Mamici de ianuarie - februarie 2007 (61)
Raspunsuri - Pagina 25
anis spune:
wannajo, eu Cam am , ramas de la Ingrid, e perfect, in sensul ca e exact c iti trebuie.Pana la vara landoul, dupa se transforma in sport.Atentie la cosul, scaunul de masina, sunt unele modele care au cosuletul mai abrupt, cauta-l pe cel mai soft.
Alinuk, tu dai san nu? de unde stii cat papa bebe? ca eu sunt obsedata, am senzatia ca nu se satura de la mine, desi papa doar san de 10 z, iar de 2 z nici bibe cu lapte de la mine nu ii mai dau.dar sunt momente cand urla dupa e mananca.O pun la san si aprca o frige si iar urla.Intr-adevar la muls mai scot vreo 15-20ml..dar ori sunt colicii ori...in fine ii pun un saculet cu sare(facut de mine) si foenul si se linisteste si adoarme.
*** AniS ***
Iarina-Elisa
*** inimioara mea mica*** (11 ianuarie 2007)***
Ingrid-Alexia
*** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005) ***
INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
elena_mvl spune:
Bravo Aventura, ai grija de tine! Esti o sportiva! La ce piscina/bazin mergi? Si eu vreau sa merg dupa 2 luni de la nastere.
Helenutza am auzit ca se practica metoda cu gheata pe burtica dupa nastere in Municipal. Se pare ca ajuta la retragerea mai rapida a uterului.
Monyk, ma gandesc la tine, si iti doresc ca nasterea sa iti fie usoara si sa va intoarceti repede acasa. Poate pana miercuri se hotaraste bebelusul ca vrea sa te vada!
Criss de-abia astept sa imi revin si eu cu memoria; acum sunt varza si sper sa fie din cauza gravideniei. N-as vrea sa raman asa ca e groaznic. Nici macar ce vreau sa spun nu mai tin minte pana apuc sa vorbesc, ca sa nu mai zic ca uit ce voiam sa fac, din baie pana in bucatarie si invers.
Felicitari Aiska! Cred ca ai o bebelina tare dragutzica si simpatica asa fornaita. Sper sa isi revina repede din starea asta, mititica.
Gata, sunt si eu linistita pt.ca voi fi mamica de februarie, adica cat mai aproape de termen!!! Am liber la plimbari pe jos.
Referitor la tema discutiei propusa de Alinuk, pe scurt pot spune ca nici eu nu sunt de acord ca trebuie sa iti arati afectiunea fata de copilas cu pupici pe ascuns, noaptea, ci de cate ori ai ocazia si simti ca vrei sa o faci, desigur in limita in care bb smecher nu se apuca sa profite si sa te santajeze cu plasete fara motiv. Si in cazul asta depinde tot de tine ca adult cum il faci sa inteleaga ca nu e chiar asa, daca el are vreo tendinta de mic profitor.
Elena
, mami de
37s
[url=http://pregnancy.baby-gaga.com/]
[/url]
ylilimic spune:
Salutare de la mare!
N-am dat ortul popii, insa am fost o tura pe la cta, de dim nu a mers netul sau forumul...nu stiu ca pe desktop cica aveam...
in fine ramasesm la urarile pentru levi - felicitari! sa iti traiasca micutii!
si burtica "stoarsa" de 2 baietei!
ma intorc sa vad ce ati mai crosetat si pe urma povestim...
Nasterea - un puzzle cu flori de liliac
Marele blond
Luca Matei - 05.11.2004
Liliana
cu
Adam Cristian- 15.01.2007
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici
Messa spune:
Crishtinutza, in spital am folosit 2 perechi pe zi, pentru ca ne "toaletau" dimineata si seara si logic ca nu mai puneam chilotii folositi pe fund proaspat curatat! Si a propos de greutatea lui bebe, de exemplu noi asteptam conform cu ecograful un bebeloi marisor si cand colo a iesit o mitzulina mica... nu te poti baza prea tare pe ecograf la sarcina atat de inaintata...
wannajo spune:
anis, Multumesc mult de raspuns!
Tu ce model de carucior ai de la CAM? Pe mine ma tenta modelul "Combi Baby" (15,7 mil). Nu imi dau seama cum spui sa fie mai soft cosuletul auto. Zice ca este tipul "bye-bye"...o fi cel soft de care zici tu? Mai am o intrebare: husele sunt lavabile?
pupici si merci mult inca o data,
wanna & bebe din burtika_38 w & 5 d
livia72 spune:
Eu am avut chilotei de unica folosinta in spital si au fost super OK. Cam doua perechi pe zi mie mi-au ajuns.
Si intr-adevar am nascut de 2 ori in Municipal si dupa mi-au dat pungi sau recipiente reci (cu gheata) sa ma frec pe burta. Dar senzatia nu este neplacuta, dapa oboseala si durerile alea...
