Mutare (pe cont propriu) -SUA/Canada - sfaturi?
S-a mutat cineva cu locuinta pe cont propriu (deci nu in interes de serviciu si cu ajutor de transport la mobila platit de ei) dintr-un stat in altul? Intreb pt. ca ar trebui sa ne mutam prin vara din Florida in Carolina (500 mile), eu nu conduc, avem si 2 copii mai mici.
Voi cum ati procedat si ce sfaturi ati da acum "dupa"?
Multumesc pt. orice sugestie.
"Ce verde era valea mea!" (poze)
Raspunsuri
columbiana spune:
aida_O s-a mutat, din cite retin din Atlanta in Canada/Montreal/Calgary, dar nu aveau copii cu ei(cel putin din ce am vazut in fotografiile pe care le avea la semnatura la un moment dat);
si pe mine ma intereseaza subiectul pentru ca si noi ne vom muta Montreal-Calgay vara asta (4.000 km); deocamdata am decis ca eu cu copilul vom zbura cu avionul (in nici un caz nu-l imbarc in masina asa o calatorie lunga, desi pentru mine ar fi interesant sa strabat Canada est-vest), iar sotul ori va veni cu masina noastra (daca nu o trimitem cu trenul), ori camion cu mobila (daca nu vom reusi s-o vindem aici convenabil), ori va veni cu noi, daca toate merg ok.
Ana
sa o ajutam pe Emma
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=79512&whichpage=1
ML spune:
Multumesc Ana. Poate apare si Aida pe aici cu ceva sfaturi la obiect...
ruxij spune:
Noi ne-am mutat de doua ori. O data din Sacramento, CA in Houston, TX (2000 MILE) si a doua oara din Houston TX pe langa Indianapolis, IN-1000 mile. De fiecare data am condus tot drumul, pentru ca am avut nevoie sa ne aducem masina cu noi. 500 mile nu mi se pare deloc mult. Daca tu nu conduci, conduce cineva din familie? Noi am angajat o companie de transport, UPack se numeste. Iti aduc o remorca pe care tu o incarci singur, dupa care ii suni si ei iti transporta mobila la noua adresa. Ne-a costat in jur de 1000 dolari, poate pentru 500 mile costa mai putin. Acum depinde si de bugetul de care dispui. Eu as angaja companie pt transportul mobilei si as conduce cele 500 mile. Intr-o zi ai ajuns, cam in 10 ore.
Daca nu merita/nu ai bani sa transporti mobila, vinzi tot, pleci doar cu bagajele dupa tine, tot cu masina. Daca nu conduci si nu conduci, pleci cu avionul. Ar trebui mai multe informatii pt. sfaturi pertinente.
CamiM spune:
Salut!!
Noi ne-am mutat anul trecut in septembrie din Buffalo, NY in Philadelphia, Pa deci cam 430 de mile. Am inchiriat un U-haul( a fost ok dar daca ne uitam mai bine gaseam si preturi mai bune la alte firme..)si sotul meu s-a dus cu el iar eu cu fetita noastra (avea atunci cam 4 luni) am mers cu avionul. A fost o alegere excelenta dupa parerea mea si nu foarte scump( inchiriatul a fost cam 500$) plus un bilet de avion pentru noi fetele.. El a plecat dimineata cu masina cu mobila si noi am plecat pe seara cu avionul asa ca am ajuns la cateva ore dupa el.
Avem niste prieteni care s-au mutat cu Upack singura problema a fost ca ei au ajuns cu vreo doua zile inaintea camionului cu mobila.
Nu stiu ce alte detalii te-ar mai interesa dar daca mai ai intrebari iti raspund cu placere.
Succes!!
Cami & Sofia
poze Sofia
ML spune:
quote:
Originally posted by ruxij
Daca tu nu conduci, conduce cineva din familie?
Conduce sotul.
Noi am angajat o companie de transport, UPack se numeste. Iti aduc o remorca pe care tu o incarci singur, dupa care ii suni si ei iti transporta mobila la noua adresa. Ne-a costat in jur de 1000 dolari, poate pentru 500 mile costa mai putin. Acum depinde si de bugetul de care dispui. Eu as angaja companie pt transportul mobilei si as conduce cele 500 mile. Intr-o zi ai ajuns, cam in 10 ore.
Daca nu merita/nu ai bani sa transporti mobila, vinzi tot, pleci doar cu bagajele dupa tine, tot cu masina. Daca nu conduci si nu conduci, pleci cu avionul. Ar trebui mai multe informatii pt. sfaturi pertinente.
