Mamici de ianuarie - februarie 2007 (61)
Raspunsuri - Pagina 24
marinar spune:
noi totusi am facut inaugurarea si am iesit afarica... 10 min. nu mi s-a parut frig si oricum am stat numai pe la soare. hehe ce mandra sunt!!!
Marina mami de Emma Ioana
burtika
lucrusoare bebe
wannajo spune:
Buna fetelor,
n-am apucat sa mai citesc din urma...sunteti tare vrednicute si scrieti f mult
.
Eu n-am avut net zilele astea..sau ma rog, am avut cu intreruperi. Dar pt ca mi-e groaznic de greu sa stau in sezut mi-e aproape imposibil sa stau la calculator mai mult de 5 minute. Abea astept sa se faca miercuri si sa nasc, sa-l vad pe bebe !!!
In rest...nimic nou, pote doar ca durerile de pana acum se accentueaza (ovare, bazin, vezica,etc), iar noaptea abea daca mai reusesc sa ma intorc de pe o parte pe alta: ma simt ca un gandac care nu-si poate reveni in pozitia de mers
.
Stie cineva sa-mi spuna daca,,, carucioarele CAM sunt bune? Am gasit ceva la 15,7 mil (3 in 1: landou, fotoliu auto si se transforma in carut sport dupa 6 luni) si nu stiu daca merita.
va pup dulce,
wanna &
bebe din burtika_38 w & 5 d
aiska spune:
Scriu in fuga citeva rinduri.
Felicitari noilor mamici!

Monyyk m-am gindit la tine mult si astept sa citesc ca ai bebe in brate.

Monicutz sa ai o operatie usoara si o refacere cit mai rapida!
Pina la urma tot mamica de ianuarie am devenit.
Tocmai cind ziceam ca a intirziat putin bebelina, am inceput sa am niste contractii neregulat si nedureroase.
Luni multe ore am experimentat asa ceva si marti dimineata la ora 1.46 am nascut fetita, o micuta de 3330g si 49 cm in numai 4 ore de la intensificarea contractiilor.
Nu as fi crezut ca se intimpla atit de repede, am ajuns la spital cu 2 ore inainte sa nasc ca ma tot codeam sa-l rog pe sot sa-si intrerupa activitatile...
Pe Joel l-am lasat la nasi in miezul noptii si ne-am dus sa "nastem" in spitalul din Rovaniemi.
Faza de impins a durat doar 5 minute si gata a aparut fetita, opusul lui Joel asa cum prevestise demult sotul: micuta, smeada, cu perisor negru, ochisori intunecati,care ar sta numai la san, dar bea putin, are reflexul suptului foarte accentuat si i-a placut suzeta imediat.
Asta pe scurt.Probabil o sa scriu povestea nasterii pe DC cind voi avea mai mult timp si va voi da "linkul" la ea.
Aelita ma insel cumva sau ati avut ceva problemute fiindca micuta a inghitit ceva la nastere? A mea a inghitit un pic de lichid amniotic si era atit de fornaita, am tras o sperietura groaznica cind am auzit-o cum respira.
Din aceasta cauza maninca foarte putin si in reprize.Finlandezii au refuzat sa-i aspire acel lichid pe motiv ca i se accentueaza inflamatia si acum sintem in a treia zi de fornait si sforait continuu.
Mi-au dat numai ser fiziologic sa-i pun in nasuc inainte de supt.
Noptile au fost foarte grele, vomita putin dupa fiecare masa ca se grabeste sa manince,i-am dat si sin si biberon cu laptele meu.
Febra laptelui ma paste pentru ca nu imi poate golii sanii plini si durerosi.Ma mulg cu o pompa manuala si nu e foarte buna dar aici e frig, -14C si nu as vrea sa ies afara mult la cumparaturi sa racesc la sani ca atunci va fi dezastru.
Voi reveni cind situatia se mai imbunatateste pentru ca efectiv nu m-am odihnit mai mult de 6 ore timp de 3 nopti.
ici la mamici, bebici si burtici
Sabina
anis spune:
Messa ,n-am inteles exact ai renuntat s-o alaptezi ac are colici de la laptele tau? sau cum?
Colici are si d e la formula ,chiar constipa..
Laptele de mama e singurul adaptat pt nevoile bb, si da intr-adevar munceste ..dar e doar cateva zile, saptamani si gata.
Marinar, deocamdata in afra ca o ajut eu s afaca kka si ii dau laxative (nu afce) nu prea am de facut altceva.Astept eco.
EU NU II DAU NICI UN FEL DE CEAI <NICI APA>>NIMIK>>
*** AniS ***
Iarina-Elisa
*** inimioara mea mica*** (11 ianuarie 2007)***
Ingrid-Alexia
*** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005) ***
INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
Messa spune:
alinuk, si in spital nu am fumat deloc, si la fel facea bebe. Acuma fumez, daca ii dau formula... ca nu mai are importanta... marina are dreptate - poti sa mananci si pietre, daca e sa ai lapte bun, ai, daca nu, ai borsh ca mine ![]()
anis, a mai fost discutia asta acum cateva luni... important e sa-i fie copilului bine si nu ma mai incapatanez de dragul unei idei care nici macar nu e suficient de bine argumentata... am vrut s-o fac, am incercat, am vazut ca nu e ok, oricum nu era destul si trebuia completat ca murea bebe de foame, asa ca asta e. Cum am crescut eu cu Milupa, poate creste si ea cu Nan.
Helenutza23 spune:
fetele, vin si eu cu intrebari pe ultima suta de metrii:
1. mi-as lua chiloti de unica folosinta pt maternitate. oare sunt ok? a mai avut cineva? am vazut pe site la bebelusul tau.
2. voi aveti HIGROMETRU (masoara umiditatea ambientului). nu am gasit pe net, ce ar fi avut, era indisponibil pe stoc. am gasit ceva digital (higrometru + termometru) la o firma de termometre profesioniste daca pot spune asa si costa mult in jur de 3 mil 600 ... mi se pare mult, nu as da asa mult, dar mi s-a pus pata sa imi iau...
37+ 

