insomnia in sarcina
fetelor, eu sunt mai noua pe acest forum. sunt insarcinata in saptamana 8 si din ziua in care am aflat ca astept un bebe, nu mai pot dormi noaptea, am niste insomnii crunte, dorm cate 1-2 ore pe noapte, in timpul zilei sunt foarte agitata, anxioasa. Va rog din suflet sa-mi dati un sfat cele care ati trecut prin asa ceva. mi-e o teama teribila ca nu voi putea duce pana la capat aceasta sarcina, ca starile mele si nesomnul vor afecta sanatatea bebelusului meu!!!! va rog din suflet un mic ajutor moral. multumesc
Raspunsuri
Chriszta spune:
Salut Nikol
Nu ai de ce sa-ti faci griji in privinta lui bebe.
Chiar daca nu te odihnesti suficient sau nu mananci suficient bebe isi va lua de la tine tot ceea ce este necesar.
Cat despre insomnii este ceva firesc.
Nu te teme. Explicatia medicala este ca, daca pana acum corpul tau si metabolismul se gaseau in repaos noaptea, acum ele lucreaza 24 h pe zi pt ca il ai pe bebita in burta.
Tot organismul tau si tot metabolismul functioneaza non stop fara pauza pt somnul de noapte.
Medicii spun sa nu te stresezi prea tare iar daca noaptea te trezesti citeste o revista, fa ceva util prin casa, bea o cana cu lapte cald si relaxeaza-te.
Am trecut si eu prin perioda asta mai ales la inceputul sarcinii dar se va linisti pe la 3 luni jumatate cand se vor mai domoli si hormonii. Incearca sa dormi si ziua daca ai posibilitate.
Vei vedea ca vei trece cu bine peste asta.
Sanatate si somn usor.
Cristina
14+
Rebiana27 spune:
nikol nu am reusit sa-mi dau seama din mesaj daca iti doresti intradevar copilul care va veni. Fiindca asa mi-as explica eu starile pe care le ai. Iar in cazul in care ti-l doresti atunci nu ai nici un motiv sa fi panicata, anxioasa, cu temeri inutile fiindca el va fi primul care va suferi. Orice stres al nostru il afecteaza.
Fiecare copil e un miracol! Mai tarziu, cand sarcina va avansa si-i vei simti miscarile vei fi partasa la cele mai frumoase emotii pentru ca vei avea certitudinea (daca mai era cazul) ca inauntru se construieste o viata.
Ca sa-ti elimini starile cauta sa te informezi cat mai mult; de exemplu cauta pe DC informatii despre tine si bebel in fiecare saptamana de sarcina, citeste carti despre ce trebuie sa faca o viitoare mamica, ce transformari fizice si nu numai vor avea loc la tine... cauta sprijin la sotul tau, parinti; fa plimbari lungi, nu depune efort fizic prelungit sau inutil si, nu in ultimul rand, ordoneaza-ti viata pentru a face loc inca unui membru drag.
Astept sa ne spui ca totul e in regula si starile proaste au disparut!
Rebiana
30+ 
nikol31 spune:
multumesc fetelor pentru incurajarile voastre. da, imi doresc nespus de tare acest bebe, dar nu stiu de ce, din ziua in care am aflat ca am ramas insarcinta (la 4 saptamani) m-a cuprins o frica teribila. nu stiu de ce. de sarcina, de nastere, grijile pentru un copil sanatos etc. dar imi doresc acest copil si tocmai de aceea imi fac griji ca nu cumva starile mele sa-l afecteze. faptul ca nu pot dormi noaptea (nici in timpul zilei nu pot), sunt foarte agitata, speriata, ma invadeaza o sumedenie de ganduri, habar n-am de ce reactionez asa. ar trebui sa fiu atat de fericita!!!! dar sunt foarte speriata. deci nu ar trebui sa-mi fac griji pentru bebe din cauza ca nu dorm si sunt agitata?! numai la asta ma gandesc! multumesc fetelor
Rebiana27 spune:
nikol trebuie sa gasesti o cale sa te relaxezi! Desi e mic bebelinul tau simte ceea ce simti tu! Temeri in legatura cu sarcina am avut si eu (si poate multe dintre noi au), nasterea sau ingrijirea lui dupa ce se va naste... Sunt firesti, in mare parte, insa totul vine de la sine. Daca Dumnezeu te-a binecuvantat cu el atunci te va si intari in momentele grele! Deocamdata singura ta grija este sa te relaxezi! Organismul tau se pregateste (asa cum stie el) ca tu sa devii mama; hormonii o iau "razna" uneori (de cele mai multe ori)... Gandeste-te mereu la bucuria momentului in care il vei simti in brate (te va remonta!).
