Mamici de ianuarie - februarie 2007 (61)

Raspunsuri - Pagina 29

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Alinuk, hai ca azi m-am muls si io, m-am lust dupa tine.Am m-ai scos 30 ml din aman2, si i-a halit..faza e ca tot urla...mai aveam muls, n-a mai vrut, dar tot urla...kaka ioc azi..o i-au razna..
Si eu stresata ca n-am laptee...desi am se pare

*** AniS ***
Iarina-Elisa *** inimioara mea mica*** (11 ianuarie 2007)***
Ingrid-Alexia *** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005) ***INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

Felicitari Shine!!! Sa-ti traiasca bb!!!

Marina, mi se pare ca a crescut super bb a ta. Pai a mea a scazut in prima sapt pana la 2950 de la 3200 si acum are undeva la 3020 gr. Deci ff putin. Iar laptic scot max dintr-un san, atunci cand ea trage de la celalat - 20 ml. FFF putin zic eu. In fine, vom vedea. Azi am reusit doar cu o completare ca ma naucise de cap si seara (acum) cu completare laptele muls de mine peste zi (cca 40 ml). Si nu pare sa se fi saturat ca abia a adormit. In fine, daca nu face 3200 marti merg pe completare serios de atunci incolo.

Alinuk, chiar vroiam sa te intreb de ce arunci primul laptic, dar mi-a luat-o anis inainte. si eu stiu ca acela e lapticul de sete si tocmai din acest motiv nu se mai da ceai/lapte daca alaptezi.

Fetele cu bb mici la eco, stiti ca ma plangeam ca al meu copil avea mereu mai putin la eco de la 29 sapt incepand. Ei uite ca s-a nascut cu 3200, lungutza, cu perimetrul cranian 35 unde era estimat 32 si tot asa. Si nici macar n-am nascut la 40 sapt. Iar acum am observat-o clar ca s-a lungit (daca nu ia in greutate macar sa se lungeasca.

Am uitat sa va spunem ca de maine avem si noi verde la iesit afara/pe balcon cca 10 min, apoi ziua urmatoare 20 si tot asa. Dr a zis ca e ok s-o scot daca afara sunt peste 0 grade.

pupici

Mamix2 cu Taisia&Toria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss68 spune:

BUna seara dragi burtici si mamici,

Timpul si la mine a devenit mai pretios, dar increc sa selectez dintre topicurile deschise de voi.

Sunt de acord cu Alinuk in privinta educatiei copiilor, prin a-i arata dragostea si a-l alinta. De mult cineva sustinea ca copiii cei mai necajiti au reusit in viata, nu cei tinuti in puf. La care a venit replica: atunci de ce nu ajung la fel de bine si copiii crescuti la casa de copii? Exista o diferenta: e posibil ca si copiii din familii cu venituri fff modeste sa fie iubiti, crescuti in armonie si atunci unii confunda notiunile.

Daconst, . Si pe pitic! Ai idee (tu sau altcineva) in Austria, mai precis in Wiena, ce supermarket-uri exista mai convenabile? Are sotul meu treaba acolo si ar vrea sa mai achizitioneze cate ceva si pt casa, ne-am cam saturat de preturile din Ro.

Fetele, ati auzit ca se vor scoate de pe piata premergatoarele? Pe motiv ca nu sunt safe, au fost multe accidente. Este f adevarat, dar din cauza de nesupraveghere. De fapt as putea lansa intrebarea: pro / sau contra premergatoarelor? Eu votez pro, desi recunosc ca exista un risc daca sunt facute prost si copilul nesupravegheat.

Alinuk, m-ai dat gata ce bine arati!

Si pe tine Adinush te-am vazut. In legatura cu durerea pe care o suspectezi, uterul nu are cum sa ajunga acolo. Dupa operatie mi-a verificat asistenta pozitia uterului (mama ce durere mi-a provocat) si zicea ca trebuie ca in prima zi sa fie subombilical. La doua zile am vazut ca o boalfa de marimea unei pere mai mari deasupra operatiei un pic spre dreapta, deci mult mai mic. La doua saptamani nu are ce sa caute unde ai zis ca te doare. NU stiu ce ai acolo, poate sa aiba sau nu legatura cu sarcina si nasterea.

