Ce faci daca ai un teren intr-o zona fara conducte de gaze cel putin pt doi ani (cf autoritatilor) si vrei sa-ti construiesti o casa?
Stiti solutii alternative aplicate cu succes pt incalzire locuinta/apa?
Stiu de butelia shell, dar trebuie un teren generos si nu este estetica.
Centrala electrica are un consum ridicat pt timpul iernii?
Multumesc.
Sheritra
Sheritra cea mai buna solutie este centrala pe lemne.Mie imi pare rau ca nu mi-am pus.Si-au pus niste prieteni si sunt f multumiti
Eu sunt adepta surselor de incalzire/energie neconventionale. Sunt si ecologice, nu depinzi de mushchii nimanui, iar investitia initiala (e drept, mai mare decat in cazul sistemelor clasice) se recupereaza destul de repede. Ai varianta panourilor fotovoltaice pentru producerea energiei electrice si apoi sa folosesti sisteme de incalzire functionale pe curent, iar numai pentru incalzire si apa menajera sunt 2 variante: centrala pe baza de panouri solare (sistem mai raspandit) sau centrala pe baza de energie telurica (este foarte bun si vara pentru racire. foloseste temperatura solului la o anumita adancime, care e constanta, iar iarna e transformata in aer cald si vara in aer rece) actionate fiind cu curent electric. Acceseaza: www.termice.ro, www.geoexcange.ro, www. atq.ro, www.asa.ro. Am si niste firme care mi s-au parut mai interesante (nu le-am contactat pentru ca mai am pana sa construiesc) : Ecocald srl-cluj, akita enterprise - cluj, infaur - arad, ost-west - timisoara, alexa total instal - timisoara. Gasesti mai multe daca ii dai un google pe energie neconventionala sau asemanator.