dovada avansului pe care nu-l am(ptr.locuinta)
vreau sa-mi spuneti cum vi se pare solutia si daca ati facut asa ceva. daca puteti veni cu ceva mai bun, PLS> HELP US!!!! am obtinut aprobarea pentru creditul de locuinta DAR NU AVEM AVANS. am obtinut exact 800 milioane, cat costa casa care o vrem...DAR trebuie sa facem dovada ca vanzatorul a primit avansul. dovada se face intr-unul din felurile urmatoare:
"Dovada avansului se poate face fie prin promisiunea bilaterala de vanzare-cumparare pe care o incheiati la notar cu vanzatorul apartamentului, fie printr-un antecontract pe care il incheiati la agentia imobiliara intre dumneavoastra si vanzator, sau prin depunerea sumei la banca intr-un cont deschis pe numele dumneavoastra."
Ei bine......cum sa-l fac eu pe vanzator sa declare ca a primit avansul pe care nu l-a primit???SI DE CE????
CUM SA FAC????????AJUTATI_MA!!!!!!!!!
Raspunsuri
olim spune:
Pai ai putea sa faci o intelegere cu el, si sa faci un contract privat de vanzare cumparare cu el.Poti sa declari pretul apartamentului mai mare cu suma care ar trebui sa o dai ca avans la casa
Vorbeste cu proprietarul si sigur te va intelege.
Sa ai mult noroc si felicitari pentru casa
alesssia spune:
mi s-a aprobat creditul, dar....printre ultimele formalitati este DOVADA AVANSULUI, care am aratat mai sus cum mi s-a zis ca se face. practic...vanzatorul trebuie sa declare ca a primit niste bani pe care....nu i-a vazut. Nu stiu deloc CUM sa-l abordez!!!!!!!!!!!!
Voi??? Cum ati facut????
mihaela_ce spune:
Esti intr-o situatie dificila,nu te sfatuiesc sa vorbesti cu vanzatorul ,asta inseamna marirea pretului casei si implicit taxe notariale mult mai mari.Si pe urma nu poti sa stii peste cine dai.Mai bine incearca sa imprumuti suma de bani de la cineva pentru cateva zile,banca vrea sa vada extrasul de cont cu suma,nu o intereseaza sa-i vada fizic.Problema e ca la semnarea contractului de vanzare cumparare tu trebuie sa-i dai efectiv cumparatorului,pentru ca e obligatoriu sa se treaca in contract si abia pe urma vei primii banii de la banca.
Nu stiu daca m-am facut inteleasa,daca mai ai nevoie de amanunte iti raspund cu placere.
mihaela 29+
alesssia spune:
offfff! nu am de la cine sa-i imprumut!!! nu stiu ce sa fac!!! stau cu babacii si e cumplit!!! vrem sa scapam de aici si.....caut o solutie salvatoare. ma gandesc la un credit pentru nevoi personale in paralel. nu stiu
mihaela_ce spune:
Cred ca e cea mai buna solutie ,daca va mai "ajunge" salariul,adica ratete cumulate nu trebuie sa depaseasca 30% netul venitului vostru.Despre ce suma e vorba la avans?
mihaela 29+
ardeiash spune:
pot sa stiu s eu solutia pe care o ai??? sorry daca deranjez
s-auzim numai de bine! si
Gaby spune:
buna,
si eu sunt curioasa pana unde merge mintea umana
faza cu vanzatorul merge numai daca este un cunoscut: 1- nu toti vor sa faca un bine, daca este in varsta ar putea crede ca e ceva necurat la mijloc; 2- un pret mai mare al aprtamenului/casei, ar duce la taxe notariale mai mari- se fac in functie de valoarea casei;
daca accepti varianta cu declararea unei sume mai mari mai bine o faci la agentie, cu contractul lor, la notar , mai greu...Atentie: daca declari un pret mai mare s-ar putea sa nu obtii acordul evaluatorului, care vine si vede casa...daca e credit ipotecar, repet.
cred ca de imprumutat nu poate fi vorba, ai fi incercat varianta asta, e greu sa obti o suma asa mare...
Solutia: 2 credite simultane!!! actele se depun in aceasi zi la banci diferite...am mai auzit de astfel de solutii, realizate cu succes!
bafta!