Mamici de ianuarie - februarie 2007 (62)
Raspunsuri - Pagina 21
Liuda spune:
hai ma fetelor ati intrat in nestire... ce ati patit? nu ma mai recunoasteti?
bai aia cu unghii facute nu sant eu , ma! E sor-mea! aveam si eu unghii facute inainte de a ma interna dar date cu oja transparenta - asa a zis dr. cu care m-am intalnit chiar la manichiura, ca sa se vada daca nu imi scade tensiunea in timpul cezei (se invineteste sub unghii). hai ma ca e prea subtire pentru mine. ea are 52 kile - eu am 61 azi!!! Mai am 3 kile si ajung la greutatea de dinainte de sarcina.
Eu sant ailalta - cu tata afara, rasa si cu "privirea sublina" vorba Alinukai- ca cred ca simteam ce ma asteapta la cateva ore.
gata cu misterul - cea aranjata nu sant eu!!!
Va pupic pe buric.
Liuda si papusica Diana Maria 18.01.2007
Maryela spune:
Wannajo eu am nascut natural cu epidurala, nu stiu care sunt conditiile si preturile pentru cezariana.
La dr. ginecolog eu i-am dat 250 de euro, asta fiindca de-a lungul celor 9 luni nu am cotizat cu nimic, si mai ales fiindca am chemat-o la 1 noaptea ...
Anestezist, cu tot cu trusa, 3 milioane( am inteles ca era o.k. si 2500000), neonatolog, de fapt pediatru, 1 milion, iar la moasa eu i-am dat 500 de mii.
Nu stiu ce inseamna " mana a doua"....?!
Eu am nimerit in salonul 14, desi am intrebat de rezerva, nu am avut norocul sa fie libera. Salonul era curatel, spalau de 2-3 ori pe zi.De mancat n-am mancat de acolo dar fetele care erau internate cu mine au zis ca mancarea era bunicica...dar cam putina.
Asistentele de la bebei sunt super o.k. , toate. Este una, roscata, care saraca e de treaba ea asa dar cand o vezi zici ca te injura tot timpul...De dat eu le-am dat cate 100 de mii dar nu la toate. Daca le rogi frumos se ocupa mai mult de tine si de bebe, va invata cum sa papati, cum sa stea mami...Se alapteaza din 3 in trei ore, asa ca poti sa-l vezi pe bebe mai des.
Una peste alta eu ma asteptam sa fie mult mai rau in spital, dar a fost chiar bine,adica am plecat acasa dupa 2 zile cu ceva incredere si experienta, ceea ce e foarte important.
O mica problema am avut: era destul de tarziu ( 10 seara) , aveam dilatatie 3 si tot intrebam de epidurala. La care moasa si asistentele au inceput sa-mi rada in nas si sa-mi spuna ca noaptea nu se face epidurala..(!!!) Deja intrasem in panica fiindca aveam niste dureri ingrozitoare de la 9 dimineata si ma gandeam ca pana ajung eu la dilatatie 10 dau ortu` popii. In fine mi-am sunat doctora si pana la urma totul a fost bine. A venit si anestezistul.
Depinde foarte mult si ce doctor ai.
Sper ca nu am monopolizat discutia....
Daca mai ai nelamuriri,si pot sa te ajut, cu cel mai mare drag.
Pup fetele.
Marilena si cel mai dulce bebe, Mihnea -Gabriel( 24 ianuarie 2007)
Liuda spune:
bai lu asta mica a mea ii curge un ochisor si are si nasul infundat... cred ca dupa baita totusi a racit sau poate de la raceala mea... nu stiu! Ce sa facem, asa se caleste saracuta. Mai raceste, mai trage, trebuie si cu baita sa se invete, spalam ochisorii cu ceai de musetel, nasucul si el e tratat cu ser fiziologic incat sa poata si ea sa respire fara sa se inerveze. Inainte manca si adormea repede, acum de 2 zile mananca si apoi vegheaza o ora... nu stiu, poate pentru ca nu se simte bine. vreau s-o scot si afara dar sa se incalzeasca un pic si sa-i treaca nasul...
Va pupic pe buric.
wannajo spune:
Maryela, multumesc mult de tot, ma ajuta mult toate informatiile!!! Daca imi mai vin in cap intrebari o sa indraznesc sa iti trimit PM.
wanna & bebe din burtika_39 w & 1 d
Catalina spune:
liuda, nu ceai de muse la ochi. nu e bun. apa fiarta sau ser fiziologic si eventual picaturi. pt nas noua ne-a dat marimer si sa luam batista bebelusului.
Flavia-Ioana spune:
SALUT FETELOR !!! 

NOI SUNTEM F BINE, AVEM 3700 CU 3400 SI SAMBATA AM AVUT BOTEZUL, AM FOST TARE CUMINTI, IN TIMP CE MAMI SI TATI AU CHEFUIT PANA LA 3 DIMINEATA, IAR NOI AM FACUT NANI LA HOTELUL RESTAURANTULUI...
AM PUS POZICI !!!!!!!!!!!!!
FELICITARI TUTUROR MAMICILOR ! VA
DULCE !!!
