Sunca de Praga la copil de 2 ani?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bolgiumiki spune:

M-ati luat de dusman, dar serios ca nu inteleg ce e anormal in ceea ce zic eu.Recunosc ca am fost mai dura si mi-am cerut scuze persoanelor pe care le-am deranjat,dar opinia privind alimentatia copilului nu mi-o schimb.
Nimic nu mai e 100%natural decat ceea ce creste la bunica in curte. Multi dintre noi nu au rude la tara si isi procura hrana de la piata(printre care si eu).Si stim cu totii care e treaba cu fructele,legumele,carnea de pui si vita.Nu sunt ok.Daca pe langa astea pe care nu avem incotro si le consumam mai bagam si porcariile de rigoare atunci haideti sa tragem concluzii.
Vreo unul din e-uri o fi interzis si pe la noi?

Miki si Luca-Andrei(4 mai 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elenalove27 spune:

quote:
Originally posted by flaviutza

quote:
Originally posted by Elenalove27

Eu i-am dat lui Alvaro de la 1 an si jumatate aproape orice si nu a avut nici o problema.

POZE

"Happiness is not having what you want.It is wanting what you have."Anonymous

Cu scuzele de rigoare, si crede-ma ca nu o spun cu rautate, mesajul asta imi transmite ca nu sti ce influenta au aceste substante asupra organismului. mai ales daca este vorba de un copil care a luptat pt viata sa.

nu am postat la subiect ca sa "dau lectii" de gastronomie, ca lectiile alea sunt pe net, pe site-uri si in romana.

as vrea sa spun doar ca e destul de usor ca, in loc de salam sa-i fierbi o bucata de carne cu un cartof. dar e mai simplu si mai comod sa-si pape sandwichul cu Hochland.

s-a discutat despre E uri aici pe forum. stai sa caut.

ALEXIA,2 ANI ,7 LUNI
http://s127.photobucket.com/albums/p127/alexis1980_photo/

Draga mea si eu tot cu scuze de rigoare te rog sa nu scri ceea ce nu sti la adresa mea!in primul rand baietul meu a luptat pentru viata lui si nu accept ca "cineva" sa vina sa imi spuna ca nu stiu ce sa ii dau la copil sa manace ca vezi draga o sa ajunga un obez sau un adult cu nu mai stiu colesterolul marit!!! hai sa fim serioase...pai noi cand mancam crenvusti nefierti cand eram mici sau salam de vara cu calupul...nu am mai ajuns sa ne vaietem ca avem colesterorul marit sau ca mamele noastre nu au stiut ce sa puna pe masa! imi aduc aminte ca saraca mama(dumnezeu sa o ierte) ne taia sunca goala si mancam ca nu avea altceva sa puna pe masa ...iar cand baga mezeluri la alimentara nu mai ma saturam sa manac crenvusti nefierti cu kg...si nu am mai ajuns obeza si nu am nici colesterorul marit!!!

asa cum am mai scris , aia nu este buna ca este concentrata aia nu aia nu ...atunci ce? pai pana si in apa exista "numaistiuce" ca sa nu mai zic de ce contine carne!poate ca daca am manca oameni nu ar mai contine atatea chimicale ca deh oameni din ziua de azi manaca numai ca la carte!

pentru mine ,daca fierd o bucata de pui sau daca ii cumpar crenvusti si ii fierb eu cred ca este cam aceasi chestie!
daca cumpar mere si ii fac suc la blender sau de ii cumpar suc de la nesstle 100% natural tot cam aceasi poveste este ...merele acum sunt din ce in ce mai modelate si mai colorate(oare de ce) iar sucurile la bidon tot din concentrate sunt chiar de zic ei ca sunt 100% naturale sau nu mai stiu eu ce.

iar eu dau la copil sa manace ce cred eu ca este mai bine , si daca ii dau sandwichul cu Hochland nu este ca mie lene sa ii gatesc , este pentru ca vreau sa manace "ORICE"!!!

deci te rog sa nu mai adaugi ceva la adresa mea si asta datorita faptului ca eu nu am zis nimic adresat tie ca nu sti ce sa dai la copilul tau sa manace ...
deci fiecare are dreptul la pareri personale...mi-am spus parerea si de iti place bine de nu ignora!