A, si incearca sa intri in legatura cu viitoarele mamici din aceeasi perioada cu tine de pe forum, cu siguranta te vor ajuta (cred ca iulie-august e perioada, nu?)
Pupici si lasa deoparte stresul, nu-i bun!
Rebiana
30+ 
Roxana Claudia spune:
Eu te inteleg perfect! Am avut insomnii toata sarcina; dupa ce am nascut a inceput si bb cu colicii si astfel m-am ales cu o depresie de toata frumusetea
. Nu vreau sa te sperii dar Cata are acum 8 luni si am un somn de-as dormi si-n picioare. Ce te faci cu bb care nu doarme bine nici noaptea??
Succes! Poate ca sarcina ta va fi diferita si insomniile nu vor continua dupa depasirea primului trimestru, asa cum spun si fetele. 
Roxana si
Catalin (5 iunie 2006)
arissa spune:
Insomnii am avut si am si acum, sunt normale in sarcina, insa la tine sunt agravate de temerile tale. Eu personal am continuat sa am insomnii inclusiv dupa ce am facut analize si ecografii si am vazut ca toate sunt ok. Doar ca le-am ignorat si, pentgru ca ma obosea serviciul, la cateva zile ma dobora oboseala si reuseam sa ma odihnesc ceva mai bine.
Rebiana are dreptate, incearca sa vezi ce anume te sperie mai tare, informeaza-te, fa-ti analizele, stai de vorba cu doctorul ginecolog care te urmareste si cu alte mamici si viitoare mamici si sigur o sa te simti mai bine. E si pacat sa stai stresata pe tot parcursul sarcinii, care este o perioada asa de frumoasa, cu toate neplacerile ei.
Ai grija de tine!
33+ 
Cristina_C spune:
Eu am avut o multime de temeri in sarcina, imi treceau prin cap tot felul de bazaconii, la un moment dat eram convinsa c-o sa mor la nastere, plangeam amarnic, insa, cu toate astea, cat am dormit atunci n-am mai dormit niciodata inainte. Cred ca de fapt cautam refugiul in somn. Era un mecanism de auto-aparare. Regret insa ca mi-am facut atatea probleme in loc sa savurez perioada aceea, dar nu poti sa te pui cu hormonii
.
Inainte de culcare obisnuiam sa beau lapte cu miere sau ceai de tei. Incearca si tu, poate ajuta.
Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...
adita9 spune:
Buna nikol31 si felicitari!
Ceea ce descri tu nu este numai insomnie, cerd ca sunt probeleme putin mai grave, pentru ca tu ai angoase si nelinisti si ziua. Eu cred ca starea asta de incordare poate face rau bebe-ului, asa ca eu te-as sfatui sa discuti cu cineva despre asta.
Am avut si eu insomnii si stari de panica la inceputul sarcinii, dar au trecut dupa ce bebe a inceput sa miste: faptul ca il simteam miscand in fiecare seara ma linistea in ideea ca e viu, traieste, e ok.
Multa bafta si stai linistita: totul se va rezolva!
monalac spune:
eu am avut probleme in tp sarcinii,sindrom antifosfolipidic,plus ca la 4 luni am avut hemoragie masiva cu dezlipire de placenta si am fost tot tp speriata ca voi pierde sarcina sau ca voi naste un copil cu probleme....de la 6 luni de sarcina cred ca n am dormit mai mult de 3 ore pe noapte,mai ales ca urinam din 5 in 5 minute...din fericire,baiatul meu,care acum are 2 ani s a nascut sanatos,insa cred ca i s a transmis si lui din anxietatea mea,pt ca a plans f mult, a avut colici pana la 5 luni,se agita f mult in tp somnului....asa ca ceea ce simti e ceva frecvent....mai bine te linistesti.eu abia astept sa mai fac un bebe,iar in tp sarcinii sa nu ma mai stresez atata.
Florentina Roman spune:
Nikol, starile prin care treci sunt normale ptr orice graviduta. Eu sunt la al doilea copil si am observat ca sunt mai accentuate decat la primul. Dar am observat ca o cana cu lapte caldut seara face minuni...
24+ si Tudor(5.07.2002)