Multumesc mult pt. idei. Nu stiam de U-Pack. Chiar i-a sunat sotul acum, pare f. convenabil tot aranjamentul... treaba e ca nu merg pana la munte, ne-ar lasa intr-un oras aflat la 2 ore de condus. Ar fi fost si un pret bun, in jur de 600...
Cu avionul iar e dificil ca mergem intr-un orasel mic de munte.
ML spune:
quote:
Originally posted by CamiM
Salut!!
Am inchiriat un U-haul si sotul meu s-a dus cu el...
Pana la urma probabil ca asa vom face. Sotul si cumnatul cu baiatul lui vor duce toata mobila si apoi, la intoarcere, luam masina, copiii si ce a mai ramas in casa.
Ideal ar fi fost sa nu facem 2 drumuri (varianta U-Pack) si sotul sa nu fie nevoit sa conduca un camion atat de mare.
Cum i s-a parut sotului tau? Al meu nu-i ingrijorat, mai mult eu imi fac probleme.
Cami & Sofia
poze Sofia
Din intaplare mai cunoaste cineva alte companii in genul U-Packului?
Multumesc mult tuturor pt. raspunsuri.
CamiM spune:
Ce sa zic si eu am fost moarta de ingrijorare mai ales ca nu mai condusese niciodata asa o masina mare si mi-era teama, cred ca si el a avut emotii un pic la inceput pana a vazut cum se manevreaza ( dar nu a recunoscut) si cred ca l-am sunat la fiecare doua ore sa vad ce face dar pana la urma a fost ok. Am uitat sa precizez ca a mers si el cu un prieten.. sa il ajute evident la descarcatul mobilei.A.. si noi am inchiriat masina de 17', am facut rezervare pe internet din timp si ne-au adus-o la un centru aproape in ziua in care am cerut-o.
Pai si cum se intorc ei daca luati U-haul? ca presupun ca masina o lasati la destinatie, nu? s-au o luati dus intors?
Cami & Sofia
poze Sofia
Ramona J spune:
Noi ne-am mutat in vara de la NY in TX. Avantajul a fost ca n-am avut copiii cu noi, au fost la mama. Altfel ar fi fost greu.
Am folosit firma Smart Move, cred ca ii gasesti pe internet. Ca si U Pack.
Noi am trimis lucrurile fara destinatie exacta. Adica nu aveam locuinta aici. Dar firma asigura storage gratuit 30 de zile.
Am gasit cazare cu tarif saptaminal (Extended-Stay Hotel) si ne-am pus pe cautat locuinta de inchiriat. Cind am gasit ceva convenabil am sunat la Smart Move si ne-au adus lucrurile. Noroc ca i-am sunat din timp, nu le-au putut aduce chiar peste noapte.
Acum soferesc si eu cum pot, dar numai sotul conducea cind ne-am mutat. Am venit si noi cu masina (vreo trei zile!). Dar in situatia noastra nu era graba.
Daca nu-i gasesti pe Smart Move spune-mi si voi cauta un nr. de tel., ceva.
Succes cu mutatul.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
ML spune:
Cami mi-am mai notat una, alta... Se gandeau sa inchirieze o masina pt. intoarcere, dar mai vedem.
Ramona asta-i?
http://www.gosmartmove.com/index.aspx
Am sa-i spun sotului. Pare tare interesanta combinatia, mai ales ca nici noi nu avem o locuinta acolo (doar un camper, fara prea mult spatiu de depozitat. Planuim sa stam pt. o vreme in camper si apoi inchiria ceva pana construim casa).
Multumesc mult fetelor!
Ramona J spune:
Astia sint. Ne-am inteles foarte bine cu ei. Ne-a fost de ajutor si faptul ca aveau 30 de zile storage gratuit. Ne-am incadrat, am inchiriat locuinta inainte de 30 de zile. Oricum, chiar daca platesti pentru storage nu e scump, citiva dolari pentru fiecare container.
Ei lucreaza de fapt cu UPS, UPS ne-a adus containerele acasa.
Doar ca nu ni le-a putut aduce peste noapte cind am avut nevoie de ele, noroc ca am sunat din timp. Asa am aflat ca le tineau in NJ, deci a durat vreo doua zile pina sa le putem primi.
Noi am avut trei containere si am platit cam $2000. Dar dinstanta NY-TX e mai mare.
Poti sa ceri cite containere vrei (e greu de apreciat dinainte), platesti numai pentru cite folosesti.
Nu am luat asigurare pentru bunuri si nu a fost nici o problema.
Daca imi mai amintesc ceva mai scriu.
The best thing you can do for your children is to love your wife.