Igiena intima.....

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gio spune:

Din cate stiu eu, in trim 2 de sarcina poti folosi ovule, dar cu irigatorul, nu stiu ce sa zic. Mai spune-i dr o data daca trebuie musai. Mie dr mi-a dat ovule acum, in ultimul trim, dar a zis sa nu ma spal vaginal nici inainte, nici dupa, sub nici o forma...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

Si mie mi-a recomandat doctorita spalaturi cu galbenele si clotrimazol, in primul trimestu de sarcina. Cand am citit prospectul m-am hotarat sa nu folosesc clotrimazolul. Spalaturile le-am facut doar de cateva ori si n-am patit nimic nici dintr-un motiv nici din celalalt.

Doamne ajuta cui saruta si sporeste cui iubeste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catia spune:

cel mai simplu e sa folosesti unguent.e mai practic si mai sigur.irigator in sarcina?cred ca ar tb sa te abtii.de fapt nu se mai recomanda spalaturile intravagunale nici in afara sarcinii.flora pe care tu o cureti se reface tocmai pt ca o cureti si de acce creste de fapt cantitatea de secretie.e alegerea ta.bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabit spune:

Mie mi s-a prescris Tricomicon-comprimate vaginale,in saptamana a 35-a de sarcina,desi cu cateva saptamani inainte,analizele de secretie erau bune. Cand am vazut ca sunt contraindicate in sarcina, am refuzat sa le iau. Dr. mi-a cerut inca din primele saptamani sa fac spalaturi vaginale cu Septovag, pana cand voi naste, de doua ori pe saptamana. M-am linistit putin cand am inteles ca e un lucru obisnuit pe care il cere gravidelor.Mi s-a parut ciudat insa cand mi-a cerut sa le fac chiar si in perioada in care colul era putin scurtat si intredeschis.Am inteles ca nu este nici un pericol pt bb si ca e mai important sa faci spalaturile pentru a pregati o nastere vaginala...Acum intru in saptamana a38-a. Sper ca totul va fi bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karol spune:

Si mie mi s-a prescris clotrimazol in primul trim de sarcina.Nu l-am folosit nici eu atunci cand am citit ca nu este recomandat in prima parte a sarcinii.Ginecologului i-am zis ca l-am folosit dar de fapt eu am mai intarziat putin cu tratamentul si apoi am folosit ovulele clotrimazol+unguent clotrimazol.Si nu am avut nici o problema iar bb meu este sanatos.Eu zic sa urmezi sfatul medicului cu incredere.Nici un medic nu ar fi atat de inconstient sa prescrie un medicament daca ar sti ca acesta va face rau pacientei.
Sarcina si nastere usoara!
==

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

L-am intrebat pe doctorul meu daca pot face spalaturi vaginale in timpul sarcinii si mi-a spus ca nu e recomandat, pentru ca pot afecta colul...Asa ca l-am ascultat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MarianaP spune:

Am citit undeva ca nu este indicat sa faci spalaturi vaginale in timpul sarcinii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Meischa spune:

!

Multzam pt. sfaturi; pana la urma o sa folosesc CLOTRIMAZOLUL (dar asta dupa ce vin de la controlul lunar- 12 iunie), cat despre irigator...o sa-l folosesc dupa ce nasc, pana atunci doar spalare normala (sau baie de sezut, nu?!)
Sanatate multa !

Meisha & BB

Mergi la inceput