** Mamici de Mai - Iunie 2007 ** (23)
Raspunsuri - Pagina 27
andradap spune:
Mihamora, mersi mult de sfat... Vad ca nu am mai avut probleme... de cand cu SMECTA (desi recunosc e groaznic de scarbos)... Apropos pt. cele care se tem de nasterea naturala... mai bine nasc de o mie de ori decat sa iau medicamente scarboase ![]()
addinel, ti-am pus carucior roz (Felicitari, si sa fie sanatoasa
), si ti-am trimis si PM cu datele de mail si parola... poate ne dai si tu un mail cu numarul tau de tel.
Dianocica in primul rand FELICITARI pt. BAIETEL... pt. minunea ta!!! 
Si in al doilea rand, ai dreptate... fetele isi fac griji pt. nastere... cand de fapt ar trebui sa se bucure ca se apropie... si ca-si vor vedea puiutzul... Eu una, daca puiul meu ar fi BINE, as fi pregatita PSIHIC (fizic poate ca nu... ca in ultimul timp am cam lenevit...deci adio tonus muscular
) sa nasc si maine... Si numai gandul m-ar bucura enorm... dar repet in conditiile in care ar fi bine (adik un pic imposibil la varsta asta de sarcina
).
PS: Ma bucur ca vi se par utile cursurile respective... Mai am niste poze cu CEZARIANA in "direct"... si le voi atasa, dar deocamdata ma duc sa fac putina paine la toast si branza... ca poate cu ocazia asta o dau din lac in putz... si ma constip ![]()
Revin mai incolo 
PS: Sper sa o convingi pe prietena ta sa ni se alature... 
POZA Bebe
Antonio din Sapt.16
Andrada
25+ cu
Antonio
Motannel spune:
dianalaura imi pare rau pentru bunica ta! Fruntea sus totusi si ai grija de sanatate sa fii bine pentru Stefanel!
Motannel, 24+,
Teodora
Motannel spune:
Mai am o problema (in afara problemei carceilor de la picioare din timpul noptii):
Fetelor, cum stati cu baia? Ma refer la baia calda (si nu fierbinte), lunga si cu spuma multa in cada! Cu ceva timp in urma am facut o astfel de baie (preferata mea inainte de a fi insarcinata) iar dupa mi-a fost tare rau! Cred ca am facut o tensiune, ceva ca simteam ca ma sufoc, iar starea de slabiciune a durat cateva ore! Nu i-am zis nimic medicului, dar de atunci fac doar dusuri, las apa calda sa se adune doar putin la picioare si stau in genunchi incercand sa evit ca apa sa ma atinga prea mult la burtica! Dar acum mi-e dor de baita mea preferata si nu stiu daca e bine sa o mai incerc pana la nastere!
La voi cum e?
Motannel, 24+,
Teodora
Pepsi spune:
poohy, merci mult de urari, nu te ingrijora cu nasterea, fiecare suporta durerea in felul lui, eu, dupa ce am nascut, am avut o nastere tare grea ca bebe era f mare, 4.145kg nu-mi mai doream copii.....asta pina a doua zi, cind asistenta m-a intrebat din nou, mai vrei copii!am zis da, nu imediat dar da, in timp uiti de durere, de tot, si acum vreau TREI!imi aduc aminte ca=mi era tare frica la prima nastere, dar acuma, cind stiu la ce sa ma astept nu-mi mai este. va fi bine ai sa vezi, in ciuda durerii cind iti pune pe tine copilul scos, e mic, ud, cald, si tipa....nimic nu se compara cu asta!
pauly,merci mult, am sa maninc mai multe citrice, si fructe!
andra, merci mult de urarile de bine!
, e normal sa ai contractii atita timp cit ele sint nedureroase!si eu am avut cu Dominic si acuma le am chiar mult mai repede, dar din cauza ca acuma stiu ce sint!e clar ca si problemele cu stomacul iti dau dureri!unde sint cursurile de care vorbesc fetele?n-am apucat inca sa citesc tot ce am pierdut!
elteka, gata am prins toata enrgia pozitiva ce mi-ai trimis-o, multam mult!
nu-ti fa griji cu nasterea, uite eu am nascut si sint inca aici la a doua nastere!la mine a durat 24H de la declansarea contractiilor pina sa-mi tin copilul in brate, dar cu epidurala e f bine, dormi si nu simti durerile, apoi ei mai reduc doza ca sa simti contractiile sa impingi, deci nu dispera!bebe sa fie sanatos!
mari, cu Dominic am fost suspecta de diabet gestational, se declanseaza intre saptamina 24 si 28, mi-au facut glicemia provocata si totul a fost ok pina la urma! de ce ti-au facut asa repede testul?
dianalaura, sanatate multa bunicii!
vali5, merci mult!
addinel, felicitari ptr fetita!
motannel, nu sint indicate baile calde in cada la femei gravide, si mai ales in sarcina mai avansata produc declansarea travaliului. cind l-am nascut pe Dominic am stat citeva ore in cada fierbinte cu bule la spital ca sa-mi declanseze travaliul si sa-mi usureze durerea!
