Endometru,monitorizari,ovulatie,TB - 150

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bubuleana spune:

jully: vezi un pic mai sus am dat link-ul cu subiectul despre laparo, poate iti este de folos. Si eu stiu ca nu e indicat sa prestezi in luna cu laparo, si e posibil sa se deregleze putin ciclul. Dar mai multe afli daca ai timp sa citesti la subiectele respective.
Da, asa e, am devenit mult mai ipohondre de cand cu non-gravideala. In fiecare zi ma gandesc: dar dac-oi avea asta, sau asta... hai sa fac si testul asta si asta...si tot asa...eu cred ca exagerez...
Oricum am auzit si eu de incompatibilitate genetica dar prea multe nu stiu, parca pe site-ul lui T. s-a discutat despre asta.

Hai sa va zic o faza tare: eu sunt o persoana super sanatoasa, nu ma imbolnavesc niciodata, n-am avut niciodata vreo boala (exceptand bolile copilariei) sau probl de sanatate, nici macar nu racesc, nu iau niciodata medicamente, pe cand sotul meu face gripa in fiecare an, mai are dureri de cap, si io nika Stiti ce-mi zice: pai cum sa ramai gravii cu sist tau imunitar atat de puternic, poate bebe se formeaza acolo dar corpul tau il respinge ca si corp strain. Dac-ai avea un sist imunitar mai slab poate-ai ramane mai usor. Asa ca incerc sa duc o viata dezordonata, sa mananc numai prostii si sa la greu glumesc...dar ma gandeam ce paradox...cunosc atatea prietene cu probl de sanatate, fragile, slabute care se trezesc gravii imediat si io nimic ...

bubuleana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alic spune:

fetele, cochetele.... poate ma lamuriti si pe mine....
am terminat tratamentul cu AC pt. polichisti si dr. ginecolog mi-a zis sa vin in ziua 10 sau 11 sa vada ce e cu foliculul; eu n-am fost niciodata la monitorizare, dar vad ca voi mergeti in ziua 17,18;
pana la urma care zile sunt recomandate?

ALICe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AngeliquedeS spune:

Bubu, multumesc pentru amanunte. problema e ca eu de la operatia de apendicita facuta acum 8 ani am avut urmari mult mai rele decat ce spui tu aici despre laparoscopie. In cazul tau intr-adevar nu e cazul momentan sa te hazardezi la asa ceva, chiar nu e. Insa eu daca nu raman gravida in trei luni, dupa ce fac tratamentul homeopat merg sa imi fac laparo, asa a hotarat si dr. T. In primul rand pentru chisturile de pe ovare, apoi pentru trompe fiindca HSG nu vreau sa fac daca oricum e posibil sa ajung la laparo.

Jully, chiar aici pe forum sunt 1 sau 2 fete care au spus ca au ramas gravi in luna cu laparoscopia, deci nu ar fi problema din punctul asta de vedere, daca e adevarat. Daca stiu fetele mai multe sa ma contrazica. Nu pot sa cred ca nu se fac teste de incompatibilitate genetica in RO, nici chiar noi nu suntem atat de inapoiati. Iubita mea, de ce nu ai facut insa BHCG la un laborator care sa iti dea rezultatele in aceeasi zi, eu asa am facut acum doua luni. pentru ca in 10 zile e timp inclusiv sa vina CM sau sa ti se pozitiveze un test. care mai e rostul analizei de sange in cazul asta daca iti da rezultatul peste mai mult de o saptamana. Intr-adevar si eu am devenit mai ipohondra de cand ma tot zbat pt bebe, in sensul ca sunt mai suspicioasa cu toate simptomele pe care le am sau nu. Am un dosar gros plin cu analize si le-as face pe toate. Dar poate la tine e totusi bb....

EDIT: BUBU, eu am un sistem imunitar la pamant, cand e un vius pe langa mine, hopa il iau si eu, si gravi tot nu raman !

Alic, te-a chemat f bine la monitorizare in ziua 10-11, in mod normal te cheama in ziua 12, 13, 14, insa in cazul tau vrea sa te ia de la inceput sa vezi cum evoluezi dupa tratament. Cine merge in ziua 17, 18 are ovulatie trazie, cum a fost si cazul meu anul trecut in noiembrie.
Pupici
Angelique
noi 2, poze, povestea nuntii, luni de miere...