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elle_seb spune:

Cand vad listele astea interminabile de E-uri mi se face pielea gaina si-mi vine sa ma mut in varf de munte sa cultiv patlagele. Si totusi aceiasi aditivi alimentari se foloseau si pe vremea cand eram noi copii, si asa cum zice ElenaLove, mancam de toate, inclusiv salamuri, mezeluri si cremvusti, iar daca mai avea mama vreo pila la alimentara lua si sunca de Praga si nu se facea atata tam-tam pe asta.
Nu vreau sa fiu inteleasa gresit, sunt atenta la ce mananca fi-miu (2 ani si 9 luni) insa nu sunt habotnica. Nu bea sucuri din comert acidulate, bea in schimb Tedi indoit cu suc din portocale stoarse de mine. Nu mananca de la fast-food, ii fac eu snitele de pui, nu manaca cartofi prajiti decat rar, ci piure facut acasa. Si da, mananca sunca de Praga si cremvusti fierti la micul dejun.
Tot ceea ce cumperi din comert contine E-urile aste de care se tot vorbeste. Oare merele astea frumoase, imense si pictate pe care le gasim in piata sunt 100% naturale? Nu, evident. Morcovii la 1 kg bucata... hmm... oare ce au bagat in ei sa creasca productia la ha? Imi amintesc ca atunci cand eram copil si ma trimitea mama la piata sa cumpar morcovi erau de dimensiunea degetelor mele.
Stiti cum ajung bananele acelea aurii perfecte in magazine? Va zic eu. Vin verzi si crude din import. Se tin verzi si crude in depozite reci. Si inainte de a ajunge pe tarabe sau pe rafturile magazinelor sunt bagate in niste cuptoare imense (cam ca cele de la Auschwitz) care se etanseaza si se elibereaza un gaz care le coace instant. Deci pica si bananele din meniul copiilor nostri.
Dulciurile din comert. De acord, marea majoritate habar n-avem cum, cand si cu ce au fost facute, le evit pe cat posibil. Asta nu inseamna ca din cand in cand nu mananca cate-un croisant sau cate un kinder. Cat a fost mai mititel le-am evitat pe toate, am facut tot posibilul sa manance cat mai natural si mai corect pentru varsta lui. Acum vede si cere.
Aaa, daca (,) copilul are vreo alergie clara la vreun produs alimentar, cum zice rosudaria, asta-i cu totul altceva. Putem avea alergii si de la portocale, sau de la capsuni, nu-i tot una cu a fi nesanatoase. In cazul asta nu-i dau portocale sau capsuni.
Asa ca va rog, nu mai fiti asa incisive acolo unde nu este cazul. Intelegeam daca ar fi venit cineva sa spuna ca da la copil chipsuri la micul dejun, Fanta in biberon si McDonalds la fiecare trecere pe langa fast-food, numai eu cunosc personal cel putin doua mamici care dau astfel de alimente copiilor FRECVENT (copii care au 2 ani) , asa ca se poate si mai rau, cu adevarat mai rau.

Elle_seb

May you always have Love to Share, Health to Spare and Friends that Care!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrruzza spune:

flaviutza, am citit mesajele cu papica pentru mic dejun. Nu mai inteleg nimic. Calit, prajit, carne de porc!? Zau daca mi se pare sanatos. Ori tu parca promovezi peste tot hrana sanatoasa!

mamica lui Rares(10.03.2005)
http://community.webshots.com/user/andrruzzaR

"Neasteptatul se produce intotdeauna"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

am PROMOVAT eu ceva cand am spus"uite ce-i place lu fi-mea?"? copilul meu se apropie de 3 ani si nu vad care e problema cu putina carnita de purcel. si prajitul in ulei de porumb nerafinat nu e acelasi lucru cu prajitul in ulei de floarea soarelui.

am dat cateva alternative ,din ce folosesc eu , la vesnicele sunculite, parizele, cremw si branza topita. cu toate prajelile din lume astea sunt mai safe decat tona de aditivi din mezeluri.

ma scuzati, m-am retras!

ALEXIA,2 ANI ,7 LUNI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrruzza spune:

Da, s-ar putea sa ai dreptate. Mie nu mi se pare sanatos nici la 30 de ani consumul de carne porc si prajeli. Nu stiu daca te-a deranjat sau nu intrebarea, sper sa nu. Cat despre aditivi n-am pomenit nimic de ei!

Mergi la inceput

Elena, sa nu te superi , eu am scris "mesajul tau imi transmite mie ..." , adica mesajul ala, alea doua randuri. daca spui ii dau aproape orice si nu are nimic, inseamna ca ignori faptul ca efectele consumului acelor alimente au efecte PE TERMEN LUNG.

nu am spus ca al tau copil va ajunge obez sau cu colesterolul marit, daca imi arati cuvintele astea doua"obez" si "colesterol" in vreunul din mesajele mele trec prin geamul monitorului si le mananc.

si marile "efecte" ale consumului de hochland si mezeluri nu sunt in principal obezitatea si colesterolul. ar fi chiar bine daca ar fi astea.sunt altele mult mai grave. le gasesti in lista cu aditivi.

