Copil "cititor" sugestii / ce citesc copiii?
Raspunsuri - Pagina 5
Ramona J spune:
Multumesc pentru sugestii. Nu stiam de Daedalus, sint preturi bune.
Am alergat toata vara dupa Habarnam (prin Romania, pe unde mergeam ma interesam de cartea asta) si habar n-aveam (ha!) ca o gasesc online - si in engleza. Dar unde?
Multumesc.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
Ramona J spune:
Da, si noi cu Alexander... mai ales ca e tizul lui.
ML spune:
quote:
Originally posted by Ramona J
Am alergat toata vara dupa Habarnam (prin Romania, pe unde mergeam ma interesam de cartea asta) si habar n-aveam (ha!) ca o gasesc online - si in engleza. Dar unde?
http://home.freeuk.net/russica2/books/nez/book.html
"Ce verde era valea mea!" (poze)
ML spune:
quote:
Originally posted by aschiutza
Varianta "Nils" pe care o aveam in Romania era intreaga (si imensa). Aici in Germania, probabil nu au increderwe in capacitatea unui copil de a citi ca exista f multe editii prescurtate, de cu greu gasesti editia intreaga si trebuie sa dai mare atentie cind cumprei on-line, ca nu stii cu ce te trezesti. Fie ca e Nils, sau Cei trei muschetari sau Contele de Monte Cristo. Pe mine asta ma enerveaza cumplit, ca am pretentia la cartile de tineret sa fie intregi! Cele de prescolari, scolari mici pot fii reduse si cu multe poze, da pe urma nu mai vad rostul....
Nu-i aceeasi treaba si in invatamant? Nu tre' sa fie totul cat mai usor si "fun" si usor de bagat cu palnia in cap?
La cartile scrise de autori germani nu isi permit, probabil s-ar rascula parintii (sau cei care au drepturi editoriale, cind inca nu s-a iesit din ele). Asa ca pe Kästner de ex, il vezi numai cu desenele unui anumit artist, care le-a facut de la prima editie! Ba cred ca si traducerile lui Kästner in romaneste au desenele astea
.
Ha, ha! N-am stiut. Eu am varianta in Ro cu Emil si detectivii, Cele doua Lotte...
-------
Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar
Multumesc pt. cartile de expeditii (varsta)!
Anda tie pt. Asterix! Eu imi doresc sa revad filmele dar voi cauta cartile pt. cei mici.
ML spune:
quote:
Originally posted by Ramona J
Multumesc ML!
Hai ca am luat-o razna cu cartile astea! Nu-i uitati pt. cei mici pe Paddigton si Madeline a lui L. Bemelman (tot pe Daedalus le-am gasit cu ceva timp in urma)
Ramona J spune:
E bine, e bine.
Eu tiparesc Habarnam, caut pe Daedalus si tocmai ti-am raspuns la topicul cu mutatul. Superwoman!
Andrada spune:
Lorena, vazut placut, trimis email, MULTUMESC
!
Eu cumpar carti cu CD atasat si filme si de la magazinul de un dolar. Acolo am gasit si asterix filmul desesne animate in engleza si o gramada de alte filme (pina si veronica in spaniola
), nu e calitate extraordinara, dar cind ii place ceva nu il deranjeaza prea mult (capitanul nemo, altele cu expeditii,etc).
Cartile si audiobook-urile atasate sint bunicele.
Daca mai gasesc asterix la magazinul de un dolar iti cumpar eu si trimit:)
A
Anamaria, alea par tipul de carti care le citim in librarie din cauza preturilor, o sa ma uit dupa ele data viitoare.
ML ce preturi bune pe daedalus!! O sa ma uit mai atenta la oferta!
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
ML spune:
Cu placere.
Hai ca de astea de la mag. de un dolar n-am mai auzit. Pe aici sunt tare janghinoase. Multumesc si eu, daca mai gasesti...
Ramona J spune:
Nici eu n-am noroc de carti bune la un dolar. Dar o sursa buna pentru carti pot fi garage sales sau thrift stores. Doar ca selectia e limitata.
Mai caut pe craigslit, sint citeodata invatatoare care vind zeci, sute de carti intr-un singur lot.
Eu caut de obicei pe Amazon, mai ales ca au si reviews.
Mai sint niste carti haioase de Mercer Mayer. E o serie intreaga, Little Critter. Au umor si ii plac tare mult lui Alexandru.
Eu sint incintata de seria I Can Read pentru ca e usor de ales pe criterii de "nivelul cititorului". Si carticelele sint placute.