Educatoarea catre copil: capiatule stai ....
Raspunsuri - Pagina 3
Roxali spune:
Off cand citesc lucruri de-astea imi aduc aminte, pe timpu lu ceasca imi lipeau scoch la gura(vorbeam mult) sau ma legau de scaun cu cordonul de la sortulet(ma jucam)...saracii parinti nu puteau spune nik, dar nici eu nu le mai povesteam ca ma prinsei cai ceva inneregula cu atitudinea lor.
Am lucrat un an ca educatoare
...in Dr T
...si am dat peste o directoare care tolera situatiile urate, care nu dorea sa avem un comportament "cald", prietenos cu copii...copii nu trebuiau sa fie copii, sa se joace, sa se murdareasca, sa scape cate un pipic...c-am ca la armata
.
Ali
violeta69 spune:
trebuie sa recunosc ca din grupa mica educatoarele se purtau asa!
si nu sunt din cele noi,sunt cele cu ani de experienta...dar si cele noi invata,probabil de la cele vechi....sa se comporte la fel,sau poate le e teama sa-si spuna punctul de vedere!
copilul meu era/este cam asa sum spune Ali...vorbeste,vorbeste si iar vorbeste!
dar face si lucruri care deranjeaza...tipa,rade...insa daca nu-l bagau in seama(adica nu incurajau un astfel de comportament!) probabil ca in timp nu ar mai fi reactionat asa!
problema e ca inca sunt amenintat cu bataia,de multe ori mi-a spus ca doamna la tras de par,sau doamna l-a luat de urechi...
le-am spus sa-l puna la cot si cica nu vrea?
si ca nu mai au metode...
adica cum nu maia i metode?
pai dca nu mai ai metode du-te undeva unde nu exista metode...
ca sa clachezi in fata unui copil,zic totusi "un copil" nu un monstru...inseamna ca esti un om incapabil!
ca nimeni nu-mi paote spune ca un copil de 4,5 sau 6 ani e un cretin sau un momstru...
din pacate cam asta se intampla in invatamantul nostru..si ceea ce mai scapa la TV nu sunt cazuri izolate,sunt numai cele care scapa....
Tot ce se intampla,se intampla intotdeauna cu un motiv!
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*

---------------------------------------------------
Vio,mamica de viitor "avionar" 
eunice78 spune:
Imi vine rau cand citesc ce scrieti voi aici. Eu sunt absolventa de lic pedagogic si am lucrat ca educatoare un an, inainte sa dau la fac. Imi aduc aminte ca educatoarele in varsta, aproape de pensie erau cele mai rele ( dadeau in copii, vorbeau urat, stateau la cafele) , in timp ce noi , cele tinere lucram ff mult si cu drag. Oricum, eras vb de un oras din provincie, in care nu erau multi copii asa incat daca vroiai sa ai copii in grupa tb sa lucrezi bine. Si comunitatea fiind mica toata lumea stia ce fac alea batrane.
Din pacate in Buc sunt multi copii in gradi, multi parinti se chinuie sa isi inscrie copilul la gradi asa incat criteriul privind activitatea educ nu intotdeauna se aplica.
Si cand spun aceste lucruri, imi aduc aminte de discutiile pe care le-am avut cu sotul cand a tb sa il dau pe baiat la gradi. Din cauza programului m-am dus eu singura sa vizitez gradinitele din zona. Prima la care m-am dus a fost una de stat, de pe strada Martisor, langa o scoala. Eu locuiesc chiar langa ea si batranii de pe aici plus o vecina, cadru did, mi-a recomandat-o. Am ajuns dupa masa cand in grupa erau vreo 30 de copii ( nu i-am nr), nesupravegheati, iar pe hol doua scorpii batrane ( scuzati-ma dar exact asta e expresia potrivita) stateau cu cafeaua la taclale, in timp ce copii se bateau in grupa. Nu zic ca mi-au raspuns cu greu si din vf buzelor sa o caut pe dir. Iar o vecina de a mea, fara posibil financiare a reusit sa isi inscrie copilul la gradi mentionata dupa doi ani ( de stat pe la usa direct si cotizat cu picatura), ca nu putea sa il duca mai departe din motive obiective.
La inceput nici eu si nici sotul nu am intentionat sa dam copilul la o particulara ( ziceam ca e de fite si ca e bine ca cel mic sa se invete cu toate paturile sociale), insa dupa ce s-a dus si sotul ( caruia initial nu i-a venit sa creada ce i-am povestit) si a mai dat de niste harpii...ne-am schimbat parerea.
Oricum eu as face reclamatie cadrelor didactice care se adreseaza copiilor cu capiatule si le lipesc tampenii.
eunice78 spune:
Si mai adaug: am avut odata inspectie la actvitate, in gradi, iar eu, ca sa ii stimulez pe copii, le facusem niste chestii ca niste carnetele ( de ex. iarna - un fulg de nea din carton colorat care se deschidea, de sarbatori un glob, etc) in care le lipeam buline rosii. La zece buline rosii copilul primea o steluta si ducea carnetelul acasa. Copii erau ff incatati insa dna inspector a zis ca metoda bulinelor rosii e o metoda comunista 

. Ma intreb ce ar zice dna inspector daca ar citi randurile de pe acest forum?
violeta69 spune:
eunice sa stii ca ai dreptate...
doamnele ii lasa pe copii singuri,ele stau la taclale, la cafele...nu stiu...
astia se bat ca unul vrea o masinuta si o vrea si celalalalt...sau altceva....
apoi se alearga prin clasa si ele citesc sau isi fac temele,nu stiu ce exact..banuiesc ca tb sa dea o evidenta despre ce au facut in timpul orelor mai departe!
si pe urma tipa la ei si-i fac cretini,idioti ca nu au stat drepti sa se uite la ele cum scriu...
doamna/domnul inspector are alta treaba,crezi ca e ceva important pt ei?
Tot ce se intampla,se intampla intotdeauna cu un motiv!
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*

---------------------------------------------------
Vio,mamica de viitor "avionar"