5 ani si 9 luni la scoala

5 ani si 9 luni la scoala | Autor: manu0202ro

Link direct la acest mesaj

Stie cineva unde apare varsta la care poti sa iti dai copilul la scoala?
Eu as vrea sa imi dau fetita mai devreme de 6 ani, adica 6 implineste in decembrie. Ar avea atunci deja 3 ani de gradinita si cred ca se va plictisi sa mearga inca un an. Ma gandesc ca daca au primit-o la gradinita la 2 ani si 9 luni de ce n-ar primi-o si la scoala. Dar vreau sa gasesc unde scrie clar varsta la care pot sa o dau la scoala. multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Eu am dat o la 5 si 11. Cred ca trebuie sa implineasca 6 pana la 31 dec.

corinadana mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Cauta pe situl min educatiei. E acolo legea. Si nu, nu ti-o primeste, e muuuuuult prea mica. Trebuie sa aiba 6 ani impliniti pana la data inceperii scolii.

Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Capitolul III
Invatamantul primar

Art. 20. - (1) Invatamantul primar se organizeaza ca invatamant de zi si functioneaza, de regula, cu program de dimineata, in cadrul scolilor cu clasele I-IV, I-VIII sau I-XII (XIII).
(2) In clasa I sunt inscrisi copiii care implinesc varsta de 7 ani in anul calendaristic respectiv.
(3) La cererea parintilor sau a sustinatorilor legali, pot fi inscrisi in clasa I si copiii care implinesc varsta de 6 ani pana la data inceperii anului scolar, daca dezvoltarea lor psihosomatica este corespunzatoare.
(4) Ministerul Invatamantului poate aproba organizarea unor clase constituite din copii care, din diferite motive, nu au absolvit, pana la varsta de 14 ani, primele patru clase ale invatamantului general obligatoriu.

O zi excelenta tuturor !
Lala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manu0202ro spune:

corinadana te referi la o scoala din Romania. Aici ai dat-o la scoala la 5 ani si 11 luni?
Legea pare clara in acest sens, dar am vazut ca la invatamantul primar primesc copii intre 3-7, cum se explica ca au admis-o la 2 ani si 9 luni?! Sa inteleg ca depinde de educatoare/invatatoare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

asa stiam si eu....de muuulti ani....
am repetat grupa mare ca mai aveam cateva zile sa implinesc 6 ani
si,apoi scoala o sa tot faca de o sa se sature....
lasa copilul sa se bucure de copilarie.....
cu asta nu se mai intalneste ...parerea me!!!

Tot ce se intampla,se intampla intotdeauna cu un motiv!

*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*
---------------------------------------------------
Vio,mamica de viitor "avionar"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura XXX spune:

Noi am hotarit sa inscriem la 6 ani si 5 luni din acelasi motiv, pt. ca avea 3 ani la gradi si n-a mai mers la grupa pregatitoare. Am ales o clasa step by step pentru ca stiam ca va fi potrivita pentru ea. Eu cred ca se descurca excelent desi in clasa ei mai este un singur baietel de 6 (a implinit 6 ani pe 15 septembrie) si restul au 7 si 8 impliniti. Au stimulat-o intelectual si colegii! pe cind cei de la gradi, nascuti in 2000, mai lucreaza la lucru manual. Toti au fost de parere ca trebuie sa isi 'traiasca copilaria' dar nu mi s-a parut ca s-a terminat copilaria la pragul scolii.
De fapt, si eu am iubit mult scoala si ea o iubeste la rindul ei! Totul e ca printzesa ta sa faca fatza la program (after school sau altceva) si sa fie pregatita (asta se vede pe ea).

Laura xxx

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

mai las-o sa copilareasca.... e prea mica pentru scoala. Mama a fost 35 de ani invatatoare si spunea ca un copil trebuie sa aiba 7 ani impliniti.. asa e cel mai bine

Ingrid si Cristi 3 ani si 10 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

quote:
Originally posted by ingridnen

mai las-o sa copilareasca.... e prea mica pentru scoala. Mama a fost 35 de ani invatatoare si spunea ca un copil trebuie sa aiba 7 ani impliniti.. asa e cel mai bine

Ingrid si Cristi 3 ani si 10 luni

Scuze ...mai bine pentru cine ? Pentru invatatoare ???

Al meu are in momentul acesta 6 ani si 6 luni si tocmai ce a incheiat primul semestru de clasa I ....invatatoarea lui nu a vazut nici un impediment in faptul ca avea 6 ani si trei luni in septembrie, nici ca este baiat, nici ca scrie cu stanga ...etc
Pot spune cu mana pe inima ca fiecare parinte cunoscandu-si copilul decide cel mai bine daca acel copil este apt de scoala la 6 , la 7 sau la 8 ani .
Mie una nu imi pare rau deloc de decizia luata, copilul s-a descurcat exceptional, iubeste scoala si face fata la cerinte cu brio.

O zi excelenta tuturor !
Lala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

Lala, eu cred ca e mai bine pentru copil...
e parerea mea,dar,sigur ca depinde de copil...daca copilul e un mic geniu,de ce nu?
insa daca un copil e normal....si cam asa sunt majoritatea e mai greu la 6 ani decat la 7 ani...
pt copil e importanta chiar si o luna...
felicitari pt copilul tau,nu ma indoiesc ca e super-destept....
al meu nu e atent,nu are rabdare si asta m-a facut sa-l mai las putin la gradi...
eu am mers de 7 ani la scoala,fratele meu la 6 ani si 4 luni si saracul a fost o catastrofa....greu,foarte greu s-a adaptat!de asta spun ca e importanta varsta....
in fine,fiecare isi cunoste cel mai bine copilul....

Tot ce se intampla,se intampla intotdeauna cu un motiv!

*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*
---------------------------------------------------
Vio,mamica de viitor "avionar"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danamiha spune:

Fiul meu implineste luna viitoare 6 ani. La scoala nu va merge decat anul viitor cand va avea 7 ani si 7 luni. Cu toate invatatoarele cu care am discutat m-au sfatuit sa nu il dau mai repede.

Mergi la inceput