Mar ras cu biscuite?
Am o nelamurire. La 4 luni jumate ii pot da deja mar ras cu biscuite? Mie mi se pare cam devreme, dar doctorita de familie mi-a zis sa-i dau.
"Nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma."
Roxana, mamica lui Andutu grasunelu' bursucelu' scumpicu' zis "Piedone"
Raspunsuri
bolgiumiki spune:
Prima oara eu i-am dat marul copt sau fier cu cereale in loc de biscuiti.Si am inceput sa ii dau pe la cinci luni.Incearca mai intai faina de orez de la ce firma vrei tu.Eu zic ca este mult mai buna decat biscuitii.Sa te uiti de curizitate pe cutie sa vezi ce compozitie bogata are.
Miki si Luca-Andrei(4 mai 2005)
anca_teohari spune:
Buna, este mult prea devreme pt biscuiti, fetita mea are 8 luni si nici acum nu ii dau . Acestia contin gluten care nu este indicat sub nici o forma pana la varsta de 6 luni, exista intradevar si biscuiti fara gluten dar nu se gasesc. Si nu iti mai spun de mar, este f acid, eu am incercat la fetita mea sa ii dau de pe la 5 luni si jumatate dar o durea burtica rau, plangea incontinuu din cauza durerilor asa ca l-am oprit si am incercat iar dupa o luna si la fel am patit di de abia la 7 luni si jumatate i-a priit, dar stii cum este fiecare copil in felul lui dar oricum mi se pare destul de mic bebelusul pt mar. Si mai este si varianta mar copt care intradevar nu este asa periculos pt stomacel dar constipa f tare. Parerea mea este sa mai astepti un pic si ar trebui sa incepi intai cu sucurile din morcov si mar si de abia dupa aceea cu mar ras. Inainte intradevar se incepea cu papa mult mai devreme dar atunci erau mai naturale nu din Turcia cum sunt acum. Pupici si multa bafta!
Sheannamp spune:
Daca numai glutenul ar fi problema.....
E o lista intreaga de lucruir interzise la bebelusii sub 1 an pe care le contin biscuitii.
In nici un caz.
De cand am inceput diversificarea am invatat multe lucruri.
Cred ca e foarte impportant sa respecti regulile diversificarii (acelea stabilite de asociatiile de pediatrii din strainatate si nu cele de pe la noi).
Asa baiettii mei maninca cu pofta si nu refuza nimic. Nu au avut tulburari digestive si nici alergii.
Daca gresesti si incepi prea devreme sau cu lucruri pe care bebe nu le tolereaza risti sa ai probleme cu mancarea mult timp de aici inainte.
Sanatate!
Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!
Bfly spune:
Multumesc mult fetelor pentru sfaturi!
"Nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma."
Roxana, mamica lui Andutu grasunelu' bursucelu' scumpicu' zis "Piedone"
nusicasiely spune:
mai bine ii pui cereale in loc de biscuiti.e mai sanatos asa.de ce sa il inveti cu biscuiti,care au o gramada de lucruri suspecte.are timp sa pape biscuiti mai incolo,mai pe la 7,8 luni.cerealele sunt la fel de consistente si nici nu te mai chinui sa pisezi biscuiti.
nusica,mama lui ely
valicalin spune:
da-i mar cu biscuite,si eu le-am copiilor mei si n-au patit nimic(ba ca au gluten ba ca n-au)n-am auzit pe nimeni sa pateasca ceva din acest meniu.daca-i place copilului e perfect.
dianad spune:
Depinde de biscuiti. Cei speciali au gluten dar si oua cu tot cu albus-cel putin cei de la Nestle. Cei obisnuiti sunt plini de metabisulfit de sodiu + alte minuni de conservanti, afanatori- de-ar fi numai bicarbonatul ar fi bine-, etc. Voi cititi etichetele?DianaD & Alexandru
Sheannamp spune:
quote:
Originally posted by valicalin
da-i mar cu biscuite,si eu le-am copiilor mei si n-au patit nimic(ba ca au gluten ba ca n-au)n-am auzit pe nimeni sa pateasca ceva din acest meniu.daca-i place copilului e perfect.
calinv
Nu te supara ca spun asta. Dar copilului ii place si noroiul (ca sa nu zic altceva) daca il dai. E de datoria ta ca parinte sa ai grija ca el sa manince sanatos.
Faptul ca bebelusul tau nu a patit nimic (desi nu am cum sa verific) asta nuinseamna ca altii vor fi la fel de norocosi.
Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!
Vauva spune:
Pai fetelor daca eu i-as spune doctorului meu ca ii dau biscuiti fetitei mele de 5 luni m-ar pune la zid
![]()
ce aport nutritiv aduc biscuitii? Nici unul, doar caloric si probabil alergie la gluten daca sunt cu gluten. Plus ca sunt facuti cu zahar, oua si o gramada de conservanti.
Sheanmmap
!
Alina&Bianca(25 August 2006)
POZE