Crishtinutza spune:
Buna mamicute si burticute!
Ce de vesti frumoase cu proaspete mamici!!! Felicitari tuturor!
Aiska, bravo mami, chiar ma intrebam daca ai nascut intre timp! 
Vad ca se discuta intensiv deja despre problemute de zi de zi ale micilor bebei... si tot incerc sa retin si eu cate ceva, pentru mai incolo.
Noi, burticutele de la sfarsitul listei de februarie...de-abia mai avem rabdarica pana sa ne tinem, la randul nostru, puiutii in brate!! Sa ii vedem sanatosi!
Tzuchi, Megbeng, r_Marce, Miciurin, Mariana_1976, voi mai aveti rabdare?
Aventura, deja te pregatesti sa vina bebe.... vad ca inca te tii de sport... oare cate kg ai pus in sarcina, cu atata miscare?
Intrebare: Fetele care ati nascut deja si ati folosit in spital chiloti de unica folosinta, cam cate perechi v-au fost necesare zilnic? Sunt utili intr-adevar?
Noi suntem bine, eu sunt in continuare f. stresata pentru ca bebe, la eco de 32 sapt + 5z, era mai mic decat varsta gestationala cu 2 saptamani.... iar acum, abia peste 1 saptamana merg din nou la consultatie (la 37 sapt implinite + 2z), adica la o luna de la ultima eco.... si sper sa fie totul bine. Mai e cineva in situatia mea, cu bebele intarziat in dezvoltarea intrauterina? Doctora zice ca totul e ok, ca bebe e doar mai mic decat media, dar eu nu prea am incredere in medicii astia... si dupa tot ce am citit pe forum...
Despre sondaj... eu votez pentru nastere naturala, daca totul e ok. Taieturile pentru cezariana sunt ceva mai complicate decat o taietura de muschi, parerea mea.
,
Cristina, 36s + 2z
kateryna spune:
Monu, vezi ca s-ar sa fie boom-ul de crestere de la 3 sapt. Noi am scapat de el de cateva zile. Vreau sa zic ca bb manca si la 30 de min in zilele alea. Da-i sa manance cat cere.
Noi si acum mancam la 3 ore, deci avem cel putin 8 mese pe zi. Zic cel putin ptr ca ni se mai pune pata sa mancam si la o ora jumate. Eu ii dau sa manance atunci cand cere.
Marina, si noi am fost astazi cu bb la plimbare. A fost destul de placut afara. Nu mi s-a parut a fi frig.
Nastere usoara celor care se urmeaza sa nasca!

Kateryna si
Anelin-George (7 ian 2007)

www.dropshots.com/extazis" target="_blank">Poze Anelin-George
Helenutza23 spune:
Crishtinutza pe la 32-33 sapt si lu' Ana_Alx i-a spus ca bb e cu 2 sapt mai mic decat ar trebui. si ea a fost f stresata de faza asta. acum ea a nascut un baietel f bine, de aproape 3300 g! ideea e ca sunt perioade de crestere ale bebelusilor. ce conteaza sunt niste rapoarte intre dimensiunile capului, de exemplu, si cele ale abdomenului... din pacate nu stiu sa dau f multe amanunte, dar eu zic ca e ok. mai cere o parere. ei chestia cu intarzierea i-a spus-o Iosup insa medicul ei ginec i-a spus mereu ca se incadreaza in masuratori si ca nu e nici o problema. si asa a fost!
37+