Eu azi am avut curaj sa ma cantaresc prima data dupa mai bine de doua luni si aveam 70 kg . Imi trebuia un imbold pentru a face ceva in ideea revenirii la silueta initiala. Imi vine sa ma dau cu capul de pereti, nu stiu ce sa fac ca nu mai pot amana vizitatorii mai mult de o saptamana, macar pe cei importanti. De pilda parintii. Cum naiba sa ma prezint eu in halul asta in fata cuiva nu stiu. De gimnastica chiar nu ma apuc, sa nu fac alta minune. Ma gandesc la gimnastica posturala, stiu cateva exercitii. Oricum nu-mi mai vine sa mananc fara rost, deja am reinceput sa iau spirulina, sper sa nu uit cum uitam de Elevit (cred ca era un uitat semi-intentionat ca sa nu ma ingras). Centura e eficienta, cand o am mi-e si mai usor sa ma aplec etc

Ziceati de pungi de gheata/saci de nisip pe burta. Eu am avut sac de nisip. La inceput nu simteam nimic, a durat tare mult efectul anesteziei. Cand am inceput sa simt ma cam enerva. La un moment dat m-a luat cu niste calduri nasoale, cred ca as fi suportat si gheata, desi si eu fac asocierea frig/cistita si altele.

Mie nu mi-ar fi trebuit chiloti de unica intrebuintare, cred ca nu i-am folosit nici pe toti pe care i-am avut cu mine. Nu m-am patat absolut deloc nici pe chiloti, camasa, halat, cearsaf. Mi s-a spus ca-mi trebuie nu stiu cata vata, mi-am confectionat tampoane din vata cu tifon... mi-au ramas o gramada, nu stiu ce sa fac cu ele. M-am murdarit vag pe chilot cand am fost la baie si am uitat sa-mi pun tampon dupa ce l-am aruncat pe precedentul. Oare am eu vreo defectiune? Stiu doar de anemie, dar oare are legatura?

Azi am avut un copil ideal. De ieri nu a mai vrut ceai. Poate ii mai dau daca o doare burtica. Dar azi nici asta nu s-a intamplat. Ieri m-a stresat la maxim. Nu a dormit cum trebuie, de mancat manca 10 minute maxim si adormea cu tzatza in gura. Cum o puneam in patut, incepea sa scartzaie. Dupa baita de aseara la care a urlat de ne-am pus mainile in cap, s-a reglat cu somnul, primele 2 mese de azi au fost la fel de scurte, dar ultimele a supt jumatate de ora si somnul somn. Sunt tare satisfacuta desi nu stiu ce merit am. Si mie imi mai ramane lapte chiar si dupa jumatate de ora de supt din acelasi san, dar nu devin durerosi. Dupa cum am vazut am laptele foarte concentrat de la inceput. Cu pompa merge tare greu, am scos doar 25ml dupa ce a supt fata vreun sfert de ora. I l-am dat tot ei cu bibe, tare i-a convenit ca nu s-a mai chinuit sa-l traga. Completare nici nu ma mai gandesc sa-i dau.

Acum noi am facut baita, ne-am bagat in saculet si dormim... tun! Am facut si masaj si taaaaaare ne-a mai placut. Fetelor, copila mea nu seamana cu mine nici macar la o glezna! Fatza e a lui taica-sau sau de la cine stie ce rubedenii pe care nu le identific! Cand am masat-o am realizat ca si picioarele sunt tot ale lui - frumos ca vor fi lungi, dar gamba putea fi mai delicata. Cine stie pana la urma cum va fi la final. As putea spune ca mainile si degetele lungi nu-s ale lui, dar parca nici eu nu le am asa frumoase! Oricum e ca o pisicuta, e asa finutza... Poate ma invrednicesc sa pun niste pozuci.

Aelita, cum te mai descurci? Ceea ce descrii tu credeam ca va fi viata mea si cand colo sunt o alintata fara seaman. La inceput strigam dupa ajutor si cand schimbam pampers-ul. Va veni si vremea sa ma descurc singura cel putin pe parcursul catorva ore, dar atunci deja voi avea o experienta, copilul un program etc.

Messa, dar ce ciudatenie cu laptele tau! E posibil ca metabolismul tau sa sintetizeze vreun produs pe care micuta ta nu-l agreeaza, sau sa faca un fel de alergie la ceva ce consumi tu.

Liuda, am vazut ca ai avut ceva probleme, ai ajuns sa nu mai alaptezi, e bine totusi ca ti-ai revenit si ca te-ai multumit cu o solutie compensatoare in loc sa te agati de o idee fixa.

