Copil "cititor" sugestii / ce citesc copiii?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ML spune:

quote:
Originally posted by aschiutza

- Minunatele calatorii ale lui Nils Holgersson prin Suedia (editia integrala, daca o gasesti, e plina de legende si povestiri cu tilc)

Si eu am cumparat-o pt. copii, in romana, dar vad ca s-a tradus si in engleza (nu stiu daca este editia integrala):

http://www.amazon.com/Wonderful-Adventures-Nils-Selma-Lagerlof/dp/0486286118

Eu am mai citit in copilarie cu drag carti de calatorii si ale exploratorilor. Rusesti, frantuzesti, americane.

Cum ar fi?...

Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar

As adauga la lista si cartile lui Erich Kastner .

Dar despre Pippi Sosetica (Pippi Longstocking) ce spuneti? A citit-o cineva?

"Ce verde era valea mea!" (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Aschiutza, m-ai facut sa ma gindesc la Robinson Crusoe!

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

ML, greu de spus cine erau scriitorii acelor carti de expeditii. Vezi tu, mi-au ramas in cap jungla si Amazonul si bastinsaii, da sa ma tai daca mi-au ramas scriitorii! Cei celebrii ar fii Amundsen, Cousteau, expeditia Kon-Tiki, Marco Polo....Da nu stiu sa dau nici nume de carti si nici nume de scriitori. Atita stiu: m-au fascinat pe vremea aia! Era o colectie romaneasca in format mic si stiu ca multi dintre ei erau francezi in expeditii in America de sud si Africa.

Cu Nils am avut neplacuta surprindere sa o gasesc in germana numai editie "redusa" si gasesc tare pacat, mie mi-a placut toata!

Prima oara am uita sa scriu Aventurile lui Gulliver. Au ceva pt toate virstele. A fost scrisa de fapt ca o ironie a societatii engleze, eu asta copil fiind nu am priceput, dar tot m-au amuzat piticii si uriasii!

ML, cum de am uitat de Kästner ca doar citii de curind "Cind eram un baietel". Sunt f faine si amuzante!

------------

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Sunteti adevarate comori!

Mersi, Ramona, am gasit-o la noi (e $75 ), aici numele editiei este The devil on crutches, eu o cautam ca "the devil on 2 sticks", sper ca e acelasi lucru...

ML, aschiuta, asa e, asta era si parerea sotului si fiului meu despre Salinger, intrebam doar pt ca o aveam deja acasa . ( si pt linkul cu essays) Dar Harper Lee (cred ca asta e "sa ucizi o pasare cantatoare" in romaneste) a fost chiar ok, si fiul meu tot cam la varsta asta (poate 12-13) a citit-o si i-am plasat-o dupa ce-am citit-o eu ca am gasit-o foarte placuta. Cu siguranta la o alta varsta va ajunge la sensuri si interpretari mai adanci, dar a avut mult farmec si-acum.

Noi am iubit-o pe Pippi!

Andrada, am vazut o editie speciala pentru copii a enciclopediei. Poate ar fi ok sa inceapa cu asa ceva? Nu stiu cati ani are baiatul tau, ma orientez numai dupa camera lui cand spun asta. . Dar daca e pt tine, "go for it". Noi am avut Compton britannica pe CD, are si versiunea soft atuuri, dar ajungi intr-o zi sa nu mai ruleze din cauza compatibilitatii cu sistemul de operare. In plus, eu nu sunt compatibila "myself" cu cartile virtuale deloc.

aschiuta, ce idee cu cartile de calatorie. Nu m-am gandit!

Deocamdata a terminat ferma animalelor si are de citit 2 SF pt scoala. Una e Around the world in 80 days, Verne, cealalta e The time machine, Wells. Apropos, aviz copiilor sensibili, fata mea a gasit Omul invizibil de Wells mult prea violenta si a abandonat-o ingrozita.

www.myspace.com/mqqm" target="_blank">

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Ramona, mQQm voi de cartea asta vorbiti???
http://books.google.com/books?id=OdnYAoOixOoC&dq=devils+on+crutches+book&pg=PP1&ots=JX96SQHLrx&sig=2sdGo7NqJepBotNBre_ADxN8esY&prev=http://www.google.com/search%3Fhl%3Den%26q%3Ddevils%2Bon%2Bcrutches%2Bbook&sa=X&oi=print&ct=result&cd=1

tot incercsa imi dau seama despre ce carte vorbiti,
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Ia uite, gratuit! Da, asta am gasit-o si eu. Cu varianta initiala a titlului.
Pe half cea mai ieftina e $15.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

si eu sunt de parerea aschiutei...
sunt asa de multe carti faine pt 11-13 ani.. nu o baga inca in carti grele.. are timp si in plus poate pleca cu anumite idei gresite pt ca e micuta sa inteleaga...

oricum felicitari pt fetita si pt eferotul tau de a o indruma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

quote:
Originally posted by lady_in_red

Eu tin minte ca m-am distrat de minune citind "Diavolul schiop" scrisa de Lesage

Da, Andrada, cartea recomandata mai inainte de lady_in_red o caut. Pe half.com e una veche la $18, cu S&H extra de vreo inca $10.
$ de care scriu eu sunt CDN, nu USD. Unde e gratis? Poate vreo varianta virtuala?

Hai ca-mi incerc norocul si cu alta varsta... Carti care sa raspunda intrebarilor celei de a doua varste "de ce" a unui baiat (15/16 ani) va vin in minte? Filozofie de incepator, intrebari existentiale adolescente, ect. Am gasit in ultima vreme "Ultimele zile ale lui Socrate" de Platon, Cioran "Despre neajunsul de a te fi nascut", ultima dificila pe alocuri.

Intentia mea nu a fost sa creez un topic cu si despre mine si copilul meu ci sa initiez un dialog pt oricine interesat in subiect, cred ca n-am facut o introducere prea buna. Asa ca va multumesc tuturor celor care ati raspuns si ma scuz.
Voi ce cititi cu copiii? Copiii vostri ce citesc?

www.myspace.com/mqqm" target="_blank">

Mergi la inceput

Eu stiu, mai lasa-l un pic cu Cioran.
Noi avem lecturi pentru sapte ani deocamdata, alta categorie. Sint si eu in cautare de carti noi, deja cam tot ce avem noi e prea usurel. Ma gindesc sa incercam Stewart Little. Daca mai are cineva copil la nivelul asta poate imi dati si mie un sfat ca nu stiu nici eu ce am putea sa mai citim. Si lui Alexandru ii place sa citeasca, asa ca as vrea sa-l incurajez.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Mqqm, mie Cioran si Noica mi-i se par f pesimisti. In al doilea rind ei discuta f mult despre filozofia altora precum Kant, Heiddeger. Deci daca nu i-a citit pe ultimii cum sa ii inteleaga pe primii?

Filozofie pe care eu as recomanda-o: ca introducere "Filozofia Apusului" de Bertrand Russell. Apoi Utopia lui Thomas Morus, cartile lui Stuart Mill (Despre libertate, Utilitarismul- au un limbaj f armonios si logica in prezentare), Elogiul prostiei de Erasmus Cugetarile lui Pascal. Apoi cind va vrea sa se apuce serios de filozofie sa inceapa cu Aristotel, pt ca toti filozofii apuseni urmatori vorbesc de el.

-----------

Mergi la inceput