insomnia in sarcina
Raspunsuri - Pagina 2
Lorenyy spune:
Nikol31,cred ca toate viitoarele mamicute trecem sau am trecut prin astfel de stari,dar lasa stres-ul la o parte,gandeste-te la tot ce este mai bun si frumos,la momentele cand iti vei tine ingerasul in brate.Eu am fost foarte stresata toata sarcina,nopti nedormite,lucram cate 13-14 ore pe zi in special in primele luni care sunt cele mai importante,la fiecare secunda care trecea ma gandeam ca voi pierde sarcina,dar pana la urma am nascut un copil sanatos(apgar 10),o minunatie de fetita,nascuta la 38 de saptamani.Mananca cat mai sanatos,eu mancam multe fructe,am baut foarte multe sucuri naturale,si dormi cat mai mult acum,dupa ce vei naste,iti vei dori sa dormi 4 ore "cap la cap";-))
Ce iti mai pot "spune" este ca,din cauza stres-ului,Brianna este foarte agitata,plange isteric seara de seara,de abia ii putem face fata 3 oameni,si nu din cauza colicilor,ci pur si simplu ca ea,in viata intrauterina a fost supusa zilnic la stres si nervi,si acum regret enorm.Inca o data,gandeste pozitiv draga mea,mananca sanatos si dooorrmiiiiiiiiiiiiiiiii muuulltttttttttt!!
Multa bafta!!!
mirela0521 spune:
treci printr-o stare absolut normala. fiecare am trecut prin asa ceva. toate ne-am facut griji ca poate BB nu e bine, ca poate nu suntem pregatite sa fim mame, ca nu ne vom descurca etc. venirea pe lume a unui copil este o schimbare uriasa intr-un cuplu, intr-o casa. dar trebuie sa privesti cu bucurie acest lucru si sa inveti sa te relaxezi. eu cand aveam atacuri de panica ca tine imcercam sa ma gandesc cum va arata BB, cu cine va semana, cum ii voi canta si il voi invata diverse lucruri, cum va arata camera lui, pe unde ne vom plimba impreuna, cum ma voi mandri cu el la toate rudele/prietenii/vecinii nostri etc. plus de asta cred cu putere ca atunci cand te nelinisteste ceva nu trebuie sa tii in tine. trebuiue sa vb despre acel lucru cu sotul tau.
eu cel mai mare sprijin in situatiile de panica il aveam din partea sotului si a sorei mele. ei reuseau in nici 5 min sa imi spulbere toate ingrijorarile mele exagerate si total nefondate.
sarcina usoara in continuare
ALINATXA spune:
Nikol la fel am patit si eu.Cand am mers la control si am spus doctoritei CA NU DORM a zis ca trebuie neaparat sa luam masuri.Mi-a dat o jumatate de diazepam.Eu nu am acceptat sa iau cu toate ca m-a asigurat ca nu face parte din categoria medicamantelor periculoase si ca se dfa pana si in spital gravidelor cu risc de avort.Am tinut-o asha pana la jumatatea trimestrului 2 cand efectiv nu se mai putea si cand m-a facut sa inteleg ca e foarte grav ca eu nu ma odihnesc deloc si ca sunt agitata.Mi-a spus clar ca asta face rau bebelului asha ca am asculta-o.Dupa 2 sapt deja eram ok si dormeam minim 8 ore pe noapte.Acum insa cand mai am doar 5 zile pana la nastere din nou m-a luat agitatia si toate cele.
AMR 5
Roberta Anne-Marie http://new.photos.yahoo.com/naomi_creamy/
ALINATXA spune:
Deci sfatul meu ca uitasesm este sa iti anunti medicul neaparat.Ei stiu intotdeauna sa dea solutiile cele mai adecvate si trebuie sa avem incredere in ei
AMR 5
Roberta Anne-Marie http://new.photos.yahoo.com/naomi_creamy/