BEBELUSA MEA ESTE IN GREVA FOAMEI

BEBELUSA MEA ESTE IN GREVA FOAMEI | Autor: alinusha06

Link direct la acest mesaj

De marti bebelusa mea numai mananca nimic,doar putin lapte dupa 7-8 ore,si 4-5lingurite cu orez fortata,sau piure de legume,am fost la doctor,i-a facut analizele(urocultura.au dat vina pe o infectie urinara,coprocultura,sumar urina,hlg )dar toate au iesti ok,astazi le-am recoltat iar sa le repetam poate undeva s-a strecurat o eroare si a decis sa le repetam,mi-a dat o schema pt alimentatie dar nu da rezultate,nici vitaminele totul este in zadar,nu a fost nicicand o mancacioasa dar ca acum nu mi s-a mai intamplat,nu are nici o greutate prea ok ,7400 la 8 luni (3100la nastere),ce sa mai fac ,s-a confruntat cineva cu o situatie asemanatoare?eu am cedat nervos,plag,numai am rabdare cu ea,mi-am pierdut toata rabdarea si curajul.
va rog ajutati-ma

oprescu

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Eu am patit ceva de genul asta cand baietelul avea cam 4-5 luni. Nu mai manca, s-a descoperit o infectie urinara. De fapt, nu sunt sigura nici acum ca a vut sigur infectie, din 4 uroculturi una singura a iesit usor pozitiva, 3 -negative. In fine, am ales atunci sa-l tratam cu antibiotic, si-a revenit cam la 2 saptamani dupa terminarea tratamentului. In orice caz, incearca sa n-o fortezi ca agravezi lucrurile! Si repeta analizele, eu nu cred in chestia cu toanele copiilor, pot avea toane o zi doua, dar cand se prelungeste perioada eu zic ca e ceva la mijloc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amiss_zip spune:

Uite iti transcriu cateva randuri dintr-o carte :

"... in jurul varstei de un an, un copil se arata a fi putin mai dificil si mananca mai putin bine. Sa nu fim surprinsi, deoarece daca ar continua sa manance la fel ca inainte, curand l-am putea duce la
circ, ca pe un fenomen. Copilul isi manifesta individualitatea in preferintele alimentare. in
plus, ca si la adulti, apetitul sau variaza de la o zi la alta si de la o saptamana la alta. Deseori o mama se nelinisteste vazand copilul care mananca prea putin. Contrariata si speriata, mama incearca sa-l forteze sa manance. Din acest moment intram intr-un cerc vicios. Cu cat mama insista mai mult, cu atat copilul este mai capricios si ostil. Cu cat mananca mai putin, cu atat mama se nelinisteste mai tare. in scurt timp mama se gaseste in fata unei probleme, acolo unde nu era de fapt nici una, cu putin timp inainte.
Toate acestea sunt perfect inutile. De ce? Deoarece noi parintii avem un aliat de talie mare: foamea naturala a copilului. Daca ii oferim meniuri variate, echilibrate, si daca il lasam sa se descurce singur, va manca suficient din ceea ce se gaseste in fata sa pentru a ramane sanatos si puternic. Trebuie sa respectam propria sa individualitate in obiceiurile alimentare. Lasati-i
gustul sa se schimbe din luna in luna si apetitul din zi in zi. Daca refuza in mod brusc un fruct sau o leguma dupa care era innebunit saptamana trecuta, ce ii puteti face? Dat-i libertatea sa o refuze si nu incercati sa il fortati sa o manance. Daca oferiti copilului mese complete, variate si bine echilibrate si daca il lasati sa manance dupa nevoile sale, nu veti avea niciodata o problema de nutritie.
"

Iti recomand sa intri si la alte topicuri cu diversificarea si sa te inspiri din meniurile facute si de alte mamici.
Sub nici o forma sa nu fortezi copilul!!! Va intra cu adevarat in greva foamei daca il vei forta. Cunosc o fetita care a fost fortata sa manance si mereu masa era horror pentru ea. Are aproape 2 ani si pana si acum e terorizata de masa.

STAI LINISTITA Este doar o faza. Si Petra mea a facut asa. M-am facut ca este normal si copilul meu in cateva zile a ajuns sa pape iar mult si cu pofta! Ai incredere in ingeras si ai sa vezi ca va papa iar. Nu trebuie sa te ingrijorezi daca ea este activa si vesela.

Succes

www.flickr.com/photos/ami_si_cip/" target="_blank">poze si filme
Amiss

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns myrrha spune:

In primul rind,linisteste-te. Fetita ta probabil simte incordarea ta in timpul mesei ei. Am auzit de multe situatii similare, copii care o data maninca o data nu.
Nu ai altceva de facut decit sa te calmezi, sa lasi impresia ca nu acorzi nici o importanta speciala mesei si ca bebele impune regulile. Ofera-i mincare cit mai imbietoare la aspect (pune pe o farfurie putin piure de morcov, putin de broccoli etc sa arate cit mai colorate), si nu lungi masa mai mult de jumatate de ora.
Asta-mi vine mie acum in minte, dar poate mai au alte mamici si alte sfaturi.