Flavia
21+
si mama lui Dominic 17 mai 2004
albumele de familie
cristinamaria spune:
Salutare!
Mary_lou ma bucur ca sunteti bine! Ai grija ca si stresul face rau in sarcina!
Raza ce bine ca ai mai trecut pe la noi!! Amely sanatate multa! Ne gandim la tine!!
Mottanel si eu aveam carcei dar i-am povestit doctorului si mi-a suplimentat magneziul( acum iau o zi 2 tablete si o zi o tableta!) si n-am mai avut probleme!!
Mai am vazut ca numai la
vi-a stat gandul zilele astea ![]()
Am schimbat si eu saptamana si ma pregatesc de eco!!
cristina
27+
Motannel spune:
Multumesc pentru raspunsuri, Flavia si Cristina!
Maine merg la medicul de familie sa-i duc rezultatele de la eco si o intreb ce e de facut! Dar se pare ca voi deja m-ati orientat foarte bine si voi sti ce sa-i cer!
Gata, sunt obosita si merg sa ma intind in pat!
Va urez tuturor noapte buna!
Motannel, 24+,
Teodora
andradap spune:
Pepsi, uita-te pe adresa comuna de mail (mai_iunie2007@yahoo.com)...acolo vei gasi cursurile alea postate de mine...sunt o gramada. Aaah... apropos de epidurala... mi-e mai frica de acul de la anestezie decat de nasterea in sine
, ba chiar intr-un timp ma gandeam foarte serios daca sa fac epidurala sau NU (si cand era NU era din vina acelui AC
)... In fine, mai sunt si niste fobii de-ale mele.... ca nimereste cine stie pe unde cu acul...etc Oricum acum zic ca nasc cu epidurala... Dar... cine stie... ![]()
Va pup si eu... NOAPTE BUNA!!! Si sa aveti o saptamana EXCELENTA!!!
PS: Nu mai am nici dureri, nici vizte la
... in schimb ma simt EPUIZATA... (Ce consumator de energie este si
asta!!! )
Aaah... am uitat sa va zic apropos de frica de nastere... ieri a nascut o prietena... careia i-au declansat nasterea ca era deja depasit termenul... si s-a dilatat foarte repede ca nici nu au mai apucat sa-i faca epidurala... A avut o nastere super usoara!!! V-am zis asta si ca sa mai dau ceva curaj si optimism celor carora le mai e inca frica de nastere 
POZA Bebe
Antonio din Sapt.16
Andrada
25+ cu
Antonio
Pepsi spune:
andra, merci mult, ma bucur ca te simti mai bine, bea apa, iar cu epidurala si mie-mi era o frica moarte, iar dupa 16 ore de travaliu si o noapte nedormita, acul, a devenit cea mai mica problema a mea!
, si acuma zic ca voi rezista fara epidurala, am sa va zic pe urma daca am rezistat sau nu!totul depinde de momentul si ora H!am dat pe adresa si-mi cere parola!
Flavia
21+
si mama lui Dominic 17 mai 2004
albumele de familie
ELTEKA spune:
Fetelor, multumesc pentru incurajari! Sigur ca abia astept puiutul, probabil ca o sa uit tot "dupa", dar momentan mi-e foarte frica. Nu mi-e frica de ace, nici de durere, e mai mult abstracta frica asta. Sotul meu mai vrea si 2...
Draga Andrada - multumesc pentru materialul despre tensiune. La celelalte nu m-am uitat, ca si asa mie imi place sa ma sperii singura, am zis ca mai iau o pauza de la auto-stresare, ca de atitea studii cu tensiunea, iar am inceput cu vise urite 
Cu tensiunea mea sint nedumerita, de citeva zile tin regim absurd, dar tot pe la 135 cu 85-90 sta. Am observat ca daca ma intind in pat, cum fac la doctor, imi da si 100 cu 60...Am senzatia ca aparatele astea electronice nu sint prea grozave, incep sa regret ca l-am luat...Bataile de inima (puls), chiar si cind le simt foarte puternice, nu urca mai mult de 85.
In rest, in sfirsit am ajuns si eu pe pagina de yahoo: am luat melodia-MULTUMESC FRUMOS Andrada 
!
Am mai luat si povestile pe care le-ati pus, Doamne ca-mi venea sa pling la Capra cu 3 iezi, ce ti-e si cu hormonii astia! Nu stiu cum o intelege bietul fi-miu moldoveneasca, auzindu-ma numai pe mine vorbind romaneste prin toate tarile prin care colindam noi, dar abia astept sa-i pun povestea, si sa-i citesc altele!
Daca vreuna din voi are ceva cintecele de leagan pe limba romana si posibilitati sa le puna pe net, v-as fi recunoscatoare!
Hai ca nu e nici 7 dimineata la voi, abia astept sa mergeti la servici sa "ne intilnim", v-am dus dorul tot week-endul. O saptamina buuuuuuuuuuuna tuturor!
Asa creste bebe
Si asa creste burtica mea