Eu am cam mancat ce am avut chef, inclusiv fructe, bauturi acidulate (nu mult, dar... am baut) si nu am consumat ceaiuri anticolici. Azi mi-am facut de chimen cu fenicul sa vad daca se modifica secretia lactata - obsedata ca fata nu mananca bine!

Eu nu am avut curajul sa ma uit cum arata operatia! Mi-a pus un pansament cu care pot face dus, nu mi-a zis sa ma mai duc sa-l schimb ci doar la 2 saptamani pentru a-mi taia capetele la firul resorbabil. Oare sa-mi cumpar eu pansament din acela si sa ma dezinfectez cu betadine? Sau sa sun sa intreb daca pot face asta? Ca va aud pe voi ca va dezinfectati, ca arata intr-un fel sau altul... eu nici nu stiu daca e bine. Ma mai ustura, in special seara.

Monikk, tin pumnii sa scapi de stress si sa-ti tii si tu bb-ul cat mai repede in brate. Eu nu am rezistat mai mult de 5 zile peste termen, realmente ma panicasem. Bafta multa si celorlalte care se pregatesc sa nasca.

Gata, inchei ca am scris un roman.

criss & Ligia Elena (7 zile)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helenutza23 spune:

Monicutz FELICITARI! sa fiti sanatoase!

37+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romaria spune:

Acum am vb cu sotzul lui Monicutz, ea si fetitza sunt bine. A inceput sa se dezmortzeasca dupa operatie. Diseara merg sa o vad , va spun mai multe.
Pupici, Romaria si Rihanna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriela_s spune:

buna seara mamici si burtici!!!

am apucat sa arunc si eu un ochi pe aici...
alinuk o sa incerc sa ma folosesc de sfatul tau si sa ma mulg inainte sa il pun pe bebe la san,ca si eu am obsevat ca mai intai vine un lapte f subtire,bebe papa o vreme si apoi adoarme...si in scurt timp iar ii e foame.
eu am putin laptic,cu tot galactogilul ,cu tot ce mananc ...asa ma oftic,dar nu vreau sa renunt sa o tin la san,macar 30 ml daca ia de la mine si tot zic ca e bine pt anticorpi samd.plus ca imi e atat de draga cand sta la tzitzi meu...doar noaptea e mai rau,ca mi-e frica sa nu adorm cu ea in brate

despre treaba cu ceaiul/apa,eu stiu ca bebelusii isi iau tot ce e nevoie din lapte.mi se pare aiurea sa spui ca un copil se deshidrateaza daca bea doar lapte(ma mai bat si pe mine la cap rudele).

a intrebat cineva de chiloti de unica folosinta,eu mi-am cumparat de la taraba nene chiloti de 2-3 ron bucata ,de bumbac nene.ieftini si buni!!!cam 2,max 3 perechi pe zi am folosit !noua ne dadeau voie in spital asistentele sa punem un absorbant gen always pe chilot-cu conditia ca pe plaga sa punem doar pansamentele sterile oferite de ei-asa ca nu am murdarit prea rau.

in alta ordine de idei,am fost astazi la examen,nu a fost asa rau cum credeam...:Dam fost si la restaurant si am discutat,cred ca trec saptamana viitoare sa dau avansul si sa semnez contractul,numai sa imi mai confirme cteva persoane prezenta.

un pupic mare fetelor care trebuie sa nasca,wanna,megbeng,r_marce,alinatxa,loremunteanubagati contractii dese ,eficiente si nedureroase fetelor!!!va urez peridurale reusite si cezariene de exceptie!!!

felicitari shine si monicutz !!!sa va traiasca,sa fie cuminti si frumosi,sa va bucurati din plin de copilasii vostri!

doamne ce de bebei!!!pe mine deja ma apuca nostalgia vremurilor cu burtica...ma uitam pe poze azi!au fost 41 de saptamani minunate,chiar si perioada greturilor,pt ca era perioada in care constientizam ce incepe sa creasca in burtica mea,era perioada in care decisesem sa merg singura pana la capat si totusi dumnezeu nu a lasat asa lucrurile si am mers mai departe in formula 2+1 pana la urma.desi sunt asa tanara,mi-am dorit enorm sa fiu mamica si am iubit din plin perioda asta !!!si desi toti imi ziceau ca nu o sa ne mai distram,avem parte de cea mai frumoasa perioada a vietii noastre de pana acum.intrasem intr-o rutina oribila,servici-acasa in timpul saptamanii iar in week end cursuri...acum tati vine mai vesel acasa fiindca stie ca il asteptam noi ,eu am insfarist timp sa ma simt fericita si sa ma bucur de ceea ce am realizat si pot sa imi continui si studiile.plus ca acest copil a reinviat multe relatii de prietenie ...e o mare bucurie si mandrie pentru noi,cemai!!!!!!