Luati-va cel putin 2 camasi de noapte la voi...
alinuk spune:
Fete,
in ceea ce priveste chiloteii din spital declar cu mana pe inima ca nu credeam ca o sa-mi doresc vreodata chilotzi de babatie cu manecutza. Drept care nici nu mi-am luat asa ceva. Aveam de aceeia semi tanga
...
Insa dupa nastere cand am vazut cum tzasnea cate un jet sanatos (mai ales cand ma apasa tantica asist cu nadejde pe burtik in primele ore) am sunat mamik din dotare si am comandat cei mai babaciunoshi posibili.
Si mi-a adus vreo 10 perechi (erau din aceia tetra de bumbac) la 3 ron bucata sau asa ceva - pe care i-am transformat in de "unica folosinta". Aruncam cam 3-4 perechi pe zi - asta timp de 3 zile, caci apoi lucrurile s-au reglat si am trecut la sentimente mai umane.
Anis, eu alaptez sigur. Si doar asta ii dau lui bb - doar laptik nik altceva. Noaptea cand bb nu mai papa si de la tzitzi 2 o mulg si atunci constat ca pot scoate de acolo aprx 60ml laptik din una bucata camarutza. Din teorie stiu ca bb scoate mai mult decat o face pompa (si nu doar din teorie observ si eu ca-si baga ventuza si nu mai da drumu' pana nu seaca izvorul), de unde trag concluzia ca daca l-as fi pus la san ar fi fost aprx 80 ml. Inmultesc cu doi si ajung cam la 150 ml din aman2 - nu mananca atat la o masa nici ziua, dar dupa cum am mai amintit primii 10-20 ml din fiecare san ii mulg cu pompa si ii dau la foricele ca sa-i ramana lui bb laptikul cel mai grasutz si satzios.
PS: elena, ai inteles exact mesajul meu cu dragostea neconditionata de parinte. Totul trebuie sa fie sub imperiul unui echilibru sanatos iar santajul poate fi evitat cu putzin tact.
pup mamici, bebici si burtici
Alinuk si bb Teo
nasterea - una dintre minunile lumii
franturi_de_viata
................................................
Nimic nu-i intamplator!
........................................
ALINATXA spune:
Hello mamici,bebei,bebici si burtici
Eu tot cumintica sunt .Am dormit toata ziua in timp ce azi noapte dereticam si stregeam dulapuri si alte locuri mai ascunse.
MESSa fato numai tu stii ce ii prieste mai bine copilei tale asha ca sunt sigura ca orice decizie ai lua va fii ok si inspre binele ei.Simt asha ca esti super stresata si suparata si sunt sigura ca asta nu face decat sa ii transimit starea copilei asha ca decizia pe care ai luat-o te va linisti si bine dispune din nou ceea ce e SUPER BINE.Ma bucur ca nu te incapatanezi si gandesti atat de logic si sanatos.BRAVO TIE!
Catalina da ma apropii fetico si eu cu pasi repeziiiii .Eu va zic ca o sa nasc foarte curand.Am trusa gata doar sa fiu pe faza si sa prin dilatatia necesara.
Am experimentat 4 vergeturi pe burtika mea din alea rosii.......au aparut de 2 zile.Sper sa se opreasca aici si sa se poate face ceva dupa nastere.Nu vreau sa le bag acum in seama ptr ca nu vreau sa creada iubitica mea ca ea ar avea vreo vina.Le vin eu de hac la momentul potrivit macar ca o sa folosesc saptamanal un tup de autobronzant![]()
38+
Roberta Anne-Marie http://new.photos.yahoo.com/naomi_creamy/
mirandolina spune:
Imi place ideea cu gheatza si saculetii de nisip! Totusi, parca gheatza de pus in zona "de manevra" ma duce cu gindul la riscul de raceli, cistite si alte bucurii genitale feminine. Dar sacul ala cu nisip pe burta suna super. Cite kg ar trebui sa aiba? Si vorba cuiva de aici, mi-l aduc de acasa? Sau mi-l confectioneaza ei pe loc acolo, din spatiul verde de la municipal? ![]()
megbeng, daca nu nasc inaintea ta, ar trebui sa ne vedem in spital :) La medici diferiti, dar tot acolo :)
Mirandolina
35+

adinush spune:
Sacul e deja facut la spital.nu tre sa=l aduceti de acasa..ar fi culmea sa vin cu nisipul dupa mine.
Cat despre chilotei...am aplicat aceeasi strategie ca Alinuk..numai ca ai mei erau 20 de mii,am iesit mai ieftin![]()
Eu am aplicat aceeasi metoda si ca camasa de noapte...am luat una de 100 de mii pe care am imbracat-o 3 zile la spital si am aruncat-o
Adinush
de
Ayleen-Alexandra