, nu doar stanga, cum mi s-a zis la HSG). Acum sunt z12 si calculez sa-mi dau seama cat au mai crescut foliculii mei si cand o sa am si-un test pozitiv de ovulatie fug la eco sa vedem ce-i pe-acolo.Practic ar trebui ca acum sa am foliculi de 16mm.Eu oricum ovulez mai tarziu...luna asta, cred totusi ca se va intampla mai devreme prin z16....sper
De endometru nu ti-a zis nimic?Tin pumnii stransi sa se prinda samburelul.
Va pupic pe toate si s-aveti o zi superba!
Edit; Bubuleana, te striga Laura pe la Aspirante optimiste >20(cred ca de tine-i vorba!!!!)
http://tt.lilypie.com/ohRfp2.png
Daca vrei sa primesti..., invata sa daruiesti
“Tout ce qui arrive, arrive toujours pour une raison”
Laura Ioana spune:
Bubuleanoooo te-am gasit! Acu' intrebam de tine! Pai ce facusi in vacanta de vis? Nu ne-ai mai povestit nimic! Io chiar as vrea mai multe detalii legate de cum a fost, cat ai stat, preturi (costuri) si alte amanunte pe PM, daca poti si vrei
Iti tin pumnii pe luna asta
Teo
Poze Laura
elly_me spune:
iumosa cred ca cel mai bine ar fi sa-ti iei concediu si sa-ti faci analizele genetice in RO.
Eu nu as avea rabdare sa astept dupa medicii de acolo.
bubuleana analizele genetice ti le poti face la cab. Dr.Albu - Bd Ghencea - tel 413.14.23
Pe site poti vedea si preturile : www.geneticlab.ro
Alt cabinet nu stiu.
Bafta.
Elly
AngeliquedeS spune:
quote:
Originally posted by baby_r7
sa nu dati cu rosii, dar am si eu o intrebare :
m-am programat la dr. martea viitoare cand o sa fiu in z13 adica ziua cand ovulez.
daca imi face echo vaginal se vede daca am ovulat?
si practic ce vede pe ecran?
va mai rog inca o data sa nu radeti de mine
nu am mai facut monitorizare pana acum, dar inainte sa merg la dr. cu o zi stiu ca nu se face .
dar daca sunt in perioada fertila ce ma fac?
pot face cu o seara inainte?
pentru ca sunt sigura ca imi veti raspunde va in avans.
VREAU UN IN 2007!
http://tt.lilypie.com/jpjCp2.png
ROXANA
Roxana, la eco vaginal nu e problema daca , mai ales fiindca esti in perioada fertila. Problema era daca iti recolta analize, atunci nu aveai voie, fiindca nu mai erau corecte probele. Pe ecran iti va arata uterul si ovarele si daca ovulezi se va vedea foliculul dolofan, iar daca ai ovulat se va vedea corpul galben. Sigur se vede si daca ai ovulat si daca urmeaza sa ovulezi. De asemenea iti poate arata daca uterul e ok, daca e normal sau retrovers, daca ai fibroame, chisturi. Multa bafta!
Pupici
Angelique
noi 2, poze, povestea nuntii, luni de miere...
felicia_ spune:
Laura, pai daca intri si tu asa de rar? (Cine te cearta... )Bubu ne-a povestit ceva cand s-a intors, apoi s-a cam dat la fund( cred ca i-au placut scufundarile in ocean din concediu)
Apropo de ce spunea Bubuleana, si eu am un sistem imunitar perfect( nu racesc, nu ma doare capul sau stomacul, nici macar burtica la CM... ar fi culmea sa adaug si asta le posibile cauze ale infertilitatii! Dar mai stii?
Angi, zau ca nu trebuie sa te temi de laparo, (eu am facut 2!), sunt sigura ca iti va fi mai usor ca la operatia de apendicita!
Teomaria, Iumosa
Roxana, sa inteleg ca mergi la monitorizare? Atunci e ok, vad ca ti-a explicat Angelique.
bubuleana spune:
teomaria: ti-am ramas datoare cu un raspuns: TB azi 37,00
Deci a crescut de-abia in Z3 DPO (ultimele 2 zile a fost de 36,5 desi ovulasem deja). La eco mi-a spus ca endometrul este foarte bun, stratificat, ff frumusel de 9-10 mm (gresisem eu cand am spus ca era de 12) exact cum trebuie. Dar vezi ca foliculii intr-o faza initiala cresc mai incet (~1 mm/zi) si cand se apropie ovulatia incep sa creasca mai repede (2-3 mm/zi). Este mai bine sa te duci la eco macar prin Z15 sa vezi cum stai
Elly: multumesc frumos cred ca o sa le facem si pe-astea
Roxana: cum sa n-ai voie sa prestezi inainte de eco? Angy ti-a raspuns fff bine: presteaza cu drag si spor, iar la eco se va vedea daca ai ovulat sau urmeaza sa ovulezi
bubuleana
Mire79 spune:
Buna fetelor! Am si eu am o nelamurire..
Imi creste temp bazala inainte de mestra cu 0.1, 0.2 oare
sa fie asta o ovulatie?
Am PCOS si am si chisturi.. da totusi ma intreb din ce cauza e cresterea asta de temp.. e f mica drept. Adica dupa mestra am in jur de 36.5,6 si inainte de mestruatie 36.7,8. Ii f mica diferenta si totusi exista. Ce anume determina cresterea tempereaturii in organism dupa ovulatie? Care e explicatia.. de ce creste temperatura dupa ovulatie?… Hormonii produc aceasta crestere de temp? Si daca da… care hormoni? Progesteronul sa fie?
galuscuta spune:
aici la voi din cand in cand .am nevoie de-o lamurire.Sunt in asteptare pt. al 3-lea FIV ,dar am ciclu foarte lung de cand am inceput cu FIV-urile.Deci, am avut CM pe 4 feb., in 20 feb. am fost la control si dr. mi-a zis ca ori ovulasem ori n-am ovulat deloc.Dupa TB am ovulat in Z16...acum sunt in Z 39 si nu mi-au venit inca...problema mea ca fac tratament cu Glucophage (am ovare polichistice) si in Aprilie termin si-ar trebui sa incep stimularea.Daca binevoiesc sa-mi vina rusii pana la sf. lunii , pot sa iau de ex. doar 15 pastile de AC ca sa fac rusii sa-mi vina pe 15 aprilie ? Am TB in ultimele zile 36.7 dar azi am avut 37..(si nu-s gravi ...).am intrebat si pe FIV da' nimeni nu mi-o raspuns...va pupi si doamne da la toate cate un bebik in burtik anul asta
galuscuta
Mire79 spune:
AngeliquedeS si elly_me si eu am simptome asemanatoare cu ale voastre. Eu am PCOS. Cred ca si voi aveti acealasi lucru. Cititi mai multe la capitolul PCOS despre asta.
felicia_ spune:
Galuscuta, in mod normal ar trebui ca la 2-3 zile dupa ce intrerupi pastilele sa iti vina si uratii... eu am facut asa de vreo 2 ori( o data voiam sa merg la mare si am procedat asa sa imi vina ma repede). Spun in mod normal, pt ca stiu ca tie nu tie venit la timp nici dupa ce ai luat utrogestan... Asa ca nu stiu daca la tine se aplica "regula" obisnuita..