Mergi la inceput

Alice: monitorizarea se face in functie de durata CM-ului tau. Deci, daca ai CM de 28-29 zile se merge la eco in Z9, Z11, Z13 si poate Z15 sa vezi daca s-a spart foliculul.
Eu avand CM de 32 zile am fost in Z10, Z13, Z15, Z17 si merg iar azi Z20 sa vedem daca s-a spart. Important e sa vezi cum creste foliculul, evolutia lui si a endometrului, o data la 2-3 zile si dupa ovulatie sa-l vezi cand a "crapat"
In functie de dimensiunea foliculului in Z10, dr iti va spune cand sa mai vii...nu exista o regula, fiecare organism fiind diferit. La unele fete foliculuii cresc in medie 1mm/zi, la altele 2 mm/zi iar in ziua premergatoare ovulatiei poate sa creasca si 3-4 mm/zi. Deci este vorba de o crestere progresiva. Mult succes

bubuleana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elly_me spune:

Winter si eu iau progesteron (nu duphaston ci utrogestan) din Z17-Z26 si in aceasta perioada am TB cea mai mare 36.8, 36.9 , chiar 37.2 .
Initial ma gandeam ca ovulez - si ulterior am citit pe site ca nu se produce ovulatia in perioada administrarii progeronului.
Eu nu prea stiu cand ovulez pt ca nu am Tb ff mare din Z3-Z16 - poate nu ovulez.

o sa vad ce-mi spune dr.

AngeliquedeS
sper sa-ti vina natural rushii si sa nu mai iei hormoni, si cat ma curand .
Eu de 2 ani urmaresc pasiv acest forum si ma ajuta ff mult; insa as vrea sa se intample o minune si la mine atunci cand vreau eu.
Stiu ca vreau cam mult - asa ca astept linistita.
O sa-mi fac tratamentul in continuare, o sa mai iau multe kg in plus si o sa se intample pana la urma.
Inca nu ma preseaza ff mult varsta, doar kg in plus.

Elly

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alic spune:

multumesc fetelor pentru lamuriri!

ALICe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elly_me spune:

AngeliquedeS
Din cate stiu eu se fac analize genetice in RO - Dr.Albu de la Giulesti are un cabinet care se ocupa numai de analize genetice.

Nu este singurul - mai sunt si alti doctori, despre el am auzit ca este ff bun.

Elly

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jully spune:

Multumesc pentru raspunsuri fetelor
Angelique, ai mare dreptate, dar sa-ti spun cum au decurs lucrurile: am intrebat daca imi poate face analiza fara programare, am platit-o, am intrat sa-mi ia sange, si atunci abia am intrebat in cat timp pot ridica rezultatul. Raspuns: in 10 zile......lucratoare. Am ramas masca fiindca e prima data cand aud ca aceasta analiza dureaza atat de mult. Intreb: nu aveti totusi o varianta, daca as plati eventual o taxa de urgenta, sa-mi dati mai repede rezultatul, mi-e teama sa nu fie SEU, totusi 10 zile e mult. Raspuns: nu doamna, de ce nu ati mers in alta parte daca acolo se face mai repede. Discutia asta a avut loc in momentul in care imi lua sangele. Asa ca am inghitit in sec, m-am rugat inca o data sa nu fie SEU si am iesit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Fetelor, am si eu o intrebare: ce parere aveti de ziua 9=ovulatie. Nu este o faza foliculara prea scurta? Ma gandesc ca poate foliculasii n-au timp se se matureze pana la ovulatie?!

Mergi la inceput

m-am intors de la eco
am ovulat deja, manca-l-ar mama de foliculas baban
uraaa
as fi Z2 DPO

dana_vio: esti sigura ca ai ovulat in Z9? este cam scurtuta faza foliculara dar cum fiecare organism este propriul sau stapan, e posibil, am auzit si de ovulatie in Z7 asa ca nu-ti face griji, presteaza cu drag si spor

bubuleana

Mergi la inceput