LEVI, LIUDA 

Flavia
de
Alexia-Ioana si
Daria-Maria 23.11.2006
http://new.photos.yahoo.com/mamicile_ianfebr2007/album/576460762320651403
laura ionescu spune:
Buna,
Sa stiti ca citesc forumul aproape in fiecare zi, dar nu reusesc sa postez. Efectiv nu am timp. Mi-am dat seama ca imi trebuie un ajutor si am chemat-o pe matusa mea pe la mine de miercuri. Unde mai pui ca sufar de singuratate, nu am cu cine sa schimb 2 vorbe pana seara cand venea sotul meu acasa. Inrosesc telefonul, dar parca imi doresc sa ma intalnesc si eu cu cate cineva, sa ma plimb in parc, nu sa stau singura cuc toata ziua.
Raspund si eu la 2-3 chestiuni care au aparut. Imi cer scuze daca sunt in intarziere.
Monu – si eu am avut aceeasi problema cu Eva – ca mananca putin. In prima saptamana I-am facut proba suptului si am vazut ca fetita manca 30 ml la o masa. Iti dai seama ca am inebunit si eu si tat-su, ca stiam de alti copii care mananca cate 100 de ml. Pana la urma ne-am relaxat fiindca copila dormea dupa fiecare masa 3 ore, deci era satula si la 2 kile 700 cat avea nici nu incapea mai mult lapte. Fiind micuta mananca mai des, la 2 ore jumate. Mi-a luat in greutate in limite normale, 200 de grame saptamana trecuta (am cantarit-o duminica). Fiecare copil are propriul ritm. Tu sigur iti dai seama daca e satula, deci nu te stresa.
Criss 68- mare atentie la durerile si amortelile de maini. Si eu am crezut ca imi trec imediat dupa ce nasc si aiurea. Asa ca atata mi-a frecat incheietura dreapta si am fortat-o ca pana la urma am facut entorsa si acum abea pot sa ridic copila in brate. Noaptea mai ales ma sageata cate o durere de mor. Ma dau cu fastum gel, ca acum se poate si parca imi mai trece durerea.
Messa- de cateva zile ma bate gandul si pe mine sa renunt la alimentatia la san. Am lapte berechet, copila se satura, dar imi plange de mama focului de la colici.
Fetelelor, va rog ajutati-ma in problema asta. Am tinut regim strict vreo 2 saptamani. Am mancat numai supa de pui, branza de vaci, iaurt si banane. Copila urla in continuare. Eu ma tineam de pereti de foame si aveam niste ameteli cumplite. Unde mai pui ca m-am captusit cu o constipatie de toata frumusetea, si eu n-am avut niciodata probleme din astea, nici macar in sarcina.
Dupa care am decis sa-l dau naibii de regim si am mai mancat cate un compot, o placinta cu branza. Copilul parca racneste si mai si. Ii dau Sab Simplex si Debridat. Se potoleste numai cand o iau in brate si o tin lipita de pieptul meu. Ca sa pot face cate ceva prin casa o car dupa mine in port-bebe si e cuminte ca un sfintisor.
Week-end-ul asta parca a fost cel mai rau fiindca mi-a facut colici si noaptea, si ea de obicei nu facea asa ceva, ne lasa si pe noi sa ne odihnim.
Deci nu stiu ce sa fac. Sa renunt la alaptat si sa-I dau formula?!?! Asta e intrebarea! Sotul meu nu vrea nici in ruptul capului sa reununtam la san si are dreptate. Voi ce ziceti?!? Va rog, orice idée e buna.
Ps: si Eva a facut bubite mici si albe pe fata ca niste cosuri. Doctorita mi-a zis sa-I dau cu violet de gentiana. Eu i-am dat cu ser fiziologic si au trecut de la sine, ca doar nu era sa o pictez ca pe indieni. Nu le dati cu nimic, ca am incercat eu si mai rau se fac.
Laura si Eva- 11.ian.2007
Liuda spune:
mai bubitele alea de care ziceti din batrani se numesc blande si apar la orice copil si trec de la sine - e procesul de curatare a pielii copilului dati sau cu urguient de galbenele sau ceai de musetel. trec de la sine, nu va alarmati.
Va pupic pe buric.
Liuda spune:
Flavia am vazut pozele, super, fetitele stau cumintele... nu stiu cum faci, eu cu una si sant zombi vai de steaua mea, nedormita - tu, cu doua... ma apuca ameteala cand ma gandesc !!!
am plecat acasa la fetita, am terminat treaba, m-am aerisit un pic ca prea eram suparata, ma duc la cocuta..
va pup
aveti rabdare... ca eu sant uneori la limita.
Va pupic pe buric.
lizzy spune:
quote:
Originally posted by marinar
am sunat asistenta pediatra, i-am zis de cosuletele Emmei si cica sa-i dau cu spirt pe fata si sa apas acolo unde au puroi- daca au. nu stiu daca e bine ce a zis dar eu cu spirt pe fata nu-i dau. am sunat alta asistenta si azi vine sa o vada.
Marina mami de Emma Ioana(16.01.2007)
nu le sparge, du-te la un dermatolog. si mie mi-a indicat pediatra sa-l frec pe bubitze cu spirt pana se sparg. iti dai seama ce l-ar ustura? deermatoloaga si-a facut cruce cand a auzit...
Diana, mami de
Marc (17.12.06) si
Ianis (14.09.04)
Pozele noastre www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank">
Povestea nasterii lui Ianis www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=74009&whichpage=1" target="_blank"> Situatie CRITICA - Bebelus cu atrezie de esofag