Ti-am citi povestea, e un micut luptator cum sunt multi alti copilasi speciali,asemeni lui. bravo lui, sa-i dea Doamne Doamne toata fericirea din lume!

ALEXIA,2 ANI ,7 LUNI

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by andrruzza

Da, s-ar putea sa ai dreptate. Mie nu mi se pare sanatos nici la 30 de ani consumul de carne porc si prajeli. Nu stiu daca te-a deranjat sau nu intrebarea, sper sa nu. Cat despre aditivi n-am pomenit nimic de ei!

Andruzza nu m-a deranjat intrebarea. acusi mi-am revazut mesajele cu retete si nu vad prea multe lucruri cu carne de porc acolo.exceptand toast cu unturica ,subtire,subtire stratuletul ,am specificat asta.sau ii mai fac chiftele de leguma in care strecor putina carne tocata ca sa-i dau gust de..carne. am scris si eu niste "gateluri" .

acusi daca e sa te iei dupa toate recomandarile, ajungi sa nu mai mananci nimic, sa traiesti cu aer,paie si bataie cum spunea cineva mai devreme. niste compromisuri tot tre sa faci. ca daca nu ii dau (exemplu personal) mezeluri, cascaval,branza din comert, de fapt cam nimic din comert(exceptand kinder, deh...) trebuie sa compensez undeva grasimile si alte alea...

ALEXIA,2 ANI ,7 LUNI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elenalove27 spune:

quote:
Originally posted by flaviutza

Elena, sa nu te superi , eu am scris "mesajul tau imi transmite mie ..." , adica mesajul ala, alea doua randuri. daca spui ii dau aproape orice si nu are nimic, inseamna ca ignori faptul ca efectele consumului acelor alimente au efecte PE TERMEN LUNG.
nu am spus ca al tau copil va ajunge obez sau cu colesterolul marit, daca imi arati cuvintele astea doua"obez" si "colesterol" in vreunul din mesajele mele trec prin geamul monitorului si le mananc.

si marile "efecte" ale consumului de hochland si mezeluri nu sunt in principal obezitatea si colesterolul. ar fi chiar bine daca ar fi astea.sunt altele mult mai grave. le gasesti in lista cu aditivi.

Ti-am citi povestea, e un micut luptator cum sunt multi alti copilasi speciali,asemeni lui. bravo lui, sa-i dea Doamne Doamne toata fericirea din lume!

ALEXIA,2 ANI ,7 LUNI

draga mea , nu ignor, dar in ziua de azi ce sa ii mai dau sa manace "natural" ca tot contine fel si fel de E-uri si nu mai stiu ce!

si ca sa iti zic...baietul meu nu manaca nici un fel de branza ca nu ii place chiar daca eu l-am lasat sa manace "orice" dar in schimb nici prajeli nu manaca si carnea de porc la noi este exclusa din cumparaturi!( nu mancam porc deloc)rar sa cumpar sunca praga de pui! cel mai mult ii dau sa manace crenvusti din carne de curcan! si normal de pui.

deci ce ii dau eu la copil se mance nu ii face rau nici acum si nici mai tarziu!

nu ai scris tu despre obez sau colesterol dar in general ai dat copy la niste mesaje care fetele spun asa ceva!

in fine... sanatate si sa auzim de bine

POZE

Mergi la inceput

Pai nici eu nu cumpar carne de porc. porcul meu creste la tara. si oricum fata apuca extrem de putin din el. la capitolul prajeli le fac cam asa : ulei de porumb nerafinat(cu toata chimia ce presupune prajirea in ulei nerafinat, presat la rece) cu putina apa. mai bland adica.

Nu stiu, poate in USA se gasesc produse mai putin chimizate. poate , cum scria Cristina_c produse pt copii fara nitriti, produse bio. etc. si poate asa ceva papa Alvaro. da' la mine in hipermarket zac numai bunatati cu toate E-urile, multe din ele interzise de mult in tarile ce se respecta.

ma era o vorba...neamtul nu cumpara decat marul care are gaura de vierme, restul is tratate si rastratate!

ALEXIA,2 ANI ,7 LUNI

Mergi la inceput