Adriana Maria *iubita lu' mami si tati * //11 ianuarie 2007//*
*poze*
www.dropshots.com/gabriela_s28" target="_blank">filmulete cu fetita mica in burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

gabriela, primul lapte ala apos e de sete.Pai ii dai de foame si se va trezi de sete...

*** AniS ***
Iarina-Elisa *** inimioara mea mica*** (11 ianuarie 2007)***
Ingrid-Alexia *** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005) ***INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Misha_tp spune:

diacriss, bine ai venit printre noi! Ca sa fii trecuta in listuta trebuie sa ne dai datele tale.

Shine, Monicutz, felicitari pentru bebei, sa va traiasaca si sa fie sanatosi!

mamioana, multumesc pentru raspunsul referitor la nasterea naturala cu epidurala. Trusa au de vanzare la spital?

Cate kg are saculetul cu nisip?

Uau, ce scumpi sunt chilotii de unica folosinta! Mai bine din bumbac si-i transformi in cei de unica folosinta, cum a spus si cineva pe aici. Eu am gasit setul de 3 bucati la 5 lei, in piata.

Inca nu sunt mamica si citesc atatea despre problemele bebelusilor cu alaptarea... Imi prinde bine si sper sa imi aduc aminte ce va trebui sa fac cand voi avea si eu probleme. Totusi o intrebare: colicii nu sunt cauzati uneori si de ceea ce mananca mamica? Poate unele alimente care sunt admise in perioada alaptatului nu fac bine anumitor mamaci...

alinuk, arati f bine dupa atat de putin timp de la nastere. Felicitari!

35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirandolina spune:

criss68, chiar azi vorbeam cu mama... Ii spuneam ca mi-am pus in bagaj 2 pakete de vata si imi mai trebuie tifon, ca mi se par cam inguste compresele sterile si nu cred ca fac fatza. Dar la ce iti trebuie?, ma intreaba ea? Pentru scurgerile alea de dupa ce nasti, zic eu. Pentru lohii. Lohii? Ce-s alea? Eu n-am avut nimic de genul asta, imi spune mama. Asa ca stai linistita si bucura-te ca ai scapat de o grija: esti uscata! Parca as face reclama la pampersi :))

A spus cineva aici de camasa de noapte de 10 ron din piata, de unica folosintza :P Cred ca e cea mai buna idee, nici nu-ti plimbi hainele prin spital, ce poate fi mai igienic?

Sunteti enciclopedii, fetelor, va multumesc mult! Si bebeilor nascuti azi, bine ati venit pe lume!!!!

Mirandolina 35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ivona1977 spune:

Buna fetele, salutari la toata lumea!

Felicitari Shine si Monik!

Mariana1976, la mine vaccinul tbc se face la 8 saptamani, o data cu celalalt (pneumococ, hepatita si polio). Trebuie sa il fac pentru ca Ro este o tara cu incidenta de 136 de bolnavi la 100 000 locuitori (asa a zis health visitor...) iar pentru a evita vaccinul respectiv ar fi trebuit sa fie sub 40.

Criss68, si eu am 70 kg si sunt mai scunda ca tine, stiu cum te simti dar ia timp pana ne revenim la formele initiale. Eu inca nu ma simt in stare sa stau ca lumea in fund, despre gimnastica nici nu poate fi vorba. La mine nu era a doua zi uterul sub ombilic, sub nici o forma, era sus bine la jumatatea distantei dintre buric si stern. Ai noroc, eu inca am o burta care se balangane.

Azi a fost prima zi cand am reusit sa imi vad operatia, sunt foarte multumita ca nu se vede nimic, parca nici nu a fost, e chiar intr-o cuta de piele de sub burta. Burta se vede in schimb...

Va pup pe toate

Ivona si Ella

Mergi la inceput