Eu nu am problema cu mincarea, ci cu somnul. Si mi separe comparabila, in sensul ca bebele simte ca as vrea cumva "sa o fortez" sa doarma si opune in mod natural rezistenta. Cred ca datoria noastra de mame e sa cream "cadrul" pentru somnul sau masa bebeilor, dar sa ii lasam pe ei sa stabileasca limitele.

mami de Agatha (21.08.06)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Si eu zic ca e doar o "faza". Si Miruna a facut mofturi la mancare pe la 8-9 luni, nu mai vroia sa manance decat fructe si iaurt, asa ca am lasat-o in pace si si-a revenit singura. Nu o forta ptr ca prinde aversiune fata de mancare in general si nu e bine. Cu rabdare, treceti si de perioada asta. Da-i doar ce-i place..si incet, incet ii bagi si mancarica normala, legume, carnita...nu o fortza! Bafta

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
poze pana la 1 an, de la 1 la 2 ani
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxi2004 spune:

si eu am deschis saptamana trecuta un topic asemanator - cu baietelul meu de 2ani si 4 luni care a manact extraordinar pana acum - si dintr-o data nu a mai vrut sa manance: statea cu mancare in gura !! Acum ma uitam la el cum manca niste mere cu struguri si gandeam ca a trecut faza proasta... Simplu, fara sa fac nimic.. Poate asa va trece si la voi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinusha06 spune:

fetelor va multumesc mult pentru sfaturi,vreu sa va spun ca au fost parintii mei asta seara pe la mine,iar tatal meu care are mult lipici la bebelusi i-a dat cateva linguri de piure la care a deschis ea singura gurita ceea ce la mine nu a facut,nu a papat mult dar l-a mancat cu placere,iar la 2ore a papat si lapte,nu stiu ce sa mai cred,probabil ca asa este cum spuneti voi,am cam insistat cu mancarea si numai accepta ,,compania mea,,asa ca voi incerca sa ii dea altcineva sa vad daca va papa mai bine,in rest este super ok,este vioaie ,si poate fii si din cauza dintisorilor care erup acum,dar totusi de marti...........este cam greu sa cred ca ar fii de vina ei,si spun asta pt ca la primii 2 dintisori nu am avut probleme deloc cu ea,dar compenseaza acum probabil.

va multumesc mult pt sfaturi tuturor si sper sa le fie bine bebelinilor nostrii.

oprescu

Mergi la inceput

ce vitamine as putea sa ii dau sa isi faca efectul dar de la care sa nu aiba ceva probleme mai tarziu?

pupici

oprescu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Eu ii dau Mirunei vitamine Sanasol, cate 5ml/zi, timp de 20 zile pe luna. Intreaba pediatrul ce parere are despre ele, noua pe astea ni le-a recomandat dr noastra.

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
poze pana la 1 an, de la 1 la 2 ani
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micaalsa spune:

In greva foamei suntem si noi ... doar ca tine de mai bine de o luna. Are zile cand mananca doar 4 - 5 lingurite adunate pe parcursul intregii zile. Laptele-l bea fara nici o problema. La noi a coincis lipsa poftei de mancare cu intarcarea ... din momentul in care a inceput sa bea lapte praf nici nu mi-a mai mancat. Fructe si mancaruri care ei ii placeau la nebunie inainte acum nu le mai accepta deloc. Si pe mine ma bate gandul sa-i fac ceva analize ... totusi, nu mi se pare normal ca un copil de 10 luni jumatate sa traiasca cu 4 lingurite de hrana solida pe zi si lapte.Am mai auzit ca si din cauza unei infectii in gat poate sa nu manance. Dar o infectie in gat oare n-ar trebui sa dea temperatura? In ziua in care mananca (cam 1 zi mananca binisor si 7 face greva) e binedispusa, linistita ... in celelalte e tot timpul maraita, fara chef de joaca ... de nimic. Un disconfort are atunci, dar ce?

Pozele mele

Anamaria lui Iulia (23.03.2006)

Mergi la inceput

ba da micaalsa ar trebui sa faca temperatura a mea a facut 39.1,sio pt asta m-am internat in spital dar analizele au fost ok copro,urocultura ,sumar,ex faringian,hlg sunt ok,dar le-am mai recoltat ieri o data sa vad marti ce va fii,incearca si fai cei ceva investigatii.

sa ne auzim sanatosi si mancaciosi

oprescu

Mergi la inceput